• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Bag madbilledet: Fotografer og style efterårets gryderetter

Gryderetter - madfotografering

Der var engang..

Jep, det er lige præcis 6 år siden, at mine gryderetter så sådan her ud på bloggen.

Haps!

Eller..

Mine tæer kan faktisk næsten ikke rettes ud igen.

Det er grelt.

Gryderetter

Nuvel.

Vi starter alle et sted.

Og nogle af os er ikke født med et gudsbegavet talent. Det skal læres.

Det kan madfotografering og foodstyling.

Det handler om hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem.

Gryderetter - efterårsmad - madfotografering (

Så.

Jeg hører ofte den her:

Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn.

Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.

Man går aldrig galt i byen med æg i en bakke inkl. et par dun. Eller citrusfrugter, de er et fotohit!

Der er bare lige det:

Det kan være, at du undgår at lave gryderetter eller sammenkogte retter fordi de er svære at fotografere og style. Sådan havde jeg det selv i ret lang tid. Det var bare nemmere at få madbilledet i kassen, hvis det struttede af sig selv.

Men sådan fungerer en madblog ikke. Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler og deler en opskrift på baggrund af, hvor “fotogen” den er.

Jojo, en sammenkogt ret tager længere tid at forberede og bygge op – kræver lidt flere overvejelser end de flotte macarons.

Men det behøver ikke være timer.

På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.

Det betyder, at du får værktøjer og ikke mindst et komplet workflow, så du kan planlægge, fotografere og redigere de billeder, du vil tage med selvsikkerhed og skære timevis af din madfotografering.

Du skal ikke bruge halve og hele weekender på et enkelt billede og da slet ikke en lækker gryderet.

Den skal spises ;)

Gryderetter - efterårsmad - madfotografering (1)

Jeg har en mission:

Lad os mane frygten for styling af en gryderet til jorden.

Tag et kig på billederne herover.

Et par hurtige fif:

Action #1: Bacon er fisket frem og lagt på kyllingen, så den kan ses.

Action#2: Kødet og gulerødderne er placeret oppe over saucen, så indholdet i retten bliver synlig.

Action #3: Der er lagt en skål, vendt på hovedet, i bunden af gryden, for at kyllingen i Butter Chicken – retten kan ses på billedet og ikke flyder til bunden.

Det er ikke hemmeligheder det her. Det er nogle af teknikkerne bag at foodstyle en gryde- og sammenkogtret.

Lad os se på en håndfuld flere:

Foodstyle og fotografer en gryderet 101

  • Tag noget fra når du laver din gryderet (grøntsager, bacon, kødstykker), så du har noget ekstra, som du kan opbygge din mad på billedet med. Det er vigtigt, at vi kan se hvad der er i retten. På den her måde kan du fremhæve fyldet når du skal style retten til dit billede.
  • Det du tager fra skal have bid og tekstur – ikke være udkogt.
  • Fotografer ikke din gryderet direkte fra ovn eller komfur, men lad den hvile 2 minutter så samler den sig og får et mere ensartet udtryk + du undgår damp.
  • Men du skal altid fotografere din gryderet varm, så den ser ”levende” ud.
  • Tager din fotografering lang tid og begynder retten at få skind eller miste glans, så skal den varmes op igen.
  • Opbyg din gryderet til dit kamera. Placer det ekstra fyld, som du tog fra, i toppen af gryderetten, så vi kan se hvad den består af og gryderetten bliver interessant at se på.
  • Krydderurter er  bedste ven med gryderetter. Hav dem klar og hav rigeligt. Du skal skifte ud undervejs, da de hurtig bliver slatne på den varme gryderet.
  • Bruger du en meget dyb gryde eller tallerken, så brug en reflektor og bounce lyset ned i gryden, så vi kan se retten.
  • Brug gerne bredbladet persille, fremfor kruspersille.
  • Du kan med fordel placere en omvendt dyb skål eller halvt æble/løg i bunden af din gryde eller skål. Det medvirker til, at fyldet ikke falder til bunden eller tilbehøret strutter flot i skålen.

Gryderetter

 

Husk:

  • At tørre kanter af på gryde og skåle
  • Fjerne slatne eller malplacerede krydderurter
  • Tjekke for områder med fedt eller urenheder

Efteårsret

 

Undgå!

  • Fedtperler på toppen af din gryderet
  • Store hvide områder fx. cremefraiche sammen med din brune gryderet. Det er cremefraichen vi ser så- hvid tiltrækker vores øjne

 

Jojo, det er da meget godt med en liste tips og tricks, Louise

Du vil have mer’ action?

Got it.

Lad os nappe et hurtigt step-by-step eksempel på en halv gryderet, halv panderet.

Gryderet - madfotografering

 

FORBEREDELSE

  • Lav retten efter opskriften.
  • Få dit kamera indstillet, så godt som du kan. Du skal helt sikkert justere på det senere, men find nogenlunde den rigtige eksponering, den blændeværdi du vil have, hvidbalance og fokuspunkter. Og tjek lige batteriet på kameraet også.
  • Del kylling og peberfrugt fra saucen
  • Saucen kommes i en ren pande/fad
  • Placer peberfrugter og kylling i saucen.
  • Lidt af fedtet i panden fjernes med en ske, så vi ikke ender i samme scenarie som Boeuf Stroganoff.
  • Drys kyllingen med ekstra paprika og grill en smule med en gasbrænder. Blødt skind er aldrig et hit.

Gryderet - madfotografering

STYLING

  • Opbyg din scene og placer dine props.
  • Tjek hvordan lyset falder ned i din gryde/pande, både fra vinduet og tilbage fra evt. reflektorerne.

FOTOGRAFERING

  • Klar? Tjek din scene, tjek kameraet, tjek dit lys.
  • Toppingen (krydderurter, paprika/chili og feta) kommes først på nu – de er stride, de bliver ret hurtigt kedelige.
  • Skyd dine billeder og få justeret, hvis dine indstillinger i kameraet + reflektorer ikke passer fuldstændig.
  • Hold øje med saucen og rør evt. lidt i den undervejs – den må ikke få skind.
  • Udskift krydderurter undervejs, så de altid ser friske ud.

Gryderet - madfotografering

TIP TIL PANDER og gryder

Undgå at bruge pander og gryder med helt blank metal.

Kan du se den sjove spejling. Jep, det er dig selv, og det er rocker besværligt at skulle redigere sig pænt ud af bagefter.

Okay.

Tjek billederne. Sidder de lige i skabet? Phew, så er det tid til pause inden turen går ind forbi Lightroom, for at finpudse billederne. Det step må du aldrig springe over.

Gryderet - madfotografering

Hight five, hvis du er nået helt her ned.

Du er ret vild med foodstyling og madfotografering og jeg håber du har fået mod, at give dig i kast med en gryderet eller 3 her i efteråret.

Giv det skud. Tag det trin for trin.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

På Foodstyling Masterclass arbejder vi også med en klar tilgang til madbilleder. Det betyder, at vi gennemgår madfotografering og foodstyling step-by-step.

Du får et konsekvent workflow til fotografering, foodstyling og redigering, så du kan blive arbejde selvsikkert og motiveret med alt fra kamera, til lys til opbygning af et billede og selvfølgelig mestre efterredigeringen.

Er du:

  • Madelsker
  • Madblogger
  • Vil gerne starte en blog
  • Ny fotograf
  • Instagrammer
  • Sociale Media Manager
  • Hobbyfotograf
  • Marketingmedarbejder
  • Madfotograf for et brand
  • Content Creator for et brand
  • Måltidskassepusher
  • Sundhedsprofet
  • Webshopsdealer
  • Kogebogsaspirant.
  • Freelancer
  • eller passioneret foodie, som bare gerne deler dine madbilleder med venner og familie

Det er tidligere studerende.

Er det også dig, så vil Foodstyling Masterclass helt sikkert være noget.

Previous Post: « Sprøde brød med birkes og mandler
Next Post: Brød med abrikoser og solsikkekerner »

Reader Interactions

Comments

  1. Benny Mortensen

    Rigtig god guide, Loui! I familien plejer vi at sende et billede når vi skal spise, så det måske giver inspiration til de andre i familien. Jeg prøver altid at få det til at se ekstra godt ud, for mange madbilleder er dog utroligt “flade” at se på,
    Jeg bruger også rigtigt mange af dine opskrifter, og selvfølgelig overvejer jeg stadig om jeg skulle købe et af dine fotokurser for ligesom at få sat gang i mit digitale spejlreflekskamera :D
    Tak for dit altid gode humør!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Benny,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord.

      Lyder som en rigtig god ide at sende (mad)inspirationsbilleder til familien :-)

      Håber at se dig på et af mine fotokurser i en nær fremtid – du må endelig til hvis du har spørgsmål.

      Hav en forrygende dag.

  2. Sabrina hansen

    Dejlig og brugbart indlæg. Jeg er egentlig ikke madblogger, men kan klart lære noget af alle dine tips. Hvad med du uarbejder et kursus i almen fotostyling😉 Det kun e jeg virkelig godt bruge. Eller kan du evt anbefale et af de kursur, du holder til en boligblogger som mig.
    Kh Sab.

    Svar
  3. Ole Møller

    den gratis guide virker ikke

    Svar
    • Loui

      Det skulle gerne virke :-) Ellers er du meget velkommen til at sende en e-mail til mig.

      Ha en god dag.

  4. Mette

    Gode tips og som altid fra din hånd leveret så fint.
    Bruger gerne din blog, når jeg trænger til lidt ny inspiration til madplanen.
    Og nu også til inspiration for billederne på min egen blog, som dog overhovedet ikke har med mad at gøre. Men derfor kan jeg alligevel godt lære af din tilgang og erfaringer og så også lade mundvandet løbe lidt :)

    Svar
  5. Pernille

    TAK for en fantastisk (og fantastisk underholdende)guide med virkeligt konkrete og konstruktive råd! I det hele taget tak for en virkelig dejlig blog. For en relativt nystartet blogger er det i øvrigt meget opmuntrende og virkeligt pænt af dig at lægge dine gamle billeder op. Så er der håb for mig endnu.:-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Pernille

      Yeah, dejligt du kunne bruge guiden og tusinde tak for din ros :)
      Selvfølgelig er der det :D – det er bare at springe ud i det og fokusere på din blog og dine billeder, så er du godt på vej og skal helt sikkert ikke bruge 8 år, som jeg har gjort :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework