• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Chokolademuffins

Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokolade

Til dig i det nordjyske, som er sprunget på vinterferie.

Og til dig, der lige har været der og er tilbage på pinden igen.

Kæmpestore chokolademuffins med chokoladestykker.

Come on, Louise, chokolademuffins igen? 

Yup.

Og den her gang i en heftig version med top.

Pral-versionen kan vi også kalde den.

Muffins, som kører paddehatteformen. De gør sig bare ret godt på din Facebook. Instagram. Som onsdagskage, når du skal forhandle ferieuger med kollegaerne.

Velvoksne chokolademuffins – de er noget så svære ikke at ‘wauw’e over.

Eller lade stå ;)

Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokolade

Så de røg i fryseren.

Og er løbende kravlet op igen i takt med, der blev hældt skoldhed kaffe på kanden for at klare en webside-update i sidste uge.

Jeps, solopreneurs.dk er blevet optimeret. Det betyder, at der er nemmere brug, nye guides og masser af nyheder i støbeskeen til foråret.

Hæng ved!

Anyway.

Om du er med derovre eller ej, så får du selvfølgelig pladen med store chokolademuffins herunder.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Sus ned, tjek fif’ene ud og nåhr ja, pral løs, når du har hevet dine muffins ud af ovnen. 

Jeg siger dig, du kan spille Kong Gulerod herfra og ind i weekenden med dem :-)

Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokolade

 

Chokolademuffins 101

  • Kan de laves uden mælkeprodukt? Nope, men cremefraiche kan skiftes ud med en laktosefri cremefraiche.
  • Børnefødselsdag! Kan de laves som mini chokolade muffins? Ja da – brug en mini muffinsform og bag dem kortere tid – omkring 8-10 minutter afhængig af størrelse.
  • Er der frit valg med fyldet? Selvfølgelig. Hvid chokolade, mælkechokolade, smarties, nødder … you name it, støvsug køkkenskabene og spice dine muffins op med dit favorit fyld.
  • Hvaa, kan de laves sundere? Mindre sukker, mindre fedt? Niks. Sus ud på det store internet og nap en anden opskrift på sunde chokolademuffins.
  • Hvorfor både natron og bagepulver? Fordi dine muffins skal hæve løs uden, du får en bitter eftersmag.
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

 

Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokolade

Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokolade

Chokolademuffins

Lækre, store chokolade muffins med chokoladestykker. En favorit hos både børn og voksne.
Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid18 minutter
Antal: 12

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 275 g sukker
  • 100 g neutral olie, evt. rapsolie
  • 375 g cremefraiche 18%
  • 270 g hvedemel
  • 90 g kakaopulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 100 g valgfri chokolade, grofthakket
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom æg og æggeblomme i en skål. Pisk det sammen. 
  • Tilsæt sukker lidt af gangen, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk til massen er lys og tyk - ca. 2-3 minutter. 
  • Tilsæt olie og pisk til massen er jævn. 
  • Tilsæt cremefraiche og pisk til massen er jævn. 
  • Bland hvedemel, kakao, salt, bagepulver og natron sammen i en anden skål.
  • Sigt de tørre ingredienser i dejen og rør det hele sammen. Dejen skal være meget tyk. 
  • Tilsæt hakket chokolade og vend det i dejen. 
  • Smør en muffin-bageplade og fordel dejen heri. Hullerne skal fyldes helt op til kanten. 
  • Bag dine muffins ved 180 grader (alm. ovn) i cirka 18-20 minutter. Prik med en tandstik  for at tjekke om de er bagte. 
  • Tag dine muffins ud og lad dem afkøle 20 minutter i bagepladen. Vip dem herefter forsigtig ud og lad dem afkøle helt. 
  • Spis løs. 

Noter

Kan fryses. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokolade

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 1: Enkelt muffin

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/30 sec. | Blænde: f/2.8

Lys: Sidelys + skråt front lys. Naturligt lys i vest-vindue januar kl. 15.30, hvor solen var ved at gå ned. Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet.

Baggrund: Hvidt/gråt tapet sat på plade.

 

BILLEDE 1: Muffins i bageplade

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/10 sec. | Blænde: f/4.0

Lys: Skråt sidelys fra front. Naturligt lys i vest-vindue januar kl. 15.30, hvor solen var ved at gå ned. Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet. Reflektor 1 meter på modsatte side.

Lær mere: Tag bedre madbillder på Foodstyling Masterclass

Og det lille ekstra tip, til dig, der også er vild med at bygge løs. Frem med grill-træpindene fra i sommers og snyd dig til et stabilt, fotovenligt tårn.

Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokolade
Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokolade

 

Jeps, blogindlægget indeholder affiliate-links. 

Previous Post: « Koldhævede fuldkornsboller
Next Post: Kylling med bacon og svampe »

Reader Interactions

Comments

  1. Farah

    Hej.
    Nu har jeg bagt denne opskrift 4-5 gange og hver gang falder den sammen i midten og er ikke bagt igennem. Hvad mon det kan skyldes ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Farah,

      Falder dine muffins sammen? Eller har du bagt dem som en stor kage? Hvis du har bagt dem som en stor kage, så kan det skyldes det.

  2. Camilla

    Jeg vil bare sige at den her opskrift laver de mest fantastiske choko-muffins jeg nogensinde har lavet! De bliver næsten ligeså svampede som dem man får på McDonalds, og så smager de endnu bedre efter min mening 😁

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Fantastisk at høre Camilla – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 👍😃

  3. Cilla

    Kan man bruge smør i stedet for olie?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Cilla,

      Nej, den her opskrift her udviklet med olie, så du vil få et markant anderledes resultat, hvis du bruger smør ☺️

  4. Julie

    Mmmmh de ser gode ud! kan de bages dagen før servering? og hvordan ville du opbevare dem? :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Julie,

      Ja, det kan de sagtens :-) og er der nogen til overs (hvilket sker sjældent herhjemme), så kan de også fryses.

      Opbevar dem i lufttætte opbevaringsbokse eller poser, så skulle de være klar til dagen efter.

      God bagelyst!

  5. Lisbeth

    Kan man bruge skyr i stedet for creme fraiche?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lisbeth,

      Nej desværre, det giver ikke nær det samme gode resultat :-)

      Hav en dejlig dag!

  6. Isabel

    Hej!
    Kan man også bruge muffins papir? Hvis ja, skal dem smøres?
    På forhånd, tak for hjælpen.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Isabel,

      Ja, du kan sagtens bruge muffinsforme i papir – de skal ikke smøres :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

      Hav en forrygende dag!

  7. Rie

    Hej :) de ser jo super lækre ud.

    Hvis de nu skal fryses. Bager du dem stadig helt færdige?
    Og hvordan gør du når de kommer ud af fryseren? I ovnen eller lader dem tø op ved stuetemperatur eller i køleskab?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rie,

      Tak for dine spørgsmål til opskriften.

      Ja, de skal bages helt færdige (og nedkøles), inden du fryser dem. Tø dem op ved stuetemperatur inden servering – personligt synes jeg, at chokolademuffins og kage er bedst ved stuetemperatur/kølig.

      Prøv det og god bagelyst 🙂

    • Tine Schrøder

      Hej.
      Kan man bruge en muffinplade af gummi, eller duer det ikke?
      Kh. Tine

    • Louiogbearnaisen

      Hej Tine,

      Jeg har ikke selv de bedste erfaringer med at bage i silikoneforme og har derfor ikke prøvet dem her i sådan en. Så der må jeg desværre blive dig svar skyldig.

      Del gerne din erfaring, hvis du vælger at prøve det af ☺️

  8. Christina Hvolby

    Jeg har netop bagt disse fantastisk lækre muffins – lækkert resultat: 12 tårnhøje muffins med sprødt ydre og blød, saftig kerne – klart en opskrift, der kan anbefales!
    Tak for den og for din altid inspirerende blog☀️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Tusinde tak for de rosende ord – dejligt at høre, at opskriften kunne bruges 😊

      Hav en skøn dag!

  9. Josefine

    Kan disse lækre muffins bages som en kage i stedet? Hvis ja, hvilken størrelse bageforme ville du så anbefale? ❤️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Josefine,

      Tak for dine spørgsmål til opskriften.

      Du burde godt kunne bage disse muffins som en kage. Jeg vil tro, at du skal bruge en lille bradepande på ca. 20×30 cm eller 25×30 cm – den skal fyldes ca. 3/4 op. Alternativt kan du bruge en springform på ca. 20-22 cm. Men vurder igen lige med mængden af dej, da den vil hæve ret meget.

      Lad mig høre, hvordan det går :-)

      Hav en skøn dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework