• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

|SPONSORERET|

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Det ligner noget, som har taget timer i køkkenet, ikke?

Og virkelig meget tid og bakseri.

Du sukker allerede, trætheden kommer snigende. Det er lækkert, meeen du orker det ikke rigtig.

I get it.

Hæng ved!

..

Først så er..

Den her ofte oppe at vende: 

“Så mange af dine opskrifter er med kylling – spiser du kun det, Louise?”

Helt ærligt.

Delvist.

Dyllen bliver hevet ind ofte, det indrømmer jeg gerne.

En vanesag.

Det laver vi om på i dag.

Men noget, som vi ikke rør det mindste ved er: Alt-i-en-pande.

Du ved, at den hænger stædigt ved herinde. Og med god grund – minimal opvask, fuld blæs på smagene..

Og ..ja, ultra nemhed for en doven rad i køkkenet ;-)

Fiskars Norden kniv - rodfrugter

Det betød da også, at da Fiskars hev Norden Steel panden frem for næsen af mig, lød det brølende;

Bring it on!

Jeps.

Der gik lige præcis et halvt sekund før, jeg på.

Både fordi, at jeg har været topbegejstret for Norden-knivene. Måske husker du dem fra tapasfesten fra forsommeren.

Og særligt fordi en lækker pande bare er go-to våben i køkkenet.

I hvert fald herhjemme.

De mange alt-i-en-pande-opskrifter sætter en tyk, fed streg under det.

Nogle vil mene, det måske har taget overhånd. Jojo. Men er du også pandetypen, så ved du det kan noget sådan en torsdag kl. 17.32.

Maven råber.

Familien med (inklusiv hunden, som på forunderligvis altid kan klokken omkring spisetid!).

Okay, vi slutter her.

Du har fanget, på 300 ord, at panden kan noget i køkkenet ;-)

#pandefan

Især når den også kan bakse sådan en omgang her sammen.

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær.

Niks, ingen kylling, men fuld drøn på efterårssmag.

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Og godt køkkengrej med Fiskars Norden. 

Jeps, selvfølgelig har Norden Steel serien en lang række features

  • Thermium mineral behandling for non-stick
  • Plastik-fri og uden fluorine-behandling..

Hooold inde. 

Måske tænker du allerede:

“Øh…Super duper, men hvad betyder det for mig?”.

Så.

Oversat til noget, du kan bruge til noget:

  • Du kommer ikke til at skulle kratte en frikadelle ud af bunden, for der er ikke noget som brænder fast i den her pande.
  • Ej heller, kommer du til at skulle hive flager fra en belægning ud af dellerne – overfladen holder (og er top nem at rengøre).
  • Er du typen, som godt gider at kunne smide panden direkte på spisebordet, så er den her ret pæn og holder sig skinnende.
  • Og jep, panden kan bruges på induktion – og kæmpe plus; gå i ovnen.

Endnu mere håndgribeligt?

I hear you.

Du får den her: 

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær.

Og får du lige lagt sagerne til rette i panden, så ligner det snildt noget, som har taget halve dage i køkkenet.

Det har det ikke.

35 minutter.

15 minutter ved komfuret.

20 minutter med en kop kaf’ og en tidlig snebold (eller 7).

Så er der serveret – med perlebyg og sprød efterårssalat med fennikel og æble (den finder du i appen).

Fiskars norden kniv

Salaten.

Den bestemmer du selvfølgelig selv.

Den gode Norden kokkekniv fra Fiskars og 5 minutter efter er der snittet.

(Nope, ingen halve fingre på et mandolinjern, desperat søgen efter rullen af plaster, for så at ende op med den klassiske køkkenrulle-tot, som er umulig at arbejde med, her.)

Pøs dressing på, og der er serveret.

Men jojo, jeg skal ikke være for fin til at sige, at salater godt kan smutte for mig i hverdagen.

Den er nu ret god.

Altså salaten. Syrlig, sprød og fabelagtigt selskab til skaftkoteletterne med rodfrugter og tranebær.

salat med æble, fennikel og valnødder

Så.

En kort og godt: 

Du kommer til at blæse familien væk om spisebordet med sådan en omgang.

Ingen sure miner om, at du kom til at køre hele posen med snebolde ned ;-)

..

Vent.

Et par fif, inden du kaster dig ud i efterårs-hittet.

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær 101

  • Du er ikke vild med gris? Skaftkoteletter? Kylling vil også være et hit. Vælg kylling på ben og med skind, så du får holdt på safterne. Ellers er det helt samme fremgangsmåde.
  • Andre rodfrugter? Du giver bare gas. Knoldselleri, beder, søde kartofler, pastinakker.. you name it.
  • Tjoo, i en snæver vending kan du godt bruge tørrede tranebær, men de giver ikke helt det samme friske smag. Blød dem op i lidt vand inden brug, så de ikke bliver nogle tørre gnallinger i ovnen.
  • Ja da, hvidvin og æblemost kan sagtens erstattes af en klassisk bouillon. Intet problem, men hold lidt igen med salt i retten så.

 

Lav opskriften vegetarisk

  • Krudt op for rodfrugterne: Knoldselleri, beder, søde kartofler, pastinakker. Ekstra 300-400 g burde mætte maverne.
  • Krydr rodfrugterne med rosmarinen og timianen.
  • Ellers så er det lige ud af landevejen.

 

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

  • 3-4 Skaftkoteletter af kam
  • 2 tsk friskhakket rosmarin
  • 2 tsk friskhakket timian
  • Salt/peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g små kartofler
  • 3 gulerødder, medium størrelse
  • 2 persillerødder, medium størrelse
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl æblemost
  • 150 g friske tranebær
  • 2 tsk brun farin
  • 1 citron

Servering

  • Kogt perlebyg
  • Efterårssalat med fennikel og æble
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Halver kartoflerne, skær gulerødderne i grove skiver og skær persillerødderne i grove tern.
  • Krydr koteletterne med rosmarin, timian, salt og peber.
  • Varm en pande op med olivenolie (her Fiskars Norden steel).
  • Brun koteletterne ca. 1 min på hver side ved høj varme.
  • Tag koteletterne af panden og læg dem på en tallerken.
  • Kom kartofler og rodfrugter på den varme pande. Krydr med salt og peber.
  • Svits dem 1 minut ved høj varme.
  • Skru ned til medium varme og tilbered dem yderligere 4-5 minutter.
  • Tilsæt hvidvin og æblemost til panden.
  • Kog op 1 minut og skru herefter ned til lav varme. Lad det simre 5-7 minutter til den begynder at reducere.
  • Tag panden af varmen og læg svinekoteletterne i panden igen.
  • Vend tranebær med farin og citronsaft. Fordel tranebær og saft ud over panden.
  • Kom panden i ovnen (alm. ovn) ved 200 grader i ca. 20 minutter - til grøntsagerne er møre og koteletterne er tilberedte.
  • Pas på! Håndtaget på panden en brandvarmt...

Servering

  • Skær koteletterne i skiver, dryp saucen fra bunden af panden udover. Server med grøntsagerne, perlebyg og efterårssalat.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær-1

Previous Post: « Bagt kylling og blomkål i mangochutney
Next Post: Domæne og webhotel til din blog eller webside »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework