Der er brunkager i ovnen, så vi napper den her lynhurtigt.
Saftig, svampet appelsinkage.
Et must til din december.
For lad os bare være ærlige her; Appelsin skal kun i kager når det er jul.
Det samme med chokolade.
Orange-smagen er heftig og gør sig bedst i decembers søge sager.
Og i den her julekage, som er spækket med appelsinskal, saft, yoghurt og marcipan.
Jeps, det eneste som gæsterne kommer til at kløjs i er den lidt for skarpe gløgg, som er perfekt sammen med appelsinkagen.
Vi er faktisk ude i, at du snildt kan lade den stå 3 dage på køkkenbordet og stadig trykke en kroget finger, efter pebernødderulning, ned i kagen – stadig saftig!
Den her julekage dur.
Og så er den langt hurtigere end brunkager at få bakset sammen.
Et vif flormelis og så juler du bare igennem :-)
Appelsinkage 101
- Kan marcipan udelades? Naah, så skal du ud og google en anden opskrift
- Du har kun yoghurt 0,5%? Fino – den bruger du bare, ingen problem
- Yes, en øko-appelsin er bedst, når du skal bruge skrællen
- Har du en lidt medtaget springform? Hiv et stykke bagepapir i bunden, så du nemt kan flytte kagen over på et fad
- Bare flormelis? Well, du kunne også lave en flødeost-topping eller mascarponecreme, hvis den lige skal have et nøk opad
- Kan kagen fryses? Jep!

DET SKAL DU BRUGE
- Springform 22-24 cm
Ingredienser
- 175 g sukker
- 175 g smør, blødt
- 3 æg
- 80 g marcipan, groftrevet
- 200 g yoghurt 1,5%
- 2 spsk revet appelsinskal, ca. 1 appelsin
- 4 spsk appelsinsaft
- 2,5 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel
Sådan gør du
- Pisk sukker og smør lyst og luftigt - ca. 2-3 minutter.
- Tilsæt æggene et af gangen pg pisk godt mellem hvert æg.
- Pisk revet marcipan, yoghurt, appelsinskal og appelsinsaft i.
- Bland bagepulver, vaniljesukker og hvedemel sammen i en skål.
- Tilsæt melblandingen og rør den i dejen - dejen skal ikke piskes, den skal bare samles.
- Smør springformen (22-24cm) og fordel dejen heri.
- Bage appelsinkagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter til den er gylden og bagt.
- Tag den ud og lad den afkøle helt i formen.
- Tag appelsinkagen ud af formen, sigt flormelis ud over og server.
Noter
Kagen kan fryses.
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Billedet er fotograferet med Canon EOS 60D på C-stand, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/180 sec. | Blænde: f/8.0
Læs mere: 7 tips til bedre madbilleder
Hej
Hvad str. springform brugte du?
Hej Louise, hvor stor en springform er opskriften beregnet til?
Mange julehilsner fra Lone
Hej Lone,
Jeg brugte en springform på 24 cm, men du kan også bruge en på 22 cm som nævn i opskriften under “Sådan gør du” :-)
God bagelyst!