• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Havregrødsboller

boller med havregryn - opskrift på havregrødsboller

Du har været gennem hele grødspektret

Her halvvejs inde i januar kan selv den mest insta-værdige topping ikke få en skålfuld mere ned.

Arrh, eller kan du? 

Forestil dig havregrøden pakket ned i en blød, saftig bolle.

Både til morgenmad. Formiddag. Eftermiddag.

Og to-go.

Havregrødsbollen er et januar-must!

 

Er sådan en havregrødsbolle så mættende?

Skal vi bare sige det sådan her;

Napper du en bolle i eftermiddagspausen, så er det ikke dig, der fejer hele køledisken op i indkøbsvognen (med det skæve hjul) kl. 17.21.

Kiksehylden med.

Og 7 lakridspiber og den der proteinbar, som har lagt på den gode side af 9 måneder ved kassebåndet, er deform, fordi samtlige børn har gramset på den.

Kommer hjem og opdager, at du åbenbart også fik købt  7 pakker havregryn på vanvittigt tilbud.

Af hver slags.

Grovvalsede og finvalsede.

Bare fordi..

Du var hammersulten.

Så.

Niks – det er ikke dig mere. Det undgår du med en havregrødsbolle i maven.

Just sayin’ 

..

Well, er du allerede endt op med kilovis af havregryn, så klarer bollerne også den sag.

Giv dem et par uger.

De havregryn glider noget hurtigere ned sådan, end på den bøtte skyr, du måske også fik smidt i kurven.

Fordi den var billig. Og opvejede for de 5 pakker klid…smørkiks.

Yes.

Havregryn på skyr. Pænt støvet fornøjelse.

Den kombi er bare så svær at få ned en torsdag morgen lidt i seks.

Grødbollerne derimod.

Du kender svaret ;)

boller med havregryn - opskrift på havregrødsboller

 

Havregrødsboller 101

  • Kan grovvalsede havregryn udskiftes med finvalsede? Jep.
  • Kan finvalsede havregryn så også udskiftes med grovvalsede? Niks – det bliver bare ikke samme boller, hvis du laver grøden på de grovvalsede.
  • Whaat! Kun 400 g mel? Inden du pøser mere mel i, så hold inde og tjek det her blogindlæg; derfor bliver dit brød tørt. Yes, det er mig, som ånder dig i nakken, når du får en voldsom lyst til lige at løfte melposen. Igen. Og igen.
  • Ja da! Selvfølgelig kan du undlade at vælte bollerne i havregryn. I get it – det bliver noget pangel, når du happer sådan en havregynsindsmurt bolle med på farten. Sidder der i morgenkøen, med fuld blæs på varmen i bilen og …puff, så er der havregryn überalles!

 

Flere fif til at få kål på havregrynene?

Got ya. 

Tjek de her tre godter ud:

  • Havregrynsboller med græsk yoghurt
  • Havregrynskage med brombær
  • Havregrynsbarer med chokolade
boller med havregryn - opskrift på havregrødsboller

Havregrødsboller

Lækre, saftige boller med havregrød
Udskriv Pin Recipe
Tilb. tid 18 min
Ret Morgenmad
Antal 10 stk

Ingredienser
  

Havregrød

  • 100 g finvalsede havregryn
  • 4 dl vand

Dej

  • 25 g gær
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g grovvalsede havregryn
  • 350 g hvedemel

2. æltning

  • 50-100 g hvedemel

Top

  • 1 dl grovvalsede havregryn

Sådan gør du
 

Havregrød

  • Kom havregryn og vand i en lille gryde og kog det til havregrød ved jævn varme. Lad grøden køle af til den er lun. 

Dej

  • Rør gær og yoghurt sammen i en stor skål. 
  • Tilsæt havregrød, salt, sukker, grovvalsede havregryn og hvedemel. 
  • Ælt dejen sammen på en røremaskine ved medium hastighed i 4-5 minutter.
    Lad dejen stå og hvile i 10 minutter. 

2. æltning

  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen, mens dejen æltes til den slipper skålens sider. Dejen skal være smidig, men let klistret. 
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1.5-2 timer til dobbelt størrelse.

Top

  • Fugt dine hænder og tag klumper af dej op af skålen - form dem forsigtigt lidt til boller og vend dem i grovvalsede havregryn. 

  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.  
  • Kom bollerne ind i en ovn forvarmet til 250 grader (alm. ovn). Skru ned til 225 grader og bag bollerne i ca. 18 minutter - til de er gennembagte. 
  • Tag bollerne ud og lad dem køle på en bagerist. 

Noter

Havregrødsbollerne kan fryses.
Keyword brød

 

 

boller med havregryn - opskrift på havregrødsboller

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 4: Havregrødsboller – hel morgenmadsscene

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/4.0

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 13.00. Motiv ca. 0,5 meter fra vinduet

Lær mere: Tag bedre madbillder på Foodstyling Masterclass

 

boller med havregryn - opskrift på havregrødsboller

Previous Post: « Lakseroulade
Next Post: Louiogbearnaisen app »

Reader Interactions

Comments

  1. Pierre Galuszka

    Hej Louise.
    Jeg bruger 18% creme fraiche i stedet for, og det er himmelske boller der bliver ud af det.
    Nu har jeg så i dag prøvet at bage den halve opskrift som et brød i en 1,2-liters form.
    Samme start-temperatur på 250 grader, skruet ned til 225 grader så snart brødet kom i ovnen.
    Brødet skulle dog have 23 minutter, så var center-temperaturen 96 grader.
    Toppen en lille smule mørk, men ikke brændt.
    Hold da op en positiv overraskelse det medførte. FANTASTISK brød. Kan varmt anbefales.

    Svar
  2. Pierre Galuszka

    Hejsa.
    Kan jeg bruge kærnemælk i stedet for yoghurt?

    Svar
  3. Veronica

    Hej, det lyder som en helt fantastisk opskrift. Men kan man eventuel bruge tør gær? Har ikke tilgang til frisk gær :(

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Det kan man sagtens :-)

      Jeg har en guide lige her: https://www.louiogbearnaisen.dk/2020/03/toergaer-bageguide.html

      God fornøjelse!

  4. Belinda

    Hej
    Jeg er alene hjemme og kan ikke så nemt handle pt. Så det eneste yoghurt jeg har hjemme er Cheasy vanilje nu det er så lidt der skal i tror du så at vaniljen har så stor en betydning ?
    Mvh
    Belinda

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Belinda,

      Hmm, det er svært at sige, hvor meget vaniljen vil smage igennem.

      Men prøv det af og fortæl os om resultatet 🙂

      God bagelyst!

  5. Line

    Hej. Du skriver at de kan fryses, men hvordan varmer man dem bedst op efter de har været frosset? Jeg skal have mange gæster i weekenden, så jeg skal have lavet 100 boller 😅 jeg tænker derfor at lave dem idag, og fryse dem ned til på søndag 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Line,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften. Det kommer måske lidt sent, men håber du kan bruge svaret alligevel.

      Jeg ville lade dem tø op på køkkenbordet og så lune dem i ovenen lige inden servering :-)

      Hav en skøn dag!

  6. Birgit

    Hej Louise,
    Kan man skifte hvedemelet ud med evt rugmel eller mandelmel?
    Mvh. Birgit

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Birgit,

      Nej, det kan man desværre ikke, da de har ikke samme hæveegenskab som hvedemel.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål :-)

      Hav en fortsat god dag!

  7. Stig

    Jeg har en havregrødrest, og skal have lavet pølsehorn. Så det vil jeg nu prøve at se om det kan fungere med denne opskrift. :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Stig,

      Ja, prøv det endelig af 👍

      Og lad os høre, hvordan resultatet blev :-)

      Hav en fortsat god dag!

  8. Maria

    Hej Louise
    Kan jeg bruge glutenfri havremel i stedet for hvedemel, og i så fald, er det så samme mængde?

    Hilsen Maria

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Tak for din interesse i opskriften.

      Jeg har aldrig bagt med glutenfrit mel, så det har jeg desværre ikke erfaring med.

      Prøv det evt. ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag!

  9. Anette Holler

    Hej Louise
    Er der et altenativ til at putte yoghurt i? Synes det er voldsomt at skulle købe 1 liter for at bruge en 1 del. Og vi får ikke spist resten.
    Bh Anette

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anette,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Du kan evt. købe små (eller 1/2 liter) bægre med yougurt i supermarkedet. Så du er fri for at skulle smide den rest ud, som du ikke får brugt :-)

      Hav en fortsat skøn dag!

  10. Mette

    Hej.
    Har du et bud på hvor meget grød der er i dl/gram?
    Tænker det er oplagt at lave dem på resten af ungernes morgengød.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften :-)

      Det er helt klart oplagt at bruge rester af havregrød til disse boller :-) Regn med at du cirka skal bruge en stor skålfuld (omkring 3,5 – 4 dl).

      Håber det kan hjælpe :-)

      Del meget gerne resultatet med os her på bloggen, hvis du bager bollerne :-)

      Hav en forrygende dag!

    • Mette

      Bagte dem igår – de er nemme og mega lækre. En slags multi bolle. Hvide nok til at gå som en fødselsdagsbolle, grove nok til madpakken.
      Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dem.

  11. Malou

    Kan disse bages uden røremaskine – og i så fald, hvor længe tænker du, der skal æltes i hånden? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Malou,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Du kan godt ælte dejen i hånden, men jeg vil anbefale dig at bruge en håndmikser med dejkroge og ælte cirka samme tid :-). Tjek om dejen slipper skålens sider – når den gør det, så skulle den være klar :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en forrygende dag!

  12. Heidi

    De var virkelig nemt at lave og gode – hele familien var begejstret og jeg vil sikkert lave dem igen. Tror de vil også holde sig fint et par dage som madpakke brød. Tak for opskriften!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Heidi,

      Tak for din kommentar – hvor er det dejligt at høre, at hele familien kunne lide dem 🙏🏻😊

      Hav en fantastisk dag!

  13. Maria Olesen

    Hej! Jeg er nok lidt en nybegynder når det kommer til bagning og har altid haft en opfattelse at gær skulle opløses i noget lunt… kan man godt bare smuldre det i yoghurt?? Eller er det fordi du bruger tørgær? (Som jeg har 0% erfaring med!)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Tak for dine spørgsmål til opskriften.

      Jeg bruger altid frisk gær, når jeg bager. Du kan godt smuldre det i yoghurt (men gæren må ikke være iskold). Lige i denne her opskrift er havregrøden lun, så der aktiveres gærret i den lune grød :-)

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål til opskriften.

      Hav en dejlig dag.

  14. Anne Larsen

    Åhhh Louise! Du har læst mine tanker. Hver morgen smider jeg, med ærgelse, ungernes havregrødsrester i skraldespanden, og jeg stod netop og ønskede jeg havde en opskrift!! 1000 tak man kan altid regne med en dejlig opfiske nyhedsmail fra dig!! Stor fan 🥳

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord 🙏🏻

      Så dejligt at høre at du kan bruge opskrifterne på bloggen.

      Hav en fantastisk dag :-)

  15. Mette

    Hej Louise

    Jeg var hurtig og lavede boller i dag og har lige serveret dem for familien. De var et kæmpe hit synes alle. Virkelig gode og nemme, dem kommer jeg til at bage igen og igen. Tak for masser af dejlige opskrifter, som altid virker.

    Dbh. Mette

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord – så dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne :-)

      Hav en fantastisk dag og weekend, når du kommer så langt :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework