• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Lyonsnitter – hindbærsnitter med makronmasse

Lyonsnitter

Sus til opskrift Print opskrift

Først og fremmest, så håber jeg, du hænger i og passer godt på dig selv og andre i den her tid.

Herhjemme, der er lidt hys’ tilstande.

Med en diabetes type 1 på 24. år, fylder det hele for tiden en del.

Der er fuld karantæne – helt alene. Kæresten er flyttet hjemmefra på ubestemt tid.

Okay, den sorte slyngel, Eddie, er med på holdet herhjemme og vi praktiserer gåture på obskure tidspunkter, hvor vi som en Ninja er …swussh, væk når det rasler i hækkene og en cykellygte glimter i det fjerne.

Og sådan er det.

Vi er ikke de eneste.

Alle kniber balderne sammen den næste tid.

Ligeledes gør jeg – helt stramt.

For det er bestemt heller ikke “business as usual” og den har da været oppe at vende igen og igen; Hvordan arbejder man med den hårfine balance, som er der lige nu, samtidig med man passer på sin egen lille selvstændige business og team?

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Den er svær.

Intet er lige så vigtigt, som det som sker nu i verden.

Men vi prøver at fortsætte så normalt, som det er muligt lige nu – med mad, opskrifter og guides.

Så.

I dag er det Lyonsnitter.

Eller, lad os bare sige det, som det er; En hip hindbærsnitte.

Jeg fik dem første gang ved en lille bager for år tilbage, men al æren går til La Glace, som er det oprindelig ophavssted for dem.

Siden har snitterne luret i baghovedet, for det er en ret god kombi:

Sprød mørdejsbund, marmelade, sej makronmasse og knasende nødder.

De kan noget.

Giv dem et skud. Der er lidt fedteri med sprøjtepose og flere ture i ovnen, men Lyonsnitter er det hele værd.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

De fancy hindbærsnitter her, blev bagt lige før virussen ramte, så kæresten nåede lige at være inde over.

Der var nemlig kæmpe tvivl!

Mig: “Hvor mange stykker tror, du der er til i en sådan en plade?”

Manden: “2..?”

Så, Mængde..

Det kommer helt an på, hvordan du skærer snitterne ud og til hvem ;-)

Og hey.

Du vil opleve, at din makronmasse er lidt tykkere end min.

Planen var en ekstra test 3. test af snitterne her, men så ramte virussen og sådan en bradepande er alligevel lige i overkanten og spild når der bare er mig, selvom de nu er gode.

Så de sidste små justeringer til makronmassen har du fået i opskriften, så den flyder knap så meget ud, som på mine her.

Selvom det nu ikke gør noget for smagen :-)

 

Lyonsnitter 101

  • Du er ikke vild med hindbær? I hear you! Hindbærmarmeladen kan snildt udskiftes. Rabarber, brombær, solbær, stikkelsbær, appelsin.. du napper bare din favorit.
  • Din marmelade er ret sød? Tilsæt lidt citronsaft til den, så du ikke ender med sød-sød kage, du ved.
  • Yrk, marmeladeglasset er spækket med hele bær? Frem med stavblenderen – de bær er topbøvlede i en sprøjtepose.
  • Kan de fryses? Well, ja og nej. Det bliver ikke helt det samme, som en nybagt snitte.
  • Du har ingen tyl? Ingen problem, klip et lille hul i posen i stedet.
  • Min makronmasse er lidt tykkere end din? Så er alt, som det skal være. Jeg synes min blev lige tynd nok, så jeg har justeret lidt i opskriften, så den flyder knap så meget ud.

 

Lyonsnitter - opskrift på hindbærsnitte med makronmasse

Lyonsnitter

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid29 minutter
Hviletid30 minutter
Samlet tid1 time 29 minutter
Antal: 1 bageplade

Ingredienser

Bund

  • 100 g flormelis
  • 350 g hvedemel
  • 250 g smør, koldt, skåret i tern
  • 1 æggeblomme

Makronmasse

  • 100 g marcipan, groftrevet
  • 200 g sukker
  • 1 æggehvide

Fyld

  • 250 g hindbærmarmelade

Top

  • 30 g hasselnødder, grofthakkede
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Bund

  • Bland mel og flormelis sammen i en skål.
  • Smuldr det sammen med smør.
  • Saml dejen med æggeblommen. Dejen skal ikke æltes, bare lige samles.
  • Pak dejen ind i madfilm og læg den på køl i ca. 30 minutter.
  • Rul dejen ud til en firkant på ca. 1 cm og læg den på en bageplade med bagepapir.
  • Bag den ved 180° (alm. ovn) i ca. 12 minutter. Den skal være lidt bagt, men ikke tage for meget farve.

Makronmasse

  • Bland marcipan og sukker sammen i en skål. Tilsæt æggehvide og pisk til en tyk masse. Bruger du et meget stort æg, så hold lidt af æggehviden tilbage - massen må gerne være lidt tyk.
  • Fyld makronmassen på en sprøjtepose med en smal tyl (eller klip i lille hul i posen, hvis du ikke har en tyl).
  • Fyld ligeledes marmeladen på en sprøjtepose med en smal tyl (eller klip i lille hul i posen, hvis du ikke har en tyl).
  • Sprøjt makronmassen ud i skrå baner på hele bunden. Sprøjt her efter marmeladen ud mellem banerne af makronmassen.
  • Drys med hakkede hasselnødder.
  • Bag ved 180° (alm. ovn) i ca. 14-17 minutter til makronmassen har fået farve og bunden er sprød.
  • Lad kagen køle på pladen - pas på, hvis du flytter den fra pladen, mens den er varm.
  • Skær kagestykket ud til passende stykker - enten i tynde snitter eller i firkantede stykker.
  • Opbevar i lufttæt beholder.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Sådan bager du med tørgær
Next Post: Bagt blomkål med tahin og kapers »

Reader Interactions

Comments

  1. Linda

    Skal mørdejen ikke være tyndere end 1 cm?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lina,

      Nej, det skal den ikke :-)

      Prøv det ad og fortæl os om resultatet!

      God bagelyst!

    • carsten olsen

      hej
      alm. ovn hvad vil det sige er det med luft eller ikke luft
      glæder mig til at prøve dem

    • Louiogbearnaisen

      Hej Carsten,

      Det er uden luft :-)

      God bagelyst!

  2. Lene

    Alle gode tanker herfra, er glad for at høre, at du passer på dig selv!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak Lene 🙏🏻

      Håber også du passer godt på dig selv i disse svære tider.

      Hav en dejlig dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework