Go Back
julekringle med remonce - opskrift på flettet kringle med marcipan remonce og kanel

Julekringle med remonce og kanel

Smuk flettet kringe fyldt med remonce, marcipan og kanel - imponerer hver gang.
Forb. tid30 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid50 min
Antal: 1 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 1,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 20 g sukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 400-500 g hvedemel
  • 100 g blødt smør - i tern

Remonce

  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g farin
  • 100 g marcipan
  • 2 tsk kanel
  • Evt. 1/2 tsk stødt nellike
  • 50 g hasselnødder - grofthakkede

Fremgangsmåde

Dej

  • Kom mælken i en lille gryde og lun til den er lillefingervarm. 
  • Hæld mælken i en stor skål, smuldr gæren i og rør til gæren er opløst. 
  • Tilsæt æg, sukker, kardemomme. 
    Kom hvedemelet i sammen med salt og ælt dejen sammen. 
  • Kom tern af smør i og ælt smørret ind i dejen til den er glat og blank. 
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time. 

Remonce

  • Kom smør, farin, kanel, sukker og maricpan i en skål og rør det sammen til en jævn masse. 

Julekringle

  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade på ca 65 x 20 cm. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Skær dejen til, så pladen er helt skarp.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Fordel fyldet langs midten af dejpladen, men lad 3 cm være fri i hver ende. Drys med hakkede nødder.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Snit begge dejpladens sider på skrå i en 45 graders vinkel, ca. 7 cm ind mod midten, hvor fyldet er. Lad hver strimlen være ca. 2-3 cm i bredden.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Flet skiftevis dejstrimlerne ind over fyldet, så det bliver pakket ind. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Flet hele vejen ned. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Form den flettede dej til en krans og saml enderne med den ekstra dej. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Kom forsigtigt kransen med bagepapir over på en bageplade og dæk til med et viskestykke. Lad den efterhæve 30 minutter.
  • Varm ovnen op til 180 grader (over og undervarme). Pisk ægget sammen. Pensl kransen med æg og drys med perlesukker. 
  • Bag kransen midt i ovnen i ca. 20 min. til den er gylden og gennembagt. 
  • Tag den ud og lad den afkøle på en bagerist.
    Spis julekransen sammen dag, som den er bagt.

Noter

Hasselnødderne er ekstra gode, hvis de er ristet og afskallet først. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen