Jeg lover dig, at vi lige om lidt suser nærmere foråret på madfronten.
Læs; mindre heftige saucer, mere salat ;)
Så.
Det sker.
Men ikke i dag.
Du får:
Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling – i ja, parmesansauce.
..
Hvor lang tid skal det tage at lave?
Skal vi sige 20 minutter..
Hvor meget opvask skal det koste?
Hvad med én pande, én saks, én kniv og den ske, du smager saucen til med..
One-pot-pasta for os, som er mest vild med madlavning på en pande.
Og niks.
De tortellinis er ikke hjemmelavet.
Jeg overvejede det…
…heller ikke!
Det er bare ikke dem du fikser, når du også skal:
- Styre en frisk teenagehund med skade på korsbåndet, som skal holde sig i helt ro.
- Holde vagt ved vinduet, for at se om nogen nu ridser (aka. puster på) din nye bil
- Mule over strid forårssol, som medfører pludselig opdagen af situation i samtlige loftshjørner i huset
- Kværne 3. sæson af QE – helst på en aften.
Det er bare ikke nemt, at nå det hele ;-)
Er du også lidt hængt op, så nap den her pande med tortellini. Udover det er comfort-food for fuld udblæsning, så er den nem.
Se bare her:

Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- 1 glas soltørrede tomater, ca. 2 dl
- 3 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde 9% eller 18%
- 1 boullionterning
- 2 tsk tørret basilikum
- 1/2 tsk paprika
- 1/2 tsk chiliflager
- 100 g revet parmesanost
- 250 g tortellini (her med ost), 1 pakke
- 3 dl babyspinat
- 150 g kogt/stegt kylling i mundrette stykker, Valgfrit
Sådan gør du
- Varm en pande op med 2 spsk af olien fra de soltørrede tomater.
- Hak hvidløget fint og klip de soltørrede tomater i strimler
- Svits hvidløg i 10 sekunder og tilsæt de soltørrede tomater. Svits med i 30 sekunder.
- Tilsæt vand, madlavningsfløde, boullionterning, basilikum, paprika, chiliflager, parmesan salt og peber. Kog det hele op.
- Tilsæt de friske tortellini, pres dem ned under saucen og lade dem koge til de er møre, men stadig har bid. Ca. 6-10 minutter afhængig af højden på panden og tortellinis. Tilsæt lidt mere vand, hvis saucen svinder for meget.
- Tilsæt det friske spinat og kyllingestykker. Lad det hele simre ved jævn varme i ca. 2-3 minutter. Smag saucen til.
- Server straks med friskrevet parmesan og evt. en grøn salat.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE 1: Tortellini i pande
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/5.6
Lys: Modlys. Motiv ca. 1 meter fra vinduet med grå reflektor på modsatte side.
Lær mere: Tjek hele guiden til ud til at fotografer gryde- og panderetter her
Hvilken slags boullion skal der bruges ?
Hej Michala,
Tak for din kommentar.
Du kan bruge lige den slags boullion, du har lyst til :-) Det kan f.eks. være grøntsags- eller kyllingebouillon.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)