• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Julekringle med remonce og kanel

julekringle med remonce - opskrift på flettet kringle med marcipan remonce og kanel

Egentlig var det julebollen, som var på planen til i dag.

Du ved, en blød bolle fyldt med krydderier, guf og sukker på toppen.

Så forleden;

I en “nu-må-jeg-også-blive-voksen”-tanke, smed jeg sukat i netto-kurven.

Mest fordi A-kassen tidligere i e-boksen lige ville minde mig om at jeg snart runder 30 (tak..), egentlig er voksen og det også er noget efterløn, jeg burde tænke på.

1, 2, 3 – julebollerne blev fyldt med smør, kardemomme, kanel, rosiner og sukat.

Rosinerne har vi allerede talt om her med rosinbrødet.

Nå.

Lune juleboller. Gode så de da ud der på bageristen- og duften?

Olalala.

Tykt lag tandsmør.

Gumle.

Det kan godt være, at A-kassen mener, jeg er voksen er lige snart, men sukat’en er jeg endnu ikke nået til.

Langt fra.

Er du?

julekringle med remonce - opskrift på flettet kringle med marcipan remonce og kanel

Anyway.

Du skal ikke snydes for julebag. Vi hiver den famøse sag, som egentlig var planlagt til næste weekend ind.

Julekringle fyldt med remonce, marcipan og kanel

Go home, juleboller. 

Det her er julebag, som imponerer julesokkerne af hver en gæst.

Man kunne undres.

Er det egentligt ikke bare en blæremås-kanelsnurre i velvoksen form?

Tjoo.

Medmindre du spiffer fyldet op med lige lidt ekstra jul. Jeg nævner bare i flæng.

Ekstra fyld til din julekringle:

  • Revet appelsinskal
  • Hakket chokolade
  • Rosiner
  • Sukat (!)
  • Nødder
  • Revet æble

 

Du bestemmer selv. Jeg holdt den klassisk. Ingen chancer efter #julebolle-fail.

Okay.

Inden du kaster dig ud i flettet julekringle, så vurder lige hvor på tålmodoghedsbarometeret du ligger. Den kræver noget fingerfærdighed. Noget opmåling. Og yes, noget tålmodighed.

Men kan du krydse alle af, så er det bare at krudte op. Få flettet gode sager sammen i julekransen og blære dig gennem hele weekenden.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Din bedrift kræver min. et par opslag på Instagram og Facebook ;-)

julekringle med remonce - opskrift på flettet kringle med marcipan remonce og kanel

Julekringle med remonce og kanel

Smuk flettet kringe fyldt med remonce, marcipan og kanel - imponerer hver gang.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 1 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 1,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 20 g sukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 400-500 g hvedemel
  • 100 g blødt smør, i tern

Remonce

  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g farin
  • 100 g marcipan
  • 2 tsk kanel
  • Evt. 1/2 tsk stødt nellike
  • 50 g hasselnødder, grofthakkede
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Dej

  • Kom mælken i en lille gryde og lun til den er lillefingervarm. 
  • Hæld mælken i en stor skål, smuldr gæren i og rør til gæren er opløst. 
  • Tilsæt æg, sukker, kardemomme. 
    Kom hvedemelet i sammen med salt og ælt dejen sammen. 
  • Kom tern af smør i og ælt smørret ind i dejen til den er glat og blank. 
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time. 

Remonce

  • Kom smør, farin, kanel, sukker og maricpan i en skål og rør det sammen til en jævn masse. 

Julekringle

  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade på ca 65 x 20 cm. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Skær dejen til, så pladen er helt skarp.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Fordel fyldet langs midten af dejpladen, men lad 3 cm være fri i hver ende. Drys med hakkede nødder.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Snit begge dejpladens sider på skrå i en 45 graders vinkel, ca. 7 cm ind mod midten, hvor fyldet er. Lad hver strimlen være ca. 2-3 cm i bredden.
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Flet skiftevis dejstrimlerne ind over fyldet, så det bliver pakket ind. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Flet hele vejen ned. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Form den flettede dej til en krans og saml enderne med den ekstra dej. 
    sådan fletter du en kringle - guide til at flette en krans
  • Kom forsigtigt kransen med bagepapir over på en bageplade og dæk til med et viskestykke. Lad den efterhæve 30 minutter.
  • Varm ovnen op til 180 grader (over og undervarme). Pisk ægget sammen. Pensl kransen med æg og drys med perlesukker. 
  • Bag kransen midt i ovnen i ca. 20 min. til den er gylden og gennembagt. 
  • Tag den ud og lad den afkøle på en bagerist.
    Spis julekransen sammen dag, som den er bagt.

Noter

Hasselnødderne er ekstra gode, hvis de er ristet og afskallet først. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

julekringle med remonce - opskrift på flettet kringle med marcipan remonce og kanel

 

 

 

Previous Post: « Brød med abrikoser og solsikkekerner
Next Post: Lakseroulade »

Reader Interactions

Comments

  1. Malene

    Hej Louise
    I stedet for at fryse en færdigbagt kringle ned, kan man så fryse en ubagt kringle ned og bage den direkte fra fryseren?
    Hvis ja skal den så hæve inden den fryses ned og skal den tø op inden den bages?
    Mvh Malene

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Malene,

      Det har jeg desværre ikke testet af med den her opskrift, så der må jeg blive dig svar skyldig 🙂

      Men prøv det ad og lad os høre om resultatet!

  2. Annitta Dam

    Hej
    Tak for gode opskrifter.
    Jeg har lovet at tage en julekringle med til min lillebrors famile, til efter kirke den 24. Kan jeg lave kringlen søndag og fryse den ned og så lune den den 24?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Annitta,

      Det kan du sagtens 🙂

      Tag den op i god tid og varm den stille og rolig op i ovnen – serveres lun :-)

      Hav en fortsat skøn dag og god jul!

  3. Christina

    Sukat.. siden du spørger, så bliver det også nej tak herfra til en uforklarlig cìtrusfrugt som smager helt aldeles rædselsfuldt 😋

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Jeg er enig – jeg bliver nok heller aldrig helt fan 😬

  4. Susan

    Den er super lækker!

    Jeg blev dog lidt i tvivl om det er 50 g. alm. sukker der skal i remoncen? Det står under ingredienser, men der står ikke i opskriften hvornår det skal blandes i?
    Gik dog udfra det bare skulle i, sammen med resten af ingredienserne til remoncen.
    Det blev rigtig lækkert! 😃

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Susan,

      Tak for din kommentar – glad for at høre, at julekringlen blev rigtig god :-)

      Ang. sukkeret så har du ret, det skal bare blandes i med resten af ingredienserne.

      Tak for at gøre mig opmærksom på det – jeg får det skrevet ind i opskriften med det samme :-)

      Hav en fortsat skøn dag!

  5. Rikke Christiansen

    Hej 😊
    Hvor mange mennesker tror du at der er til i sådan en lækker julekringel?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Hah, kæresten herhjemme mente, at der lige var nok til en :-) Men jeg tænker, at der sagtens kan være til 8 mennesker, hvis man kører et normalt kringlestykke :-)

      Lad os høre om resultatet, hvis du bager kringlen, og om der var nok til alle :-)

      Rigtig glædelig jul!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework