Bærtærte med chokolade og mascarponecreme
 
FORBEREDELSE
TILBEREDNING
I ALT
 
INGREDIENSER
Bund
  • 150 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg
Smørelse
  • 100 g chokolade (her 70%)
  • 50 g hakkede, smuttede mandler
Mascarponecreme
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl piskefløde (eller cremefraiche 38%)
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk flormelis
  • 1 spsk citronsaft
Top
  • Ca. 500 g blandede bær (stikkelsbær, solbær, ribs, hindbær, blåbær, brombær) + 2 psk flormelis, hvis det er frosne bær som bruges.
  • Evt. revet citronskal
FREMGANGSMÅDE
Bund
  1. Bland alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til dejen er akkurat samlet.
  2. Læg den i køleskabet 15 minutter.
  3. Smør en springform (eller tærteform med løs bund) og tryk dejen ud heri.
  4. Kom dejen tilbage i køleskabet 15 minutter.
  5. Prik bunden med en gaffel og bag tærtebunden ved 175 grader i ca. 20 minutter.
  6. Tag den ud og lad den afkøle lidt på en bagerist. Tag den fordigtig ud af formen og lad den afkøle helt.
Smørrelse.
  1. Smelt chokoladen og fordel den på tærtebunden. Drys med hakkede mandler på midten.
  2. Lad chokoladen størkne helt.
Mascarponecreme
  1. Mens tærten hviler laves cremen.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Pisk creme med en håndmixer til den er luftig - smag gerne til.
Servering
  1. Fordel mascarponecremen på den afkølede tærtebund
  2. Top med bær.
  3. Server straks
NOTE
Tærtebunden og mascarponecreme kan laves på forhånd, så kagen blot skal samles inden servering.
INFO
ANTAL: Ca. 8 pers.
Recipe by Louiogbearnaisen at https://www.louiogbearnaisen.dk/2014/06/taerte-chokolade-mascarponecreme.html