• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Nordisk tapasbord

|SPONSORERET|

Nordisk tapas med Fiskars køkkenknive

Kan du mærke det?

Det er lige oppe over.

Hængekøjen, vippen med bare tæer, grillen og lutter gode sager til ganen.

Tomatsalat af solmodne tomater fra drivhuset, den gode steg og nybagte hvidløgsflutes.

Ja tak!

Er du klar?

Jojo, grillen er skrubbet, havemøblerne med og klemmerne til dugen er fundet frem.

Men det er ikke der, vi er.

Er dine køkkenknive klar til sommeren?

Øhh..

Du ved:

  • Suser din urtekniv gennem tomaten, uden du skal skal save løs og ende op med en halvmast skive.
  • Glider kokkekniven gennem stegen, så saft og kraft ikke ender i rillen på spækbrættet.
  • Tygger brødkniven sig nemt gennem hvidløgsflutet eller bliver det mere maltrakteret af en halvsløv kniv, hvor du til sidst ender med at hive flutet fra hinanden, stikke hver gæst en voldsom luns og selv ende om med et gnallet endeskive. Uden hvidløgssmørret!

Nå?

Jeps. Det er køkkenknivene, vi sætter spotlight på i dag.

Vi er sjældent inde på det: Køkkenting.

Mest fordi jeg stortset aldrig skifter ud.

Lidt, men godt og brugbart.

Så lidt, at jeg endnu ikke ejer et mandolinjern!

For du kan købe dig fattig i værktøj til køkkenet, køkkenmaskiner og grej, men der er bare intet, som slår den gode, knivskarpe kniv.

Ikke bare, den kniv som klarer arbejdet på den halve tid. Men også den, den som ligger lækkert i din hånd. Ser godt ud på væggen. Og holder ved i årevis uden beklagelser.

Den som bliver favoritten i køkkenet og giver dig, det optimale resultat – hver gang.

 

Well.

Måske har du allerede skuffen fuld af de køkkenknive for dig.

High five!

Men den kan også være du, ligesom ..host.. jeg, har gået på kompromis og ikke storsmilt, når wokretten skulle snittes.

En bryllupsgave. 

En flytte-hjemme-fra arv.

Et godt tilbud.

Et flytte-sammen kompromis eller bare mangel på bedre. 

(Her vifter jeg med lappen.)

Køkkenknive har en tendens til bare at lande i skuffen – og blive der.

Suge al madlavningsglæde, hvis de ikke lige er de rigtige.

..

Derfor har jeg teamet op med Fiskars, som fejrer 370 års fødselsdag (Yes, jeg ser dit hævede øjenbryn – jeg var også inde lige at tjekke op; 370 år!).

Men den er god nok. I den forbindelse er Fiskars sust tilbage i tiden, har nappet alle de gode erfaringer og metoder, så de kunne bikse de her Norden-knive sammen.

Allerførst:

Kan vi så lige bruge 2 sekunder på at tjekke designet.

Arhmen, det luner en fotograf sarte øje, når noget et redskab er ultra fotogent ;-)

Skaft af finsk birketræ – jeg er vild med det!

Fiskars-køkkenknive-norden

Dernæst:

Et kniv skal være pæn, men det skal også passe til din hånd.

Jeg har haft knive med metalskaft, som endte i evindelig plaster-redninger, knive som var så tunge, at hånden var træt efter snitning af en halv gulerod og knive med aerodynamisk design, som gjorde det bøvlet at pille og skære et løg.

Her er vi ude i et klassisk rundt træskaft og medium let kniv.

Helt enkelt.

Men kan knivene noget?

Kan det skarpe tyske karbonstål overhovedet suse gennem noget?

Kan den finske puukko-samling holde snavs og vand ude?

Kan birketræskaftet holde sig pænt?

Dur Norden-knivene –  virkelig – til noget?

Her kunne jeg vælge at hive dig gennem en endeløs række af; Det kan du bruge netop den her kniv til.

Der er bare det, vi begge to godt at når køkkenkniven lige er til vask, så napper du urtekniven og visa versa. Jojo, det bliver aldrig rigtig nemt, at skære en skive rugbrød med en urtekniv eller en pæn skive agurk på leverpostejmaden, når den klares med en brødkniv.

Men det sker.

Så.

Fremfor en kedelig: “3 typer knive du ikke kan undvære “, så har jeg hevet Norden-knivene gennem den ultimative prøve: Tapas-testen.

I nordisk version.

Selvfølgelig, vi er jo ude i Finske knive.

Ud med ciabattabrød og pre-skåret parmaskinke.

Ind med heftigt nøddebrød, surdejsbrød med massiv skorpe, tunge spegepølser og hjemmelavede toppings, som kræver tynde snit.

For ikke at glemme den sarte brie, tomater og deling af tynde, bøvlede skinkeskiver til asparges.

Alt det, som kræver seriøse knive.

Kort og godt, den her fest:

Nordisk tapas bord - fiskars køkkenknive

Forestil dig lige det her: 

Et par timer i køkkenet..

Efterfulgt af en lun sommeraften på terrassen, gode venner om bordet og spandevis af rosé. Mens der bare køres tapas, røverhistorier og gode øjeblikke ind.

Jaa? ;-)

Er du med på planen?

Det her gør sig ræ’tig godt på tapasbordet:

 

Nordisk tapas-bord

  • Nøddebrød – Surdejsbrød – Knækbrød – Sesamfrø/chia-kiks – Smørkiks – Grissinis
  • Vesterhavsost – Brie
  • Fennikel spegepølse – Vildsvinepølse
  • Syltede rødløg – Syltede pærer -Fersken-chutney
  • Honning-nødder -Soltørrede tomater – Syltede hvidløg
  • Asparges med skinke
  • Ruccolapesto – Hummus med peberrod
  • Radiser -Vindruer – Solmodne tomater

 

De er selvfølgelig bare ideer.

Du bestemmer. Også om du kører hjemmelavet eller drøner ud og fylder kurven med de lidt nemmere løsninger.

Måske bare 50/50.

Ingen løftede øjenbryn herfra.

Men prøv de hjemmelavede, syltede rødløg af (du finder dem i appen og på Instagram)- de er nu gode og sætter smæk på festen.

Yes.

Jeg garanterer dig for at, der var fuld fart på festen her. Både under forberedelse og det efterfølgende mave-gilde.

De Norden-knive kan noget.

Jeg er fan.

Og lidt ekstra fordi, de også mænger sig ret pænt på tapasbordet – det er bare noget, mit sarte øje sætter enormt pris på ;-)

Funktionalitet, kvalitet – og design.

 

Tip: Slibning af kniv

Gå til en proff., når du har prioriteret gode knive, som skal følge dig de næste mange år.

Det er alle pengene værd.

Og jeg garanterer dig, du kommer til at hoppe lidt af glæde, når du skærer den første tomat efter at have fået en ny, professionel slebet kniv hjem.

 

.

Previous Post: « 8 bagetermer, du skal kende (og følge)
Next Post: Syltede rødløg – app »

Reader Interactions

Comments

  1. Aia

    Det ser SÅ lækker ud 😃

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      🙏 :-) – man kan lave så mange forskellige kombinationer af små retter og variere i en uendelighed – det er det skønne ved et tapasbord :-)

      Hav en dejlig dag!

  2. Hannah

    WOW! Helt vildt flotte billeder!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak Hannah for de fine ord – det er jeg glad for at høre 🙏 😊

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework