• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Hjemmelavet iste

iste med fersken - iste med ferskensmag

Sus til opskrift Print opskrift

 

Ikke 5.

Eller 10.

Men.

30 år skulle det tage.

Altså før, jeg skyllede min allerførste iste ned.

Yup, den er god nok. Sidste år var første sip.

Af en klassisk marokansk mynte iste. Med et skvis gin, lad os bare være ærlige her. Det er jo vigtigt at starte godt ud med nye sager ;)

Sådan en lummer sommerdag, hvor de kridhvide ankler blev luftet, der gik den iste rent ind.

30 år for sent..

Men hey, vejrudsigten siger 26 grader i morgen. Eller det gjorde den i starten af ugen. Vi er vist mere nede omkring de 20 pt.

Nuvel, det er også rigeligt til at krudte op for iste i litervis.

Give baghjul til iskaffen.

Det kunne være med en sag med fersken. Med Earl Grey. Eller den pæne med hibiscus.

Der er frit valg på alle hylder. Både på smage, bryggemetoder og om du spæder op med gin.

Du ringer bare, hvis det er der du er :)

Hjemmelavet iste med earl grey og citron - iste med grøn te

 

Den bedste te til iste

Løs eller te i pose: 

Gå efter en løs te – altså den der bøvlede te, hvor du selv skal skovle den op i et filter eller yrk..te-tang.

Jojo, du kan i en snæver vending sagtens bruge en te i pose, men du får bare en bedre og mere kraftig smag med den løse te.

 

Te-type:

Hvad med varianten? Sort, grøn, hvid, rød, urte, oolong…te?

Well, en grøn eller hvid te er mindst krads, så er du ikke den vilde te-drikker, så gå efter de mere milde. Er du til opblanding med mælk, så nap en oolong, som er mere cremet og sød.  Og er du bare generelt pjattet med te, så vælger du bare præcis din favorit. Alle teer kan bruges.

Te-smag:

Te med frugtsmag er en stensikker vinder til iste. Ligeledes er de friske med citron eller mynte. Er det som erstatning for en kaffe, så er ham der Earl Grey perfekt.

 

Hvordan laver man iste?

Lad os bare være ærlige her; det er nemt.

Sådan hånd-mod-pande nemt!

Te og vand, så er du kørende. Herefter kan du frit spiffe op med sukker, honing, citron, sirup med smage, frugt eller friske krydderurter, som mynte.

Men inden du stryger ud i køkkenet, så lad os lige suse over de to metoder, som du kan klare sagen på.

Varmbrygget og koldbrygget iste. 

Uanset hvilken du napper, så skal du som tommelfingerregel bruge dobbelt så meget te, som du plejer. En omgang hjemmelavet iste kræver teen er en del stærkere.

Det varierer efter tetype, men en god start er: 8 tsk te til 1 liter vand. 

 

iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

 

Sådan laver du koldbrygget iste

Metoden, du bruger, når du ikke “huhej” skal bruge isteen.

Trækketiden er 10-12 timer i køleskabet og den er god til den milde te (fx. grøn og hvid).

  • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
  • Kom koldt vand på.
  • Smid den i køleskabet og lad den trække.
  • Si den løse te fra – vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
  • Drik løs.
  • Skal den være lidt sødere, så brug akaciehonning eller sirup.
  • Holder sig fint 3 dage i køleskabet.

Tip: Du kan også komme teen i et tefilter og herefter i vandet, men et tefilter kan afgive lidt smag.

 

Sådan laver du varmbrygget iste

Metoden, du bruger, når du planlægger at smide dig i hængekøjen om få øjeblikke.

Trækketiden er 5-8 minutter afhængig af teen.

  • Kom løs te i en kande eller glas, som kan holde til kogende vand.
  • Kog vand til 95 grader, hvis det er sort te og 85 grader til grøn te.
  • Hæld vandet over den løse te.
  • Skal du have din iste sødere, så tilsæt sukker her, så det kan opløses i det varme vand.
  • Si den løse te fra – vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
  • Fyld glas eller en kande helt op med isterninger.
  • Hæld teen over og drik løs.
  • Isteen holder dig fint 3 dage i køleskabet.

Tip: Du kan også komme teen i et tefilter under brygning, som du plejer.

 

iste med fersken - iste med ferskensmag

Iste med fersken, citron og mynte

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Trækketid10 timer
Samlet tid10 timer 15 minutter
Antal: 1 liter

Ingredienser

Koldbrygget iste

  • 8 tsk løs grøn te med citron/ingefær
  • 1 liter koldt vand

Ferskenfyld

  • 3 ferskner
  • 1/2 citron
  • 1-3 spsk akaciehonning

Servering

  • Isterninger
  • Ferskenskiver
  • Citronskiver
  • Frisk mynte
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Koldbrygget iste

  • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
  • Kom koldt vand på og kom i køleskabet i min. 10 timer.
  • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.

Ferskenfyld

  • Skær ferskenerne i mindre stykker.
  • Kom dem i en blender med citronsaft og akaciehonning.
  • Blend det hele sammen og smag til.
  • Kom puren gennem sigte (eller brug den, som den er, hvis du godt kan lide lidt "bid".)
  • Bland ferskenpure med isteen.

Servering

  • Server i glas med isterninger, citronskive, et par ferskenskiver og frisk mynte.

Noter

Holder sig 3 dage i køleskabet. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Iste med Earl Grey og citron

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid7 minutter
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 8 tsk Earl Grey, her grøn te
  • 1 liter vand
  • Evt. 1-2 spsk sukker
  • 1 citron
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom løs Earl Grey te i en kande eller glas, som kan holde til kogende vand.
  • Kog vand til 95 grader, hvis det er sort te og 85 grader til grøn te.
  • Hæld vandet over den løse te. Skal du have din iste sødere, så tilsæt sukker her, så det kan opløses i det varme vand.
  • Lad teen trække 5-8 minutter - den skal være ret stærk.
  • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
  • Fyld glas eller en kande helt op med isterninger.
  • Hæld teen over og smag til med citronsaft.

Noter

Holder sig 3 dage i køleskabet.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

Iste med hibiscus, lime og mynte

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Trækketid10 timer
Samlet tid10 timer 15 minutter
Antal: 1 liter

Ingredienser

Iste med hibiscus

  • 8 tsk løs te med hibiscussmag, (her en blandet te med hibiscus, blodappelsin og hyben)
  • 1 liter koldt vand

Sirup

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Servering

  • 3 lime
  • Frisk mynte
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Iste med hibiscus

  • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
  • Kom koldt vand på og kom i køleskabet i min. 10 timer.
  • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.

Sirup

  • Kom vand og sukker i en lille gryde.
  • Kog det op og lad det småkoge i 5 minutter under omrøring.
  • Hæld siruppen på rengjort glas og afkøl.

Servering

  • Smag isteen til med sirup og limesaft.
  • Server med limeskiver og frisk mynte.

Noter

Holder sig 3 dage i køleskabet. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

 

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

Billede iste med Earl Grey: 

  • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
  • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/5.0
  • Lys: Speedlight + 150 cm softbox

Billede iste med fersken: 

  • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
  • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/8.0
  • Lys: Naturlig lys med stor diffuser foran

Billede iste med hibiscus: 

  • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
  • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/60 sec. | Blænde: f/5.6
  • Lys: Naturlig lys i ‘Golden Hour’
Previous Post: « Pastasalat med pesto
Next Post: Marengskager med creme og bær »

Reader Interactions

Comments

  1. Anne

    Hej Louise

    Har du prøvet at bruge andre smage i den første iste med med ferskenfyld? Overvejer at prøve at lave den med hindbær og en hvis ananas te.
    Det lyder vildt lækkert og som en god måde at få ekstra smag i isteen (:

    Venlig hilsen
    Anne

    Svar
  2. Sofie Jensen

    Hvis nu man laver din ferskente – skal man så blande pure i inden man stiller det i køleskabet for at trække?
    Det ser og lyder simpelthen så lækkert! 🤤

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sofie,

      Nej, du laver isteen først og kommer den i køleskabet. Imens den afkøler i køleskabet, laver du ferskenfyldet og blander det til sidst i den kolde iste :-)

      God fornøjelse :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework