• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble - opskrift på nem rabarberkage med crumble smuldredej

Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is..

Et forårsmust, bedst spist på terrassen..

Med klaprende tænder,  uldsokker og frisk, iskold forårsbrise.

Ej,

Weekenden var nu meget god derude.

Både på solskin, udsigt til blomsterende æbletræ og særligt fordi, der var seriøs smagstest, som krævede den ene skovlfuld lækker crumble efter den anden:

Skal en rabarber crumble være 50/50 eller er det mere en 70% frugt og 30% smuldredej?  Hvad med mængden af havregryn? Og er det finvalsede eller grovvalsede der storshiner?  Rabarberkompot eller størrer stykker? En håndfuld hindbær under crumblen også?

Så mange svære overvejelser ;-)

Men nu er den her.

Den bedste rabarbarcrumble. 

På 35 minutter.

Yup!

Spis den skoldhed (og brænd ganen!), lun med smeltende vaniljeis eller kold fra køl (når du lige er ude og nappe en skefuld rest en sen aften).

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Rabarbercrumble 101

  • Rababerkompot eller rabarberstykker? Jo størrer, du skærer rabarbernestykker, jo mere bid vil de have i den endelige kage. Så er du mere ud i den rabarberkompot, så skær rabarberne i mindre stykker på fx. 1 cm.
  • Jeg er ikke vild med havregryn? Hiv det ud og erstat med hvedemel.
  • Kan rørsukker erstattes? Jep, du kan sagtens bruge almindelig hvidt sukker. Skal det have lidt mere smag, så brug 75 g hvidt sukker og 25 g brun farin.
  • Jeg har ret søde tænder? Så krudt op for sukkermængden – rabarber er ret syrlige, så 50 g sukker skal de nok have, hvis du ikke er til det syrlige.
  • Salt, er det en fejl? Niks, salten er virkelig vigtig i din crumble og gør hele forskellen.
  • Jeg har ikke majsstivelse? Well, den kan fint erstattes af kartoffelmel. Og er du helt på bar bund, så kan den udelades, men dit rabarberfyld vil blive noget mere sjasket.
  • Kan crumblen laves i en foodprocessor? Ja da, dog vil du få mere en crumble i ærtestørrelse, frem for de størrer flager.
  • Kan rabarbercrumble fryses? Yes! Ved servering, så tø den op og giv den 10 minutter i ovnen, så crumblen bliver sprød igen.

 

Lav din rabarbercrumble på forhånd: 

Din tærte skal serveres lun til gæsterne og du gider ikke baske med smuldredej lige inden?

Intet problem.

Saml tærten og sæt den i køleskabet til, du er klar til, den skal i ovnen.

Alternativt kan du også bage den næsten færdig, gemme den i køleskabet og lige lune den i ovnen inden servering.

 

Rabarbercrumble - opskrift på nem rabarberkage med crumble smuldredej

 

Spiff din rabarbercrumble op

Sådan en crumble kan varieres i det uendelige, så når du har været gennem de første 3-4-5 crumbles, så spiff den op med:

  • Kokos
  • Hakkede nødder
  • Revet marcipan
  • Birkes
  • Chokolade (især hvid chokolade er et hit, da den karamelliserer)

Og selvfølgelig med masser af smag:

  • Kanel
  • Stødt ingefær (super lækkert til rabarber)
  • Kardemomme
  • Vanilje
  • Revet citronskal
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang

 

Dig, som ikke er vild med rabarber i din crumble

Kæmpe fejl ;-)

Men heldigvis er der bunkevis af andre gode sager, som du kan kaste under din crumble.

Skal det ikke være ren rabarber, så kør 50/50 med rabarber-hindbær eller æble-rabarber – gode kombi’s.

Og skal rabarberne helt udskiftes, så er det bare at nappe en frugt eller pose bær (du kan sagtens bruge frosne).

  • Blåbærcrumble
  • Æblecrumble
  • Pærecrumble
  • Kirsebær, fersken, brombær eller en bærmix

Det er kun smagsløgene, som sætter grænser her.

 

Flere lækre opskrifter med rabarber

  • Is med rabarber og crumble
  • Roulade med rabarberkompot og marengs
  • Koldskål med rabarber og rugbrødsdrys
  • Rabarberkage med mandler

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble - opskrift på nem rabarberkage med crumble smuldredej

Rabarbercrumble

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Antal: 6 pers.

Ingredienser

Æblefyld

  • 750 g rabarber
  • 2 spsk majsstivelse
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk revet citronskal, valgfrit

Crumble

  • 110 g hvedemel
  • 60 g havregryn , her 30 g finvalsede og 30 g grovvalsede
  • 100 g rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 175 g smør, koldt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Æblefyld

  • Skær rabarberne i grove tern - jo større stykker, jo mere bid vil din rabarbercrumble have.
  • Vend rabarberne i majsstivelse, sukker, vaniljesukker og evt. citronskal
  • Fordel rabarberne i et ovnfast fad (ca. 22-26 cm i diameter)

Crumble

  • Bland hvedemel, havregryn, sukker og salt sammen i en skål.
  • Skær den kolde smør i tern og smuldr det i dejen. Det er vigtigt smørret er helt koldt.
  • Smuldr dejen sammen til "klumper" - pas på med ikke at samle dejen. Det tager et par minutter.
  • Fordel crumblen ovenpå rabarberne. Top gerne godt op, da det falder sammen.
  • Bag crumblen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til crumblen er gylden og rabarberne begynder at væske og boble i kanten.
  • Server varm, lun eller kold med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

Billede: 

  • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 125 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/6.3
  • Lys: Speedlight med 120 cm softbox sat lavt, for at få skygge og dybde på de lave elementer.

 

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Previous Post: « Mal en fotobaggrund til madbilleder med beton look (+ video)
Next Post: Pastasalat med pesto »

Reader Interactions

Comments

  1. Ann-Dorthe Allentoft

    Hej og tak for en virkelig paradismundfuld. Det er den bedste rabarber kage ever!
    Hvad gør jeg hvis mine rabarber kommer fra fryseren? Skal jeg tø dem op inden jeg vælter dem i Marzena og sukker? Har du erfaring med det?
    Bedste hilsner Ann-Dorthe

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ann-Dorthe,

      Hvor er det dejligt at høre, at du synes godt om opskriften 😊🙏

      Jeg ville nok tø rabarber stykkerne op først, inden jeg de vendes i sukker osv.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

      Hav en skøn dag!

  2. Charlotte

    Hej,
    Bagetiden passer desværre ikke.
    Vi bagte den i weekenden til gæster, og fulgte tippet om at bage den halvdelen af tiden inden gæsterne kom, for så at bage den færdig lige inden servering.
    Vi serverede rå og uspiselige rabarber. Virkelig pinligt til en stor flok gæster!
    Kagen måtte have 20 min EKSTRA før den var spiselig.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte,

      Øv da, ja det er træls, når resultatet ikke bliver som forventet :(

      Nu ved jeg ikke, hvor lang tid du gav den, inden gæsterne kom, men den skal bages mere eller mindre færdig og så lige have det sidste (lunes), inden gæsterne kommer.

      Når jeg har bagt den, har den været helt perfekt, men ovne bager meget forskelligt, og i nogle ovne skal den måske have noget mere, før den er færdig.

      Håber du har mod på at prøve igen, for den smager så dejligt 🙂

      Hav en skøn dag!

  3. Gitte

    Hvorfor er det en opskrift på æblecrumble, når det burde være rarbarbercrumble?
    Mvh
    Gitte

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Gitte,

      Ja, det har du da fuldstændig ret i – det er sørme en fejl.

      Jeg får det rettet hurtigst muligt.

      Tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen.

      Fortsat skøn dag!

  4. Mette

    Hvorfor er det en opskrift på æbleceumble?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Den finder du her: https://www.louiogbearnaisen.dk/2020/11/aeblecrumble.html

      Mange hilsner
      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework