Grove boller med kakao og pecannødder

Tilb. tid17 min

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 dl yoghurt
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 100 g pecannødder
  • 3 dl havregryn
  • 5 spsk kakao
  • 8-9 dl hvedemel.

Fremgangsmåde

  • Smuldr gær i en skål.
  • Tilsæt vand og yoghurt og rør gæren ud.
  • Kom salt, sukker, gryn og kakao i og rør det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, mens dejen røres godt. Hold evt. lidt af hvedemelet tilbage. Rør dejen med en håndmixer med dejkroge eller på en køkkenmaskine i 8-10 minutter. Den skal være smidig og glat.
  • Kom dejen i en skål og dæk den til med en plasticpose. Kom den i køleskabet i min 10 timer.
  • Tag dejen ud og lad den hvile på køkkenborde 1 time – til den får stuetemperatur.
  • Del dejen i trekanter og kom dem på en bageplade.
  • Efterhæv 30 minutter.
  • Bag ved 225 grader i ca. 15-17 minutter indtil de bollerne er gyldne og sprøde.
  • Tag dem ud og afkøl på en bagerist.