Nem og lækker salat med græskar, rosenkål og kikærter.
Brug den som tilbehør til aftensmad eller en skøn frokostsalat.

Ingredienser
Bagt græskar
- 1 hokkaidogræskar, lille
- 3 spsk olie
- 2 tsk chiliflager
- Salt/peber
Salat
- 50 g hasselnødder
- 300 g rosenkål
- 1 æble
- 1 grape
- 250 g kikærter, tilberedte
- 2 dl feldsalat, ca. 1/2 pose
Dressing
- 1/2 grape
- 1 appelsin, lille
- 5 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- Salt
- Peber
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
Bagt græskar
- Skær hokkaidogræskaret i grove tern og fordel dem på en bageplade eller i en lille bradepande.
- Bland græskarternene med olie, chiliflager, salt og peber.
- Kom pladen i ovnen og bag ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter til græskarternene er møre, men stadig har bid.
- Tag dem ud og lad dem afkøle lidt.
Salat
- Kom hasselnødderne ind i den varme ovn og bag dem ved 200 grader i ca. 5-8 minutter til de er gyldne - hold øje!
- Kom de varme hasselnødder i et viskestykke og gnub skallen af dem.
- Tag de yderste blade af rosenkålene og snit dem i fine strimler.
- Skær æble i fine tern.
- Skær grapefrugten i fileter eller grove tern.
- Hak kikærterne groft eller kør dem hurtigt i en foodprocessor.
- Bland bagte græskartern, rosenkål, æble, grape, kikærter og feldsalat sammen i en stor skål.
Dressing
- Pres saft fra 1/2 grape og en hel appelsin.
- Bland citrussaften med olivenolie, honning, salt og peber.
- Smag til - den skal være syrlig og frisk.
Salat
- Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.
- Fordel de afskallede hasselnødder på toppen af salaten.
- Server!
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Skriv en kommentar: