• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Julekringle med remonce og kanel

julekringle med remonce - opskrift på flettet kringle med marcipan remonce og kanel

Egentlig var det julebollen, som var på planen til i dag.

Du ved, en blød bolle fyldt med krydderier, guf og sukker på toppen.

Så forleden;

I en “nu-må-jeg-også-blive-voksen”-tanke, smed jeg sukat i netto-kurven.

Mest fordi A-kassen tidligere i e-boksen lige ville minde mig om at jeg snart runder 30 (tak..), egentlig er voksen og det også er noget efterløn, jeg burde tænke på.

1, 2, 3 – julebollerne blev fyldt med smør, kardemomme, kanel, rosiner og sukat.

Rosinerne har vi allerede talt om her med rosinbrødet.

Nå.

Lune juleboller. Gode så de da ud der på bageristen- og duften?

Olalala.

Tykt lag tandsmør.

Gumle.

Det kan godt være, at A-kassen mener, jeg er voksen er lige snart, men sukat’en er jeg endnu ikke nået til.

Langt fra.

Er du?

julekringle med remonce - opskrift på flettet kringle med marcipan remonce og kanel

Anyway.

Du skal ikke snydes for julebag. Vi hiver den famøse sag, som egentlig var planlagt til næste weekend ind.

Julekringle fyldt med remonce, marcipan og kanel

Go home, juleboller. 

Det her er julebag, som imponerer julesokkerne af hver en gæst.

Man kunne undres.

Er det egentligt ikke bare en blæremås-kanelsnurre i velvoksen form?

Tjoo.

Medmindre du spiffer fyldet op med lige lidt ekstra jul. Jeg nævner bare i flæng.

Ekstra fyld til din julekringle:

  • Revet appelsinskal
  • Hakket chokolade
  • Rosiner
  • Sukat (!)
  • Nødder
  • Revet æble

 

Du bestemmer selv. Jeg holdt den klassisk. Ingen chancer efter #julebolle-fail.

Okay.

Inden du kaster dig ud i flettet julekringle, så vurder lige hvor på tålmodoghedsbarometeret du ligger. Den kræver noget fingerfærdighed. Noget opmåling. Og yes, noget tålmodighed.

Men kan du krydse alle af, så er det bare at krudte op. Få flettet gode sager sammen i julekransen og blære dig gennem hele weekenden.

Din bedrift kræver min. et par opslag på Instagram og Facebook ;-)

julekringle med remonce - opskrift på flettet kringle med marcipan remonce og kanel

Julekringle med remonce og kanel

Smuk flettet kringe fyldt med remonce, marcipan og kanel - imponerer hver gang.
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 1 t 30 min
Samlet tid 50 min
Antal 1 stk

Ingredienser
  

Dej

  • 25 g gær
  • 1,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 20 g sukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 400-500 g hvedemel
  • 100 g blødt smør i tern

Remonce

  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g farin
  • 100 g marcipan
  • 2 tsk kanel
  • Evt. 1/2 tsk stødt nellike
  • 50 g hasselnødder grofthakkede

Sådan gør du
 

Dej

  • Kom mælken i en lille gryde og lun til den er lillefingervarm. 
  • Hæld mælken i en stor skål, smuldr gæren i og rør til gæren er opløst. 
  • Tilsæt æg, sukker, kardemomme. 
    Kom hvedemelet i sammen med salt og ælt dejen sammen. 
  • Kom tern af smør i og ælt smørret ind i dejen til den er glat og blank. 
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time. 

Remonce

  • Kom smør, farin, kanel, sukker og maricpan i en skål og rør det sammen til en jævn masse. 

Julekringle

  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade på ca 65 x 20 cm. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Skær dejen til, så pladen er helt skarp.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Fordel fyldet langs midten af dejpladen, men lad 3 cm være fri i hver ende. Drys med hakkede nødder.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Snit begge dejpladens sider på skrå i en 45 graders vinkel, ca. 7 cm ind mod midten, hvor fyldet er. Lad hver strimlen være ca. 2-3 cm i bredden.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Flet skiftevis dejstrimlerne ind over fyldet, så det bliver pakket ind. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Flet hele vejen ned. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Form den flettede dej til en krans og saml enderne med den ekstra dej. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Kom forsigtigt kransen med bagepapir over på en bageplade og dæk til med et viskestykke. Lad den efterhæve 30 minutter.
  • Varm ovnen op til 180 grader (over og undervarme). Pisk ægget sammen. Pensl kransen med æg og drys med perlesukker. 
  • Bag kransen midt i ovnen i ca. 20 min. til den er gylden og gennembagt. 
  • Tag den ud og lad den afkøle på en bagerist.
    Spis julekransen sammen dag, som den er bagt.

Noter

Hasselnødderne er ekstra gode, hvis de er ristet og afskallet først. 

 

julekringle med remonce - opskrift på flettet kringle med marcipan remonce og kanel

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billeder er fotograferet med Canon EOS 60D, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

Så, allerførst; Sådan her skal du ikke fotografere dine billeder 99% af tiden.

Men lad os være ærlige, decembermørket er lidt en strid kammeraet og nogle gange når du bare ikke lyset.

Det skete med julekringlen her.

Her hiver du et kamerastativ frem.

Har du ikke sådan et ved hånden, så krudter du op i din ISO (så meget, som dit kamera kan klare uden gryn i billedet). Du finder den største blænde, som du kan fotografere dit billede ved og fikser en lukketid på min. 1/50.

En dyb vejrtrækning, ingen bevægelser – alt rysten på hånden er udelukket.

Knips.

Mørkt?

Jep. Ind i Lightroom, frem med dine billeder skudt i Raw. 

Red dem.

Det er magien ved at fotografere i Raw.

 

BILLEDE : Julekringle

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 400 | Lukketid: 1/45 sec. | Blænde: f/4.5

Lys: Sidelys. Naturligt, sparsomt lys i vest-vindue kl. 15.30. Motiv ca. 0,5 meter fra vinduet.

Bonus: Nørd videre med 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

 

Foodstyling af julekringle - sådan fotograferer du i sparsomt lys. Derfor skal du fotografere i raw

 

 

Previous Post: « Brød med abrikoser og solsikkekerner
Next Post: Lakseroulade »

Reader Interactions

Comments

  1. Annitta Dam

    Hej
    Tak for gode opskrifter.
    Jeg har lovet at tage en julekringle med til min lillebrors famile, til efter kirke den 24. Kan jeg lave kringlen søndag og fryse den ned og så lune den den 24?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Annitta,

      Det kan du sagtens 🙂

      Tag den op i god tid og varm den stille og rolig op i ovnen – serveres lun :-)

      Hav en fortsat skøn dag og god jul!

  2. Christina

    Sukat.. siden du spørger, så bliver det også nej tak herfra til en uforklarlig cìtrusfrugt som smager helt aldeles rædselsfuldt 😋

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Jeg er enig – jeg bliver nok heller aldrig helt fan 😬

  3. Susan

    Den er super lækker!

    Jeg blev dog lidt i tvivl om det er 50 g. alm. sukker der skal i remoncen? Det står under ingredienser, men der står ikke i opskriften hvornår det skal blandes i?
    Gik dog udfra det bare skulle i, sammen med resten af ingredienserne til remoncen.
    Det blev rigtig lækkert! 😃

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Susan,

      Tak for din kommentar – glad for at høre, at julekringlen blev rigtig god :-)

      Ang. sukkeret så har du ret, det skal bare blandes i med resten af ingredienserne.

      Tak for at gøre mig opmærksom på det – jeg får det skrevet ind i opskriften med det samme :-)

      Hav en fortsat skøn dag!

  4. Rikke Christiansen

    Hej 😊
    Hvor mange mennesker tror du at der er til i sådan en lækker julekringel?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Hah, kæresten herhjemme mente, at der lige var nok til en :-) Men jeg tænker, at der sagtens kan være til 8 mennesker, hvis man kører et normalt kringlestykke :-)

      Lad os høre om resultatet, hvis du bager kringlen, og om der var nok til alle :-)

      Rigtig glædelig jul!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework