• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Chokolade cupcakes

Chokolade cupcakes - opskrift på muffins med chokolade

Så.

Appen krævede, at jeg var manuelt gennem 800 opskrifter!

Fin (og virkelig omfattende) måde at få tjekket status på kagefronten:

Blåbærmuffins

Tjek. 

Citronmuffins.

Yup.

Nutellamuffins.

Jep. 

Overdrevne S’mores cupcakes.

Done. 

..

Men; “hoooooold inde”. 

De var der ikke.

Helt klassiske chokolade cupcakes!

Dem som du har kløjes i til samtlige fødselsdagsuddelinger i klassen.

Og i badmintonklubben.

Oftest medbragt i en frysepose, godt rystet sammen, lidt lunkne og med hvid glasur.

Okay, det meste glasur var smurt indvendigt i posen, men tanken var der.

“Hrrøøøh”. 

Du ved, lyden af den rallen, som støvet kakao i virkelig gennembagte muffins, sikrer.

Vi har alle været der.

Og slugt de chokolademuffins velfornøjet.

Chokolade cupcakes - opskrift på muffins med chokolade

Sidespor.

Vi kom fra, de manglede i arkivet.

Med 800 opskrifter tænker man, at man har været godt rundt. Lavet det meste.

Og så sker det indimellem:

“Whaaaaat!?”

Det er løgn.

En klassisk opskrift mangler.

Præcis samme scenarie med banankagen.

Den blev hevet ind. Ligeledes gør vi det samme med de her nu.

Selvfølgelig!

Du får dine chokolade cupcakes i en svampet, saftig udgave.

Nope, de ser ikke ud af meget, men jeg garanterer dig, du snilt klarer 3-4 styks.

Kakaoen er støvet af, cremefraichen tryller og den mørke sukker sikrer den helt rigtige smag og saftighed.

Tilsæt en anelse salt og en skvis kaf.

Og glem alt om “Hrrøøøh’er”, de her chokolademuffins slår alt du endnu har smagt i den retning.

Skal det være rigtig heftigt kører du en chokoladeganache på toppen.

Hvorfor?

Fordi den er hundred gange bedre end frosting og glasur :-)

 

Chokolade cupcakes - opskrift på muffins med chokolade

Chokolade cupcakes 101

  • Om du drysser espressopulver i eller lige overser den linje i opskriften er helt op til dig. Kakao, kaffe – de gør sig ret godt sammen og tager lige dine cupcakes til det næste niveau. Men altså, du styrer showet.
  • Yes, muscovadosukker kan udskiftes med brun farin, hvis lækkersulten melder sig sådan en sen tirsdag og det kun er Netto, som har åbent.
  • Nope! Cremefraichen kan ikke erstattes af en fedtreduceret version. Det bliver bare ikke det samme.
  • Holdbarhed? Tjaa.. er du den standhaftige type, som ikke er forbi køkkenet i tide og utide, så er der svampede cupcakes i min. 3 dage.
  • Jojo, du kan da tilsætte chokoladestykker, men de her er altså allerbedst som cupcakes – helt plain. Uden dikkedarer. 
  • Du finder chokoladeganachen i opskriften – er du mere til en chokolade-smørcreme, så napper du den her. En halv portion burde gøre det.

 

Nap opskriften her eller find den i opskrifts-appen:

Chokolade cupcakes - opskrift på muffins med chokolade

Chokolade cupcakes

Udskriv Pin Recipe
Tilb. tid 18 min
Antal 12 stk

Ingredienser
  

Chokolade cupcakes

  • 40 g kakaopulver
  • 1 tsk espressopulver
  • 1 dl kogende vand
  • 130 g cremefraiche 18%
  • 55 g neutral olie
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 100 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 100 g muscovadosukker (eller brun farin)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver

Chokoladeganache (valgfri)

  • 110 g chokolade
  • 80 g piskefløde
  • 2 spsk flormelis

Sådan gør du
 

Chokolade cupcakes

  • Kom kakaopulver og espressopulver i en skål.  Tilsæt det kogende vand og bland det hele godt sammen. Lad det stå 5-10 minutter og afkøle. 
  • Kom cremefraiche, olie, æg og æggeblomme i en skål og pisk det sammen. 
  • Tilsæt den afkølede kakaoblanding og pisk det hele sammen. 
  • Kom hvedemel, sukker, muscovadosukker, vaniljesukker, salt og bagepulver sammen i en en skål. 
  • Sigt de tørre ingredienser i dejen og rør dem i - pas på med ikke at røre for meget, det skal bare lige røres sammen. 
  • Kom papirmuffinsforme i en muffinsbageplade. Fordel dejen heri  - fyld dem ca. 3/4 op. 
  • Bag dine cupcakes ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 15-18 minutter. 
  • Tag dem ud og lad dem afkøle i bagepladen i 15 minutter - vip dem herefter ud og lad dem afkøle helt på en bagerist. 

Chokoladeganache

  • Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
  • Varm fløden i en lille gryde til lige under kogepunktet.
  • Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det står 10 minutter uden, du piller ved det!
  • Rør rundt til al chokoladen er smeltet - smag til med flormelis.
  • Afkøl chokoladeganachen til den bliver tyk/smørbar - enten i et halvkoldt køkken eller i køleskabet (husk at holde øje med den i køleskabet).
  • Fordel chokoladeganache på toppen af dine cupcakes. Drys evt. med lidt flagesalt. 

Noter

Kan fryses. 

Chokolade cupcakes - opskrift på muffins med chokolade

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE: Enkel cupcake

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/2.8

Lys: Skråt modlys. Naturligt lys i vest-vindue januar kl. 12.30. Motiv ca. 0.5 meter fra vinduet. Reflektor på to sider.

 

BILLEDE: Cupcakes på tallerken – oppefra

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/4 sec. | Blænde: f/5.6

Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue januar kl. 13.00. Motiv ca. 1 meter fra vinduet. Reflektor 1 meter på modsatte side.

Lær mere: Tag bedre madbilleder på Foodstyling Masterclass

Chokolade cupcakes - opskrift på muffins med chokolade

Previous Post: « Louiogbearnaisen app
Next Post: Koldhævede fuldkornsboller »

Reader Interactions

Comments

  1. Lone Hygum Valsted

    Hej Louise hvor mange æg/æggeblommer skal der i?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lone,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Der skal 2 æg i :-)

      Hav en dejlig dag og god weekend!

  2. Anne

    Hejsa. Kan det passe at du mangler at skrive æg i selv opskriften? Det står noget med æg i fremgangsmåden😉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne,

      Tak for din kommentar.

      Æg er nævnt både under ingredienser og fremgangsmåde. Der skal 2 æg i chokolade cupcakes. Fremgangsmåden kan du under punkt 2 (Sådan gør du – Chokolade Cupcakes).

      Håber det kan hjælpe ellers er du velkommen til at skrive en email til os :-)

      Hav en dejlig dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework