Når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas i skabet.
Du ved, det er derinde..
Well.
Så er det den her kammerat af en nutellakage, som du springer på.
35 minutter og du har årets nemmeste [insæt selv..]-kage.
Det kunne være:
- Noo-det-er-min-kage-dag-i-morgen-og-klokken-er-22.18-kage
- Jeg-burde-også-spiffe-de-3-liter-cartedor-is-som-var-på-tilbud-op-til-gæsterne-med-en dessertkage-kage
- Det-regner-og-det-er-jo-også-onsdag-kage
Du fortsætter bare ;-)
Nutellakagen er nem og dur til det meste.
Halv skærekage, halv brownie.
Men uden, den er ‘hrøøh’-tør..
– eller hænger fast i tænderne!
Det betyder, at planlægger du en valentinsfejring, så er det altså den her chokoladekage med nutella, som er det helt sikre date-valg.
Og med et scoop is og rigelig chokoladeganache, så er scoringen hjemme.
Eller går det helt galt, så kan du jo trøstespise den 3/4 del bradepande efterfølgende.
Ej, du får fuld garanti her fra.
En dessert med nutellakage, is og chokoladesauce klarer score-opgaven.
Ama’r halshug.
..
Den bedste is til planen?
Jeg gik med en klassisk chokoladeis.
Men en kaffeis eller frisk is med bær eller frugt, vil også være et kæmpe hit.
Læs også: Kaffe-is med hård nougat
Det allerbedste?
Om du går med score-middag eller disker op med nutellakagen til gæsterne i weekenden..
Med sådan en portionsanretning er der rigeligt med kanter og rester af der, hvor du lige (med fuldt overlæg) fik skåret skævt i kagen, som du kan happe som natmad.
Eller bare mens, du anretter ;-)
Yup.
Du kan godt mærke det, ikke?
Den lokker!
Inden du drøner ud og gennemsøger skabe og skuffer for Nutella, så drøner vi lige over 101’eren til opskriften:
Nutellakage 101
- Skal der ikke bagepulver eller natron i kagen? Niks, æggehviderne står for luftigheden i kagen her.
- Kan der bruges 70% chokolade? Well, den vil rigtig gerne skille, så vil du være på den sikre side, så nap chokoladen med lidt lavere kakaoprocent.
- En tykkere chokoladeganache vil da også være lækkert? Yup! Brug mindre piskefløde, så får du en tykkere ganache, som kan smøres på toppen.
- Kan kagen dobles op? Nej, bag i stedet to kager.
- Nooo…jeg har ikke nutella på lager, kan den laves uden? Nope – afsted efter et glas :)
- Kan nutellakagen fryses? Ja da, uden problemer.

Ingredienser
Nutellakage
- 175 g smør
- 150 g chokolade, ca. 56%
- 200 g nutella
- 100 g sukker
- 50 g brun farin
- 6 æg, delt i blommer og hvider
- 100 g hvedemel
- 1/2 tsk salt
Chokoladeganache
- 200 g chokolade
- 200 g piskefløde
Sådan gør du
Nutellakage
- Kom smør, chokolade, nutella, sukker og farin i en lille gryde og smelt ved svag varme.
- Tag gryden af varme og pisk æggeblommerne i et af gangen.
- Kom chokolademassen over i en skål og rør hvedemel og salt i.
- Pisk æggehviderne stive.
- Vend æggehviderne i chokoladedejen over 3 gange.
- Kom dejen i en form (her 25x30 cm) beklædt med bagepapir. Alternativt så brug en 24 cm smurt springform.
- Kom kagen i ovnen og bag den ved 180° (alm. ovn) i ca. 25-30 minutter. Den skal være fast, men stadig en smule blød i midten.
- Lad kagen køle helt af.
Chokoladeganache (valgfri)
- Smelt chokolade over vandbad (eller den uartige; i mikroovnen).
- Kom fløden i en lille gryde og varm op til lige under kogepunktet.
- Hæld, mens du rører, fløden i den smeltede chokolade.
- Bliv ved at røre i til chokoladen bliver helt blank.
- Server nutellakagen med chokoladeganache og is.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV Manfrotto tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder
Billede med dessertkage med is:
- Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 L Macro | ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/8.0
- Lys: Speedlight + 150 cm softbox
- Teknik: Med flash er det mulighed for at bruge en hurtig lukketid, samtidig med at få nok lys ind i billedet, så bevægelsen bliver frosset fremfor fanget.
Billede med nutellakage med salt:
- Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/3.5
- Lys: Speedlight + 95 cm softbox med ét lag diffuser.
- Teknik: Lille lyskilde og ca. 1,5 m afstand til motiv for hårdere og længere skygger.
To sekunder efter at kagen var kommet i ovnen, slog det mig, at det i grunden var sært ,at der ikke skulle sukker i kagen.
Jeg kan se, at det godt nok står på ingredienslisten, men ikke i arbejdsbeskrivelsen så vidt jeg kan se.
Det kunne sagtens fikses, kagen kom hurtigt ud igen og fik blandet en æggesnaps i dejen, tænkte bare at det var lidt nemmere hvis der stod noget om sukkeret i opskriften :)
Tak for gode opskrifter
Pyh ha…godt du fik det fikset for jeg har glemt at skrive det i arbejdsbeskrivelsen 🤦♀️
Den er dog opdateret nu.
Håber kagen blev god – del gerne resultatet med os :-)
Hej, Tak for super mange lækre opskrifter. Det kan være mig der bare har overset det, men tror ikke du nævner hvor farin og sukker skal i opskriften din. Tak for lækker kage!
Hej Hannah,
Gud ja, det har du da fuldstændig ret i – det beklager jeg virkelig 🙈 🤦♀️
Opskriften er nu opdateret.
God bagelyst!