• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Hjemmelavet iste

iste med fersken - iste med ferskensmag

Sus til opskrift Print opskrift

 

Ikke 5.

Eller 10.

Men.

30 år skulle det tage.

Altså før, jeg skyllede min allerførste iste ned.

Yup, den er god nok. Sidste år var første sip.

Af en klassisk marokansk mynte iste. Med et skvis gin, lad os bare være ærlige her. Det er jo vigtigt at starte godt ud med nye sager ;)

Sådan en lummer sommerdag, hvor de kridhvide ankler blev luftet, der gik den iste rent ind.

30 år for sent..

Men hey, vejrudsigten siger 26 grader i morgen. Eller det gjorde den i starten af ugen. Vi er vist mere nede omkring de 20 pt.

Nuvel, det er også rigeligt til at krudte op for iste i litervis.

Give baghjul til iskaffen.

Det kunne være med en sag med fersken. Med Earl Grey. Eller den pæne med hibiscus.

Der er frit valg på alle hylder. Både på smage, bryggemetoder og om du spæder op med gin.

Du ringer bare, hvis det er der du er :)

Hjemmelavet iste med earl grey og citron - iste med grøn te

 

Den bedste te til iste

Løs eller te i pose: 

Gå efter en løs te – altså den der bøvlede te, hvor du selv skal skovle den op i et filter eller yrk..te-tang.

Jojo, du kan i en snæver vending sagtens bruge en te i pose, men du får bare en bedre og mere kraftig smag med den løse te.

 

Te-type:

Hvad med varianten? Sort, grøn, hvid, rød, urte, oolong…te?

Well, en grøn eller hvid te er mindst krads, så er du ikke den vilde te-drikker, så gå efter de mere milde. Er du til opblanding med mælk, så nap en oolong, som er mere cremet og sød.  Og er du bare generelt pjattet med te, så vælger du bare præcis din favorit. Alle teer kan bruges.

Te-smag:

Te med frugtsmag er en stensikker vinder til iste. Ligeledes er de friske med citron eller mynte. Er det som erstatning for en kaffe, så er ham der Earl Grey perfekt.

 

Hvordan laver man iste?

Lad os bare være ærlige her; det er nemt.

Sådan hånd-mod-pande nemt!

Te og vand, så er du kørende. Herefter kan du frit spiffe op med sukker, honing, citron, sirup med smage, frugt eller friske krydderurter, som mynte.

Men inden du stryger ud i køkkenet, så lad os lige suse over de to metoder, som du kan klare sagen på.

Varmbrygget og koldbrygget iste. 

Uanset hvilken du napper, så skal du som tommelfingerregel bruge dobbelt så meget te, som du plejer. En omgang hjemmelavet iste kræver teen er en del stærkere.

Det varierer efter tetype, men en god start er: 8 tsk te til 1 liter vand. 

 

iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

 

Sådan laver du koldbrygget iste

Metoden, du bruger, når du ikke “huhej” skal bruge isteen.

Trækketiden er 10-12 timer i køleskabet og den er god til den milde te (fx. grøn og hvid).

  • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
  • Kom koldt vand på.
  • Smid den i køleskabet og lad den trække.
  • Si den løse te fra – vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
  • Drik løs.
  • Skal den være lidt sødere, så brug akaciehonning eller sirup.
  • Holder sig fint 3 dage i køleskabet.

Tip: Du kan også komme teen i et tefilter og herefter i vandet, men et tefilter kan afgive lidt smag.

 

Sådan laver du varmbrygget iste

Metoden, du bruger, når du planlægger at smide dig i hængekøjen om få øjeblikke.

Trækketiden er 5-8 minutter afhængig af teen.

  • Kom løs te i en kande eller glas, som kan holde til kogende vand.
  • Kog vand til 95 grader, hvis det er sort te og 85 grader til grøn te.
  • Hæld vandet over den løse te.
  • Skal du have din iste sødere, så tilsæt sukker her, så det kan opløses i det varme vand.
  • Si den løse te fra – vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
  • Fyld glas eller en kande helt op med isterninger.
  • Hæld teen over og drik løs.
  • Isteen holder dig fint 3 dage i køleskabet.

Tip: Du kan også komme teen i et tefilter under brygning, som du plejer.

 

iste med fersken - iste med ferskensmag

Iste med fersken, citron og mynte

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Trækketid10 timer
Samlet tid10 timer 15 minutter
Antal: 1 liter

Ingredienser

Koldbrygget iste

  • 8 tsk løs grøn te med citron/ingefær
  • 1 liter koldt vand

Ferskenfyld

  • 3 ferskner
  • 1/2 citron
  • 1-3 spsk akaciehonning

Servering

  • Isterninger
  • Ferskenskiver
  • Citronskiver
  • Frisk mynte
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Koldbrygget iste

  • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
  • Kom koldt vand på og kom i køleskabet i min. 10 timer.
  • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.

Ferskenfyld

  • Skær ferskenerne i mindre stykker.
  • Kom dem i en blender med citronsaft og akaciehonning.
  • Blend det hele sammen og smag til.
  • Kom puren gennem sigte (eller brug den, som den er, hvis du godt kan lide lidt "bid".)
  • Bland ferskenpure med isteen.

Servering

  • Server i glas med isterninger, citronskive, et par ferskenskiver og frisk mynte.

Noter

Holder sig 3 dage i køleskabet. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Iste med Earl Grey og citron

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid7 minutter
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 8 tsk Earl Grey, her grøn te
  • 1 liter vand
  • Evt. 1-2 spsk sukker
  • 1 citron
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom løs Earl Grey te i en kande eller glas, som kan holde til kogende vand.
  • Kog vand til 95 grader, hvis det er sort te og 85 grader til grøn te.
  • Hæld vandet over den løse te. Skal du have din iste sødere, så tilsæt sukker her, så det kan opløses i det varme vand.
  • Lad teen trække 5-8 minutter - den skal være ret stærk.
  • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.
  • Fyld glas eller en kande helt op med isterninger.
  • Hæld teen over og smag til med citronsaft.

Noter

Holder sig 3 dage i køleskabet.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

Iste med hibiscus, lime og mynte

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Trækketid10 timer
Samlet tid10 timer 15 minutter
Antal: 1 liter

Ingredienser

Iste med hibiscus

  • 8 tsk løs te med hibiscussmag, (her en blandet te med hibiscus, blodappelsin og hyben)
  • 1 liter koldt vand

Sirup

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Servering

  • 3 lime
  • Frisk mynte
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Iste med hibiscus

  • Kom løs te i en flaske, kande eller patentglas.
  • Kom koldt vand på og kom i køleskabet i min. 10 timer.
  • Si den løse te fra - vil du være helt sikker på at undgå terester, så afslut med at hælde gennem et kaffe- eller stort tefilter.

Sirup

  • Kom vand og sukker i en lille gryde.
  • Kog det op og lad det småkoge i 5 minutter under omrøring.
  • Hæld siruppen på rengjort glas og afkøl.

Servering

  • Smag isteen til med sirup og limesaft.
  • Server med limeskiver og frisk mynte.

Noter

Holder sig 3 dage i køleskabet. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

iste med hibiscus - opskrift på iste med frugt

 

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

Billede iste med Earl Grey: 

  • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
  • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/5.0
  • Lys: Speedlight + 150 cm softbox

Billede iste med fersken: 

  • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
  • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/8.0
  • Lys: Naturlig lys med stor diffuser foran

Billede iste med hibiscus: 

  • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro
  • Indstillinger: ISO: 160 | Lukketid: 1/60 sec. | Blænde: f/5.6
  • Lys: Naturlig lys i ‘Golden Hour’
Previous Post: « Guide til marengs
Next Post: Marengskager med creme og bær »

Reader Interactions

Comments

  1. Anne

    Hej Louise

    Har du prøvet at bruge andre smage i den første iste med med ferskenfyld? Overvejer at prøve at lave den med hindbær og en hvis ananas te.
    Det lyder vildt lækkert og som en god måde at få ekstra smag i isteen (:

    Venlig hilsen
    Anne

    Svar
  2. Sofie Jensen

    Hvis nu man laver din ferskente – skal man så blande pure i inden man stiller det i køleskabet for at trække?
    Det ser og lyder simpelthen så lækkert! 🤤

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sofie,

      Nej, du laver isteen først og kommer den i køleskabet. Imens den afkøler i køleskabet, laver du ferskenfyldet og blander det til sidst i den kolde iste :-)

      God fornøjelse :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework