• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Quinoasalat med kikærter og granatæble

Quinoasalat med kikærter og granatæble - salat med quinoa

Gå til opskrift Udskriv

 

Har du en halv pose liggende i køkkenskabet?

Den halvpebrede quinoa, du egentlig tænkte var en ret nærig pose, men som har vist sig at være uendelig?

Præcis, som med chiafrø!

De er ret drøje i brug, de frø.

Hiv posen frem.

Ovenpå sidste uges kanelsnegle-gilde vejer vi op med en salat. Til tiden her, hvor du  ikke kådt kan hive forårsgrønt ned af hylderne, men dine smagsløg (og kæber) råber på  noget lidt mere friskt og nemt, at arbejde med.

En pre-forårssalat, kan vi kalde den. 

Frisk, mættende og suveræn god til både aftensmad og madpakken.

Quinoasalat med kikærter og granatæble - salat med quinoa

Så kan det være du sidder og tænker;

“Jojo, lækkert nok. Men ehm, hvad er det nu lige det der smarte quinoa er?”

Hvad er quinoa?

Udover at være det hippest superfood, så er quinoa et lille frø, som minder ret meget om et korn.

Quinoa er hevet lige lukt ind fra Sydamerika, er spækket med gode sager og fås i 3 farver; hvid, rød og sort. Samme smag i hele paletten – den sorte skiller sig dog ud med en lidt “dybere” smag, mere bid og en anelse flere næringsstoffer.

Men hey, ikke noget som gør, du skal styrte byen rundt efter den sorte variant.

 

Tilberedning af quinoa

Quinoa skal skylles inden brug, da den er pakket med et bitterstof, som beskytter frøet, men som smager af sæbe. Så skyl grundigt, herefter koges quinoaen som ris.

Kogeforholdet er 1:2 – 1 dl quinoa til 2 dl vand.

  • Hvor længe skal quinoa koge? 12-15 minutter.
  • Skal quinoa koges med låg? Jep, låg på gryden, skru ned til svag varme og giv quinoaen ca. 15 minutter.
  • Hvad er holdbarheden på kogt quinoa? Well, som med alle andre fødevarer, så handler det om hvor hurtigt det kommer på køl, opbevaring og hygienje. Som tommelfinger holder quinoa sig 5 dage i køleskabet efter kogning.
  • Kan quinoa fryses ned? Sagtens. Afkøl de kogte frø og kom dem i fryseren i passende portioner. Så er det super nemt at hive sådan en portion op til aftensmaden eller salaten.

Quinoasalat med kikærter og granatæble

 

Flere opskrifter med quinoa:

Jep, quinoa sniger sig ofte ind og særligt i salater, hvor den bare er genial til at give fuld smæk på mætheden og fylden. Se bare her:

  • Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter + fladbrød
  • Marokkansk salat med quinoa, gulerødder og kikærter
  • Hjemmelavet chunky granola med mandelsmør, chiafrø og quinoa
  • Bagte kikærter og blomkål i quinoa med jalapeno/lime-dressing
  • Salat med jordbær, quinoa og pistacienødder

 

Spiff quinosalaten op med:

Det er masser af muligheder for at spiffe den her salat endnu mere op. Stik hovedet i køleskabet og find rester frem af:

  • Feta
  • Grillet kylling
  • Varmrøget laks
  • Rejer
  • Avocado
Quinoasalat med kikærter og granatæble - salat med quinoa

Quinoasalat med kikærter og granatæble

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 2 pers

Ingredienser

Salat

  • 2 dl quinoa, kogt og afkølet
  • 1 dåse kikærter
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 1/2 granatæble, kerner heraf
  • 1/2 agurk, i små tern
  • 1 dl babyspinat
  • 3 dl salatmix, gerne med bitre salater

Dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1 tsk honning
  • Salt/peber

Sådan gør du

Salat

  • Bland quinoa, kikærter, forårsløg, granatæblekerner, babyspinat og salatmix sammen i en stor skål.

Dressing

  • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
  • Vend dressingen med salaten.
  • Server!

Noter

Opskriften er til 4 personer, hvis du bruger den som tilbehør til en ret.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

Billede quinoasalat med hænder

  • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/6.3
  • Lys: Speedlight + 150 cm softbox
  • Teknik: Blændeværdi: Valgt så salaten er skarp og isoleret, mens baggrundens tekstur er mindre synlig.

 

Quinoasalat med kikærter og granatæble - salat med quinoa

Previous Post: « Kanelsnegle i fad
Next Post: Sådan bager du med tørgær »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes⁠
⁠
 ..ikke!⁠
⁠
Føler du, at wauw, nu har du bare taget et godt madbillede.. Og så et par dage efter når du ser på det igen, så dur det bare slet ikke 😒 Du bliver nedslået. Og stiller endnu højere krav til dig selv, fordi du har en indre fornemmelse af, at du kan gøre det – meget – bedre, end du lige har gjort. Samtidig kommer du i tvivl om, hvorvidt du er god nok. Om du nogensinde kan gøre det godt nok 😳⁠
⁠
Perfektionisme - det som holder allerflest af os tilbage fra at nå vores mål og drømme 🤦‍♀️⁠
⁠
Jeg er all in på fokus på at forbedre og optimere dine madbilleder (den har du nok luret 😉). Men samtidig, så lad os også lige hive fat i skurken; perfektionisme. ⁠
⁠
Jeg er ikke ramt af perfektionisme, hvor alt jeg gør skal være 110% perfekt eller jeg slet ikke kan stoppe med at arbejde på noget. Men jeg er perfektionist i den forstand, at jeg har urimelige krav til mig selv og altid synes, at jeg kan gøre det bedre. Jeg er aldrig heeeelt tilfreds - eller i så fald er den tilfredshed kortvarig. ⁠
⁠
Derfor har jeg heller aldrig taget et madbillede, som jeg er 100% tilfreds med.⁠
⁠
Og det er okay. ⁠
⁠
Jeg har nemlig brugt alt for meget energi på, at overkomme, glemme, slå mig selv i hovedet med, at jeg ikke kunne få den følelse væk. Jeg kan ikke styre, hvad jeg føler, men jeg kan vælge, hvordan jeg handler på de tanker og følelser. ⁠
⁠
Du er snedigere end perfektionismen. ⁠
⁠
Vend den til en drivkraft, sund stræben og brugbar superpower (- den kan være så gavnligt redskab i fotografering 📸)⁠
⁠
Spark den indre cheerleader frem. Tag action. Udfordr dig selv. Tro på processen. Giv dig selv tilladelse til at “træne” og have det sjovt uden, du altid skal have et brugbart (og delbart) billedresultat - det er aldrig spild af tid. Og husk så, at have et fast greb i nakken på dig selv, for du er din egen værste kritiker 👀⁠
⁠
Lad ikke perfektionisme holde dig tilbage eller tage modet fra dig for at tage de forrygende madbilleder, du kan 👊⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠
#21foodstylingtips #madfotografering #perfektionisme #mindsetmastery #selvstændigekvinder #foodphotographyandstyling
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework