• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Kylling med svampe, bacon og balsamico

Kylling med svampe, bacon og balsamico - opskrift med kylling

I halvandet år har jeg jagtet en kommode.

Og mistet tålmodigheden.

Mest af alt fordi foråret pludselig sprang frem og hev den der obligatoriske oprydningstrang med sig.

Det sker hvert år og er et værre menageri herhjemme. Du kender det: Genbrugspladstur(e). Genbrugsbutikker. Storskrald. Ikea.

..

Så, onsdag i Ikea.

Kommode-vurdering:

Okay…den er godt nok grim.

Hvor efter de friske forårstanker spunser ind og tager over:

Arhmen, den skal bare lige males. Have nogle andre greb. Måske nye ben også. Et par justeringer med de raslende skuffer. Og så er den jo helt perfekt!

De opbakkende overbevisninger på vej hjem i bilen:

Der skal bare liiiiige blive lidt varmere og mere tørt i vejret. Og farven skal jo også lige overvejes, så det bliver den helt rigtige. Det samme med greb og ben – de kan ikke rigtig vælges før, farven er valgt.

Jeg er verdensmester i selvbedrag – især når foråret .. swussh, kommer bragende ;-)

For lad os være ærlige her;

Det kommer ikke til at ske. Den kommode kommer aldrig til at mærke suset af et penselstrøg.

Og det samme er gældende for retten her.

opskrift med kylling, bacon og svampe

Hvor end jeg gerne vil prale med, at jeg til efteråret laver den med selvplukkede svampe, så kommer det aldrig til at ske.

Niks.

Men fin ide, da jeg strikkede opskriften sammen – alle gode intentioner vælter bare frem pt, sammen med den forårsblomstereng, jeg nu har kørende i haven.

Nuvel.

Noget som dog er hundred procent realistisk, det er mængden af, eller skal vi sige manglen på opvask. For ikke at tale om hurtigheden af retten.

1 pande. 30 minutter. Så er der aftensmad med kylling.

 

Vi har været der før.

  • Kylling og kartofler i spinat/parmesansauce
  • Kylling i grillet rød peberfrugtsauce
  • Kyllingebryst i sennepssauce med bacon og timian

De pander hitter noget så heftigt herinde og i appen, så du får lige endnu en #onepanchicken med på vejen.

Tjoo, lidt en efterårs/vinter-udgave, det kan du sige.

Gdt nok er foråret her, men de spring friske råvarer, de skal lige have lidt tid.

Så frem med baconen, fløden og osten – de dur lidt endnu ;-)

 

Opskrift med kylling svampe, bacon og balsamico 101

  • Kast en håndfuld rucola i saucen. Eller server med en lækker rucolasalat. Den pebrede, bitre smag er et perfekt match.
  • Kan champignonerne erstattes af en anden svamp? Ja da!
  • Du bruger kun den heftige fløde om lørdagen? Got yah. Du kan sagtens lave saucen i en lettere version. Kør halv mælk og halv madlavningsfløde og jævn eventuelt saucen med lidt majsstivelse, hvis du vil have den tykkere.
  • Den gode opgradering: Æbletern, ristede hassselnødder og friskrevet parmesan på toppen – så er er der ikke en mundvige tør.

 

Kylling med svampe, bacon og balsamico

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 400 g kyllingeinderfilet, eller kyllingebryst i strimler.
  • 200 g champignon
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 spsk balsamico
  • 1/2 hønsebouillonterning
  • 2,5 dl madlavningsfløde 8%
  • 50 g revet parmesanost
  • Frisk persille
  • Evt. 1 håndfuld rucola i saucen lige inden servering
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Steg baconen sprød på en pande. 
  • Tag baconen af panden og læg det til side på en tallerken. Lad halvdelen af fedtet blive tilbage på panden. 
  • Kom kyllingefileterne på panden med baconfedt. Krydr med salt og peber og steg kyllingefileterne igennem - ca. 7-10 minutter. Tag dem af panden. 
  • Skær hvidløg i skiver. Rens champignonerne og skær dem i skiver.
  • Kom hvidløg og champignoner på panden, krydr med salt og peber. Svits dem 1 minut ved høj varme. 
  • Skru ned til jævn varme og lad svampene blive møre, men stadig have bid. - ca. 5 minutter.  
  • Tilsæt basilikum og balsamico og varm det med i ca. 30 sekunder, så champignonger suger balsamicoen. 
  • Tilsæt madlavningsfløde, parmesanost og smuldr en bouillonterning i saucen. 
  • Kog det hele igennem 1 minut.
  • Kom kyllingen tilbage på panden, skru ned og lad saucen simre ved svag varme i 3-5 minutter. Smag til. 
  • Drys baconen over og top med frisk persille. Server straks. 

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

 

 

Previous Post: « Kylling med bacon og svampe
Next Post: Ovnbagt laks med rodfrugter »

Reader Interactions

Comments

  1. Katrine Emma Rosenfeldt Jensen

    Hejsa

    Nu prøvede jeg at hente appen for at få inspiration. Men jeg har en helt blank app hvor der bare står “Der findes ingen opskrifter på nuværende tidspunkt”. Mystisk

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Katrine,

      Tak for din kommentar. Har du fundet ud af det?

      Ellers så er du meget velkommen til at sende en email til: mail@louiogbearnaisen.dk – så skal vi hjælpe dig hurtigst muligt.

      Hav en dejlig dag.

  2. Belinda

    Hej Loui, jeg har fundet din blog og dine opskrifter. Specielt een SMÅ TÆRTER MED TUNMOUSSE og har er spørgsmål til hvor længe de kan holde sig sprøde. Hvis man venter med at fylde dem med tun til umiddelbart før servering.

    Jeg har også købt din app, desværre ikke jeg ikke finde ud af hvor jeg skulle lægge dette spørgsmål, så derfor kommer det lidt ind fra sidelinien her:-)
    Mvh Belinda

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Belinda,

      Tak for din kommentar.

      Du kan altid skrive en email til os med dine spørgsmål – så hjælper vi dig på bedste og hurtigste vis :-)

      Ang. de små tærter, så har jeg haft dem stående i et døgns tid, inden de blev serveret med fyld, og der var de stadig lækre og sprøde 🙂

      Håber de bliver gode, og at du er glad for appen :-)

      Hav en dejlig dag!

  3. Michelle

    Hej,
    Følger din blog og syntes du har mange gode opskrifter til inspiration.
    Men nu står der at vil jeg have denne opskrift skal jeg hente (og betale) for din app.
    Er det sådan bloggen bliver fremadrettet? At du skriver om en opskrift og så findes den i din app og ikke på din blog?

    Mvh
    Michelle

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Michelle,

      Tak for din besked – dejligt at høre at du følger bloggen og kan bruge opskrifterne :-)

      Der vil stadig komme opskrifter på bloggen, som der plejer og som er helt gratis, men ca. 1 gang månedligt vil der komme en opskrift eksklusivt i appen.

      Hav en fortsat skøn dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework