• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

|SPONSORERET|

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Det ligner noget, som har taget timer i køkkenet, ikke?

Og virkelig meget tid og bakseri.

Du sukker allerede, trætheden kommer snigende. Det er lækkert, meeen du orker det ikke rigtig.

I get it.

Hæng ved!

..

Først så er..

Den her ofte oppe at vende: 

“Så mange af dine opskrifter er med kylling – spiser du kun det, Louise?”

Helt ærligt.

Delvist.

Dyllen bliver hevet ind ofte, det indrømmer jeg gerne.

En vanesag.

Det laver vi om på i dag.

Men noget, som vi ikke rør det mindste ved er: Alt-i-en-pande.

Du ved, at den hænger stædigt ved herinde. Og med god grund – minimal opvask, fuld blæs på smagene..

Og ..ja, ultra nemhed for en doven rad i køkkenet ;-)

Fiskars Norden kniv - rodfrugter

Det betød da også, at da Fiskars hev Norden Steel panden frem for næsen af mig, lød det brølende;

Bring it on!

Jeps.

Der gik lige præcis et halvt sekund før, jeg på.

Både fordi, at jeg har været topbegejstret for Norden-knivene. Måske husker du dem fra tapasfesten fra forsommeren.

Og særligt fordi en lækker pande bare er go-to våben i køkkenet.

I hvert fald herhjemme.

De mange alt-i-en-pande-opskrifter sætter en tyk, fed streg under det.

Nogle vil mene, det måske har taget overhånd. Jojo. Men er du også pandetypen, så ved du det kan noget sådan en torsdag kl. 17.32.

Maven råber.

Familien med (inklusiv hunden, som på forunderligvis altid kan klokken omkring spisetid!).

Okay, vi slutter her.

Du har fanget, på 300 ord, at panden kan noget i køkkenet ;-)

#pandefan

Især når den også kan bakse sådan en omgang her sammen.

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær.

Niks, ingen kylling, men fuld drøn på efterårssmag.

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Og godt køkkengrej med Fiskars Norden. 

Jeps, selvfølgelig har Norden Steel serien en lang række features

  • Thermium mineral behandling for non-stick
  • Plastik-fri og uden fluorine-behandling..

Hooold inde. 

Måske tænker du allerede:

“Øh…Super duper, men hvad betyder det for mig?”.

Så.

Oversat til noget, du kan bruge til noget:

  • Du kommer ikke til at skulle kratte en frikadelle ud af bunden, for der er ikke noget som brænder fast i den her pande.
  • Ej heller, kommer du til at skulle hive flager fra en belægning ud af dellerne – overfladen holder (og er top nem at rengøre).
  • Er du typen, som godt gider at kunne smide panden direkte på spisebordet, så er den her ret pæn og holder sig skinnende.
  • Og jep, panden kan bruges på induktion – og kæmpe plus; gå i ovnen.

Endnu mere håndgribeligt?

I hear you.

Du får den her: 

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær.

Og får du lige lagt sagerne til rette i panden, så ligner det snildt noget, som har taget halve dage i køkkenet.

Det har det ikke.

35 minutter.

15 minutter ved komfuret.

20 minutter med en kop kaf’ og en tidlig snebold (eller 7).

Så er der serveret – med perlebyg og sprød efterårssalat med fennikel og æble (den finder du i appen).

Fiskars norden kniv

Salaten.

Den bestemmer du selvfølgelig selv.

Den gode Norden kokkekniv fra Fiskars og 5 minutter efter er der snittet.

(Nope, ingen halve fingre på et mandolinjern, desperat søgen efter rullen af plaster, for så at ende op med den klassiske køkkenrulle-tot, som er umulig at arbejde med, her.)

Pøs dressing på, og der er serveret.

Men jojo, jeg skal ikke være for fin til at sige, at salater godt kan smutte for mig i hverdagen.

Den er nu ret god.

Altså salaten. Syrlig, sprød og fabelagtigt selskab til skaftkoteletterne med rodfrugter og tranebær.

salat med æble, fennikel og valnødder

Så.

En kort og godt: 

Du kommer til at blæse familien væk om spisebordet med sådan en omgang.

Ingen sure miner om, at du kom til at køre hele posen med snebolde ned ;-)

..

Vent.

Et par fif, inden du kaster dig ud i efterårs-hittet.

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær 101

  • Du er ikke vild med gris? Skaftkoteletter? Kylling vil også være et hit. Vælg kylling på ben og med skind, så du får holdt på safterne. Ellers er det helt samme fremgangsmåde.
  • Andre rodfrugter? Du giver bare gas. Knoldselleri, beder, søde kartofler, pastinakker.. you name it.
  • Tjoo, i en snæver vending kan du godt bruge tørrede tranebær, men de giver ikke helt det samme friske smag. Blød dem op i lidt vand inden brug, så de ikke bliver nogle tørre gnallinger i ovnen.
  • Ja da, hvidvin og æblemost kan sagtens erstattes af en klassisk bouillon. Intet problem, men hold lidt igen med salt i retten så.

 

Lav opskriften vegetarisk

  • Krudt op for rodfrugterne: Knoldselleri, beder, søde kartofler, pastinakker. Ekstra 300-400 g burde mætte maverne.
  • Krydr rodfrugterne med rosmarinen og timianen.
  • Ellers så er det lige ud af landevejen.

 

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

  • 3-4 Skaftkoteletter af kam
  • 2 tsk friskhakket rosmarin
  • 2 tsk friskhakket timian
  • Salt/peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g små kartofler
  • 3 gulerødder, medium størrelse
  • 2 persillerødder, medium størrelse
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl æblemost
  • 150 g friske tranebær
  • 2 tsk brun farin
  • 1 citron

Servering

  • Kogt perlebyg
  • Efterårssalat med fennikel og æble

Sådan gør du

  • Halver kartoflerne, skær gulerødderne i grove skiver og skær persillerødderne i grove tern.
  • Krydr koteletterne med rosmarin, timian, salt og peber.
  • Varm en pande op med olivenolie (her Fiskars Norden steel).
  • Brun koteletterne ca. 1 min på hver side ved høj varme.
  • Tag koteletterne af panden og læg dem på en tallerken.
  • Kom kartofler og rodfrugter på den varme pande. Krydr med salt og peber.
  • Svits dem 1 minut ved høj varme.
  • Skru ned til medium varme og tilbered dem yderligere 4-5 minutter.
  • Tilsæt hvidvin og æblemost til panden.
  • Kog op 1 minut og skru herefter ned til lav varme. Lad det simre 5-7 minutter til den begynder at reducere.
  • Tag panden af varmen og læg svinekoteletterne i panden igen.
  • Vend tranebær med farin og citronsaft. Fordel tranebær og saft ud over panden.
  • Kom panden i ovnen (alm. ovn) ved 200 grader i ca. 20 minutter - til grøntsagerne er møre og koteletterne er tilberedte.
  • Pas på! Håndtaget på panden en brandvarmt...

Servering

  • Skær koteletterne i skiver, dryp saucen fra bunden af panden udover. Server med grøntsagerne, perlebyg og efterårssalat.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær-1

Previous Post: « Bagt kylling og blomkål i mangochutney
Next Post: Salat med fennikel, æble og valnødder »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework