Go Back

New England fiske chowder

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 løg - finthakket
  • 2 porrer - i tynde ringe
  • 2 spsk hvedemel
  • 1,5 dl hvidvin
  • 2 bagekartofler - i tern
  • 1 L fiskefond
  • 2,5 dl madlavningsfløde 9%/18% eller piskefløde
  • 3 dl letmælk
  • 100 g røget hellefisk - i små tern
  • 500 g kullerfilet - i 5x5 cm stykker
  • 1/2 citron
  • Salt/peber

Top

  • Persille - hakket
  • Porrer - i tynde ringe

Fremgangsmåde

  • Svits fennikel frø, løg og porre i en gryde med olie.
  • Drys hvedemel over og svits det med til det er let gyldent.
  • Hæld hvidvin på og kog det med 1 minut.
  • Kom kartoffeltern og fiskefond i gryden.
  • Lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre.
  • Tag gryden af varmen og stavblend hurtig massen - den skal ikke være helt glat, bare lige jævn.
  • Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt fløde, mælk og hellefisk.
  • Kog suppen op, smag til med salt, peber og citron.
  • Kom forsigtig kuller i suppen, skru ned til svag varme og lad fisken simre i 3-4 minutter.
  • Server straks med friskhakket persille og godt brød.

Noter

Kuller kan udskiftes med anden hvid fisk
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen