• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

Det her er ikke bare en omgang ovnbagte kartofler og grøntsager.

Niks.

Det er:

Oprydning i køleskabets grøntsagsskuffe inden, at der i aften kommer en ny batch bestilte varer til ugen.

Fra ..lad os sige Nemlig.

Som du ingen anelse har om, hvordan du får plads til i køleskabet og fryseren.

Fordi du pludselig fik tjekket ALT, som du mangler i kurven, nu du jo alligevel skulle betale for levering, var lidt for ivrig over du ikke selv skulle bære det og nåhr ja, havde store planer for den nye madplan her efter sommerferien.

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

Det kan også være, du valgte Bilka ToGo.

Samme scenarie.

Endnu flere lidt for gode tilbud.

Og blanding af voldsom overraskelse, en smule pinlighed og virkelig trætte arme når medarbejderne kommer ud med to vogne fyldt til randen med poser, som bliver losset ind i dit bagagerum og du nu skal bære de 20 meter ind fra bilen og til køkkenet.

I de plastposer med den dårlige hank.

I regnvejr..

Mens den der plasticpose-samvittighed også nager lidt.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Og du overvejer om, det ikke ville være smartere med papirsposer, genbrugsnet eller klapkasser, som der var pant på ved næste afhentning.

Okay, genbrugsnettet skal jo også vaskes, så det er måske ikke smart..

Papirsposer er bøvlet i regn, hvis de ikke er imprægneret og..

….

Hov.

Sidespor.

Det er altså: 

Oprydning i køleskabets grøntsagsskuffe inden, at der i aften kommer en ny batch bestilte varer til ugen.

Men endnu bedre.

Så er det 30 minutter, du kan bruge på alt andet end at bakse i køkkenet.

Jojo, der kan være meget rart derude.

Men 30 minutter i liggestolen (sofaen, hængekøjen, yogamåtten..) kan nu også være ret tiltrængt, når du er tilbage på pinden efter sådan en sommerferie.

Ingen løftede øjenbryn herfra :-)

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

 

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe 101

Lad os se mere på sagen. Den er nem.

  • Kan majskolben udskiftes med majs på frost. Eller dåse? Nope – intet kommer op på siden af majs på kolbe.
  • Jeps, dild kan erstattes af lige den krydderurt, som du er vild med. Eller har på lager i køkkenhaven. Persille er altid et hit.
  • Niks, kartoflerne skal ikke skrælles. De skal bare vaskes godt og evt. skrubbes, hvis du har fået en omgang med et par kilo jord.

 

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Spif din dine ovnbagte kartofler, grøntsager og majs op

Yes, der er uendelig muligheder for at variere opskriften – du kaster dig bare ud i det.

  • Fordel 100 g feta ost på toppen sammen med dild og forårsløg – ren kræs!
  • Mere protein? Hiv dåsen med kikærter frem, skyl dem og bland dem sammen med de øvrige ingredienser inden, du kaster pladen i ovnen.
  • Eller 300 g kylling blandet i og du har alt-i-en-pande.
  • Sauce, siger du! En omgang persillepesto blandet med 3-4 spsk olivenolie, så den er medgørlig, og udover de ovnbagte grøntsager inden servering.
  • Ville det være lækkert med 3-4 spsk hvidløgssmør, når du lige har hevet pladen ud af ovnen? Øhh, ja! Ellers er det her hvidløgsflutes også en ret god makker.
  • Drys med pinjekerner eller mandelflager, hvis der skal lidt knas på.

 

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs

  • 500 g små kartofler
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1/2 lille blomkål
  • 1 majskolbe
  • 4 spsk olivenolie
  • 1/2-1 tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber

Topping

  • 2 forårsløg
  • 1 dl frisk dild
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs

  • Skyl kartoflerne og del dem i halve.
  • Rens, peberfrugterne og skær dem i strimler.
  • Skyl blomkålen og del i små buketter.
  • Fordel kartofler og grøntsager på en bageplade i et lag.
  • Fordel olivenolie, chiliflager, spidskommen, salt og peber ud over og bland det hele godt sammen.
  • Læg majskolben i siden af bagepladen - bladene skal blive på.
  • Kom bagepladen i ovnen og bag ved 180 grader i ca. 30 minutter - til kartoflerne er møre.
  • Tag bagepladen ud. Tag bladene af majskolben og rens den for hår. Skær majskernerne af kolben og fordel dem over de øvrige grøntsager.

Topping

  • Snit forårsløgene fint og hak dild groft.
  • Fordel forårsløg og dild på toppen af de bagte kartofler og grøntsager. Drys evt. med groft salt og dryp med 1 spsk olivenolie inden servering.
  • Server til kød eller spis vegetarisk med en grøn salat.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Ovnbagte kartofler, grøntsager og majs - opskrift på tilbehør

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Bonus: 7 tricks til bedre madbilleder og 3 ting, som ødelægger dem

BILLEDE 1: Bageplade med ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Modlys i vestvendt vindue kl. 13.00.  Motiv ca. 1 meter fra vindue. Reflektor på modsatte side.

Teknik: Mellem blænde for at få dybde i retten.

BILLEDE 3: Ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe – close up. 

Objektiv: Canon EF 100 mm f/2.8 | ISO: 160 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/8.0

Lys: Modlys i vestvendt vindue kl. 13.00.  Motiv ca. 0,5 meter fra vindue. Skrå reflektor på modsatte side.

Tag bedre madbilleder

Previous Post: « Stenalderbrød
Next Post: Pizza snurrer »

Reader Interactions

Comments

  1. Mette

    Hejsa

    Jeg tænkte på om den kunne egne sig til at komme i fryseren? Så tingene er lidt nærmere som småbørnsfamilie😊👌🏻

    Hilsen Mette

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Ja, det tænker jeg sagtens, at du kan. Personligt synes jeg kartoflerne får en lidt anden (sjov) konsistens når de har været i fryseren, og jeg fortrækker helt klart retten, når den lige er lavet. Men igen, jeg ser ingen grund til, at du ikke vil kunne fryse den.

      God fornøjelse!

  2. Ana

    Super flotte billeder. Det ser så lækkert ud.
    Jeg har lige været gennem dit fotokursus for begyndere og må bare sige tak. Det er det ultimativ bedste fotokursus, som jeg har taget og endelig forstår jeg det. Kæmpe tak. Du har en unik gave for at undervise. Bliv ved med dit suveræne arbejde.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Ana

      Tusinde tak, det betyder rigtig meget at høre :-)

      Mange hilsner
      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework