• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Andebryst med sprøde kartofler og kålsalat

Sponsoreret af Fiskars

Andebryst med sprøde kartofler - julemiddag - Fiskars Hard Face

En pre-julemiddag.

Hvis du også har en familie, som er dine, mine og alt der imellem.

Det har vi herhjemme.

Begge to.

Det betyder 3-4-5 pre-middage inden, vi når den 24. Vi suser heldigvis bare afsted og slår måsen i stolen ved spisebordene. Spiser, hygger og spiser lidt mere.

Men er det dig, som står for en af de her pre-julemiddage, så er det nu, du skal spidse ører

…øjne.

30 minutter, så har du strikket den her pre-julemiddag sammen. 

Andebryst med sprøde kartofler og kålsalat

Alt du skal bruge er en gryde, en pande og selvfølgelig lige en der gider skrælle kartofler. Sidstnævnte kan jeg ikke hjælpe dig med, men værktøjet derimod er Fiskars Hard Face-serie.

Eller som den helt upolitisk korrekt er blevet døbt her på matriklen: mande-serien.

Hvor jeg var all over den lækre, pæne Norden-serie, som vi brugte til skaftkoteletterne med rodfrugter og tranebær.

Btw, faktisk heller ikke et dumt bud på en nem pre-julemiddag, hvis det skal være lidt anderledes inden, at der går and i den.

Sidespring.

Da jeg hev Hard Face produkterne frem gik der..

1, 2, 3 og haps – væk var kæresten med det nye køkken-grej.

Ekstrem robust, sort design og alt kan kastes i opvaskemaskinen.

For ikke at tage om, du ikke behøver rode i køkkenskuffen efter træspatlen, som du, igen, opdager er til vask og det nu er trægryde-skeen eller bare ultra forsigtigt med en gaffel, som du skal vende dit andebryst med.

Det sker ikke her. Du hiver bare metalredskaberne frem, Hard Face-seriens belægning er ikke sart på den front.

Og yes, selvfølgelig blev det testet.

Indsæt selv billede af ivrig mand med lang grill-spatel vende frikadeller.

Godkendt og klar til:

Andebryst med sprøde kartofler og kålsalat.

Eller det bliver faktisk lækre endnu:

Saftig andebryst med sprødt skind og sprøde kartofler stegt i andefedt!

Kålsalaten?

Well, den er der til lige at opveje det hele, du ved ;-)

Kartofler - Fiskars Hard Face

Lad os lige vende kartoflerne.

De har fået et nøk opad;

Kogt, vendt i sigte og pakket ind i andefedt, så de er ultra sprøde, men helt lette og bløde i midten.

En engelsk og amerikansk klassiker; Roasted Potatoes.

Vi kan også kalde dem brasede kartofler 2.0.

Men en hemmelighed ingrediens, som jeg lærte i en fødevarekemitime for år tilbage.

Natron.

Niks, den kan ikke smages, men giver en genial overflade til kartoflerne, så de knaser derudaf og får løftede, anerkende øjenbryn fra hele gildet omkring spisebordet.

Lav rigeligt!

Og hey, noget ret smart, når du skal hælde vandet fra kartoflerne.

Fiskars Hard Face gryde har, foruden to hældefunktionerne i hver side på låget, en silikonebelægning, så du ikke behøver fedte med grydelapper eller viskestykket (som altid blive vådt) når det varme vand skal hældes fra.

#nemt

Kæmpe high five herfra til praktisk køkkengrej.

Kartofler

Så.

Andebryst med sprøde kartofler og kålsalat.

Til din pre-julemiddag.

Eller hvis julemaden skal spices op i år.

Men vær varsom og få lige forventningsafstemt med familien.

Jeg kørte et år “Thanksgiving tema”, som julemad. Kæmpe kalkun, sweet potatos, tranebærsauce – hele gildet, du ved.

Såå..

Anden, flæskestegen og de brunede har været tilbage på bordet lige siden.

Men det betyder ikke, at de klassiske sager kan gøres smartere.

For måske gider du bare ikke bakse med en hel and i år.

Server andebryst.

Hurtig, nemt og saftigt.

Ingen som ender med den gnallede vinge.

Og sprødt skind til alle.

Andebryst med sprøde kartofler - julemiddag - Fiskars Hard Face

Lad os suse over opskriften:

Andebryst 101

  • Jep, anden skal være stegt rosa, så er den lækker og saftig.
  • Pas på med ikke at ridse ned i kødet, når du ridser skindet.
  • Yes, salten er vigtig for sprødt skind, så brug lige 10 sekunder ekstra på at få den godt mast ind i skindet.
  • Meget fugtigt andebryst? Dyp det lidt tør med køkkenrulle inden du kaster det på panden.
  • Brug en pande med tyk bund, så du sikrer god varmefordeling og med non-stick, så du sikrer at skindet ikke hænger fast og fedtet brænder på (her Fiskars Hard Face)
  • Kan de steges færdig på panden i stedet for i ovnen? Ja da, cirka samme tilberedningstid, som i ovnen. Ovnen gør det bare nemmere, at få sikret et saftig bryst uden du behøver vogte andebrystet, som en høg.

 

Andebryst med sprødt skind

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid25 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 4 andebryst, eller to store som her (300 g)
  • 1 spsk groft salt
  • 2 kviste rosmarin, valgfrit
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Rids skindet på andebrysterne med ca. 1 cm mellemrum og gnid det godt med salt.
  • Læg andebryster på en kold Fiskars Hard Face pande med skindsiden nedad.
  • Steg ved svag varme til fedtet begynder at smelte
  • Skru op til middelvarme og lad fedtet smelte, mens skindet steges sprødt - ca. 5-8 minutter.
  • Vend andebryster om og brun dem 1 minut på den anden side.
  • Kom andebryster over i en fad (hvis du laver de sprøde kartofler) eller kom panden i ovnen - læg rosmarinkviste ved.
  • Steg ca. 9-12 minutter ved 160 grader (alm. ovn) afhængig af størrelse på andebrysterne - kødet skal være rosa.
  • Tag andebrysterne ud og lad dem trække 5 minutter før servering.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Kartofler

Sprøde, stegte kartofler i andefedt

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk natron
  • 5 spsk andefedt, eller olie
  • 1 kvist rosmarin, valgfri
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og del grove tern.
  • Kom dem i en gryde med koldt vand. Tilsæt salt og natron.
  • Kog kartoflerne til de er møre, men stadig har bid - ca. 10 minutter.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem hvile 1 minut i gryden.
  • Kom kartoflerne over i en sigte og ryst dem godt rundt, så de får en ru overflade.
  • Varm panden med andefedt op - tilsæt lidt olie, hvis du ikke har nok andefedt efter andebrysterne.
  • Kom kartoflerne over på den varme pande. Tilsæt evt. en kvist rosmarin.
  • Skru ned til jævn varme og steg kartoflerne til de er brune og sprøde - pas på med ikke at røre for meget i kartoflerne, men ryst panden let, så du ikke får ødelagt overfladen på kartoflerne.
  • Krydr med salt og peber.
  • Server kartoflerne straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Andebryst med sprøde kartofler - julemiddag - Fiskars Hard Face

Grønkålssalat med æble og nødder

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Salat

  • 4 dl frisk grønkål, Finthakket
  • 2 æbler, skåret i skiver
  • 1/2 granatæble, del i kerner
  • 1 dl pecannødder

Dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • 4 spsk æbleeddike
  • 1 tsk akaciehonning
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Salat

  • Bland alle ingredienserne til salaten sammen på et fad eller i en skål.

Dressing

  • Pisk alle ingredienserne til dressing sammen. Smag til.
  • Vend dressingen med salaten.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

 

Previous Post: « Appelsinkage
Next Post: Brunkager »

Reader Interactions

Comments

  1. Cathrine Bjerre

    Elsker dine skriv og flotte billeder!

    Hvilken størrelse er gryden og panden i? Det kunne godt lyde, som om det er den køkkenserie, som jeg skal have næste gang. Har svært ved at finde pander og gryder, som holder i længden. Har du brugt gryden og panden til andet og også haft dem i opvaskemaskinen? Hvis du har, holder de sig så pæne? Tænker på det sorte og silikonelåget?

    Mvh. Cathrine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Cathrine,

      Tusinde tak – dejligt at høre at du kan finde inspiration på bloggen 🙂

      Gryden som ses på billedet i opskriften er en 3.5 L (men den fås også i en 5 L) og panden er 28 cm (den fås i 4 størrelser). Jeg har haft dem begge i opvaskemaskinen flere gange uden nogen problemer. Både panden og gryden holder sig pæne og belægningen fungerer optimalt efter opvask. Har heller ikke oplevet, at silikonekanten “slipper” eller bliver ru.

      Udover retten her, så har jeg haft dem i mit “hverdags-køkken” hele december for at teste dem godt igennem; frikadeller, paneret fisk, æg og wokret er noget af det, som vi har lavet på panden. Og i gryden har der været både suppe, lasagnefyld osv – alle de her hverdagsretter, som vi spiser. Vi har været så glad for Hard Face serien herhjemme og kan kun anbefale dig at tage et kig på den 🙂

      Hav en dejlig aften!

  2. Mie

    Hvor ser det fantastisk godt ud, Louise og lyder lækket, det skal prøves 😊

    Jeg fik Hard Face gryderne i fødselsdagsgave i efteråret og det har været de bedste gryder, jeg nogensinde har haft. Krydser fingre for en pande i julegave, ellers må jeg selv på januarudsalg 😉

    God jul til dig 🙂

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mie,

      Tak for din kommentar – og ja, prøv opskriften – den er et godt twist til den helt traditionelle udgave.

      Panderne og gryderne er også mere end godkendte her på matriklen 👍

      Hav en rigtig dejlig jul og håber du får en ønskede pande, så du kan kaste dig ud i opskriften 😀

  3. Karina

    Hej. Der mangler en eller anden form for mål foran natron. Der står 1/2 natron. Tsk? Spsk? Bøtte?
    Og jeg synes det lyder drønlækkert så jeg vil gerne prøve at lave dem :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Karina,

      Ja, det gør der sørme også! Sorry!

      Det er selvfølgelig 1/2 tsk natron :-)

      Jeg retter det til i opskriften med det samme.

      Tak for at gøre mig opmærksom på fejlen!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework