Bløde, saftige fladbrød, som du nemt kan bage på panden.
De er bagt med gær, så de holder sig gode og ikke bliver tørre, som hvis du bager dem med bagepulver.
Og rt du sej, så laver du en kæmpe portion og fryser ned. Så er det nemt lige at tage en håndfuld fladbrød op, når du skal have lækkert tilbehør til aftensmad eller bare har lyst til en nem omgang mad med fladbrød fyldt med hummus, kylling og lidt salat.
Der er så mange muligheder.
Det samme med smag.
Tilsæt krydderurter til dejen – det giver bare et lækkert pift til brødene.
Brug dine fladbrød
Hvad kan du med fordel bruge fladbrød til?
Jeg er vild med dem til en omgang Butter Chicken, hvor de lige kan bruges til at skovle saucen og kylling op, sammen med ris.
Er du mere til en lækker salat, så skal du prøve den her Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter + fladbrød – det smager bare fantastisk med lidt krydret grillet kyllingstrimler til.
Og så dur de også ret godt til en omgang Tunesisk gryde med kylling og couscous, hvis du er klar på masser af smag.
Fladbrød 101
- Skal der nigellafrø i? Nej, du kan sagtens udelad dem, hvis du ikke er til den smag eller har dem på lager
- Kan jeg tilsætte groftmel? Ja, du kan udskifte 50 g af hvedemelet med groftmel
- Hvad med mælk? Jo, du kan godt erstatte mælk med vand.
Flere opskrifter på brød til aftensmad
- Grove naanbrød fyldt med spicy laks, tzatziki og rucola
- Grove naanbrød på panden
- Grove pitabrød
- Hvidløgsbrød

Fladbrød
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 dl vand, varmt
- 1 dl mælk
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 spsk nigellafrø
- 350 g hvedemel
Sådan gør du
- Bland varmt vand og kold mælk sammen.
Opløs gæren heri. - Tilsæt sukker, nigellafrø, hvedemel og salt.
- Ælt dejen sammen på en røremaskine ved medium hastighed til dejen slipper skålens sider. Det tager ca. 5 minutter.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse - ca. 1 time.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 16 stykker (eller 8 stykker, hvis du vil have store fladbrød).
- Rul stykkerne tyndt ud til fladbrød. De hæver på panden, så fladbrødene skal rulles meget tyndt.
- Varm en tør pande op til jævn varme. Kom 2-3 fladbrød på panden og bag dem 1-2 minutter på hver side. Fortsæt med resten af brødene. Skru eventuelt lidt ned for panden, hvis brødene for mørke pletter for hurtigt.
- Kom de bagte fladbrød under et viskestykke, så de holder sig saftige og smidige.
- Spis straks eller lun dem kort i ovnen/på panden lige inden servering.
Noter
Skriv en kommentar: