• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Lyonsnitter – hindbærsnitter med makronmasse

Lyonsnitter

Sus til opskrift Print opskrift

Først og fremmest, så håber jeg, du hænger i og passer godt på dig selv og andre i den her tid.

Herhjemme, der er lidt hys’ tilstande.

Med en diabetes type 1 på 24. år, fylder det hele for tiden en del.

Der er fuld karantæne – helt alene. Kæresten er flyttet hjemmefra på ubestemt tid.

Okay, den sorte slyngel, Eddie, er med på holdet herhjemme og vi praktiserer gåture på obskure tidspunkter, hvor vi som en Ninja er …swussh, væk når det rasler i hækkene og en cykellygte glimter i det fjerne.

Og sådan er det.

Vi er ikke de eneste.

Alle kniber balderne sammen den næste tid.

Ligeledes gør jeg – helt stramt.

For det er bestemt heller ikke “business as usual” og den har da været oppe at vende igen og igen; Hvordan arbejder man med den hårfine balance, som er der lige nu, samtidig med man passer på sin egen lille selvstændige business og team?

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Den er svær.

Intet er lige så vigtigt, som det som sker nu i verden.

Men vi prøver at fortsætte så normalt, som det er muligt lige nu – med mad, opskrifter og guides.

Så.

I dag er det Lyonsnitter.

Eller, lad os bare sige det, som det er; En hip hindbærsnitte.

Jeg fik dem første gang ved en lille bager for år tilbage, men al æren går til La Glace, som er det oprindelig ophavssted for dem.

Siden har snitterne luret i baghovedet, for det er en ret god kombi:

Sprød mørdejsbund, marmelade, sej makronmasse og knasende nødder.

De kan noget.

Giv dem et skud. Der er lidt fedteri med sprøjtepose og flere ture i ovnen, men Lyonsnitter er det hele værd.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

De fancy hindbærsnitter her, blev bagt lige før virussen ramte, så kæresten nåede lige at være inde over.

Der var nemlig kæmpe tvivl!

Mig: “Hvor mange stykker tror, du der er til i en sådan en plade?”

Manden: “2..?”

Så, Mængde..

Det kommer helt an på, hvordan du skærer snitterne ud og til hvem ;-)

Og hey.

Du vil opleve, at din makronmasse er lidt tykkere end min.

Planen var en ekstra test 3. test af snitterne her, men så ramte virussen og sådan en bradepande er alligevel lige i overkanten og spild når der bare er mig, selvom de nu er gode.

Så de sidste små justeringer til makronmassen har du fået i opskriften, så den flyder knap så meget ud, som på mine her.

Selvom det nu ikke gør noget for smagen :-)

 

Lyonsnitter 101

  • Du er ikke vild med hindbær? I hear you! Hindbærmarmeladen kan snildt udskiftes. Rabarber, brombær, solbær, stikkelsbær, appelsin.. du napper bare din favorit.
  • Din marmelade er ret sød? Tilsæt lidt citronsaft til den, så du ikke ender med sød-sød kage, du ved.
  • Yrk, marmeladeglasset er spækket med hele bær? Frem med stavblenderen – de bær er topbøvlede i en sprøjtepose.
  • Kan de fryses? Well, ja og nej. Det bliver ikke helt det samme, som en nybagt snitte.
  • Du har ingen tyl? Ingen problem, klip et lille hul i posen i stedet.
  • Min makronmasse er lidt tykkere end din? Så er alt, som det skal være. Jeg synes min blev lige tynd nok, så jeg har justeret lidt i opskriften, så den flyder knap så meget ud.

 

Lyonsnitter - opskrift på hindbærsnitte med makronmasse

Lyonsnitter

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid29 minutter
Hviletid30 minutter
Samlet tid1 time 29 minutter
Antal: 1 bageplade

Ingredienser

Bund

  • 100 g flormelis
  • 350 g hvedemel
  • 250 g smør, koldt, skåret i tern
  • 1 æggeblomme

Makronmasse

  • 100 g marcipan, groftrevet
  • 200 g sukker
  • 1 æggehvide

Fyld

  • 250 g hindbærmarmelade

Top

  • 30 g hasselnødder, grofthakkede
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Bund

  • Bland mel og flormelis sammen i en skål.
  • Smuldr det sammen med smør.
  • Saml dejen med æggeblommen. Dejen skal ikke æltes, bare lige samles.
  • Pak dejen ind i madfilm og læg den på køl i ca. 30 minutter.
  • Rul dejen ud til en firkant på ca. 1 cm og læg den på en bageplade med bagepapir.
  • Bag den ved 180° (alm. ovn) i ca. 12 minutter. Den skal være lidt bagt, men ikke tage for meget farve.

Makronmasse

  • Bland marcipan og sukker sammen i en skål. Tilsæt æggehvide og pisk til en tyk masse. Bruger du et meget stort æg, så hold lidt af æggehviden tilbage - massen må gerne være lidt tyk.
  • Fyld makronmassen på en sprøjtepose med en smal tyl (eller klip i lille hul i posen, hvis du ikke har en tyl).
  • Fyld ligeledes marmeladen på en sprøjtepose med en smal tyl (eller klip i lille hul i posen, hvis du ikke har en tyl).
  • Sprøjt makronmassen ud i skrå baner på hele bunden. Sprøjt her efter marmeladen ud mellem banerne af makronmassen.
  • Drys med hakkede hasselnødder.
  • Bag ved 180° (alm. ovn) i ca. 14-17 minutter til makronmassen har fået farve og bunden er sprød.
  • Lad kagen køle på pladen - pas på, hvis du flytter den fra pladen, mens den er varm.
  • Skær kagestykket ud til passende stykker - enten i tynde snitter eller i firkantede stykker.
  • Opbevar i lufttæt beholder.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Sådan bager du med tørgær
Next Post: Bagt blomkål med tahin og kapers »

Reader Interactions

Comments

  1. Linda

    Skal mørdejen ikke være tyndere end 1 cm?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lina,

      Nej, det skal den ikke :-)

      Prøv det ad og fortæl os om resultatet!

      God bagelyst!

    • carsten olsen

      hej
      alm. ovn hvad vil det sige er det med luft eller ikke luft
      glæder mig til at prøve dem

    • Louiogbearnaisen

      Hej Carsten,

      Det er uden luft :-)

      God bagelyst!

  2. Lene

    Alle gode tanker herfra, er glad for at høre, at du passer på dig selv!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak Lene 🙏🏻

      Håber også du passer godt på dig selv i disse svære tider.

      Hav en dejlig dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework