• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Nordisk tapasbord

|SPONSORERET|

Nordisk tapas med Fiskars køkkenknive

Kan du mærke det?

Det er lige oppe over.

Hængekøjen, vippen med bare tæer, grillen og lutter gode sager til ganen.

Tomatsalat af solmodne tomater fra drivhuset, den gode steg og nybagte hvidløgsflutes.

Ja tak!

Er du klar?

Jojo, grillen er skrubbet, havemøblerne med og klemmerne til dugen er fundet frem.

Men det er ikke der, vi er.

Er dine køkkenknive klar til sommeren?

Øhh..

Du ved:

  • Suser din urtekniv gennem tomaten, uden du skal skal save løs og ende op med en halvmast skive.
  • Glider kokkekniven gennem stegen, så saft og kraft ikke ender i rillen på spækbrættet.
  • Tygger brødkniven sig nemt gennem hvidløgsflutet eller bliver det mere maltrakteret af en halvsløv kniv, hvor du til sidst ender med at hive flutet fra hinanden, stikke hver gæst en voldsom luns og selv ende om med et gnallet endeskive. Uden hvidløgssmørret!

Nå?

Jeps. Det er køkkenknivene, vi sætter spotlight på i dag.

Vi er sjældent inde på det: Køkkenting.

Mest fordi jeg stortset aldrig skifter ud.

Lidt, men godt og brugbart.

Så lidt, at jeg endnu ikke ejer et mandolinjern!

For du kan købe dig fattig i værktøj til køkkenet, køkkenmaskiner og grej, men der er bare intet, som slår den gode, knivskarpe kniv.

Ikke bare, den kniv som klarer arbejdet på den halve tid. Men også den, den som ligger lækkert i din hånd. Ser godt ud på væggen. Og holder ved i årevis uden beklagelser.

Den som bliver favoritten i køkkenet og giver dig, det optimale resultat – hver gang.

 

Well.

Måske har du allerede skuffen fuld af de køkkenknive for dig.

High five!

Men den kan også være du, ligesom ..host.. jeg, har gået på kompromis og ikke storsmilt, når wokretten skulle snittes.

En bryllupsgave. 

En flytte-hjemme-fra arv.

Et godt tilbud.

Et flytte-sammen kompromis eller bare mangel på bedre. 

(Her vifter jeg med lappen.)

Køkkenknive har en tendens til bare at lande i skuffen – og blive der.

Suge al madlavningsglæde, hvis de ikke lige er de rigtige.

..

Derfor har jeg teamet op med Fiskars, som fejrer 370 års fødselsdag (Yes, jeg ser dit hævede øjenbryn – jeg var også inde lige at tjekke op; 370 år!).

Men den er god nok. I den forbindelse er Fiskars sust tilbage i tiden, har nappet alle de gode erfaringer og metoder, så de kunne bikse de her Norden-knive sammen.

Allerførst:

Kan vi så lige bruge 2 sekunder på at tjekke designet.

Arhmen, det luner en fotograf sarte øje, når noget et redskab er ultra fotogent ;-)

Skaft af finsk birketræ – jeg er vild med det!

Fiskars-køkkenknive-norden

Dernæst:

Et kniv skal være pæn, men det skal også passe til din hånd.

Jeg har haft knive med metalskaft, som endte i evindelig plaster-redninger, knive som var så tunge, at hånden var træt efter snitning af en halv gulerod og knive med aerodynamisk design, som gjorde det bøvlet at pille og skære et løg.

Her er vi ude i et klassisk rundt træskaft og medium let kniv.

Helt enkelt.

Men kan knivene noget?

Kan det skarpe tyske karbonstål overhovedet suse gennem noget?

Kan den finske puukko-samling holde snavs og vand ude?

Kan birketræskaftet holde sig pænt?

Dur Norden-knivene –  virkelig – til noget?

Her kunne jeg vælge at hive dig gennem en endeløs række af; Det kan du bruge netop den her kniv til.

Der er bare det, vi begge to godt at når køkkenkniven lige er til vask, så napper du urtekniven og visa versa. Jojo, det bliver aldrig rigtig nemt, at skære en skive rugbrød med en urtekniv eller en pæn skive agurk på leverpostejmaden, når den klares med en brødkniv.

Men det sker.

Så.

Fremfor en kedelig: “3 typer knive du ikke kan undvære “, så har jeg hevet Norden-knivene gennem den ultimative prøve: Tapas-testen.

I nordisk version.

Selvfølgelig, vi er jo ude i Finske knive.

Ud med ciabattabrød og pre-skåret parmaskinke.

Ind med heftigt nøddebrød, surdejsbrød med massiv skorpe, tunge spegepølser og hjemmelavede toppings, som kræver tynde snit.

For ikke at glemme den sarte brie, tomater og deling af tynde, bøvlede skinkeskiver til asparges.

Alt det, som kræver seriøse knive.

Kort og godt, den her fest:

Nordisk tapas bord - fiskars køkkenknive

Forestil dig lige det her: 

Et par timer i køkkenet..

Efterfulgt af en lun sommeraften på terrassen, gode venner om bordet og spandevis af rosé. Mens der bare køres tapas, røverhistorier og gode øjeblikke ind.

Jaa? ;-)

Er du med på planen?

Det her gør sig ræ’tig godt på tapasbordet:

 

Nordisk tapas-bord

  • Nøddebrød – Surdejsbrød – Knækbrød – Sesamfrø/chia-kiks – Smørkiks – Grissinis
  • Vesterhavsost – Brie
  • Fennikel spegepølse – Vildsvinepølse
  • Syltede rødløg – Syltede pærer -Fersken-chutney
  • Honning-nødder -Soltørrede tomater – Syltede hvidløg
  • Asparges med skinke
  • Ruccolapesto – Hummus med peberrod
  • Radiser -Vindruer – Solmodne tomater

 

De er selvfølgelig bare ideer.

Du bestemmer. Også om du kører hjemmelavet eller drøner ud og fylder kurven med de lidt nemmere løsninger.

Måske bare 50/50.

Ingen løftede øjenbryn herfra.

Men prøv de hjemmelavede, syltede rødløg af (du finder dem i appen og på Instagram)- de er nu gode og sætter smæk på festen.

Yes.

Jeg garanterer dig for at, der var fuld fart på festen her. Både under forberedelse og det efterfølgende mave-gilde.

De Norden-knive kan noget.

Jeg er fan.

Og lidt ekstra fordi, de også mænger sig ret pænt på tapasbordet – det er bare noget, mit sarte øje sætter enormt pris på ;-)

Funktionalitet, kvalitet – og design.

 

Tip: Slibning af kniv

Gå til en proff., når du har prioriteret gode knive, som skal følge dig de næste mange år.

Det er alle pengene værd.

Og jeg garanterer dig, du kommer til at hoppe lidt af glæde, når du skærer den første tomat efter at have fået en ny, professionel slebet kniv hjem.

 

.

Previous Post: « 8 bagetermer, du skal kende (og følge)
Next Post: Syltede rødløg – app »

Reader Interactions

Comments

  1. Aia

    Det ser SÅ lækker ud 😃

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      🙏 :-) – man kan lave så mange forskellige kombinationer af små retter og variere i en uendelighed – det er det skønne ved et tapasbord :-)

      Hav en dejlig dag!

  2. Hannah

    WOW! Helt vildt flotte billeder!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak Hannah for de fine ord – det er jeg glad for at høre 🙏 😊

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
FOODSTYLINGTIP #1: Brug et ulige antal⁠⠀
⁠⠀
1, 2, 3 burritos fyldt med kylling, ost og avocado - fordi alt ser bedre ud med et ulige antal 🖐️⁠⠀
⁠⠀
Jep, det er simpelthen bare det ☺️ Den nemmeste og en af de meste effektfulde genveje til god opbygning af dit madbillede.⠀
Tallet tre er din bedste kammerat. Og ligeledes er alle de ulige tal for vores øjne 👀⠀
⁠⠀
Udover antal burritos, så lad os suse over opbygningen af billedet og et par fif også:⁠⠀
⁠⠀
Først, så er der lagt et stykke papir mellem spækbræt og burritos for at adskille motivet fra prop’en, da de ellers har samme farve. Det vil betyde, at de kommer til at sjaske lidt sammen for vores øjne, frem for burritoerne får vores fulde opmærksomhed.⁠⠀
⁠⠀
Og det er den, som vi er ude efter. Altså opmærksomheden 🤩 Derfor er billedet er taget en smule nede fra, for at give illusion af mere volume og for at give mere interesse til det ret minimalistisk billede ⠀
⁠⠀
Scroller du ned af i mit feed. Yup, du skal godt nedad 📲 Ned til steak-sandwich vil du se, at den er fotograferet på samme måde; lidt nedefra, for at give volume og styrke i billedet - understrege bunken af herligheden 🥪⁠😋⠀
⁠⠀
⁠Det var tip dag 1 - så er vi bare i gang med med januars #21foodstylingtips 👏 Og hey, hiver du fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede her i januar, så tag mig 😃🥂⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
#burritos #avocadolover #lunchtime #frokosttid #madpakke #tortillawrap #markedsføringstips #selvstændigekvinder #kylling #foodstylingandphotography #madfotografering #madfotograf #foodstylingtips #madinspiration
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework