• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Baggrunde til madbilleder

baggrunde til madbilleder - madfotografering

Baggrunde i madbilleder er mindst 50% af et godt madfoto.

Baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede.

Sat på spidsen, så..

Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer.

Den ret bare en ret stor del af madbilledet.

Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem.

 

baggrunde til madbilleder

Tjek op:

Fremhæver dine baggrunde dine motiver?

Tager dine baggrunde dine madbilleder til det næste niveau?

Hvis ikke, så..

Tager det højst en halv dag, at strikke 1-2 gode baggrunde til madbilleder sammen, som forbereder dem med  30-40-50-60%.

Der er instant magi til dine madbilleder og flatlays :-)

Lad os se på sagen og de forskellige gode muligheder, som du har.

  1. Lav selv en fotobaggrund
  2. Vinylbaggrund
  3. Baggrund af tapet
  4. Færdiglavet baggrund
  5. Pro tips

1. Lav selv baggrunde til madbilleder

At lave sine egne baggrunde er sjovt, du kan tilpasse dem præcist til dit brand og der er ikke andre, som har netop den samme baggrund.

Træ, metal, fliser, folie, papirprint, stof eller maling.

Der er et utal af måder, du kan bakse dine egne baggrunde sammen på og det behøver ikke være tidskrævende eller svært.

Maling af baggrund:

Hiv 20 minutter ud.

Okay, lige 1 times tid til byggemarkedet eller krea-shoppen efter maling, hvis du ikke har rester på lager.

Men så kan du også bare producere unikke fotobaggrunde derudaf.

Klik og nap hele guiden (+video) til, hvordan du selv maler en baggrund med beton-look, som dem herunder.

Lav en baggrund til madbilleder - fotobaggrund til madfotografering

 

2. Vinyl baggrunde til madbilleder

Du er ikke DIY-typen, det skal bare være nemt?

Got ya.

Vinylbaggrunde vinder mere og mere frem, som baggrund til madfotografering.

De er nemme at håndtere, kan tørres af og rulles sammen efter brug. Herudover fås de nu i så god kvalitet, at de ser ægte ud, samt farverne og opløsningen gengives flot, når de bruges som baggrund i madbilleder.

Well, men vinyl kan også være en investering (priserne starter ved 300-400 kroner for én baggrund) og der kan være stor forskel på farverne, du ser i webshop og hvordan den er i virkeligheden, samt kvaliteten.

Tip: Etsy er et mekka af vinylbaggrunde. Tjek sælger på Instagram, tjek tags og se andre bruge baggrundene i deres madbilleder.

På min baggrundsworkshop får du min liste af sælgere, som jeg selv har testet og anbefaler – både i US, UK og DK.

Vinylbaggrund med beton-look:

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj
grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

 

3. Tapet som baggrund til madbilleder

Tapet er en klassiker som baggrunde til madbilleder og de fås ofte i en finish, så de kan tørres over med en fugtig klud efter brug i madfotografering. Ligesom med vinylbaggrunde, så kan tapet dog også være lidt en udskrivning, da du oftest skal købe min. 10 meters ruller.

Måske du kender nogle, du kan slå sammen med og dele rullen?

Gå efter tapet uden shine og som gerne har lidt struktur. Undgå træ-look – her er det bedre at vælge rigtig træ eller vinylbaggrunde.

På min baggrundsworkshop får du video-guide til gennemgang af valg af tapet, samt hvordan du nemmest får det gjort klar til brug.

 

Tapet med betonlook:

Fladbrød - opskrift på fladbrød på pande

 

4. Færdiglavet foodstyling baggrund:

Er du ikke vild med vinyl eller tapet og orker heller ikke selv at gå i gang, så kommer internettet igen susende ind.

Det er nemlig muligt at købe færdigmalede fotobaggrunde, baggrunde lavet med gips eller andet strukturmateriale eller baggrunde af træ.

Kvaliteten er ofte ret god og du får baggrunde, som bare er good to go.

Ulempen er dog at det er en investering, som niver lidt. Både for baggrunden, fragt (kæmpe pakke) og ikke mindst told – det løber nemt op over 1000 kroner.

Og ja, så kan de væe ret skrøbelige at bruge og man kan hurtig ende i “den baggrund er kun til helt specielle billeder” aka. den ender i hjørnet.

Men når det er sagt, så kan de være et super valg til 2-3 unikke baggrunde, som du kan bruge i årevis i dine madbilleder.

På min baggrundsworkshop finder ud min favorit sælgere, som jeg selv har testet og anbefaler.

 

5. Pro tips til din baggrund til madbilleder:

  • Køber du dine baggrunde, så spar ikke ved at vælge en mindre størrelse. Køb dine baggrunde en størrelse størrer end, du lige tænker. Det er super frustrerende at have en baggrund, som ikke er stor nok når du er i fuld gang med at foodstyle og opbygge din scene.
  • Laver du selv dine baggrunde, så undgå at de bliver for smalle – særligt ved træbaggrunde, kan man nemt komme til at samle dem for smalle og dermed kan kanter nemt ses i madbilledet, hvilket igen får dig til at hive håret ud.

 

Ekstra: Mine baggrunde til madbilleder:

De er der alle. Baggrunde af hjemmelavede af træ, dem med som er malet, folie, fliser, print. Der er tapet, karton og papir. Og en for en formue i vinylbaggrunde i utallige varianter.

Baggrund med træ-look

Skal det være trælook, så er jeg svært glad for det naturlige – altså rigtig træ, som giver den der følelse af struktur, dybde og hvordan lyset bliver fanget i billedet, som print har svært ved.

Nordisk tapas bord - fiskars køkkenknive

Baggrund med beton-look: 

For beton er det de selvmalede, vinyl og tapet, som bliver hevet frem.

Bearnaise sauce - bagte gulerødder
Quesadillas med chipotle pulled pork og tomatsalsa- Opskrift quesadillas

 

Baggrund til lyse madbilleder: 

Lyse billeder, der er det tapet, karton/papir, gips eller vinyl.

Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokolade
blomkål i ovn med grøn pesto
Koldhævede boller med ølandshvede - ølandshvedeboller

 

Marmorbaggrunde: 

Marmorlooket er folie eller vinyl – ægte marmor gider du ikke flytte rundt på.

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær
Opskrift på salat med kål

 

Baggrund med farver: 

Her er vi ude i karton, papir, malede baggrunde, tapet og vinyl.

Grøn karry - opskrift på laks i grøn karry
hvidløgsbrød - hvidløgsflutes - Louise Lyshøj

 

Det var en hel bunke baggrunde til madbilleder.

Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer?

Og..

Så er det tid til at få hevet maden frem og foodstylet madbilleder.

Lige nu kan du hoppe med på min gratis gratis video-masterclass, hvor du lærer: ⠀
⠀
➡ Det præcise system, du skal følge for at skære timevis af din fotografering og foodstyling⠀
⠀
➡ Hvordan kreativitet kan ødelægge dine madbilleder (og hvad du skal gøre i stedet for – slut med gætværk og 127 billeder fra alle vinkler)⠀
⠀
➡ Hvordan du nemt tager enkle og minimalistiske madbilleder, som føles “fuldendte” og fanger vores opmærksomhed⠀
⠀
➡ Den ene fejl, jeg lavede med mine madbilleder, som i dag koster mig tusindvis af kroner hver måned (og hvordan du sikrer dig, at du aldrig laver den samme)⠀
⠀
1 times tætpakket videotræning, så du kan få succes med dine madbilleder – tage flotte madbilleder som skiller sig ud fra mængden.⠀
⠀
>> Klik på her og nap din plads på den gratis video-masterclass

 

 

 

 

 

Previous Post: « Blomkål i ovn med grøn pesto
Next Post: Mal en fotobaggrund til madbilleder med beton look (+ video) »

Reader Interactions

Comments

  1. Hansen

    Tak!
    Hvilken størrelse anbefaler du at lave/købe baggrunde i til madbilleder, hvor der ofte er en enkelt tallerken og evnt lidt props?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      60×90 og 70×10 er gode go-to størrelser :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework