julekringle med remonce - opskrift på flettet kringle med marcipan remonce og kanel

Julekringle med remonce og kanel

Smuk flettet kringe fyldt med remonce, marcipan og kanel - imponerer hver gang.
Forb. tid30 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid50 min
Antal: 1 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 1,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 20 g sukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 400-500 g hvedemel
  • 100 g blødt smør - i tern

Remonce

  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g farin
  • 100 g marcipan
  • 2 tsk kanel
  • Evt. 1/2 tsk stødt nellike
  • 50 g hasselnødder - grofthakkede

Fremgangsmåde

Dej

  • Kom mælken i en lille gryde og lun til den er lillefingervarm. 
  • Hæld mælken i en stor skål, smuldr gæren i og rør til gæren er opløst. 
  • Tilsæt æg, sukker, kardemomme. 
    Kom hvedemelet i sammen med salt og ælt dejen sammen. 
  • Kom tern af smør i og ælt smørret ind i dejen til den er glat og blank. 
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time. 

Remonce

  • Kom smør, farin, kanel, sukker og maricpan i en skål og rør det sammen til en jævn masse. 

Julekringle

  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade på ca 65 x 20 cm. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Skær dejen til, så pladen er helt skarp.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Fordel fyldet langs midten af dejpladen, men lad 3 cm være fri i hver ende. Drys med hakkede nødder.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Snit begge dejpladens sider på skrå i en 45 graders vinkel, ca. 7 cm ind mod midten, hvor fyldet er. Lad hver strimlen være ca. 2-3 cm i bredden.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Flet skiftevis dejstrimlerne ind over fyldet, så det bliver pakket ind. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Flet hele vejen ned. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Form den flettede dej til en krans og saml enderne med den ekstra dej. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Kom forsigtigt kransen med bagepapir over på en bageplade og dæk til med et viskestykke. Lad den efterhæve 30 minutter.
  • Varm ovnen op til 180 grader (over og undervarme). Pisk ægget sammen. Pensl kransen med æg og drys med perlesukker. 
  • Bag kransen midt i ovnen i ca. 20 min. til den er gylden og gennembagt. 
  • Tag den ud og lad den afkøle på en bagerist.
    Spis julekransen sammen dag, som den er bagt.

Noter

Hasselnødderne er ekstra gode, hvis de er ristet og afskallet først.