Grøntsagssuppe med kyllingeboller og parmesan

Tilb. tid30 min

Ingredienser

Kyllingeboller

  • 400 g hakket kylling
  • 3 spsk rasp
  • 3 spsk friskrevet parmesan
  • 3 spsk friskrevet persille
  • 3 spsk finthakket løg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 æg

Grøntsagssuppe

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 2 gulerødder i tern
  • 2 bladselleri i tern
  • 1 squash i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk tørret rosmarin / eller 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 1 L hønsefond
  • Salt/peber
  • 1 håndfuld frisk babyspinat
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • Parmesan

Fremgangsmåde

Kyllingeboller

  • Bland alle ingredienserne i en skål og rør farsen godt igennem.
  • Tag 1 tsk. af farsen og form til boller. Der bliver ca. 30 stk.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter - indtil de er gennembagte.

Grøntsagssuppe

  • Svits løg og hvidløg i olivenolie et par minutter.
  • Tilsæt gulerødder, squash og bladselleri og svits dem med 2 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, rosmarin, laurbær og hønsefond.
  • Lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter.
  • Krydr med salt og peber.
  • Kom kyllingeboller, spinat og persille i og varm suppen igennem
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med frisk parmesan og ekstra persille.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen