• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Nutellakage

Nutellakage - opskrift på kage med nutella og chokolade

Når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas i skabet.

Du ved, det er derinde..

Well.

Så er det den her kammerat af en nutellakage, som du springer på.

35 minutter og du har årets nemmeste [insæt selv..]-kage.

Det kunne være:

  • Noo-det-er-min-kage-dag-i-morgen-og-klokken-er-22.18-kage
  • Jeg-burde-også-spiffe-de-3-liter-cartedor-is-som-var-på-tilbud-op-til-gæsterne-med-en dessertkage-kage
  • Det-regner-og-det-er-jo-også-onsdag-kage

Du fortsætter bare ;-)

Nutellakage - opskrift på kage med nutella og chokolade

Nutellakagen er nem og dur til det meste.

Halv skærekage, halv brownie.

Men uden, den er ‘hrøøh’-tør..

– eller hænger fast i tænderne!

Det betyder, at planlægger du en valentinsfejring, så er det altså den her chokoladekage med nutella, som er det helt sikre date-valg.

Og med et scoop is og rigelig chokoladeganache, så er scoringen hjemme.

Eller går det helt galt, så kan du jo trøstespise den 3/4 del bradepande efterfølgende.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Ej, du får fuld garanti her fra.

En dessert med nutellakage, is og chokoladesauce klarer score-opgaven.

Ama’r halshug.

..

Den bedste is til planen?

Jeg gik med en klassisk chokoladeis.

Men en kaffeis eller frisk is med bær eller frugt, vil også være et kæmpe hit.

Læs også: Kaffe-is med hård nougat

Nutellakage - opskrift på kage med nutella og chokolade

Det allerbedste?

Om du går med score-middag eller disker op med nutellakagen til gæsterne i weekenden..

Med sådan en portionsanretning er der rigeligt med kanter og rester af der, hvor du lige (med fuldt overlæg) fik skåret skævt i kagen, som du kan happe som natmad.

Eller bare mens, du anretter ;-)

Yup.

Du kan godt mærke det, ikke?

Den lokker!

Inden du drøner ud og gennemsøger skabe og skuffer for Nutella, så drøner vi lige over 101’eren til opskriften:

Nutellakage 101

  • Skal der ikke bagepulver eller natron i kagen? Niks, æggehviderne står for luftigheden i kagen her.
  • Kan der bruges 70% chokolade? Well, den vil rigtig gerne skille, så vil du være på den sikre side, så nap chokoladen med lidt lavere kakaoprocent.
  • En tykkere chokoladeganache vil da også være lækkert? Yup! Brug mindre piskefløde, så får du en tykkere ganache, som kan smøres på toppen.
  • Kan kagen dobles op? Nej, bag i stedet to kager.
  • Nooo…jeg har ikke nutella på lager, kan den laves uden? Nope – afsted efter et glas :)
  • Kan nutellakagen fryses? Ja da, uden problemer.
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

 

Nutellakage - opskrift på kage med nutella og chokolade

Nutellakage

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter

Ingredienser

Nutellakage

  • 175 g smør
  • 150 g chokolade, ca. 56%
  • 200 g nutella
  • 100 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 6 æg, delt i blommer og hvider
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt

Chokoladeganache

  • 200 g chokolade
  • 200 g piskefløde
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Nutellakage

  • Kom smør, chokolade, nutella, sukker og farin i en lille gryde og smelt ved svag varme.
  • Tag gryden af varme og pisk æggeblommerne i et af gangen.
  • Kom chokolademassen over i en skål og rør hvedemel og salt i.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend æggehviderne i chokoladedejen over 3 gange.
  • Kom dejen i en form (her 25x30 cm) beklædt med bagepapir. Alternativt så brug en 24 cm smurt springform.
  • Kom kagen i ovnen og bag den ved 180° (alm. ovn) i ca. 25-30 minutter. Den skal være fast, men stadig en smule blød i midten.
  • Lad kagen køle helt af.

Chokoladeganache (valgfri)

  • Smelt chokolade over vandbad (eller den uartige; i mikroovnen).
  • Kom fløden i en lille gryde og varm op til lige under kogepunktet.
  • Hæld, mens du rører, fløden i den smeltede chokolade.
  • Bliv ved at røre i til chokoladen bliver helt blank.
  • Server nutellakagen med chokoladeganache og is.

Noter

Kagen kan fryses.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV Manfrotto tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

Billede med dessertkage med is:

  • Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro | ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/8.0
  • Lys: Speedlight + 150 cm softbox
  • Teknik: Med flash er det mulighed for at bruge en hurtig lukketid, samtidig med at få nok lys ind i billedet, så bevægelsen bliver frosset fremfor fanget.

Billede med nutellakage med salt:

  • Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/3.5
  • Lys: Speedlight + 95 cm softbox med ét lag diffuser.
  • Teknik: Lille lyskilde og ca. 1,5 m afstand til motiv for hårdere og længere skygger.

 

 

Previous Post: « Laks i grøn karry
Next Post: Marokkansk rissalat »

Reader Interactions

Comments

  1. malene

    To sekunder efter at kagen var kommet i ovnen, slog det mig, at det i grunden var sært ,at der ikke skulle sukker i kagen.
    Jeg kan se, at det godt nok står på ingredienslisten, men ikke i arbejdsbeskrivelsen så vidt jeg kan se.
    Det kunne sagtens fikses, kagen kom hurtigt ud igen og fik blandet en æggesnaps i dejen, tænkte bare at det var lidt nemmere hvis der stod noget om sukkeret i opskriften :)
    Tak for gode opskrifter

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Pyh ha…godt du fik det fikset for jeg har glemt at skrive det i arbejdsbeskrivelsen 🤦‍♀️

      Den er dog opdateret nu.

      Håber kagen blev god – del gerne resultatet med os :-)

  2. Hannah

    Hej, Tak for super mange lækre opskrifter. Det kan være mig der bare har overset det, men tror ikke du nævner hvor farin og sukker skal i opskriften din. Tak for lækker kage!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Hannah,

      Gud ja, det har du da fuldstændig ret i – det beklager jeg virkelig 🙈 🤦‍♀️

      Opskriften er nu opdateret.

      God bagelyst!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework