Sådan undgår du at din marengs bliver sjasket, tynd eller klistret . Læs de tips til hvordan du laver en perfekt marengs – hver gang.
Har du nogensinde stået der med håndmixeren i den ene hånd. Og frustreret hevet totter hår ud med den anden?
For de der æggehvider i skålen…
Der sker bare ingenting!
Eller måske har du allerede tilsat sukker.
Med rumlende mave og forventningsglæde over den der marengs, der lige om hjørnet bliver et drøn af en kage.
Og så..
Bliver marengsmassen sjasket. Tynd. Eller yrk, ekstrem klistret!
Jeg vifter med labben her bag skærmen, been there.
Marengs.
Kæmpe favorit til så mange gode sager!
Og med godt og vel 4 ingredienser, så burde den være ligetil.
Ingen dikkedarer.
Men sandheden er bare; den kan være noget baks.
Så inden vi hiver ugens hit frem, som du nok har luret er med..
Jep, marengs ;-)
Well, så får du lige:
7 tips til perfekt marengs – hver gang
#1: Nap en ekstra kop kaffe
Det er fristende; 3 æg fra æggebakken, dele dele og du pisker løs. Men nap lige en ekstra kop kaffe og vent 30 minutter, indtil dine æggehvider får stuetemperatur. Så du er sikker på at få maksimal volume til din marengs.
#2: Intet fedteri
Æggehvider er vanskelige og gider ikke noget bøvl med fedt. Så vær 110% sikker på, du ikke lige får en snert æggeblomme med, når du deler æggene og hey, giv også lige skålen og piskerisene en ekstra tur med opvaskebørsten. Just in case.
#3: Tjek vejrudsigten ..og dit køkken
Den er god nok. Sus lige ind på DMI og tjek for regn og høj luftfugtighed. Det vejr gider marengs bare ikke og det bliver op af bakke gennem hele opskriften.
#4: Medium, please
Røremaskine, håndmixer, piskeris – uanset, hvad du pisker dine æggehvider stive med, så kør medium hastighed, så luftboblerne i æggehviderne bliver ensartede og du får en marengs, der er nemt at arbejde med og ikke revner, når den bages.
#5: Hooold inde!
Ja, det er fedt, at lave “skål-over-hovedet-med-æggehvider”-tricket. Eller bare lige sikre sig, de æggehviderne nu er pisket igennem. Men pas på med ikke at overpiske dine æggehvider – på få sekunder suser de fra bløde toppe til en sjasket omgang.
Så hav lige det lange øje på din røremaskine eller håndmixer inden du pludselig bliver fanget af den gode sang i radioen og får pisket løs.
#6: Skru op for radioen
Men når du så har fået æggehviderne pisket, så er det bare at skrue helt op og hive al tålmodigheden frem. For sukkeret. Well, det skal tilsættes 1 spsk af gangen, mens du pisker løs. Tilsætter du det for hurtigt, så smiderne æggehviderne sig fladt ned og bliver umulige og en omgang sjask.
#7: Ingen lange fingre
Niks, du åbner ikke den ovndør! Lad marengsen få sin alenetid i ovnen uden lange fingre, der liiiiige skal tjekke.
Men når den så er bagt og afkølet.
Så er bare at toppe op og lave en pavlova.
Du vælger.
Om du går med friske frugter.
Eller springer på det her drøn:
Med lemon curd
– ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager.
Klik her og nap opskriften + endnu flere tips
Er du ikke lige til pavlova, så er der også de her kager og dessert med marengs:
Skriv en kommentar: