• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Brød med abrikoser og solsikkekerner

Brød med abrikos og solsikkekerner - opskrift på brød med tørret frugt

“Louise, har du en opskrift på en julekage med frugt?”

Spørgsmålet landede på Instagram forrige weekend.

En hurtig gennemsøgning.

Næ.

Det nærmeste er vist den her æblekage med et strejf af jul.

Den er bare ikke helt rigtig, det ved jeg godt. Så julekage med frugt er skrevet på listen.

Måske skal vi ovre i noget krydderkage?

Anyway. 

Ind til julekagen med frugt har været gennem test-køkkenet, så får du en brød-udgave.

Nemlig den her sag; krydret brød med abrikoser og solsikkekerner.

Perfekt til en omgang æblegløgg – og ret gerne toppet med appelsin- eller ingefærmarmelade.

Jeg siger dig, det kan noget.

Skal det være ekstra godt, så lige en god skive ost på marmeladen også.

Og har du netop hentet og kaste juletræet ind i stuen, så får du altså ikke skudt din december meget bedre i gang ;-)

Nu vi snakker om juletræer.

Det er en seriøs (og virkelig svær) sag!

Det her skete i fredags:

Brugsen 9.17

Plakat: Julemarked åbner i morgen d. 1. december.

“Niks, det kommer ikke til at ske – det juletræ skal med hjem i dag.”

Jem&Fix 9.32

Kæmpe bunke juletræer på palle.

I net.

“Whaat, det er jo umuligt at udvælge et juletræ sådan!”

Ikea kl. 10.02

“Hmm, ham juletræsdrengen har ikke rigtig hevet nok ud endnu – jeg venter lige.”

Silvan 10.37

Alle juletræer stillet op i en bunken af et hegn.

17 træer ind og ud.

“Hmm, naaaarh, det ikke tykt nok.”

“For højt.”

“For lysegrønt.”

“For få grene.”

Og så væltede hegnet…

Tilbage i Ikea 11.09

“Han har ikke rigtig fart på, ham kammeraten med juletræer.”

18 minutters luren.

Og lettere nervøs juletræsfyr nu.

Vurdering.

“Naaah, lidt for lidt fyldige juletræer.”

“Og grenen sidder også mærkeligt på ham der.”

Gårdbutikken 11.50

1, 2, 3, 4 juletræer.

“Nope. Dur ikke. Væk.” 

Brød med abrikos og solsikkekerner - opskrift på brød med tørret frugt

For så..

..at ende i juletræsplantagen med en virkelig overbeærende mand (bestukket med alt godt til maven), halvrusten sav og 5000 juletræer.

2 timer (!), 5000 træer, 7 urealitiske juletræsforelskelser og et kompromis.

Ind i 107’eren med træet.

#Nemt

Ud med træet igen, fighte den sorte slyngel væk og overdynge med alt godt fra turbo-køb i Jysk.

Tadaaah

Og verdens fineste juletræ flotter sig i stuen.

Hele turen rundt, 1000 grannåle i bilen og halvandens times bakseri med at binde snor i de billige julekugler fra Jysk, værd.

Sådan et juletræ kræver en del ;-)

Til gengæld kan du smide det her brød med tørret frugt sammen på rekordtid.

  • Smide dejen i køleskabet og tage på 8 timers juletræs-togt.
  • Komme hjem, forme brødet og bruge 2 timer på at kaste pynt på træet.
  • Ind i ovnen og der er både juletræ og nybagt brød på én og samme dag.

Bedre bliver det ikke.

Om du kører abrikoser i brødet eller skifter ud med rosiner eller måske chokolade, bestemmer du. Det samme med solsikkekerner. Mandler dur også ret godt i brødet, ligeledes gør valnødder. Især den nyknækkede slags, hvis du har sådan en bunke stående på sofabordet.

 

Brød med abrikos og solsikkekerner - opskrift på brød med tørret frugt

Brød med abrikoser og solsikkekerner

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 timer
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid10 timer 40 minutter
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 1,5 dl kærnemælk
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker, kan udelades
  • 1 tsk stødt koriander
  • 125 g tørrede abrikoser, grofthakkede
  • 50 g solsikkekerner
  • 150 g grahamsmel
  • Ca. 300 g hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt kærnemælk, honning, salt, vaniljesukker, koriander, abrikoser, solsikkekerner, grahamsmel og hvedemel.
  • Ælt dejen på en røremaskine ved medium hastighed i ca. 6 minutter - til den slipper skålens sider.
  • Kom madfilm over skålen og sæt dejen i køleskabet i 8 timer.
  • Tag skålen ud og vip forsigtigt dejen på køkkenbordet.
  • Form dejen til en rundt brød og læg det i en hævekurv, 26 cm (eller en skål), som er drysset godt med mel. Lad det efterhæve 2 timer.
  • Vip brødet ud på en bageplade med bagepapir. Rids det med en skarp kniv.
  • Bag brødet ved 225 grader (alm. ovn) i ca. 40 minutter.
  • Afkøl brødet på en bagerist.

Noter

Brødet kan fryses
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Bonus: 8 fejl, de fleste begår, når de bager brød og boller (og hvordan du fikser dem)  

Brød med abrikos og solsikkekerner - opskrift på brød med tørret frugt

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

BILLEDE 1: Udskåret brød med tørret frugt + marmelade

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/5.6

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 10.30. Motiv ca. 2 meter fra vinduet Sort reflektor på modsatte side.

Bonus: Nørd videre med 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

 

 

Previous Post: « Bag madbilledet: Fotografer og style efterårets gryderetter
Next Post: Guide: Hvid hvede »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework