Blomkål/løgsuppe med ostebrød

Tilb. tid45 min

Ingredienser

Suppe

  • 3 spsk olie
  • 3 løg - i både
  • 3 fed hvidløg
  • 1 blomkål - i buketter
  • 2 mellemstore kartofler - i grove tern
  • 1,5 liter hønsefond
  • 2,5 dl fløde - piske eller kaffe
  • 1/2 tsk muskat
  • 2 spsk æbleeddike - eller citron
  • Salt/peber

Brød

  • 1 baguette - i ca. 8 skiver
  • 2 spsk dijonsennep
  • 150 g valgfri ost - revet groft

Fremgangsmåde

  • Svits løg og hvidløg i en gryde.
  • Tilsæt blomkål og kartofler og svits det med nogle minutter.
  • Hæld hønsefond i gryden og lad det simre under låg i ca. 30 minutter eller til løg og blomkål er møre.
  • Tag gryden af varm og stavblend suppen glat.
  • Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt fløde, muskat, salt, peber og eddike.
  • Varm suppen godt igennem og smag til.

Brød

  • Smør brødene med et tyndt lag sennep.
  • Fordel osten på brødene og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 5-7 minutter - indtil osten er smeltet.
  • Server brødene til suppen.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen