• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Salat med spidskål – frisk, syrlig og spicy

Opskrift på salat med kål

Pæn farve, huh?

Den her salat med spidskål hiver opmærksomheden til sig på spisebordet.

Både på udseende og på smag.

Frisk, syrlig og et spicy spark fra jalapenoen.

Præcis, hvad der har været behov for de sidste 3 uger her på fronten.

Ca. hver anden dag er der blevet proklameret; Butikken lukker.

Altså fra mig af.

EU har hevet nye regler op af hatten. Bankerne har opdateret deres politikker og procedurer. Og ingen betalingssystemer har været sådan rigtig klar.

3 uger med en glohed indbakke, timer i support-kø og håndfulde af udtrukket hår. Buler i panden efter væggen, bidemærker i skrivebordskanten og en endeløs strøm af ord, som heldigvis blev reddet af efteråret blæste forbi og fik lukket vinduerne helt i.

Yup. Den har været helt gal og der skulle stærke midler til at køle den pressede type her:

På 3. dagen var det kanelsnegl(e).

På 5. dagen var vi ude i meditation.

På 9. dagen: Youtube og…klokkespil (!)

På 11. dagen: Nu hidsig (meditativ) ophivning af ukrudt i hækken.

På 17. dagen stak jeg salaten her under armen, inviterede mig selv på mexicansk hos en veninde og dansede can can resten af natten.

..

Nå. Men.

Alt fungerer nu.

Og spidskålsalaten er helt godkendt. 

Både til pressede dage og dem, hvor du bare er lidt mere til den normale side.

Det er en videreudvikling slas fætter til den her mexicanske salat, som er min go-to salat. Du ved, ligesom nogen kører den klassiske iceberg. Andre en broccolisag eller en grønkålssag med granatæble – den mexicanske salat er min. Til alt!

Og nu er den altså blevet udfordret. Næsten overhalet. For den her røde kålsalat kan noget sammen med lidt af hvert.

Server salaten med spidskål til:

  • Mexicansk gilde!
  • Efteråret tunge gryderetter og stege, som skal have et frisk spark.
  • I pitabrød med krydrede oksekødsstrimler eller falafler.
  • Pulled pork burger
  • Flæskestegssandwich
  • En klassisk ‘delle.

 

Opskrift på salat med kål

Lun på den her salat med spidskål?

Den er nem.

Og kunne gå hen og stjæle pladsen fra din go-to salat – blive en ny favorit.

Så du advaret :-)

 

Salat med spidskål 101

  • Kan jeg udskifte den røde spidskål med almindelig grøn spidskål? 
    • Well, det kan du, men det bliver bare ikke ret pænt. Rødløg og radiserne tværer deres røde farve ud og det bliver en knap så “spis-mig-nu”-salat. Du ved.
  • Hvad med rødkål? 
    • Yes, det dur. Bare du får snittet det i super fine strimler.
  • Jeg er ikke vild med rå løg? 
    • Løget skal i ellers bliver salaten for fad – men hey, limejuicen suger den kradse løgsmag ud, og vi ender mere over i et syltet, lækkert løg. Giv det en chance.
  • Er der andre lækre ting, man kan tilsætte til salaten? 
    • Sjovt, du spørger ;-) Æbler! I tynde både eller tynde juliennestrimler, så de stadig har bid. Det er et perfekt match til salaten henover efteråret.
  • Hvad med … ost? 
    • Ja da! Fetaost i chunks. Hiv dem i, det er guf.

 

Opskrift på salat med kål

Salat med spidskål - frisk, syrlig og spicy

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Antal: 4

Ingredienser

Salat

  • 1 rødløg, medium
  • 1/2 rødt spidskål, medium
  • 8 radiser
  • 1/2 jalapeno

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk sukker, eller akaciehonning
  • 1-2 lime
  • Salt/peber

Servering

  • 1/2 dl mandelflager, eller grofthakkede, smuttede mandler
  • 1 dl friskhakket persille, eller koriander, hvis du er til den
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Salat

  • Snit rødløg, spidskål og radiser i fine skiver/strimler - enten med kniv eller på mandolinjern.
  • Skrab kernerne ud af jalapenoen og finhak den.
  • Bland grøntsagerne sammen i en stor skål.

Dressing

  • Rør alle ingredienserne sammen til dressingen.
  • Smag til - den skal være ret syrlig og salt. Tilsæt evt. mere limesaft, hvis du har fået fat på en tør eller knap så syrlig lime.
  • Hæld dressingen over salaten og rør det hele godt sammen.
  • Lad salaten stå og trække i ca. 15-30 minutter til kål og løg begynder at smide væske og falde sammen. Jo længere tid, jo mere "syltet" og coleslaw'et bliver salaten.

Servering

  • Rist mandelflager på en tør pande til de tager farve. Tag dem af og afkøl.
  • Bland salaten med friskhakket persille og top med mandelflager.

Noter

Tilsæt tynde æbleskiver til salaten for mere sødme. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Opskrift på salat med kål

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 3: SALAT MED spidskål

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Skråt sidelys fra højre i vestvendt vindue kl. 13.00.  Motiv ca. 1 meter fra vindue. Grå reflektor på modsatte side – ca. 1 meter fra motivet.

Kompositionsteknik: Unity +  The path or direction + Dynamisk symmetri

 

Næste step til bedre madbillede – sus forbi min gratis video-masterclass: 4 steps til (meget) bedre madbilleder.

Previous Post: « Æblekage med marcipan
Next Post: Nøddebar med chokolade »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework