• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Bag madbilledet: Fotografer og style efterårets gryderetter

Gryderetter - madfotografering

Foodstyling Masterclass er åbnet for en begrænset periode!

Der var engang..

Jep, det er lige præcis 6 år siden, at mine gryderetter så sådan her ud på bloggen.

Haps!

Eller..

Mine tæer kan faktisk næsten ikke rettes ud igen.

Det er grelt.

Gryderetter

Nuvel.

Vi starter alle et sted.

Og nogle af os er ikke født med et gudsbegavet talent. Det skal læres.

Det kan madfotografering og foodstyling.

Det handler om hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem.

Gryderetter - efterårsmad - madfotografering (

Så.

Jeg hører ofte den her:

Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn.

Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.

Man går aldrig galt i byen med æg i en bakke inkl. et par dun. Eller citrusfrugter, de er et fotohit!

Der er bare lige det:

Det kan være, at du undgår at lave gryderetter eller sammenkogte retter fordi de er svære at fotografere og style. Sådan havde jeg det selv i ret lang tid. Det var bare nemmere at få madbilledet i kassen, hvis det struttede af sig selv.

Men sådan fungerer en madblog ikke. Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler og deler en opskrift på baggrund af, hvor “fotogen” den er.

Jojo, en sammenkogt ret tager længere tid at forberede og bygge op – kræver lidt flere overvejelser end de flotte macarons.

Men det behøver ikke være timer.

På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.

Det betyder, at du får værktøjer og ikke mindst et komplet workflow, så du kan planlægge, fotografere og redigere de billeder, du vil tage med selvsikkerhed og skære timevis af din madfotografering.

Du skal ikke bruge halve og hele weekender på et enkelt billede og da slet ikke en lækker gryderet.

Den skal spises ;)

Gryderetter - efterårsmad - madfotografering (1)

Jeg har en mission:

Lad os mane frygten for styling af en gryderet til jorden.

Tag et kig på billederne herover.

Et par hurtige fif:

Action #1: Bacon er fisket frem og lagt på kyllingen, så den kan ses.

Action#2: Kødet og gulerødderne er placeret oppe over saucen, så indholdet i retten bliver synlig.

Action #3: Der er lagt en skål, vendt på hovedet, i bunden af gryden, for at kyllingen i Butter Chicken – retten kan ses på billedet og ikke flyder til bunden.

Det er ikke hemmeligheder det her. Det er nogle af teknikkerne bag at foodstyle en gryde- og sammenkogtret.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Lad os se på en håndfuld flere:

Foodstyle og fotografer en gryderet 101

  • Tag noget fra når du laver din gryderet (grøntsager, bacon, kødstykker), så du har noget ekstra, som du kan opbygge din mad på billedet med. Det er vigtigt, at vi kan se hvad der er i retten. På den her måde kan du fremhæve fyldet når du skal style retten til dit billede.
  • Det du tager fra skal have bid og tekstur – ikke være udkogt.
  • Fotografer ikke din gryderet direkte fra ovn eller komfur, men lad den hvile 2 minutter så samler den sig og får et mere ensartet udtryk + du undgår damp.
  • Men du skal altid fotografere din gryderet varm, så den ser ”levende” ud.
  • Tager din fotografering lang tid og begynder retten at få skind eller miste glans, så skal den varmes op igen.
  • Opbyg din gryderet til dit kamera. Placer det ekstra fyld, som du tog fra, i toppen af gryderetten, så vi kan se hvad den består af og gryderetten bliver interessant at se på.
  • Krydderurter er  bedste ven med gryderetter. Hav dem klar og hav rigeligt. Du skal skifte ud undervejs, da de hurtig bliver slatne på den varme gryderet.
  • Bruger du en meget dyb gryde eller tallerken, så brug en reflektor og bounce lyset ned i gryden, så vi kan se retten.
  • Brug gerne bredbladet persille, fremfor kruspersille.
  • Du kan med fordel placere en omvendt dyb skål eller halvt æble/løg i bunden af din gryde eller skål. Det medvirker til, at fyldet ikke falder til bunden eller tilbehøret strutter flot i skålen.

Gryderetter

 

Husk:

  • At tørre kanter af på gryde og skåle
  • Fjerne slatne eller malplacerede krydderurter
  • Tjekke for områder med fedt eller urenheder

Efteårsret

 

Undgå!

  • Fedtperler på toppen af din gryderet
  • Store hvide områder fx. cremefraiche sammen med din brune gryderet. Det er cremefraichen vi ser så- hvid tiltrækker vores øjne

 

Jojo, det er da meget godt med en liste tips og tricks, Louise

Du vil have mer’ action?

Got it.

Lad os nappe et hurtigt step-by-step eksempel på en halv gryderet, halv panderet.

Gryderet - madfotografering

 

FORBEREDELSE

  • Lav retten efter opskriften.
  • Få dit kamera indstillet, så godt som du kan. Du skal helt sikkert justere på det senere, men find nogenlunde den rigtige eksponering, den blændeværdi du vil have, hvidbalance og fokuspunkter. Og tjek lige batteriet på kameraet også.
  • Del kylling og peberfrugt fra saucen
  • Saucen kommes i en ren pande/fad
  • Placer peberfrugter og kylling i saucen.
  • Lidt af fedtet i panden fjernes med en ske, så vi ikke ender i samme scenarie som Boeuf Stroganoff.
  • Drys kyllingen med ekstra paprika og grill en smule med en gasbrænder. Blødt skind er aldrig et hit.

Gryderet - madfotografering

STYLING

  • Opbyg din scene og placer dine props.
  • Tjek hvordan lyset falder ned i din gryde/pande, både fra vinduet og tilbage fra evt. reflektorerne.

FOTOGRAFERING

  • Klar? Tjek din scene, tjek kameraet, tjek dit lys.
  • Toppingen (krydderurter, paprika/chili og feta) kommes først på nu – de er stride, de bliver ret hurtigt kedelige.
  • Skyd dine billeder og få justeret, hvis dine indstillinger i kameraet + reflektorer ikke passer fuldstændig.
  • Hold øje med saucen og rør evt. lidt i den undervejs – den må ikke få skind.
  • Udskift krydderurter undervejs, så de altid ser friske ud.

Gryderet - madfotografering

TIP TIL PANDER og gryder

Undgå at bruge pander og gryder med helt blank metal.

Kan du se den sjove spejling. Jep, det er dig selv, og det er rocker besværligt at skulle redigere sig pænt ud af bagefter.

Okay.

Tjek billederne. Sidder de lige i skabet? Phew, så er det tid til pause inden turen går ind forbi Lightroom, for at finpudse billederne. Det step må du aldrig springe over.

Gryderet - madfotografering

Hight five, hvis du er nået helt her ned.

Du er ret vild med foodstyling og madfotografering og jeg håber du har fået mod, at give dig i kast med en gryderet eller 3 her i efteråret.

Giv det skud. Tag det trin for trin.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

På Foodstyling Masterclass arbejder vi også med en klar tilgang til madbilleder. Det betyder, at vi gennemgår madfotografering og foodstyling step-by-step.

Du får et konsekvent workflow til fotografering, foodstyling og redigering, så du kan blive arbejde selvsikkert og motiveret med alt fra kamera, til lys til opbygning af et billede og selvfølgelig mestre efterredigeringen.

Er du:

  • Madelsker
  • Madblogger
  • Vil gerne starte en blog
  • Ny fotograf
  • Instagrammer
  • Sociale Media Manager
  • Hobbyfotograf
  • Marketingmedarbejder
  • Madfotograf for et brand
  • Content Creator for et brand
  • Måltidskassepusher
  • Sundhedsprofet
  • Webshopsdealer
  • Kogebogsaspirant.
  • Freelancer
  • eller passioneret foodie, som bare gerne deler dine madbilleder med venner og familie

Det er tidligere studerende.

Er det også dig, så vil Foodstyling Masterclass helt sikkert være noget.

Previous Post: « Sprøde brød med birkes og mandler
Next Post: Brød med abrikoser og solsikkekerner »

Reader Interactions

Comments

  1. Benny Mortensen

    Rigtig god guide, Loui! I familien plejer vi at sende et billede når vi skal spise, så det måske giver inspiration til de andre i familien. Jeg prøver altid at få det til at se ekstra godt ud, for mange madbilleder er dog utroligt “flade” at se på,
    Jeg bruger også rigtigt mange af dine opskrifter, og selvfølgelig overvejer jeg stadig om jeg skulle købe et af dine fotokurser for ligesom at få sat gang i mit digitale spejlreflekskamera :D
    Tak for dit altid gode humør!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Benny,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord.

      Lyder som en rigtig god ide at sende (mad)inspirationsbilleder til familien :-)

      Håber at se dig på et af mine fotokurser i en nær fremtid – du må endelig til hvis du har spørgsmål.

      Hav en forrygende dag.

  2. Sabrina hansen

    Dejlig og brugbart indlæg. Jeg er egentlig ikke madblogger, men kan klart lære noget af alle dine tips. Hvad med du uarbejder et kursus i almen fotostyling😉 Det kun e jeg virkelig godt bruge. Eller kan du evt anbefale et af de kursur, du holder til en boligblogger som mig.
    Kh Sab.

    Svar
  3. Ole Møller

    den gratis guide virker ikke

    Svar
    • Loui

      Det skulle gerne virke :-) Ellers er du meget velkommen til at sende en e-mail til mig.

      Ha en god dag.

  4. Mette

    Gode tips og som altid fra din hånd leveret så fint.
    Bruger gerne din blog, når jeg trænger til lidt ny inspiration til madplanen.
    Og nu også til inspiration for billederne på min egen blog, som dog overhovedet ikke har med mad at gøre. Men derfor kan jeg alligevel godt lære af din tilgang og erfaringer og så også lade mundvandet løbe lidt :)

    Svar
  5. Pernille

    TAK for en fantastisk (og fantastisk underholdende)guide med virkeligt konkrete og konstruktive råd! I det hele taget tak for en virkelig dejlig blog. For en relativt nystartet blogger er det i øvrigt meget opmuntrende og virkeligt pænt af dig at lægge dine gamle billeder op. Så er der håb for mig endnu.:-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Pernille

      Yeah, dejligt du kunne bruge guiden og tusinde tak for din ros :)
      Selvfølgelig er der det :D – det er bare at springe ud i det og fokusere på din blog og dine billeder, så er du godt på vej og skal helt sikkert ikke bruge 8 år, som jeg har gjort :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes⁠
⁠
 ..ikke!⁠
⁠
Føler du, at wauw, nu har du bare taget et godt madbillede.. Og så et par dage efter når du ser på det igen, så dur det bare slet ikke 😒 Du bliver nedslået. Og stiller endnu højere krav til dig selv, fordi du har en indre fornemmelse af, at du kan gøre det – meget – bedre, end du lige har gjort. Samtidig kommer du i tvivl om, hvorvidt du er god nok. Om du nogensinde kan gøre det godt nok 😳⁠
⁠
Perfektionisme - det som holder allerflest af os tilbage fra at nå vores mål og drømme 🤦‍♀️⁠
⁠
Jeg er all in på fokus på at forbedre og optimere dine madbilleder (den har du nok luret 😉). Men samtidig, så lad os også lige hive fat i skurken; perfektionisme. ⁠
⁠
Jeg er ikke ramt af perfektionisme, hvor alt jeg gør skal være 110% perfekt eller jeg slet ikke kan stoppe med at arbejde på noget. Men jeg er perfektionist i den forstand, at jeg har urimelige krav til mig selv og altid synes, at jeg kan gøre det bedre. Jeg er aldrig heeeelt tilfreds - eller i så fald er den tilfredshed kortvarig. ⁠
⁠
Derfor har jeg heller aldrig taget et madbillede, som jeg er 100% tilfreds med.⁠
⁠
Og det er okay. ⁠
⁠
Jeg har nemlig brugt alt for meget energi på, at overkomme, glemme, slå mig selv i hovedet med, at jeg ikke kunne få den følelse væk. Jeg kan ikke styre, hvad jeg føler, men jeg kan vælge, hvordan jeg handler på de tanker og følelser. ⁠
⁠
Du er snedigere end perfektionismen. ⁠
⁠
Vend den til en drivkraft, sund stræben og brugbar superpower (- den kan være så gavnligt redskab i fotografering 📸)⁠
⁠
Spark den indre cheerleader frem. Tag action. Udfordr dig selv. Tro på processen. Giv dig selv tilladelse til at “træne” og have det sjovt uden, du altid skal have et brugbart (og delbart) billedresultat - det er aldrig spild af tid. Og husk så, at have et fast greb i nakken på dig selv, for du er din egen værste kritiker 👀⁠
⁠
Lad ikke perfektionisme holde dig tilbage eller tage modet fra dig for at tage de forrygende madbilleder, du kan 👊⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠
#21foodstylingtips #madfotografering #perfektionisme #mindsetmastery #selvstændigekvinder #foodphotographyandstyling
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework