Mochakage med saltet smørcreme
 
 
Opskrift:
Antal: 10 pers.
INGREDIENSER
Kage
  • 85 g finthakket mørk chokolade
  • 30 g kakao
  • 1 ¾ dl varm, friskbrygget espresso
  • 125 g lys muscovadosukker
  • ½ dl smagsneutral olie
  • 2 æg
  • 1 stk. vaniljeekstrakt
  • ½ tsk. salt
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 100 g valgfri hakket chokolade
Smørcreme
  • 230 g stuetempereret smør
  • 360 g flormelis
  • ca. ½ dl. pisket fløde
  • Salt til smag og dekoration
Topping
  • Rosmarinkviste, friske
FREMGANGSMÅDE
Kage
  1. Chokolade og kakao kommes i en skål og den varme kaffe hældes i.
  2. Nu røres i skålen til chokoladen er smeltet.
  3. Afkøl så blandingen i 10 minutters tid.
  4. Sukker, olie, æg, vanilje og salt kommes i skålen og blandes.
  5. Med en si passeres mel, bagepulver og natron direkte i.
  6. Rør nu til alt netop er blandet og rør så afslutningsvis hakket chokolade i.
  7. Dejen hældes i en form på ca. 22 cm. i diameter med olieret bagepapir og bages i 27 minutter ved 175 grader alm. ovn.
  8. Nu er det tid til creme, men vent med at dekorere kagen til den er afkølet.
  9. Hvis ikke du venter, bliver det en kedelig creme på en kedelig kage.
Smørcreme
  1. Smør og salt piskes cremet.
  2. Når det saltede smør er cremet piskes flormelis i 120 g. af gangen.
  3. Afslut med fløde til cremen har den perfekte konsistens.
  4. Smag dig til det - det er kagebagerens privilegium.
  5. Nu hvor kagen er afkølet fordeles cremen.
  6. Dekorer med rosmarintræer og så er det tid til et saltet snevejr!
Recipe by LouiogBearnaisen at https://www.louiogbearnaisen.dk/2018/01/moccakage-smoercreme.html