• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Koldhævede fuldkornsboller

Koldhævede boller - opskrift på langtidshævede fuldkornsboller

Det var egentlig meningen, du skulle have haft de her koldhævede boller når vi lige havde været forbi en omgang aftensmad og et par salater.

Variation i indholdet, du ved.

Men lad os hurtigt snige dem ind.Så har du også en undskyldning for at hænge lidt længere ved morgenbordet i weekend.

Eller være den snedige type og hoppe på madpakkeholdet.

Mens de andre bakser med at få 4 par ski, støvler og hengemte overtræksbukser bakset ind i Berlingoen i sjask regnvejr.

Well, så har du “travlt” med bollerne og kan snildt nå 2-3 kopper kaffe, en podcast og en halv lur henover køkkenbordet, mens du bager løs.

Læs: Spankulerer rundt i langeunderdrenge – kigger på dejen. Først i skålen. Så på bordet. Og herefter i ovnen.

De største bedrift bliver at få vasket skålen op, så du ikke skal døje med indgroet dej, når vinterferien er ovre.

Nå.

Frem med den gode spegepølse og så er madpakken klaret med saftige koldhævede fuldkornsboller. 

Inklusiv fuld smæk på ros fra de andre på turen.

Hiver du dem her med også, så tør jeg godt love, at du har dibs på radioen hele vejen.

#playmaster.

 

Koldhævede boller - opskrift på langtidshævede fuldkornsboller

Koldhævede fuldkornsboller 101

  • Fuldkornshvedemel? En heftig mel med alle skaldele og kim. Melet skal være lidt varsom med, hvis dine tænder er sarte, for vi er ude i pænt groftmalede hvedekerner. Kerner der well.. skal tygges igennem!
  • Og niks, godt nok er der fuld knald på kostfibre i fuldkornshvedemel, men ingen hæveevne. Så kaster du mere af melet i bollerne, så bliver det nogle bastante kammerater.
  • Kan fuldkornsmelet udskiftes? Selvfølgelig. Du napper bare, hvad du kan finde af bundslatter i køkkenskabet.
  • Jojo, bollerne kan bages hurtigere ved, at du hiver noget mere gær i og dropper koldhævningen. Men noget af saftigheden og smagen, den daffer så også.
  • 10 g salt? What! Den er god nok. Pøs i.
  • “Tyk grød”, den er svær at beskrive. Men altså det skal nive lidt i overarmen at røre hurtigt rundt i dejen. Medmindre du er den friske type, som har crossfittet hele januar. Er det dig, så går du efter konsistens, som havregrød der er kogt 2 minutter for længe.

 

Koldhævede boller - opskrift på langstidshævede fuldkornsboller

Koldhævede fuldkornsboller

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid20 timer
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid20 timer 20 minutter
Antal: 9 stk

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 550 g hvedemel
  • 10 g gær
  • 10 g salt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland vand, fuldkornsmel og hvedemel i en skål. Rør det godt sammen til en meget tyk grød. Lad det stå 10 minutter. 
  • Smuldr gær og tilsæt salt i dejen. Rør det godt sammen, så gæren bliver opløst. 
  • Lad dejen stå og hvile i 20 minutter. 
  • Rør igen i dejen. Rør det rigtig godt sammen - den skal være grødet og lidt sej at røre i. 
  • Dæk skålen til med madfilm.
  • Lad dejen stå på køkkenbordet 2 timer
  • Sæt skålen i køleskabet min. 12 timer - gerne til 18 timer.
  • Tag skålen ud af køleskabet og lad den stå 1 time på køkkenbordet.
  • Vip forsigtigt dejen ud på køkkenbordet. Saml den lidt sammen med en bordskraber. Lad dejen hvile 30 minutter. 
  • Del den i 9-10 stykker med en dejspartel og kom dem forsigtig på et stykke bagepapir.
  • Lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 250 grader (alm. ovn) med en bageplade eller bagesten i.
  • Tag den brandvarme bageplade ud og hiv hurtigt bagepapiret med bollerne over på pladen.
  • Bag bollerne 5 minutter ved 250 grader og skru ned til 225 grader. Bag dem færdig - ca. 10-15 minutter.
  • Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

Bollerne kan fryses
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Koldhævede boller - opskrift på langtidshævede fuldkornsboller

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE: Koldhævede boller

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/5.6

Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue februar kl. 14.00. Motiv ca. 0.5 meter fra vinduet. Reflektor på to sider.

Baggrund: Hvidt tapet på plade.

 

Lær mere: Lær at tag bedre madbilleder på online kurset Foodstyling Masterclass 

..

Usikker på kamera, objektiv og gear?

I hear you!

Fotoudstyr er uoverskueligt og det er nemt, at lave et fejlkøb.

Nap den ultimative fotoguide for begyndere her

 

 

 

Previous Post: « Chokolade cupcakes
Next Post: Chokolademuffins »

Reader Interactions

Comments

  1. Vibeke wissing

    Hej.
    Jeg vil høre om jeg kan røre dejen sammen i en rørmaskibe? Og evt hvor længe?
    Hilsen Vibeke wissing

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Vibeke,

      Det kan du sagtens, men pas på med ikke at overrøre. Jeg vil give den 1-2 minutter ved medium hastighed.

      God bagelyst!

  2. Mai

    Har du nogle anbefalinger, hvis jeg gerne vil bage bollerne i dampovn?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mai,

      Jeg har desværre ikke erfaring med at bage i dampovn, så der må jeg blive dig svar skyldig.

      Hav en dejlig dag.

  3. Lis fournais

    Hejsa
    Jeg har brugt denne lækre opskrift i lang tid og vi elsker dem, jeg kunne godt tænke mig nogle kerner i, men er tvivl om der så skal mere vand I eller mindre mel

    Venligst
    Lis

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lis,

      Dejligt at høre, at du har stor success med at bruge opskriften 👍☺️

      Hvis det er kerner som f.eks. solsikkekerner og græskarkerner, så kan du sagtens blot tilføje dem til opskriften uden at ændre på mængderne af vand og/eller mel. Er det derimod feks. rugkerner, så skal du øge mængden af væske lidt, da de vil suge vand til sig.

      Håber det kan hjælpe dig.

      God bagelyst!

  4. May

    Er det muligt at forkorte nogle af processerne om morgenen, hvis man nu ikke kan vente helt så længe på nybagte morgenboller?
    Jeg har lavet dem et par gange og er helt vild med dem 😁

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej May,

      Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Hvis du ikke kan vente helt sålænge på morgenbollerne, så kan du springe de 30 minutters hvil over :-)

      God bagelyst og hav en skøn dag!

    • Sarah

      Jeg synes de smager dejligt. Dog var det et stort problem at få dejen på bagepapir og jeg måtte smide halvdelen af dejen ud, da det var en flydende gummiagtig masse, selvom jeg fulgte opskriften.

    • Louiogbearnaisen

      Hej Sarah,

      Hmm, det er altid lidt svært med dej. Den skal være ret smidig og klistret, men selvfølgelig ikke gummiagtig eller flydende. Det kunne lyde som om, det måske har været din gær, som ikke har kunne få gang i dejen. Eller måske har du rørt/æltet dejen for meget. Eller ja, at den enten ikke er hævet nok eller for meget.

      Så der kan være flere grunde til, at en dej ikke lykkes, og jeg kan derfor desværre ikke præcis sige, hvad der har været årsagen til, at lige netop din dej ikke lykkedes.

      Op på hesten igen og prøv at tænke de ting, som jeg har nævnt, ind i processen næste gang du bager bollerne.

      God bagelyst :-)

  5. Lizette

    Jeg forstår ikke helt først 2 timer hævning på bordet også i køleskabet? Eller hvordan?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lizette,

      Jeps!

      Først skal dejen hæve 2 timer på køkkenbordet og derefter kommer du den i køleskabet i yderligere 12-18 timer :-)

      God bagelyst!

  6. Signe

    Hej. Kan man putte nogle kerner i bollerne? De ser rigtig lækre ud. Jeg glæder mig til at prøve og bage dem. :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Signe,

      Ja, det kan du sagtens – det vil du kun blive bedre af 😜

      God bagelyst og del gerne resultatet med os!

      Hav en skøn dag!

  7. Mette

    Hej.
    De her er gode, ogå selv om jeg fulgte opskriften en anelse autonomt.
    3 gr gær og en stor spiseske surdej. På køl i en 5-6 timer, ud på køkkenbordet omkring midnat og så i ovnen næste morgen. Kæmpe hit 👍

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework