Go Back

Rødbede marmelade/kompot med peberrod

Tilb. tid10 minutter

Ingredienser

  • 200 g rødbede - groftrevet
  • 1 citron - saft+skal
  • 2-4 tsk peberrod - friskrevet
  • ½ dl vand
  • 100 g syltesukker

Fremgangsmåde

  • Kom rødbede, citron og vand i en gryde.
  • Varm det op ved jævn varme og lad det simre 5-8 minutter under låg.
  • Tilsæt syltesukker og peberrod og kog det hele op.
  • Lad det koge godt igennem et par minutter.
  • Skum marmeladen for urenheder
  • Hæld marmeladen på rene glas (skyllet i atamon/vodka).
  • Lad det køle af inden glassene kommes på køl.

Noter

Peberrod kan erstattes af fennikelfrø/knuste enebær eller udelades
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen