• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Grydebrød med valnødder og tranebær

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

Nå.

6 dage inde i januar.

Det er vel også tid til at få skiftet den heftige sellerijuice, kradse skyr og klæge grød ud med saftigt grydebrød og tandsmør.

Eller hvis du stædigt hænger fast, så en halv trøste-skive til..

  • De evige januareksamner, som altid ligger oveni hinanden
  • Første uge tilbage på pinden med en indbakken, som har tabt pusten over mængden af emails
  • Mangel på famøs 2020 plan og stressen over allerede at være bagud

Ej, lad os holde det gode humør her. 

 

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

Januar 2020 efter en lang, lækker jul og rart nytår er nu meget go’.

Forresten, jeg håber, du kom godt gennem det hele. Tømte fade, skåle og vrikkede godt med tæerne i de uldne sokker.

Jeg kørte 14 dages ren ferie. Du ved, nedlukning for indbakken. Lås på kontoret. Og ingen sociale medier.

På dag 11 blev nøglen til kontoret drejet.

Hurtigt ind og ud i et par dage. Stille opstart inden, der er fuld blæs på igen.

Heldigvis er det ultranemme brød i gryde (3L) genialt til de tider.

Ingen æltning.

Bare bland, glem et halvt døgn tid og bag.

Sprød skorpe, saftig krumme og masser af smag.

Jeg siger bare; svinger du det brød op til formiddagskaffen fredag eller en “sundere” onsdagskage-variant, så er du 2020’s kollega.

Start tidligt og bliv husket.

Præcis, som i gymnasiet, hvor strategien er at sige noget først i timen og så var den mundtlige karakter klaret.

Ikke at det er nogle gymnasieelevers taktik eller var min.. 

 

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

 

Inden du suser ud i køkkenet og bakser brødet sammen, så lad os lige svinge over et par 101’er.

Grydebrød med valnødder og tranebær 101

  • Yrk, valnødder! Tranebær! Det er ikke lige dig? Rosiner, hasselnødder, pecannødder, abrikoser – alt andet kan du sagtens kaste i grydebrødet.
  • Og selvfølgelig kan du bage brødet uden fyld. Du hiver det bare ud af opskriften.
  • Kan brødet spices op med groft mel? Yes, udskift 75-100 g af hvedemelet med groft mel og brug 0,25 dl mere vand, da groft mel suger mere væske til sig.
  • Kan hævetiden strækkes? Jep, du kan lade brødet hæve op til ca. 18 timer på køkkenbordet – men hold øje, da det afhænger en del af din temperatur i køkken. Overhæver dejen, så falder den sammen og bliver klistret.
  • Du har kun en stegeso? Intet problem. Sæt den i blød i vand i ca. 20 minutter og lad den herefter varme med op i ovnen. Drys med rigeligt mel inden, du kommer brødet i ellers hænger det godt fast.
  • Køb af støbejernsgryde? Nap en i 3-4 liters størrelse til en rundt brød (reklamelink)
  • Dit brød hænger fast i bunden? Din gryde har ikke været varm nok, så brødet når at klistre fast.
  • Nooo, dit brød er klægt? 100% på at din ovn ikke har været varm nok. Burn, baby, burn.

Hey.

Foruden at brødet er genialt bare med smør, så passer det perfekt til et ostebord

Relateret: Klassisk grydebrød

 

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

 

grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj

Grydebrød med valnødder og tranebær

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid45 minutter
12 timer 40 minutter
Samlet tid13 timer 35 minutter

DET SKAL DU BRUGE

  • Støbejernsgryde 3L

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 400 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 20 g akaciehonning
  • 75 g valnødder
  • 100 g tranebær
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt hvedemel, salt og honning. Rør dejen godt sammen - den skal være som en tyk grød.
  • Rør valnødder og tranebær i.
  • Kom madfilm eller en plastpose over skålen.
  • Lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 12 timer.
  • Skrab forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord (2 spsk mel). Fold den forsigtigt 3-4 gange sammen til et rundt brød, dæk den til med film og lad den hæve ca. 40 minutter på køkkenbordet.
  • Varm imens ovnen op til 250 grader (alm. ovn) med en støbejernsgryde i.
  • Tag den varme gryde ud af ovnen, drys 1 spsk mel i bunden. Kom forsigtig dejen heri og sæt låget på.
  • Kom gryden tilbage i ovnen og bag ved 250 grader i 30 minutter. Løft ikke låget, for at smugkigge!
  • Tag låget af gryde, skru ned til 225 grader og bag brødet i 15-18 minutter.

  • Tag gryden med brødet ud, vip brødet ud af gryden og lad den afkøle minimum 2 timer på en bagerist før du skærer i det.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Billederne er fotograferet med Canon EOS 5D Mark IV på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/200 sec. | Blænde: f/11

Lys: Speedlite + softbox m. grid

Lær mere: 4 pro-strategier til bedre madbilleder

 

 

Previous Post: « Krydderkage
Next Post: Kunstigt lys i madfotografering »

Reader Interactions

Comments

  1. Vibeke

    Hej. Kan jeg bruge solsikker i stedet for tranebær og i så fald hvormange gram?
    Hilsen Vibeke

    Svar
  2. Karoline

    Hej,
    Vil bare lige sige, at jeg bagte brødet med stor succes til en brunch i weekenden. Det smagte skønt, var flot og alle gæster var imponerede. -Selv min mand, der ikke spiser kulhydrater var imponeret (uden dog at smage -man har jo sine principper☺️).
    Så tak for god opskrift.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Det var så lidt Karoline 😊 – så dejligt at høre, at opskriften kunne bruges og faldt i alles smag!

      Hav en dejlig dag!

  3. Henriette

    Lækker opskrift og fristende billeder ❤️

    Hvilken diameter har din gryde, der er jo stor forskel på om det er en 7 liter suppegryde med ø30 cm eller en sød lille 1.5L gryde med ø15 cm 😉 og dejen er jo ikke så stor.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Henriette,

      Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.

      Målet på gryden står nævnt i selve opskriften – det er en 3L gryde :-)

      God bagelyst, hvis du kaster dig over opskriften!

  4. Thomas

    Det ser lækkert ud. Må man spørge, hvilken størrelse gryde du bruger?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Thomas

      Jeg bruger en 3 liters gryde :-)

      God bagelyst – håber brødet bliver godt :-)

  5. Vibeke

    Hej Louise

    Allerførst: Tusind tak for mange lækre opskrifter! 😋😋😋

    Dernæst et spørgsmål: Det undrer mig, at grydebrød skal bage så længe ved så høj temperatur Bager jeg et almindeligt brød af samme størrelse. skal det have lidt over 30 min. ved 200 grader.
    Den (ene) gang jeg har forsøgt at bage et grydebrød (opskriften var ikke din, men den lignede) blev resultatet en stenhård skorpe. Måske jeg bare skal prøve at bage brødet i kortere tid, men nu hører jeg alligevel lige først dig, om du har erfaringer med det?

    Svar
  6. Ilse

    Øv man ikke har en gryde, som kan klare at komme i ovnen 😩 Ser ellers så lækkert ud 😋

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ilse,

      Det er den også – især her i vintermånederne :-)

      Det er det værd at investere i sådan gryde – jeg bruger den i hvert fald rigtig meget.

      Hav en skøn dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework