• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter + fladbrød

Quinoasalat smager fantastisk – server din quinoa salat med fladbrød, yoghurtdip og krydret kylling og du har en nem og lækker middag. Få opskriften her:

Sus til opskrift Print opskrift

Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter - opskrift quinoa

Her midt mellem tarteletter og sildemadder napper vi lige den her sag.

Jeg kalder den marokkansk quinoasalat.

Fordi alt med “marokkansk” foran lyder liiige lidt bedre.

Det samme skete her: Marokkansk salat med quinoa, gulerødder og kikærter

..

Quinoaen er stadig rød.

Men der er krudtet op for frugt.

Og sammen med nybagte fladbrød, yoghurt dip og krydret kylling, så suser den quinoasalat her direkte forbi den tidligere version.

Arh, den var nu også meget god.

Marokko kan noget ;-)

Ligeledes kan quinoa.

Den er lidt sjov. Nogle vil sige, den smager fantastisk.

Det er løgn.

Den smager ikke rigtig af noget, Men den mætter, er ret pæn og det bedste af alt; den hænger vældig godt ved de andre råvarer.

Suger sig fast til citrusfrugter, abrikoser, granatæbler, persille og pinjekerner – alt hvad du blander den med af gode sager.

Det er smart.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Knap så meget, at quinoaen så også lister sig ind i alle hulrum i gebisset.

Jep, tjek lige op:

Har du flere af de tandstikker i tasken, du huggede fra den lurvede restaurant?

Den her quinoasalat på madpakken – det kan gå helt galt når du efterfølgende:

  • sidder til møde og skraldgriner over kundens jokes
  • fremlægger studieprojekt for 250 mennesker i auditoriet
  • prøver at overbevise kvinden om, at den rockerdyre badedragt snildt hiver 25 kg af

Du gider det ikke.

Tjek op på tandstikken.

Og biks en ordentlig spandfuld quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter sammen.

Sammen med de bløde fladbrød, dip og kylling, så er venindemiddagen klaret, hvis du har sådan en på bedding i feriedagene.

Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter - opskrift quinoa

Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter

Frisk og lækker quinoasalat, som smager fantastisk serveret med krydret kylling, fladbrød og en yoghurtdip. Eller bare som en skøn måltidssalat. Du bestemmer. 
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Salat

  • 2,5 dl kogt og afkølet quinoa, ca. 200 g rå quinoa (her rød)
  • 1/2 agurk
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 granatæble, ca. 1,5 dl kerner
  • 1 appelsin
  • 1 grapefrugt
  • 2 dl friskhakket persille
  • 50 g pinjekerner

Dressing

  • 1/2 citron
  • 4 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk honning
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Salat

  • Del agurken på langs og skrab med en teske midten ud. Skær agurken i små tern. 
  • Befri granatæblekerner fra granatæblet.
  • Klip abrikoserne i tynde strimler på langs. 
  • Skær skrællen af appelsin og grapefrugt. Skær forsigtigt ned i frugterne, så du får fine fileter af appelsin og grape. Pres den overskydende saft fra frugterne i en skål og gem.
  • Rist pinjekerner gyldne på en tør pande - ca. 1 minut. Hold øje, de brænder lynhurtigt på.
  • Bland quinoa, agurk, granatæblekerner, abrikoser, appelsin, grape og friskhakket persille sammen i en stor skål. Hæld saften fra appelsin og grape udover. 

Dressing

  • Pisk saft fra 1/2 citron, olivenolie, honning, salt og peber sammen. 
  • Vend dressing med salaten.

Servering

  • Top med de ristede pinjekerner. Server med krydret kylling, fladbrød og yoghurtdip. 

Noter

Salaten holder sig frisk et par dage i køleskabet. Skær evt. overskydende kylling i mundrette stykker og bland med salaten for en nem madpakke eller hurtig aftensmad.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Fladbrød - opskrift på fladbrød på pande

Enten napper du en pose færdige fladbrød, stikker ned til din arabiske pusher på hjørnet eller klarer sagen selv.

Yes.

Fladbrød, de er ret nemme at bage selv. 

Jeg var ude i en naanbrødsversion.

Du ved, godt med smør.

Naah.

Så svingede en olie-version sig ind.

Nææh.

For så at ende med en ufedtet udgave.

Helt simple, top lækre. Kør dem i portionsstørrelse, som her eller bag store fladbrød, fyld dem op og rul sammen.

Find opskriften på nemme, fedtfattige fladbrød her

 

Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter - opskrift

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BONUS: Gratis video-træning i foodstyling

 

BILLEDE 1: Quinoasalat + fladbrød + dip

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 160| Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Skråt sidelys. Motiv ca. 1 meter fra vindue – reflektor på modsatte side.

Teknik: En lille blænde, så alle elementer står skarpt og der er dybde i billedet.

 

 

Previous Post: « Amerikanske pandekager – tykke og luftige brunch pandekager
Next Post: Fladbrød »

Reader Interactions

Comments

  1. Pernille

    Jeg kunne super godt tænke mig en vegetar kategori – både her og i app’en!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Pernille,

      Tak for din kommentar og feedback.

      Det lyder som en rigtig god ide! Den sætter jeg på listen til sommer-opdateringer på bloggen :-)

      Hav en skøn dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework