Den her sag.
Det må blive den ultimativ nemmeste opskrift, som er landet herinde i år
Skræller vi de klassiske ingredienser væk.
Du ved; salt, peber, olie.
Og det ekstra braller; topping.
Så har du blomkål, kylling, løg og mangochutney.
4 ingredienser. 30 minutter. Og alt passer sig selv i ovnen.
‘Drop the mic’
Arrh, hæng lige ved.
Der er mere endnu ;-)
For 14 dage skulle der gå før, at jeg kunne snolde mig til at hive den herind.
Faktisk sprang vi også over årets Halloween treats, som kun nåede på Instagram!
Den er helt gal.
Travl dame, Louise – huh?
Joo, åbning af Foodstyling Framework, mit spritnye foodstylingkursus med next-level kompositionsteknikker hev en del dage. Vel og mærke, fantastiske dage. Jeg har været så spændt på at dele det kursus, og at det så har fået så fin en modtagelse – wauw, jeg er blæst væk :-)
Køkkenet er igen åbnet for fuld blæs.
Og du får:
Bagt kylling og blomkål i mangochutney 101
- Brug en krydret eller stærk mangochutney, så du ikke ender op med en sjasket sød omgang. Der skal spark på og det må hellere end gerne være en grov chutney med godt med fyld.
- Er du den seje type, så laver du den jo bare selv ;-)
- Ikke vild med bulgur? Server med ris, couscous, perlebyg eller kikærte-ris.
- Salaten? Den er vigtig – den giver det syrlige touch, som modspil den søde, spicy kylling og blomkål.
- Kæmpe øv, retten kan ikke fryses – det bliver ikke rigtig godt. Til gengæld er den toplækker på madpakken dagen efter.
Lav opskriften vegetarisk
- Krudt op for squash, søde kartofler, alm. kartofler, flere løg, gulerødder, pastinakker, persillerødder, knoldselleri. Alle de bagefaste sager, som fylder godt i maven.
- Tilsæt evt. flere krydderier til din chutney, når du udelukkende bruger grøntsager. Sukkerstofferne springer frem når de bliver bagt, så de har behov for endnu mere spark for chutneyen.
- 2 dl kikærter er slet heller ikke dumt, at blande i bradepanden.
- Og hey, måske en håndfuld smuttede mandler, for endnu mere mæthed og knas.

Ingredienser
- 1 blomkål, mellemstort
- 3 spsk olie
- Salt/peber
- 400 g kyllingebryst
- 1 glas mangochutney, krydret eller stærk
- 1 løg
- 10 tørrede abrikoser, i strimler
- 20 g rosiner
- 30 g mandelflager
Servering
- 3 dl bulgur
- 1 pose blandet salat
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleddike
- Salt/peber
Sådan gør du
- Del blomkålen i buketter og skær buketterne i 1/2-1 cm skiver.
- Fordel dem i en bradepande.
- Vend dem med olie, salt og peber.
- Bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 10 minutter (afhængig af størrelse på blomkålskiverne).
- Skær kyllingebrysterne i grove tern.
- Skær løget i strimler.
- Kom mangochutney, abrikoser, rosiner, løg og kylling i en skål. Vend det hele godt sammen.
- Tag blomkålen ud af ovnen og fordel de marinerede kyllingestykker og løg i bradepanden. Top pladen med resten af mangochutney-blandingen.
- Kom bradepanden i ovnen og bag ca. 10-15 minutter indtil kyllingestykkerne er møre og blomkålen er bagt, men stadig har bid. Kom mandelflager på og grill evt. de sidste 2 minutter, hvis din ovn ikke bager hårdt, så kyllingestykkerne og mandelflager ikke får nok farve.
Servering
- Kog bulgur efter anvisning på pakken.
- Rør olivenolie, eddike, salt og peber sammen til en dressing. Vend den grønne salat med dressingen.
- Server kylling og blomkål med bulgur, grøn salat og evt. lidt mere mangochutney.
Skriv en kommentar: