Den ultimative chokoladekage, som er nem at bage, luftig og snilt holder sig svampet i flere dage. Nap opskriften herunder:
Har du prøvet det her?
Hevet den der liter kærne’ med hjem til en kage. Lad os da bare sige en laber chokoladekage.
Brugt 2 deciliter.
Max.
Og.. 14 dage efter står kartonen stadig i køleskabslågen stirrende på dig.
For helt ærligt; hvad skal du lige bruge resten til?
Har du været der, så er du ikke den eneste – jeg vifter i hvert fald ivrigt med labben.
Derfor har der været fuld fart på i testkøkkenet. Test på en chokoladekage UDEN en halv liter muggen kærnemælk og dårlig madspildsamvittighed efterfølgende.
5 test-kager og utallige “tjooo’er” inden, der var et “haps” på den endelige sammensætning.
For den der kærnemælk kan noget for at undgå en “Hrøøøh”- tør chokoladekage.
Vi har vist alle været der.
Med kagerne, som har krævet liiige en ekstra slurk kaffe. Eller tår af vanddunken i skoletiden.
Det slutter nu, for:
Svampet chokoladekage
Tjek.
Luftig chokoladekage.
Tjek.
Smagfuld chokoladekage.
Tjek.
Det er ellers også lige at klappe dig selv heftigt på skulderen, Louise?
Yup! Hovedet på blokken, jeg garanterer dig, den her chokoladekage sparker liv i dine søde tænder og får dig til at glemme ethvert halvlunket chokoladekage-minde.
Den er fedtet, saftig og noget så farlig at have stående på køkkenbordet.
Især fordi du 100 procent bliver afsløret.
Det er noget så svært at kamuflere chokoladekage i tænderne.
Så tag hellere et par ekstra stykker nu du er i gang ;-)
Chokoladekage 101
- Kan jeg bruge kærnemælk? Ja, men du får ikke lige så svampet en chokoladekage, som med cremefraiche – kagen vil få en mere fast konsistens.
- Kan udskifte cremefraiche med mælk? Nope.
- Kan olie udskiftes med smør? Niks, ikke i den her opskrift.
- Vil det være lækkert med hakket chokolade i dejen? Kæmpe ja! Prøv med 100 g hakket, mørk chokolade.
- Kan jeg erstatte alt vandet med kaffe? Yes – det giver en super lækker kage. Eller lav den mere børnevenlig og brug halv vand, halv kaffe.
- Hvor længe holder den sig svampet? 3 dage på køkkenbordet.. hvis du kan lade den stå så længe!
- Har du den virkelig til bare at stå på køkkenbordet? Jep, dækket til i en bradepande med låg eller med sølvpapir, holder den sig fint.
- Den kan fryses? Sagtens, men undlad glasur.
Chokoladekage i springform
Jeps, du kan sagtens kaste bradepande ud til højre og bage din chokoladekage i en springform.
Der er ret meget kage her, så vælg en springform på 24-26 cm eller del dejen og bag i to 20 cm springforme. Bagetiden vil variere alt efter størrelse på din springform, så hold øje med kagen.
Og hey, skal det være ekstra lækkert, så lav en hindbærmousse eller chokolademousse, smør på den ene chokoladekagebund og læg den anden bund ovenpå. Top med ekstra mousse eller glasur og lagkagen kan godt vende snuden hjemad – det er ren kræs, det her.
Vælg din topping eller glasur
- Glasur: Hvid, kakao (som her) eller spice din glasur på med kaffe eller appelsinsaft – det er et genialt match til kagen.
- Chokoladeganache: Find min bedste opskrift på en omgang chokoladeganache her, som vil du perfekt på toppen her også.
- Smørcreme: Det skal være ekstra godt – hiv den tunge smørcreme frem og lav måske en chokolade-udgave af den.
- Flødeostcreme: En flødeostcreme er slet heller ikke dumt, som et frisk pust på chokoladekagen. Hiv citronen ud af den her opskrift på flødeostcreme og top kagen med den.
- Kokos: Drømmekage og familiekage har fat i noget med den kokostop.

DET SKAL DU BRUGE
- Lille bradepande (20 x 30 cm)
Ingredienser
Chokoladekage
- 2 æg
- 1,25 dl rapsolie
- 175 g cremefraiche 18%
- 1 dl mælk
- 225 g hvedemel
- 350 g sukker
- 60 g kakaopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1,25 dl varmt vand, eller varm kaffe
Glasur
- 200 g flormelis
- 15 g kakao
- 1/2 dl meget varmt vand
Sådan gør du
Chokoladekage
- Kom æg, olie, cremefraiche og mælk i en skål.
- Pisk det hele godt sammen - du kan sagtens blot bruge et piskeris.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
- Sigt de tørre ingredienser i og pisk dejen sammen med en håndmixer eller piskeris. Den skal ikke piskes, bare lige samles - ca. 10 sekunder.
- Tilsæt varmt vand og pisk det i. Dejen skal være meget flydende.
- Fordel dejen i en lille bradepande (20x30 cm) med bagepapir.
- Bag chokoladekagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter. Tjek med en tandstik - kagen må ikke få for meget.
- Tag kagen ud og lad den afkøle i formen.
Glasur
- Bland flormelis og kakaopulver sammen.
- Tilsæt varmt vand lidt af gangen til du har en tyk glasur.
- Fordel glasuren på chokoladekagen.
Noter
- Chokoladekagen holder sig svampet og lækker i mindst 3 dage ved opbevaring på køkkenbordet.
- Chokoladekagen kan fryses (frys helst uden glasur).
- Cremefraiche kan udskiftes med kærnemælk, men kagen vil så blive mere fast.
Smager kagen bedst på dagen den er lavet eller dagen efter?
Hej Sabrina,
Den er mindst lige så god dagen efter…hvis du da formår, at holde fingrene fra den sålænge 😜😅
Kanon god opskrift, kom dog kun 200 g sukker og tilføjede 100 g mørkt chokolade der var hakket, den blev vild god.
Hej Anja,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 👍
Ang. mængden af sukker, så kan man sagtens skrue ned for den, da det helt kommer an på, hvor sød man gerne vil have, at kagen bliver.
Lyder lækkert med hakket mørkt chokolade – tak for tippet 😋
Hej Louise
Min kage var luftig, men blev noget flad efter jeg tog den ud af ovnen. Hvad kan det skyldes?
Hej Maryam,
Det kan skyldes en del ting, men ofte så handler det om, at kagen lige skulle have været bagt en anelse mere. Det kan dog også skyldes ovntemperaturen – der er ret stort forskel på, hvordan ovne bager, så måske skal den lige 10% op i temperatur næste gang.
Ellers kan det være, at du er kommet til at mixe dejen for meget sammen, eller at hævemidlet har været for gammelt. Så ja, hvad det præcis, er kan jeg desværre ikke lige sige.
Håber den smagte godt trods alt :-)
Har du en ca. bagetid på en 26cm springform?
Min kage er meget flydende efter de første 25 min.
Hej Peter,
Jeg vil nok give den 40 minutter :-)
Jeg har ledt efter en god chokoladekage og nu har jeg endelig fundet den hos dig. Nem at bage og har masser af smag og fugtighed. Den mangler slet ikke smør, som en anden har skrevet, for det vil bare gøre den tør. Tak for skøn blog og min nye ynglingsopskrift.
Hvor er det dejligt at høre Helle – så skønt at du kan bruge opskrifterne, og at du nu har fundet “din” opskrift på den perfekte chokoladekage 😀
Rigtig god weekend!
Hej Louise
Tusinde tak for en god blog og mange gode opskrifter.
Jeg bagte den her chokoladekage i weekenden og den er FANTASTISK Den bedste chokoladekage, som jeg nogensinde har fået og hele familien var enige. Så tak for den opskrift 😃
Hilsen Susanne
Tusinde tak for din kommentar Susanne – så dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen, og at chokoladekagen faldt i alles smag 😀👍
Rigtig god weekend!
Jeg har prøvet at bage kagen, og den smagte rigtig godt. Jeg nød, at den var så hurtig at bikse sammen. Men jeg synes, den mangler lige det sidste pift, som kunne være en smag af smør i stedet for olie. Kan man følge opskriften og bare bruge smør i stedet….og I så fald hvor meget?
Hej Bodil,
Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Du kan desværre ikke bruge smør i den her opskrift – der skal en anden fremgangsmåde til i så fald 🙂
Hav en fortsat skøn dag!