• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Grydebrød med valnødder og tranebær

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

Nå.

6 dage inde i januar.

Det er vel også tid til at få skiftet den heftige sellerijuice, kradse skyr og klæge grød ud med saftigt grydebrød og tandsmør.

Eller hvis du stædigt hænger fast, så en halv trøste-skive til..

  • De evige januareksamner, som altid ligger oveni hinanden
  • Første uge tilbage på pinden med en indbakken, som har tabt pusten over mængden af emails
  • Mangel på famøs 2020 plan og stressen over allerede at være bagud

Ej, lad os holde det gode humør her. 

 

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

Januar 2020 efter en lang, lækker jul og rart nytår er nu meget go’.

Forresten, jeg håber, du kom godt gennem det hele. Tømte fade, skåle og vrikkede godt med tæerne i de uldne sokker.

Jeg kørte 14 dages ren ferie. Du ved, nedlukning for indbakken. Lås på kontoret. Og ingen sociale medier.

På dag 11 blev nøglen til kontoret drejet.

Hurtigt ind og ud i et par dage. Stille opstart inden, der er fuld blæs på igen.

Heldigvis er det ultranemme brød i gryde (3L) genialt til de tider.

Ingen æltning.

Bare bland, glem et halvt døgn tid og bag.

Sprød skorpe, saftig krumme og masser af smag.

Jeg siger bare; svinger du det brød op til formiddagskaffen fredag eller en “sundere” onsdagskage-variant, så er du 2020’s kollega.

Start tidligt og bliv husket.

Præcis, som i gymnasiet, hvor strategien er at sige noget først i timen og så var den mundtlige karakter klaret.

Ikke at det er nogle gymnasieelevers taktik eller var min.. 

 

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

 

Inden du suser ud i køkkenet og bakser brødet sammen, så lad os lige svinge over et par 101’er.

Grydebrød med valnødder og tranebær 101

  • Yrk, valnødder! Tranebær! Det er ikke lige dig? Rosiner, hasselnødder, pecannødder, abrikoser – alt andet kan du sagtens kaste i grydebrødet.
  • Og selvfølgelig kan du bage brødet uden fyld. Du hiver det bare ud af opskriften.
  • Kan brødet spices op med groft mel? Yes, udskift 75-100 g af hvedemelet med groft mel og brug 0,25 dl mere vand, da groft mel suger mere væske til sig.
  • Kan hævetiden strækkes? Jep, du kan lade brødet hæve op til ca. 18 timer på køkkenbordet – men hold øje, da det afhænger en del af din temperatur i køkken. Overhæver dejen, så falder den sammen og bliver klistret.
  • Du har kun en stegeso? Intet problem. Sæt den i blød i vand i ca. 20 minutter og lad den herefter varme med op i ovnen. Drys med rigeligt mel inden, du kommer brødet i ellers hænger det godt fast.
  • Dit brød hænger fast i bunden? Din gryde har ikke været varm nok, så brødet når at klistre fast.
  • Nooo, dit brød er klægt? 100% på at din ovn ikke har været varm nok. Burn, baby, burn.

Hey.

Foruden at brødet er genialt bare med smør, så passer det perfekt til et ostebord

Relateret: Klassisk grydebrød

 

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

 

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

Grydebrød med valnødder og tranebær

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid45 minutter
12 timer 40 minutter
Samlet tid13 timer 35 minutter

DET SKAL DU BRUGE

  • Støbejernsgryde 3L

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 400 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 20 g akaciehonning
  • 75 g valnødder
  • 100 g tranebær
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt hvedemel, salt og honning. Rør dejen godt sammen - den skal være som en tyk grød.
  • Rør valnødder og tranebær i.
  • Kom madfilm eller en plastpose over skålen.
  • Lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 12 timer.
  • Skrab forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord (2 spsk mel). Fold den forsigtigt 3-4 gange sammen til et rundt brød, dæk den til med film og lad den hæve ca. 40 minutter på køkkenbordet.
  • Varm imens ovnen op til 250 grader (alm. ovn) med en støbejernsgryde i.
  • Tag den varme gryde ud af ovnen, drys 1 spsk mel i bunden. Kom forsigtig dejen heri og sæt låget på.
  • Kom gryden tilbage i ovnen og bag ved 250 grader i 30 minutter. Løft ikke låget, for at smugkigge!
  • Tag låget af gryde, skru ned til 225 grader og bag brødet i 15-18 minutter.

  • Tag gryden med brødet ud, vip brødet ud af gryden og lad den afkøle minimum 2 timer på en bagerist før du skærer i det.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/11

Lys: Speedlite + softbox m. grid

Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

 

 

Previous Post: « Krydderkage
Next Post: Kunstigt lys i madfotografering »

Reader Interactions

Comments

  1. Vibeke

    Hej. Kan jeg bruge solsikker i stedet for tranebær og i så fald hvormange gram?
    Hilsen Vibeke

    Svar
  2. Karoline

    Hej,
    Vil bare lige sige, at jeg bagte brødet med stor succes til en brunch i weekenden. Det smagte skønt, var flot og alle gæster var imponerede. -Selv min mand, der ikke spiser kulhydrater var imponeret (uden dog at smage -man har jo sine principper☺️).
    Så tak for god opskrift.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Det var så lidt Karoline 😊 – så dejligt at høre, at opskriften kunne bruges og faldt i alles smag!

      Hav en dejlig dag!

  3. Henriette

    Lækker opskrift og fristende billeder ❤️

    Hvilken diameter har din gryde, der er jo stor forskel på om det er en 7 liter suppegryde med ø30 cm eller en sød lille 1.5L gryde med ø15 cm 😉 og dejen er jo ikke så stor.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Henriette,

      Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.

      Målet på gryden står nævnt i selve opskriften – det er en 3L gryde :-)

      God bagelyst, hvis du kaster dig over opskriften!

  4. Thomas

    Det ser lækkert ud. Må man spørge, hvilken størrelse gryde du bruger?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Thomas

      Jeg bruger en 3 liters gryde :-)

      God bagelyst – håber brødet bliver godt :-)

  5. Vibeke

    Hej Louise

    Allerførst: Tusind tak for mange lækre opskrifter! 😋😋😋

    Dernæst et spørgsmål: Det undrer mig, at grydebrød skal bage så længe ved så høj temperatur Bager jeg et almindeligt brød af samme størrelse. skal det have lidt over 30 min. ved 200 grader.
    Den (ene) gang jeg har forsøgt at bage et grydebrød (opskriften var ikke din, men den lignede) blev resultatet en stenhård skorpe. Måske jeg bare skal prøve at bage brødet i kortere tid, men nu hører jeg alligevel lige først dig, om du har erfaringer med det?

    Svar
  6. Ilse

    Øv man ikke har en gryde, som kan klare at komme i ovnen 😩 Ser ellers så lækkert ud 😋

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ilse,

      Det er den også – især her i vintermånederne :-)

      Det er det værd at investere i sådan gryde – jeg bruger den i hvert fald rigtig meget.

      Hav en skøn dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆 Je Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆
Jeps, “alt-i-en”, 30 minutter og så er der ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe toppet med feta, der dur til både kylling og karbonaden. Faktisk til det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på louiogbearnaisen.dk under “aftensmad” eller gennem linket i bio 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #sundaftensmad #30minutemeals #onepanmeal
Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework