• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

|SPONSORERET|

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Det ligner noget, som har taget timer i køkkenet, ikke?

Og virkelig meget tid og bakseri.

Du sukker allerede, trætheden kommer snigende. Det er lækkert, meeen du orker det ikke rigtig.

I get it.

Hæng ved!

..

Først så er..

Den her ofte oppe at vende: 

“Så mange af dine opskrifter er med kylling – spiser du kun det, Louise?”

Helt ærligt.

Delvist.

Dyllen bliver hevet ind ofte, det indrømmer jeg gerne.

En vanesag.

Det laver vi om på i dag.

Men noget, som vi ikke rør det mindste ved er: Alt-i-en-pande.

Du ved, at den hænger stædigt ved herinde. Og med god grund – minimal opvask, fuld blæs på smagene..

Og ..ja, ultra nemhed for en doven rad i køkkenet ;-)

Fiskars Norden kniv - rodfrugter

Det betød da også, at da Fiskars hev Norden Steel panden frem for næsen af mig, lød det brølende;

Bring it on!

Jeps.

Der gik lige præcis et halvt sekund før, jeg på.

Både fordi, at jeg har været topbegejstret for Norden-knivene. Måske husker du dem fra tapasfesten fra forsommeren.

Og særligt fordi en lækker pande bare er go-to våben i køkkenet.

I hvert fald herhjemme.

De mange alt-i-en-pande-opskrifter sætter en tyk, fed streg under det.

Nogle vil mene, det måske har taget overhånd. Jojo. Men er du også pandetypen, så ved du det kan noget sådan en torsdag kl. 17.32.

Maven råber.

Familien med (inklusiv hunden, som på forunderligvis altid kan klokken omkring spisetid!).

Okay, vi slutter her.

Du har fanget, på 300 ord, at panden kan noget i køkkenet ;-)

#pandefan

Især når den også kan bakse sådan en omgang her sammen.

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær.

Niks, ingen kylling, men fuld drøn på efterårssmag.

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Og godt køkkengrej med Fiskars Norden. 

Jeps, selvfølgelig har Norden Steel serien en lang række features

  • Thermium mineral behandling for non-stick
  • Plastik-fri og uden fluorine-behandling..

Hooold inde. 

Måske tænker du allerede:

“Øh…Super duper, men hvad betyder det for mig?”.

Så.

Oversat til noget, du kan bruge til noget:

  • Du kommer ikke til at skulle kratte en frikadelle ud af bunden, for der er ikke noget som brænder fast i den her pande.
  • Ej heller, kommer du til at skulle hive flager fra en belægning ud af dellerne – overfladen holder (og er top nem at rengøre).
  • Er du typen, som godt gider at kunne smide panden direkte på spisebordet, så er den her ret pæn og holder sig skinnende.
  • Og jep, panden kan bruges på induktion – og kæmpe plus; gå i ovnen.

Endnu mere håndgribeligt?

I hear you.

Du får den her: 

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær.

Og får du lige lagt sagerne til rette i panden, så ligner det snildt noget, som har taget halve dage i køkkenet.

Det har det ikke.

35 minutter.

15 minutter ved komfuret.

20 minutter med en kop kaf’ og en tidlig snebold (eller 7).

Så er der serveret – med perlebyg og sprød efterårssalat med fennikel og æble (den finder du i appen).

Fiskars norden kniv

Salaten.

Den bestemmer du selvfølgelig selv.

Den gode Norden kokkekniv fra Fiskars og 5 minutter efter er der snittet.

(Nope, ingen halve fingre på et mandolinjern, desperat søgen efter rullen af plaster, for så at ende op med den klassiske køkkenrulle-tot, som er umulig at arbejde med, her.)

Pøs dressing på, og der er serveret.

Men jojo, jeg skal ikke være for fin til at sige, at salater godt kan smutte for mig i hverdagen.

Den er nu ret god.

Altså salaten. Syrlig, sprød og fabelagtigt selskab til skaftkoteletterne med rodfrugter og tranebær.

salat med æble, fennikel og valnødder

Så.

En kort og godt: 

Du kommer til at blæse familien væk om spisebordet med sådan en omgang.

Ingen sure miner om, at du kom til at køre hele posen med snebolde ned ;-)

..

Vent.

Et par fif, inden du kaster dig ud i efterårs-hittet.

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær 101

  • Du er ikke vild med gris? Skaftkoteletter? Kylling vil også være et hit. Vælg kylling på ben og med skind, så du får holdt på safterne. Ellers er det helt samme fremgangsmåde.
  • Andre rodfrugter? Du giver bare gas. Knoldselleri, beder, søde kartofler, pastinakker.. you name it.
  • Tjoo, i en snæver vending kan du godt bruge tørrede tranebær, men de giver ikke helt det samme friske smag. Blød dem op i lidt vand inden brug, så de ikke bliver nogle tørre gnallinger i ovnen.
  • Ja da, hvidvin og æblemost kan sagtens erstattes af en klassisk bouillon. Intet problem, men hold lidt igen med salt i retten så.

 

Lav opskriften vegetarisk

  • Krudt op for rodfrugterne: Knoldselleri, beder, søde kartofler, pastinakker. Ekstra 300-400 g burde mætte maverne.
  • Krydr rodfrugterne med rosmarinen og timianen.
  • Ellers så er det lige ud af landevejen.

 

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær

  • 3-4 Skaftkoteletter af kam
  • 2 tsk friskhakket rosmarin
  • 2 tsk friskhakket timian
  • Salt/peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g små kartofler
  • 3 gulerødder, medium størrelse
  • 2 persillerødder, medium størrelse
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl æblemost
  • 150 g friske tranebær
  • 2 tsk brun farin
  • 1 citron

Servering

  • Kogt perlebyg
  • Efterårssalat med fennikel og æble
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Halver kartoflerne, skær gulerødderne i grove skiver og skær persillerødderne i grove tern.
  • Krydr koteletterne med rosmarin, timian, salt og peber.
  • Varm en pande op med olivenolie (her Fiskars Norden steel).
  • Brun koteletterne ca. 1 min på hver side ved høj varme.
  • Tag koteletterne af panden og læg dem på en tallerken.
  • Kom kartofler og rodfrugter på den varme pande. Krydr med salt og peber.
  • Svits dem 1 minut ved høj varme.
  • Skru ned til medium varme og tilbered dem yderligere 4-5 minutter.
  • Tilsæt hvidvin og æblemost til panden.
  • Kog op 1 minut og skru herefter ned til lav varme. Lad det simre 5-7 minutter til den begynder at reducere.
  • Tag panden af varmen og læg svinekoteletterne i panden igen.
  • Vend tranebær med farin og citronsaft. Fordel tranebær og saft ud over panden.
  • Kom panden i ovnen (alm. ovn) ved 200 grader i ca. 20 minutter - til grøntsagerne er møre og koteletterne er tilberedte.
  • Pas på! Håndtaget på panden en brandvarmt...

Servering

  • Skær koteletterne i skiver, dryp saucen fra bunden af panden udover. Server med grøntsagerne, perlebyg og efterårssalat.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Fiskars Norden steel - Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær-1

Previous Post: « Bagt kylling og blomkål i mangochutney
Next Post: Toscatærte »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework