• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Hjemmelavet iste

iste med fersken - iste med ferskensmag

Gå til opskrift Udskriv

 

Ikke 5.

Eller 10.

Men.

30 år skulle det tage.

Altså før, jeg skyllede min allerførste iste ned.

Yup, den er god nok. Sidste år var første sip.

Af en klassisk marokansk mynte iste. Med et skvis gin, lad os bare være ærlige her. Det er jo vigtigt at starte godt ud med nye sager ;)

Sådan en lummer sommerdag, hvor de kridhvide ankler blev luftet, der gik den iste rent ind.

30 år for sent..

Men hey, vejrudsigten siger 26 grader i morgen. Eller det gjorde den i starten af ugen. Vi er vist mere nede omkring de 20 pt.

Nuvel, det er også rigeligt til at krudte op for iste i litervis.

Give baghjul til iskaffen.

Det kunne være med en sag med fersken. Med Earl Grey. Eller den pæne med hibiscus.

Der er frit valg på alle hylder. Både på smage, bryggemetoder og om du spæder op med gin.

Du ringer bare, hvis det er der du er :)

Hjemmelavet iste med earl grey og citron - iste med grøn te

 

Den bedste te til iste

Løs eller te i pose: 

Gå efter en løs te – altså den der bøvlede te, hvor du selv skal skovle den op i et filter eller yrk..te-tang.

Jojo, du kan i en snæver vending sagtens bruge en te i pose, men du får bare en bedre og mere kraftig smag med den løse te.

 

Te-type:

Hvad med varianten? Sort, grøn, hvid, rød, urte, oolong…te?

Well, en grøn eller hvid te er mindst krads, så er du ikke den vilde te-drikker, så gå efter de mere milde. Er du til opblanding med mælk, så nap en oolong, som er mere cremet og sød.  Og er du bare generelt pjattet med te, så vælger du bare præcis din favorit. Alle teer kan bruges.

Te-smag:

Te med frugtsmag er en stensikker vinder til iste. Ligeledes er de friske med citron eller mynte. Er det som erstatning for en kaffe, så er ham der Earl Grey perfekt.

 

Hvordan laver man iste?

Lad os bare være ærlige her; det er nemt.

Sådan hånd-mod-pande nemt!

Te og vand, så er du kørende. Herefter kan du frit spiffe op med sukker, honing, citron, sirup med smage, frugt eller friske krydderurter, som mynte.

Men inden du stryger ud i køkkenet, så lad os lige suse over de to metoder, som du kan klare sagen på.

Varmbrygget og koldbrygget iste. 

Uanset hvilken du napper, så skal du som tommelfingerregel bruge dobbelt så meget te, som du plejer. En omgang hjemmelavet iste kræver teen er en del stærkere.

Det varierer efter tetype, men en god start er: 8 tsk te til 1 liter vand. 

 

iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

 

Sådan laver du koldbrygget iste

Metoden, du bruger, når du ikke “huhej” skal bruge isteen.

Trækketiden er 10-12 timer i køleskabet og den er god til den milde te (fx. grøn og hvid).

  • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
  • Kom koldt vand på.
  • Smid den i køleskabet og lad den trække.
  • Si den løse te fra – vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
  • Drik løs.
  • Skal den være lidt sødere, så brug akaciehonning eller sirup.
  • Holder sig fint 3 dage i køleskabet.

Tip: Du kan også komme teen i et tefilter og herefter i vandet, men et tefilter kan afgive lidt smag.

 

Sådan laver du varmbrygget iste

Metoden, du bruger, når du planlægger at smide dig i hængekøjen om få øjeblikke.

Trækketiden er 5-8 minutter afhængig af teen.

  • Kom løs te i en kande eller glas, som kan holde til kogende vand.
  • Kog vand til 95 grader, hvis det er sort te og 85 grader til grøn te.
  • Hæld vandet over den løse te.
  • Skal du have din iste sødere, så tilsæt sukker her, så det kan opløses i det varme vand.
  • Si den løse te fra – vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
  • Fyld glas eller en kande helt op med isterninger.
  • Hæld teen over og drik løs.
  • Isteen holder dig fint 3 dage i køleskabet.

Tip: Du kan også komme teen i et tefilter under brygning, som du plejer.

 

iste med fersken - iste med ferskensmag

Iste med fersken, citron og mynte

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Trækketid10 timer
Samlet tid10 timer 15 minutter
Antal: 1 liter

Ingredienser

Koldbrygget iste

  • 8 tsk løs grøn te med citron/ingefær
  • 1 liter koldt vand

Ferskenfyld

  • 3 ferskner
  • 1/2 citron
  • 1-3 spsk akaciehonning

Servering

  • Isterninger
  • Ferskenskiver
  • Citronskiver
  • Frisk mynte

Sådan gør du

Koldbrygget iste

  • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
  • Kom koldt vand på og kom i køleskabet i min. 10 timer.
  • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.

Ferskenfyld

  • Skær ferskenerne i mindre stykker.
  • Kom dem i en blender med citronsaft og akaciehonning.
  • Blend det hele sammen og smag til.
  • Kom puren gennem sigte (eller brug den, som den er, hvis du godt kan lide lidt "bid".)
  • Bland ferskenpure med isteen.

Servering

  • Server i glas med isterninger, citronskive, et par ferskenskiver og frisk mynte.

Noter

Holder sig 3 dage i køleskabet. 
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

 

Iste med Earl Grey og citron

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid7 minutter
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 8 tsk Earl Grey, her grøn te
  • 1 liter vand
  • Evt. 1-2 spsk sukker
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Kom løs Earl Grey te i en kande eller glas, som kan holde til kogende vand.
  • Kog vand til 95 grader, hvis det er sort te og 85 grader til grøn te.
  • Hæld vandet over den løse te. Skal du have din iste sødere, så tilsæt sukker her, så det kan opløses i det varme vand.
  • Lad teen trække 5-8 minutter - den skal være ret stærk.
  • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
  • Fyld glas eller en kande helt op med isterninger.
  • Hæld teen over og smag til med citronsaft.

Noter

Holder sig 3 dage i køleskabet.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

Iste med hibiscus, lime og mynte

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Trækketid10 timer
Samlet tid10 timer 15 minutter
Antal: 1 liter

Ingredienser

Iste med hibiscus

  • 8 tsk løs te med hibiscussmag, (her en blandet te med hibiscus, blodappelsin og hyben)
  • 1 liter koldt vand

Sirup

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Servering

  • 3 lime
  • Frisk mynte

Sådan gør du

Iste med hibiscus

  • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
  • Kom koldt vand på og kom i køleskabet i min. 10 timer.
  • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.

Sirup

  • Kom vand og sukker i en lille gryde.
  • Kog det op og lad det småkoge i 5 minutter under omrøring.
  • Hæld siruppen på rengjort glas og afkøl.

Servering

  • Smag isteen til med sirup og limesaft.
  • Server med limeskiver og frisk mynte.

Noter

Holder sig 3 dage i køleskabet. 
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

 

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

Billede iste med Earl Grey: 

  • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
  • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/5.0
  • Lys: Speedlight + 150 cm softbox

Billede iste med fersken: 

  • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
  • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/8.0
  • Lys: Naturlig lys med stor diffuser foran

Billede iste med hibiscus: 

  • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
  • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/60 sec. | Blænde: f/5.6
  • Lys: Naturlig lys i ‘Golden Hour’
Previous Post: « Pastasalat med pesto
Next Post: Marengskager med creme og bær »

Reader Interactions

Comments

  1. Sofie Jensen

    Hvis nu man laver din ferskente – skal man så blande pure i inden man stiller det i køleskabet for at trække?
    Det ser og lyder simpelthen så lækkert! 🤤

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sofie,

      Nej, du laver isteen først og kommer den i køleskabet. Imens den afkøler i køleskabet, laver du ferskenfyldet og blander det til sidst i den kolde iste :-)

      God fornøjelse :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework