• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

7 tips og tricks til flotte madbilleder

Se og tyvstjæl de bedsre 7 tips fra professionel madfotograf og foodstylist, så du også nemt kan tag flotte madbilleder, som skiller dig ud.

7 tips til flotte madbilleder - tips til madfotografering

Måske har du en blog, Facebook eller Instagramkonto, som du haft den en god rum tid.

Den er spækket med dine lækre opskrifter, gode produkter og måske små videoer. Alt det, som de smarte siger virker på sociale medier og som du ser dine kollegaer og konkurrenter gøre.

Så egentlig burde likes vælte ind i stride strømme og kommentarerne komme susende.

Det sker bare ikke. Virkeligheden er måske nærmere sådan, at du overvejer om du egentlig bare spilder din tid online, du er kommet for sent til festen og der ikke er plads til flere online eller, du bare ikke har “det” på sociale medier.

Grøn karry - opskrift på laks i grøn karry
Quinoasalat med kikærter og granatæble - salat med quinoa

Du bruger oceaner af tid på din online tilstedelsesværelse. Facebook, Instagram – det skulle jo virke, men det rykker bare ikke.

Dine opskrifter, produkter, indhold er fantastisk, men du bliver ikke set i mængden.

Facebook og Instagram virker.

– det er de mest effektive og billigste reklameplatforme, som du skal bruge til at hive os ind til dit brand eller virksomhed.

Men det kræver at du bruger platformene rigtig.

salat med asparges, ærter, radiser og feta
Opskrift på salat med kål

Derfor skal du tage gode madbilleder:

Dine madbilleder er dine følgers og kunders første møde med dig online. Det allerførste vi ser og som vi, ubevidst kritisk, vurderer dig på. 

Dit indhold kan være enestående og din tekst genial, men det er dine madbilleder, som lokker os ind og får os til at blive hængende. 

Sagen er bare, at du har kun 1/10 af et sekund til at få dine potentielle følgers opmærksomhed og “sælge” dit brand. Får du ikke sat krogen i os med det samme, så er vi på et splitsekund scrollet videre til konkurrenten.

Det betyder, at halvlunkne madbilleder er den største forhindring mellem dig og dine besøgende.

Et gulligt snapshot gør det ikke mere. Heller ikke selv om den autentiske og uperfekt-trend brager løs.

Så lad os krudte op for dine flotte madbilleder med en bunke nemme tips.

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

 

7 tips og tricks til flotte madbilleder:

Det er jo meget godt, men hvordan fikser du de flotte madbilleder? Du har måske allerede prøvet, tvivler på dine teknisk evner, er bekymret over, om dit kamera nu er godt nok og bare synes madfotografering virker som et talent, du ikke har.

Gode madbilleder til sociale medier kræver hverken medfødt talent, dyrt udstyr eller timer bag et kamera.

Den er god nok du behøver ikke dyrt kamera, endnu dyrer objektiv eller et kæmpe vinduer for at tage gode madbilleder. 

Et ganske almindeligt vindue og et 10 år gammelt spejlreflekskamera eller næsten endnu bedre din smartphone, kan give dig de bedste insta-værdige madbilleder, som skiller sig ud i feed’et og får os til at stoppe med at scrolle.

 

1. Fotografer ved et vindue med dagslys

Lys er det vigtigste i fotografering og det, som ødelægger langt de fleste madbilleder. Sluk for det gullige lys fra loftlamperne, sus hen til et vindue og brug det naturlige dagslys.
Men hey, jo mere lys er ikke nødvendigvis bedre, så undgå direkte solskin. Det danske gråvejr er noget af det, som giver dig de bedste madbilleder.

Læs mere: Sådan tager du lyse madbilleder (+ skabelon til setup)

 

2. Sluk for din flash

Flash burde være en hjælpende hånd i sparsomt lys, men fordi den lyser direkte ind på maden, så bliver alt overbelyst, farverne ændrer sig og din mad ser langt fra lækkert ud.
Sluk for flashen og brug i stedet det naturlige lys, som får maden til at hive likes til sig.

Læs også: Kunstigt lys i madfotografering

 

3. Vælg den rigtige baggrund til madbilleder

Fotobaggrunden er halvdelen af et godt billede. Den sætter scenen, fremhæver maden og gør forskellen i dit madbillede. Det betyder, at du skal undgå den gullige træbordplade og i stedet gå efter en baggrund til mad, som er mere neutral og gerne i en kølig tone; en marmorplade, en grå, slidt bageplade, en hvid plade eller træplade i kølig tone fungerer godt sammen med mad.

Du kan også vælge en beige eller mere varm farve, men kig på dit mad – passer den i farven. Fremhæver baggrunden madens farver?

Læs også: Baggrunde til madbilleder

 

 

4. Træd et skridt tilbage

Kender du det? Du vil gerne have, at vi får set alle lagene i kagen, så du fotograferer helt tæt på. Problemet er bare, at rigtig mange smartphones og faktisk også spejlreflekskameraer har svært ved at få billeder helt skarpe sådan, samt det kan også være en udfordring for os på den anden side af skærmen. Vi har brug for at se det hele – se hele kagestykket og hele kagen.

Træd et skridt tilbage, så du kan få knivskarpe madbilleder, alt i billedet med og få vores mave til at knurre.

Læs også: 11 fejl jeg lavede som nybegynder i madfotografering

 

5. Tjek dine linjer i dine madbilleder

Det leder os også hastigt videre til den her. Måske er dit stykke kage eller dit glas iskaffe lige højt nok, så det stikker ud af billedet. 45 grader til venstre med kameraer og det hele er med i det nu skrå billede. Der er bare det, at vores øjne kan bedste lide lige linjer og vinkler, fordi det er sådan vi ser verden.

Undgå det snapshot-lignende skråbillede, træd i stedet et skridt tilbage og sørg for, at de vandrette og lodrette linjer er helt rette. Det kan vores øjne bedst lide.

Læs også: 8 myter om madfotografering som er lyv

 

6. Blød dine skygger op

At reflektere lyset kan hæve langt de fleste madbilleder et niveau. Det vil sige dagslys på den ene side, reflektor på den anden, så skyggerne blive knap så hårde. Brug låget fra en flamingokasse, et stykke hvidt pap eller skal der mere power til, så er det frem med sølvpapiret og rulle om fx. en bageplade.

Læs også: Giv dine billeder et mat VSCO-look uden brug af filtre

 

7. Hold dit madbillede enkelt og lad motivet få fokus

Din mad, dit produkt er det vigtigste i dit billede og det motiv, som skal fremhæves. Hold dit billede enkelt og tjek både din scene og din baggrund. Er der forstyrrende elementer? Noget, som kommer til at stjæle vores opmærksomhed? Noget, som gør billedet rodet at se på? Hiv det ud og gør det nemt for os at få fuld fokus på det, du gerne vil have vi skal se.

Læs også: Sådan vælger du de rigtige props til dine madbilleder

 

Alle kan lære at tage med madbilleder, som skaber resultater – også dig.

Med enkle teknikker, kan du tage din madbilleder fra snapshot til “hvor-kan-jeg-trykke-følg”-madbilleder, der gør massivt indtryk på os. 

Du er stræber-typen og vil have endnu mere?

Got ya.

Hop med på min gratis video-masterclass, hvor du får 4 pro-strategier til bragende gode madbilleder.

>> Klik her og nap din plads på video-træningen.

 

 

Previous Post: « Asiatisk nudelsalat
Next Post: Blomkål i ovn med grøn pesto »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework