• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kolde og varme drikke

    Hjemmelavet iste

    Af Louise | 5 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Sådan laver du nemt iste: 3 lækre opskrifter på hjemmelavet iste: Du får te med fersken, med hibiscus og den med citron og ingefær. Med og uden sukker. Se opskrifter på hemmelavet iste her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    iste med fersken - iste med ferskensmag
    Jump to:
    • Den bedste te til iste
    • Hvordan laver man iste?
    • Varmbrygget eller koldbrygget iste?
    • Sådan laver du koldbrygget iste
    • Sådan laver du varmbrygget iste
    • Opbevaring af og holbarhed på iste
    • Iste med fersken, citron og mynte
    • Iste med Earl Grey og citron
    • Iste med hibiscus, lime og mynte
    • Madfotografering og foodstyling

    Ikke 5.

    Eller 10.

    Men.

    30 år skulle det tage.

    Altså før, jeg skyllede min allerførste iste ned.

    Yup, den er god nok. Sidste år var første sip.

    Af en klassisk marokansk mynte iste. Med et skvis gin, lad os bare være ærlige her. Det er jo vigtigt at starte godt ud med nye sager ;)

    Sådan en lummer sommerdag, hvor de kridhvide ankler blev luftet, der gik den iste rent ind.

    30 år for sent..

    Men hey, vejrudsigten siger 26 grader i morgen. Eller det gjorde den i starten af ugen. Vi er vist mere nede omkring de 20 pt.

    Nuvel, det er også rigeligt til at krudte op for iste i litervis. Give baghjul til iskaffen.

    Det kunne være med en sag med fersken. Med Earl Grey. Eller den pæne med hibiscus.

    Der er frit valg på alle hylder. Både på smage, bryggemetoder og om du spæder op med gin.

    Du ringer bare, hvis det er der du er :)

    Hjemmelavet iste med earl grey og citron - iste med grøn te

    Den bedste te til iste

    Løs, te i pose eller med tebreve?

    Gå efter en løs te - altså den der bøvlede te, hvor du selv skal skovle den op i et filter eller yrk..te-tang.

    Jojo, du kan i en snæver vending sagtens bruge en te i tebreve, men du får bare en bedre og mere kraftig smag med den løse te.

    Hvilken te-type?

    Hvad med varianten? Sort, grøn, hvid, rød, urte, oolong...te?

    Well, hjemmelavet iste med grøn te eller hvid te er mindst krads, så er du ikke den vilde te-drikker, så gå efter de mere milde. Er du til opblanding med mælk, så nap en oolong, som er mere cremet og sød.  Og er du bare generelt pjattet med te, så vælger du bare præcis din favorit. Alle teer kan bruges.

    Hvilken te-smag:

    Te med frugtsmag er en stensikker vinder til hjemmelavet iste. Fersken, mango eller en blandet frugt. Ligeledes er de friske teer med citron eller mynte. Er det som erstatning for en kaffe, så er ham der Earl Grey perfekt til iste.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Hvordan laver man iste?

    Lad os bare være ærlige her; det er nemt.

    Sådan hånd-mod-pande nemt!

    Te og vand, så er du kørende. Herefter kan du frit spiffe op med sukker, honing, citron, sirup med smage, frugt eller friske krydderurter, som mynte. Men inden du stryger ud i køkkenet, så lad os lige suse over de to metoder, som du kan klare sagen på.

    Varmbrygget eller koldbrygget iste?

    Du kan bruge begge metoder og de er lige gode til iste. Uanset hvilken du napper, så skal du som tommelfingerregel bruge dobbelt så meget te, som du plejer. En omgang hjemmelavet iste kræver teen er en del stærkere end normalt.

    Det varierer efter tetype, men en god start er: 8 tsk te til 1 liter vand når du laver iste.

    iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

    Sådan laver du koldbrygget iste

    Metoden, du bruger, når du ikke "huhej" skal bruge isteen.

    Trækketiden er 10-12 timer i køleskabet og den er god til den milde te (fx. grøn og hvid).

    • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
    • Kom koldt vand på.
    • Smid den i køleskabet og lad den trække.
    • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
    • Drik løs.
    • Skal den være lidt sødere, så brug akaciehonning eller sirup.
    • Holder sig fint 3 dage i køleskabet.

    Tip: Du kan også komme teen i et tefilter og herefter i vandet, men et tefilter kan afgive lidt smag.


    Sådan laver du varmbrygget iste

    Metoden, du bruger, når du planlægger at smide dig i hængekøjen om få øjeblikke.

    Trækketiden er 5-8 minutter afhængig af teen.

    • Kom løs te i en kande eller glas, som kan holde til kogende vand.
    • Kog vand til 95 grader, hvis det er sort te og 85 grader til grøn te.
    • Hæld vandet over den løse te.
    • Skal du have din iste sødere, så tilsæt sukker her, så det kan opløses i det varme vand.
    • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
    • Fyld glas eller en kande helt op med isterninger.
    • Hæld teen over og drik løs.
    • Isteen holder dig fint 3 dage i køleskabet.

    Tip: Du kan også komme teen i et tefilter under brygning, som du plejer.

    KLIK HER OG FÅ MIN GRATIS MADPLAN NU →

    Opbevaring af og holbarhed på iste

    Hvordan skal iste opbevares? I en helt ren, lufttæt flaske eller beholder i køleskabet. Her holder den sig god i op til 3 dage afhængig af om du har blandet frisk frugt eller fx frisk mynte i teen. Det forkorter holdbarheden.

    iste med fersken - iste med ferskensmag

    Iste med fersken, citron og mynte

    Skøn iste med fersken, citron og mynte, som er både frisk og sød.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid5 minutter minutter
    Trækketid10 timer timer
    Samlet tid10 timer timer 15 minutter minutter
    Antal: 1 liter

    Ingredienser

    Koldbrygget iste

    • 8 tsk løs grøn te med citron/ingefær
    • 1 liter koldt vand

    Ferskenfyld

    • 3 ferskner
    • ½ citron
    • 1-3 spsk akaciehonning

    Servering

    • Isterninger
    • Ferskenskiver
    • Citronskiver
    • Frisk mynte
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Koldbrygget iste

    • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
    • Kom koldt vand på og kom i køleskabet i min. 10 timer.
    • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.

    Ferskenfyld

    • Skær ferskenerne i mindre stykker.
    • Kom dem i en blender med citronsaft og akaciehonning.
    • Blend det hele sammen og smag til.
    • Kom puren gennem sigte (eller brug den, som den er, hvis du godt kan lide lidt "bid".)
    • Bland ferskenpure med isteen.

    Servering

    • Server i glas med isterninger, citronskive, et par ferskenskiver og frisk mynte.

    Noter

    Den rene iste uden ferskenfyld holder sig 3 dage i køleskabet. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Iste med Earl Grey og citron

    Den lækreste iste med klassisk Earl Grey og frisk citron
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid7 minutter minutter
    Antal: 1 liter

    Ingredienser

    • 8 tsk Earl Grey, her grøn te
    • 1 liter vand
    • Evt. 1-2 spsk sukker
    • 1 citron
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom løs Earl Grey te i en kande eller glas, som kan holde til kogende vand.
    • Kog vand til 95 grader, hvis det er sort te og 85 grader til grøn te.
    • Hæld vandet over den løse te. Skal du have din iste sødere, så tilsæt sukker her, så det kan opløses i det varme vand.
    • Lad teen trække 5-8 minutter - den skal være ret stærk.
    • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
    • Fyld glas eller en kande helt op med isterninger.
    • Hæld teen over og smag til med citronsaft.

    Noter

    Holder sig 3 dage i køleskabet.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

    Iste med hibiscus, lime og mynte

    Frisk og lækker iste med hibiscus, lime og mynte, som smager som en drøm.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid5 minutter minutter
    Tilb. tid10 minutter minutter
    Trækketid10 timer timer
    Samlet tid10 timer timer 15 minutter minutter
    Antal: 1 liter

    Ingredienser

    Iste med hibiscus

    • 8 tsk løs te med hibiscussmag, (her en blandet te med hibiscus, blodappelsin og hyben)
    • 1 liter koldt vand

    Sirup

    • 1 dl sukker
    • 1 dl vand

    Servering

    • 3 lime
    • Frisk mynte
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Iste med hibiscus

    • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
    • Kom koldt vand på og kom i køleskabet i min. 10 timer.
    • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.

    Sirup

    • Kom vand og sukker i en lille gryde.
    • Kog det op og lad det småkoge i 5 minutter under omrøring.
    • Hæld siruppen på rengjort glas og afkøl.

    Servering

    • Smag isteen til med sirup og limesaft.
    • Server med limeskiver og frisk mynte.

    Noter

    Holder sig 3 dage i køleskabet. 
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

    Madfotografering og foodstyling

    Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

    Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

    Billede iste med Earl Grey: 

    • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
    • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/5.0
    • Lys: Speedlight + 150 cm softbox

    Billede iste med fersken: 

    • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
    • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/8.0
    • Lys: Naturlig lys med stor diffuser foran

    Billede iste med hibiscus: 

    • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
    • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/60 sec. | Blænde: f/5.6
    • Lys: Naturlig lys i 'Golden Hour'

    Mere sulten?

    • snaps - jule drink
      Snaps til julefrokost: Snaps med pebermyntestokke + snaps med dild og citron
    • Brøndums - æblesnaps med rosmarin
      Æblesnaps med rosmarin og ingefær (+ video)
    • Hjemmelavet snaps med stikkelsbær, rabarber eller mojito + champagnedrinks
    • Cocktails og drinks til påsken

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. simone

      september 12, 2023 at 2:46 pm

      Hi
      Can I use some of the photos for a blog post on http://www.nordichaus.ch. I will for sure refer to your side.

      Best regards
      Simone

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 14, 2023 at 10:42 am

        Hi Simone

        Thanks for your interest i my photos :)
        You can email me on mail@louiogbearnaisen.dk.

        Best regards
        Louise

    2. Anne

      maj 02, 2021 at 11:45 am

      Hej Louise

      Har du prøvet at bruge andre smage i den første iste med med ferskenfyld? Overvejer at prøve at lave den med hindbær og en hvis ananas te.
      Det lyder vildt lækkert og som en god måde at få ekstra smag i isteen (:

      Venlig hilsen
      Anne

      Svar
    3. Sofie Jensen

      juni 12, 2020 at 9:20 am

      Hvis nu man laver din ferskente - skal man så blande pure i inden man stiller det i køleskabet for at trække?
      Det ser og lyder simpelthen så lækkert! 🤤

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 12, 2020 at 12:43 pm

        Hej Sofie,

        Nej, du laver isteen først og kommer den i køleskabet. Imens den afkøler i køleskabet, laver du ferskenfyldet og blander det til sidst i den kolde iste :-)

        God fornøjelse :-)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen