Så.
Appen krævede, at jeg var manuelt gennem 800 opskrifter!
Fin (og virkelig omfattende) måde at få tjekket status på kagefronten:
Blåbærmuffins
Tjek.
Citronmuffins.
Yup.
Nutellamuffins.
Jep.
Overdrevne S’mores cupcakes.
Done.
..
Men; “hoooooold inde”.
De var der ikke.
Helt klassiske chokolade cupcakes!
Dem som du har kløjes i til samtlige fødselsdagsuddelinger i klassen.
Og i badmintonklubben.
Oftest medbragt i en frysepose, godt rystet sammen, lidt lunkne og med hvid glasur.
Okay, det meste glasur var smurt indvendigt i posen, men tanken var der.
“Hrrøøøh”.
Du ved, lyden af den rallen, som støvet kakao i virkelig gennembagte muffins, sikrer.
Vi har alle været der.
Og slugt de chokolademuffins velfornøjet.
Sidespor.
Vi kom fra, de manglede i arkivet.
Med 800 opskrifter tænker man, at man har været godt rundt. Lavet det meste.
Og så sker det indimellem:
“Whaaaaat!?”
Det er løgn.
En klassisk opskrift mangler.
Præcis samme scenarie med banankagen.
Den blev hevet ind. Ligeledes gør vi det samme med de her nu.
Selvfølgelig!
Du får dine chokolade cupcakes i en svampet, saftig udgave.
Nope, de ser ikke ud af meget, men jeg garanterer dig, du snilt klarer 3-4 styks.
Kakaoen er støvet af, cremefraichen tryller og den mørke sukker sikrer den helt rigtige smag og saftighed.
Tilsæt en anelse salt og en skvis kaf.
Og glem alt om “Hrrøøøh’er”, de her chokolademuffins slår alt du endnu har smagt i den retning.
Skal det være rigtig heftigt kører du en chokoladeganache på toppen.
Hvorfor?
Fordi den er hundred gange bedre end frosting og glasur :-)
Chokolade cupcakes 101
- Om du drysser espressopulver i eller lige overser den linje i opskriften er helt op til dig. Kakao, kaffe – de gør sig ret godt sammen og tager lige dine cupcakes til det næste niveau. Men altså, du styrer showet.
- Yes, muscovadosukker kan udskiftes med brun farin, hvis lækkersulten melder sig sådan en sen tirsdag og det kun er Netto, som har åbent.
- Nope! Cremefraichen kan ikke erstattes af en fedtreduceret version. Det bliver bare ikke det samme.
- Holdbarhed? Tjaa.. er du den standhaftige type, som ikke er forbi køkkenet i tide og utide, så er der svampede cupcakes i min. 3 dage.
- Jojo, du kan da tilsætte chokoladestykker, men de her er altså allerbedst som cupcakes – helt plain. Uden dikkedarer.
- Du finder chokoladeganachen i opskriften – er du mere til en chokolade-smørcreme, så napper du den her. En halv portion burde gøre det.

Ingredienser
Chokolade cupcakes
- 40 g kakaopulver
- 1 tsk espressopulver
- 1 dl kogende vand
- 130 g cremefraiche 18%
- 55 g neutral olie
- 2 æg
- 1 æggeblomme
- 100 g hvedemel
- 100 g sukker
- 100 g muscovadosukker, (eller brun farin)
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
Chokoladeganache (valgfri)
- 110 g chokolade
- 80 g piskefløde
- 2 spsk flormelis
Sådan gør du
Chokolade cupcakes
- Kom kakaopulver og espressopulver i en skål. Tilsæt det kogende vand og bland det hele godt sammen. Lad det stå 5-10 minutter og afkøle.
- Kom cremefraiche, olie, æg og æggeblomme i en skål og pisk det sammen.
- Tilsæt den afkølede kakaoblanding og pisk det hele sammen.
- Kom hvedemel, sukker, muscovadosukker, vaniljesukker, salt og bagepulver sammen i en en skål.
- Sigt de tørre ingredienser i dejen og rør dem i - pas på med ikke at røre for meget, det skal bare lige røres sammen.
- Kom papirmuffinsforme i en muffinsbageplade. Fordel dejen heri - fyld dem ca. 3/4 op.
- Bag dine cupcakes ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 15-18 minutter.
- Tag dem ud og lad dem afkøle i bagepladen i 15 minutter - vip dem herefter ud og lad dem afkøle helt på en bagerist.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
- Varm fløden i en lille gryde til lige under kogepunktet.
- Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det står 10 minutter uden, du piller ved det!
- Rør rundt til al chokoladen er smeltet - smag til med flormelis.
- Afkøl chokoladeganachen til den bliver tyk/smørbar - enten i et halvkoldt køkken eller i køleskabet (husk at holde øje med den i køleskabet).
- Fordel chokoladeganache på toppen af dine cupcakes. Drys evt. med lidt flagesalt.
Noter
MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING
Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.
BILLEDE: Enkel cupcake
Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/2.8
Lys: Skråt modlys. Naturligt lys i vest-vindue januar kl. 12.30. Motiv ca. 0.5 meter fra vinduet. Reflektor på to sider.
BILLEDE: Cupcakes på tallerken – oppefra
Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/4 sec. | Blænde: f/5.6
Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue januar kl. 13.00. Motiv ca. 1 meter fra vinduet. Reflektor 1 meter på modsatte side.
Lær mere: Tag bedre madbilleder på Foodstyling Masterclass
Hej Louise hvor mange æg/æggeblommer skal der i?
Hej Lone,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Der skal 2 æg i :-)
Hav en dejlig dag og god weekend!
Hejsa. Kan det passe at du mangler at skrive æg i selv opskriften? Det står noget med æg i fremgangsmåden😉
Hej Anne,
Tak for din kommentar.
Æg er nævnt både under ingredienser og fremgangsmåde. Der skal 2 æg i chokolade cupcakes. Fremgangsmåden kan du under punkt 2 (Sådan gør du – Chokolade Cupcakes).
Håber det kan hjælpe ellers er du velkommen til at skrive en email til os :-)
Hav en dejlig dag!