• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Sprøde brød med birkes og mandler

Brød med birkes og mandler - sprøde brød

Niks, vi er endnu ikke nået til pebernødder og brunkager herovre. I stedet får du den her stak.

Brødskiver?

Tjaa..

Jeg var ude i et dilemma på titelfronten, det indrømmer jeg gerne. For hvad kalder du knækbrød fusioneret med en tvebak?

Tørt brød?

Den sælger ikke rigtig.

Men det er jo egentlig det, som vi er ude i i dag; tørt brød. Tyvstjålet fra en berlinsk kaffebar, hvor jeg sad og gnuflede lignende for år tilbage.

Lige siden har de været på plakaten, for de kan altså noget.

Bare for at nævne i flæng;

Geniale til en kop kaffe der sidst på eftermiddagen.

Til formiddagspausen, med et lag smør på, hvor frokosten føles uendeligt langt væk.

Når du sidder i morgenkøen. I regnvejr. Med kogte tæer, fordi ruderne dugger og blæseren kører for fuld skrue. Og nogen (igen) er kørt ind i letbanen.

Btw, hvis du napper brødet der, så tjek lige bakspejlet for birkes inden du stiger ud og indtager dagen! 

En sen aften, hvor du bobler på sofaen med en voldsom lækkersult, klarer brødene også perfekt.

Og det bedste af det hele – de kan varieres i det uendelige.

Sprøde brød 101

  • Yes, mandler kan udelades eller du kan hive lige de nødder i, som du lyster. Hasselnødder, valnødder, pekannødder – you name it. 
  • Hvad med frugt? Ja da! Rosiner, tranebær, hakkede abrikoser – brødet sluger det hele.
  • Er du mere til den salte version, så kører du krydderier; oregano, timian, rosmarin.
  • Chokoladestykker er også altid en god ide – men vær lige opmærksom! Det brænder ret nemt af, når skiverne bliver ristet i ovnen.
  • Er du i julehumør, så krudter du op for et pift kanel eller kardemomme i dejen (1 tsk kanel eller 1/4 tsk kardemomme, den er lidt krads).

Kort og godt: Brødet her sluger det meste – du styrer showet :-)

Giv dem et forsøg.

 

Brød med birkes og mandler - sprøde brød

Sprøde brød med birkes og mandler

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid55 minutter
Hævetid1 time
Samlet tid1 time 10 minutter
Antal: 1

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2,5 dl yoghurt , 0,5%
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 tsk salt
  • 40 g birkes
  • 50 g mandler, her smuttede
  • 65 g finvalsede havregryn
  • Ca. 400 g hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet. Tilsæt yoghurt, honning, salt, birkes, mandler, havregryn og hvedemel.
  • Ælt dejen i ca. 5 minutter på en røremaskine ved medium hastighed. Dejen skal være meget klistret, men elastisk.
  • Beklæd en sandkageform (25 cm) med bagepapir. Fordel dejen heri.
  • Dæk formen til med madfilm og lad brødet hæve 1 time.
  • Kom brødet i ovnen og bag det ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 35 minutter.
  • Tag det ud, vip det ud af formen og afkøl på en bagerist.

Når brødet er helt koldt!

  • Skær brødet i tynde skiver på 0,5 cm. Læg skiverne på en bagerist i ét lag.
  • Tør skiverne ved 120 grader (alm. ovn) i ca. 20 minutter. Skiverne skal brune lidt, men pas på med ikke at give dem for meget - så er der risiko for ret dyr tandlægeregning,
  • Opbevar i en lufttæt beholder.

Noter

Du kan tilsætte tørret frugt (rosiner, abrikoser, tranebær osv.), chokoladestykker eller krydderier (kanel, vanilje osv.) til dejen.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Brød med birkes og mandler - sprøde brød

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


BILLEDE 1: 

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 260 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/4.0

Lys: Sidelys. Naturligt lys i øst-vindue kl. 9.30. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med diffuser foran vinduet. Grå reflektor på modsatte side – ca. 1 meter.

Bonus: Nørd videre med hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

 

Previous Post: « Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter
Next Post: Bag madbilledet: Fotografer og style efterårets gryderetter »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; pasta-hittet med bagt feta. Og perfekt til at sluge rester og slatter fra køleskabet. Om det er grøntsager, som skal bages med og vendes med fetaen eller lige den rest kylling, bacon, revet ost eller sidste, liiidt trætte spinat i posen, som skal blandes i. Fetaen klarer det hele 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#bakedfetapasta #fetapasta #nemmad #madinspiration #mandagsinspo 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Trænger du også til en iskold fredagssjus? ☺️☀️ Nap den her: Iste med fersken, citron og mynte ..og lige med en skvis gin, så er fredagsplanen klar 🍹 Hvem inviterer du? 🙋‍♀️ 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagsdrinken # #icetea #happyhour #tgif #fredagsbar
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆 Je Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆
Jeps, “alt-i-en”, 30 minutter og så er der ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe toppet med feta, der dur til både kylling og karbonaden. Faktisk til det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på louiogbearnaisen.dk under “aftensmad” eller gennem linket i bio 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #sundaftensmad #30minutemeals #onepanmeal
Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework