• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Skagenshorn

skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

Fredag, klokken 13.47.

Næsen mod den allerede godt fedtede glasmontre.

Nope. Næ. Niks. Nej.

Hmm.

Uhh.

134 kroner! What!

Tjoo. Tjaa. Naah.

Har den lagt der i 3 dage?

Arrh.

Bum bum.

Numrene suser opad, køen skrumper. Disken tømmes hurtigere end, du kan nå at gnide fedtede næser væk for at kunne se.

Hvad skal du nappe som fredagskage?

Kæmpe pres, der i fredagskøen!

Der skal bare vælges helt rigtig.

Okay, en backup-kage er must. Du ved, lige en romkugle eller ..et gåsebryst, for at være på den sikre side.

Jeg kører med dem her: 

Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte.

Kanelsnegle med gærdej

Og horn.

De 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ude.

Hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges.

Sådan ræ’tig lunt.

Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn.

Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder!

 

skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

Et slag på tasken, så er vi ude i 23 fredage ud af 41 i år, hvor skagenshornene er blevet smidt i den knitrende bagerpose.

Ind i Peugeot’en, swussh og ..Rysssh (bagerposens lyd, du ved).

Fredagskagen har været helt perfekt.

Eller det er faktisk lyv. Der er ret stor forskel på de der skagenshorn. Marcipanhorn. Horn med remonce.

You name it.

Hele Aarhus rundt og selvom, der findes gode slags indimellem, så var de nødt til at få et skud herfra.

4 skud senere og her er hjemmebagte skagenshorn:

Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her.

Eller på 2. dagen med en smørdej, så kræver det lige en ekstra halv kop kaf’.

Men på 1. dag!

Arhmen, jeg siger dig; haps, haps og så en ekstra til den hule tand. Væk er de, så du behøver egentlig slet ikke bekymre dig om den 2. dag og hvordan du får plads til dem i fryseren.

Det er bekymringsfri-horn, det her ;-)

Relateret: Hjemmebagte kærnemælkshorn 

 

skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

Endnu bedre, så er de nemme og hurtige.

Baks sammen, hæv, rul ud, rul ind og bag ;-)

Lad os se lidt nærmere på kammeraterne.

Skagenshorn 101

  • Hvilken mælk? Jeg har bagt dem med sødmælk, letmælk og skummet – de dur allesammen.
  • Skal det være usaltet smør? Niks, du hiver bare den saltede udgave i.
  • Den mængde mel, er du nu heeeelt sikker på det? 100% – skagenshornene her er testet 4 gange med den mængde, hvor den varierede 25-50 g afhængig af melbrand og temperatur.
  • Kan fyldet varieres? Tjoo, nougat, æble, chokolade og rom-rosiner er da altid lækkert, men i et klassisk skagenshorn er der altså kun marcipanremonce – keep it simple!
  • Hvad nu hvis fyldet løber ud? Så trykker du enderne lidt mere sammen inden bagning.
  • Hvor længe holder de sig bløde? Én dag! Jep, det er smørdej, så de skal helst spises samme dag, som de er bagt. Okay, du kan være på forkant; fryse dem ned og så give dem en hurtig tur i ovnen. Men aller-allerbedst, så skal de spises samme dag, som de bliver bagt.
  • Kan dejen laves på forhånd og så koldhæves? Well, jeg har ikke testet det, men smørdeje er bare bedst ved almindelig bord-hævning. Dine horn vil blive lidt seje og udvikle mere brødsmag ved en lang koldhævning.
  • Yrk, mørk glasur! Okay, du er den fjollede type, som napper snegle med lys glasur. Kæmpe hævet øjenbryn bag dig i bagerkøen herfra ;-) Well, du kan køre en lys glasur, men den mørke giver nu lige et touch af bitterhed fra kakaoen til de søde horn.

 

skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

Skagenshorn

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid12 minutter
Hævetid1 time
Samlet tid1 time 37 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 2 dl mælk
  • 80 g smør
  • 1 æg
  • 30 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 450 g hvedemel, cirka
  • Tilsæt evt. 1/2 tsk kardemomme til dejen.

Fyld

  • 80 g smør, blødt
  • 80 g sukker
  • 100 g marcipan

Top

  • 1 æg
  • 100 g flormelis
  • 20 g kakao
  • 3 spsk kogende vand
  • 1/2 dl hakkede nødder, mandler, hasselnødder eller pistacienødder
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Dej

  • Smuldr gær i en skål.
  • Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt mælk og varm til væsken er lun.
  • Hæld den lune væsken over gæren og rør den ud.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel.
  • Ælt dejen til den er glat og smidig - den må ikke blive for tør.
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i ca. 1 time.

Fyld

  • Kom smør, sukker og marcipan i en skål.
  • Pisk det sammen til en jævn masse med en elmixer.

Skagenshorn

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 90 x 15 cm.
  • Skær dejen i 12 trekanter med flad spids.
  • Fordel 1 spsk remonce på den brede ende af trekanten. Rul den brede ende omkring remonce og mod den smalle ende, så du får et horn.
  • Læg hornene med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Pres enderne på hornene lidt sammen, så de får formen og fyldet ikke flyder ud.
  • Pensl med sammenpisket æg.
  • Bag skagenshornene ved 180 grader i ca. 12 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Top

  • Rør flormelis, kakao og vand sammen til en tyk glasur.
  • Fordel glasur og hakkede nødder på toppen af skagenshornene.
  • Spis løs mens de er nybagte!

Noter

Skagenshornene kan fryses. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

skagenshorn - opskrift på horn med marcipan remonce

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 1: Skagenshorn med glasur

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/45 sec. | Blænde: f/5.6

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 13.30. Motiv ca. 1,5 meter fra vindue.

Teknik: Lag, tekstur og diagonal-komposition

Læs mere: 7 tips til bedre madbilleder 

 

Previous Post: « Fajitas med kylling og peberfrugt
Next Post: Græskarsalat med rosenkål, kikærter og citrus »

Reader Interactions

Comments

  1. Winni

    Uhmmm…… hvor ser de gode ud – bliver helt kagesulten😜

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ohhh yeah – den her lækkerbidsken går du ikke galt i byen med 😋 😜

      Prøv dem ad og lad os høre, hvad du synes om dem!

      Hav en dejlig dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework