• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Skagenshorn

skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

Fredag, klokken 13.47.

Næsen mod den allerede godt fedtede glasmontre.

Nope. Næ. Niks. Nej.

Hmm.

Uhh.

134 kroner! What!

Tjoo. Tjaa. Naah.

Har den lagt der i 3 dage?

Arrh.

Bum bum.

Numrene suser opad, køen skrumper. Disken tømmes hurtigere end, du kan nå at gnide fedtede næser væk for at kunne se.

Hvad skal du nappe som fredagskage?

Kæmpe pres, der i fredagskøen!

Der skal bare vælges helt rigtig.

Okay, en backup-kage er must. Du ved, lige en romkugle eller ..et gåsebryst, for at være på den sikre side.

Jeg kører med dem her: 

Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte.

Kanelsnegle med gærdej

Og horn.

De 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ude.

Hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges.

Sådan ræ’tig lunt.

Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn.

Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder!

 

skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

Et slag på tasken, så er vi ude i 23 fredage ud af 41 i år, hvor skagenshornene er blevet smidt i den knitrende bagerpose.

Ind i Peugeot’en, swussh og ..Rysssh (bagerposens lyd, du ved).

Fredagskagen har været helt perfekt.

Eller det er faktisk lyv. Der er ret stor forskel på de der skagenshorn. Marcipanhorn. Horn med remonce.

You name it.

Hele Aarhus rundt og selvom, der findes gode slags indimellem, så var de nødt til at få et skud herfra.

4 skud senere og her er hjemmebagte skagenshorn:

Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her.

Eller på 2. dagen med en smørdej, så kræver det lige en ekstra halv kop kaf’.

Men på 1. dag!

Arhmen, jeg siger dig; haps, haps og så en ekstra til den hule tand. Væk er de, så du behøver egentlig slet ikke bekymre dig om den 2. dag og hvordan du får plads til dem i fryseren.

Det er bekymringsfri-horn, det her ;-)

Relateret: Hjemmebagte kærnemælkshorn 

 

skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

Endnu bedre, så er de nemme og hurtige.

Baks sammen, hæv, rul ud, rul ind og bag ;-)

Lad os se lidt nærmere på kammeraterne.

Skagenshorn 101

  • Hvilken mælk? Jeg har bagt dem med sødmælk, letmælk og skummet – de dur allesammen.
  • Skal det være usaltet smør? Niks, du hiver bare den saltede udgave i.
  • Den mængde mel, er du nu heeeelt sikker på det? 100% – skagenshornene her er testet 4 gange med den mængde, hvor den varierede 25-50 g afhængig af melbrand og temperatur.
  • Kan fyldet varieres? Tjoo, nougat, æble, chokolade og rom-rosiner er da altid lækkert, men i et klassisk skagenshorn er der altså kun marcipanremonce – keep it simple!
  • Hvad nu hvis fyldet løber ud? Så trykker du enderne lidt mere sammen inden bagning.
  • Hvor længe holder de sig bløde? Én dag! Jep, det er smørdej, så de skal helst spises samme dag, som de er bagt. Okay, du kan være på forkant; fryse dem ned og så give dem en hurtig tur i ovnen. Men aller-allerbedst, så skal de spises samme dag, som de bliver bagt.
  • Kan dejen laves på forhånd og så koldhæves? Well, jeg har ikke testet det, men smørdeje er bare bedst ved almindelig bord-hævning. Dine horn vil blive lidt seje og udvikle mere brødsmag ved en lang koldhævning.
  • Yrk, mørk glasur! Okay, du er den fjollede type, som napper snegle med lys glasur. Kæmpe hævet øjenbryn bag dig i bagerkøen herfra ;-) Well, du kan køre en lys glasur, men den mørke giver nu lige et touch af bitterhed fra kakaoen til de søde horn.

 

skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

Skagenshorn

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid12 minutter
Hævetid1 time
Samlet tid1 time 37 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 2 dl mælk
  • 80 g smør
  • 1 æg
  • 30 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 450 g hvedemel, cirka
  • Tilsæt evt. 1/2 tsk kardemomme til dejen.

Fyld

  • 80 g smør, blødt
  • 80 g sukker
  • 100 g marcipan

Top

  • 1 æg
  • 100 g flormelis
  • 20 g kakao
  • 3 spsk kogende vand
  • 1/2 dl hakkede nødder, mandler, hasselnødder eller pistacienødder
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Dej

  • Smuldr gær i en skål.
  • Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mælk og varm til væsken er lun.
  • Hæld den lune væsken over gæren og rør den ud.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel.
  • Ælt dejen til den er glat og smidig - den må ikke blive for tør.
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i ca. 1 time.

Fyld

  • Kom smør, sukker og marcipan i en skål.
  • Pisk det sammen til en jævn masse med en elmixer.

Skagenshorn

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 90 x 15 cm.
  • Skær dejen i 12 trekanter med flad spids.
  • Fordel 1 spsk remonce på den brede ende af trekanten. Rul den brede ende omkring remonce og mod den smalle ende, så du får et horn.
  • Læg hornene med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Pres enderne på hornene lidt sammen, så de får formen og fyldet ikke flyder ud.
  • Pensl med sammenpisket æg.
  • Bag skagenshornene ved 180 grader i ca. 12 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Top

  • Rør flormelis, kakao og vand sammen til en tyk glasur.
  • Fordel glasur og hakkede nødder på toppen af skagenshornene.
  • Spis løs mens de er nybagte!

Noter

Skagenshornene kan fryses. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 1: Skagenshorn med glasur

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/45 sec. | Blænde: f/5.6

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 13.30. Motiv ca. 1,5 meter fra vindue.

Teknik: Lag, tekstur og diagonal-komposition

Læs mere: 7 tips til bedre madbilleder 

 

Previous Post: « Fajitas med kylling og peberfrugt
Next Post: Græskarsalat med rosenkål, kikærter og citrus »

Reader Interactions

Comments

  1. Winni

    Uhmmm…… hvor ser de gode ud – bliver helt kagesulten😜

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ohhh yeah – den her lækkerbidsken går du ikke galt i byen med 😋 😜

      Prøv dem ad og lad os høre, hvad du synes om dem!

      Hav en dejlig dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework