• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

10 flutes og brød til grillmad

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Du står der.

Lad os sige kl. 15.17, en julidag i Føtex.

Kødet er klaret, salaten er pre-blandet, isen smidt i kurven og ligeledes rosén.

Du suser forbi køledisken.

Flutes eller brød til grillmad!

Klassiske mini flutes?

Naah. 

2 pak hvidløgsflutes?

Arrh. 

Det der tørre, rustikke brød?

Heller ikke.

Rundstykker..

Flutes og brød til grillmad er et must!

Og det må gerne være liiidt ekstra lækkert.

I hear you!

Så du får ikke bare ét flutes, men 10 brød til grillmad.

Selvfølgelig med de klassiske ingredienser, som hører sig til en godt madbrød:

  • Hvidløg
  • Krydderurter
  • Ost
  • Tomat
  • Salt

Og jep, der er noget for både dig, som gider bruge 10 minutter og dig, som gerne krudter op i røremaskinen og kræser for brødet.

Lad os se på sagen: 10 brød til grillmad

(Husk du også kan finde alle opskrifterne i appen)

 

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Foccacia brød med tomat og rosmarin

Oh manner, det er brød som kan noget. Saftigt, blødt og kridhvidt. Haps! Perfekt madbrød til grill eller bare en stor skål pesto-dyp til frokost. Er du en ørn til grilleriet, så burde sådan en omgang foccacia sagtens kunne bages på grillen.

Okay, du er ikke tomattypen –  foccacia kan varieres i det uendelige; Revet parmesanost, løg, krydderurter, oliven, kartoffelskiver, pepperoniskiver, hvidløg, skinke, bacon, soltørrede tomater.

Du giver bare gas.

Opskrift: Foccacia brød med tomat og rosmarin

 

brød til grillmad

Ostebrød med krydderurter og hvidløgssmør

Steaks, pøls eller ræ’tig krydrede (fedtede) ribs – det her ostebrød er en sikker vinder til den plan.

Husk servietterne. Eller endnu bedre den våde vaskeklud.

Det er ren kræs, det her ;-)

Opskrift: Ostebrød med krydderurter og hvidløgssmør

 

Pull apart bread with herbs - opskrift på brød med krydderurter og ost

Pull apart brød med krydderurter, hvidløgssmør og ost

Fyld brødet, bag det og hap den ene skive efter den anden – helt uden, at du behøver finde hverken brødkniv eller smørelse frem.

Rustik, fedtet og lækkert. Og ingen ender op med at få den skive hvidløgsbrød med mangel på smør.

Sammen med en bøf, en lækker salat og det gode selskab, så kan du sagtens glemme alt om kartofler – det her pull apart brød klarer fint sagen.

Opskrift: Pull apart brød med krydderurter, hvidløgssmør og ost

 

Hvidløgs flutes

Mini hvidløgsflutes med hvidløgssmør

En kombi. Fordi dig, der gerne vil klare flute-bagningen og hvidløgsmængden selv. De kan trække en del, de her mini-flutes, så du pøser bare i.

Og hey, er du ikke vild med heftig hvidløgsånde, så er kryddersmør også et hit heri.

Bag en bunke flutes og frys dem ned, så er brødene klaret for resten af sommeren.

Opskrift: Mini hvidløgsflutes med hvidløgssmør

 

Bonus guide: De 8 klassiske fejl når du bager brød og boller – og hvordan du undgår dem

 

brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurter

Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt

Det der halve glas soltørrede tomater bagerst i køleskabet er perfekt til det her brød. Finder du en halv blok fetaost også, så smider du også bare den i.

Bag og der er brød – både til grillen, tapas og frokost.

Opskrift: Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt

 

soda bread - brød med cheddar og rosmarin - madbrød

Sodabrød med cheddar og rosmarin

Vi er ude i et brød uden gær, så det er lynhurtigt.

Rør sammen, ind i ovnen, bag og spis. Det madbrød, som redder dig når gæsterne vælter ind af døren. 2 timer før aftalt. Med den store flaske sangria og højt humør. Fordi det endelig er 30 grader og det skal bare udnyttes.

Men hey, en advarsel inden du kaster dig ud i den her basse af et sodabrød.

Hvis du forestiller dig et gærbrød med fyld, så bliver du snydt. Ikke kun på konsistens, men også på smag. Soda brød smager helt specielt, da det er bagt på natron og bagepulver.

Men.

Giv det en chance.

Alt dur i 30 grader og godt selskab :-)

Opskrift: Sodabrød med cheddar og rosmarin

 

Sprøde baguettes

Som sagt, der er dig, hvor det madbrød bare skal flyve ind på bordet. Og så er der dig, som kræser ekstra meget om sagen.

Det her er til dig.

Min. 13 timer, skal du sætte af til de her 4 baguettes.

Men så får du altså også både huller, sej krumme og sprød skorpe. Du ved, det helt rigtige flutes, som gæsterne taler om langt ind i efteråret.

Det er ren blær. Og smager fantastisk!

Opskrift: Sprøde baguettes

 

Bonus guide: De 8 klassiske fejl når du bager brød og boller – og hvordan du undgår dem

 

Brød med semidried tomater, basilikum, ost og salt

Når du har bagt pizza på grillen i 3 stive dage, stadig ligger inde med en rest dej og er klar på et topmættende madbrød, som sparker benene væk under enhver.

Wauw, det er et hit, det her brød.

Smeltet, frisk mozzarella, solmodne tomater, basilikum fra potten på terrassen og rigelig havsalt – alt samlet i ét brød.

Det er slet ikke dumt til en krydret grillpøls.

Just sayin’.

Opskrift: Brød med semidried tomater, basilikum, ost og salt

 

Spansk brød

Tapasbrød, brydebrød, spansk brød – den runde sag her klarer alle navne og middage.

Igen er vi ude i en halv langsom sag, som kræver nogle timer i skålen.

Well…gider man? 

Giv det et skud – jeg garanterer dig, et brød med smæk på smagen, sej krumme og de store prale-huller.

Opskrift: Spansk brød

 

hvidløgsbrød - hvidløgsflutes - Louise Lyshøj

Nemt hvidløgsbrød

De fleste af os er med ombord og har spist os gennem (kilo)metervis af sagen.

Hvidløgsbrød.

Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.

Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens rosé, så napper du det her hvidløgsbrød.

Og ja, det er lige præcis så nemt, som det ser ud.

Opskrift: Hvidløgsbrød

 

Bonus guide: De 8 klassiske fejl når du bager brød og boller – og hvordan du undgår dem

 

10 salater og tilbehør til grillmad

Dit brød til grillmaden er klaret.

Skal den klassiske salat spices op også?

Salater til grillmad skal være sprøde, knasende og friske – det går nu bedst i spænd med grill.

Og så skal de allerhelst kunne laves i en ruf.

Ingen gider blive efterladt i køkkenet, mens de andre hænger ud på terrassen, drikker kolde øl, sipper rosé og skraldgriner.

I hear you! 

Så, salater og tilbehør til din grillmad?

Jeg har fundet de bedste frem og hooked’ dem op med, hvad de nu bedst passer til. Du ved; oksekød, svinekød, fisk, grillpølser..

Du kan selvfølgelig bruge salaterne til det hele, men nogle ting er bare bedre venner end andre.

Tjek de bedste salater til grillmad ud her. 

 

Previous Post: « Hvidløgsbrød
Next Post: Stenalderbrød »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework