“Arh, Louise – du har jo ikke lavet den kanelkage 5 gange!”
Nogenlunde sådan lød det i min DM på Instagram, da kanelkagen fra forrige uge flottede sig derovre.
Tjoo.
Den er god nok.
Her er de 3 af kagerne.
De to andre kunne ikke stå selv! Du ved; #lidt-for-ivrig-efter-en-svampet-konsistens
Kanelkage-test er en seriøst sag ;-)
Og den sag, ser vi nærmere på i dag.
Du får nemlig hverken kanelkage eller opskrift – i stedet er du inviteret med bag skærmen på louogbearnaisen.dk.
Opskriftsudvikling
At udvikle en opskrift kan gå hurtigt (eller som med kanelkagen, tage oceaner af tid!), men at finpudse, teste og teste igen tager altid en del tid.
Men det er helt essentielt!
Fordi:
Har du nogensinde prøvet at følge en opskrift og så duede resultatet ikke.
Eller at retten ikke lignede den på billedet, fordi opskriften måske blev tilpasset lidt til, mens den blev skrevet ind.
Her vifter jeg med lappen i vejret. Guilty!
Det her skete ofte i mine første år i madblogging.
Jeg lavede en opskrift, snappede et par billeder og ud på bloggen med den.
Lækker opskrift til dig, værs’en artig.
What’s not to like?
Tjaa..
Indimellem fik jeg de her kommentarer om at folk havde problemer med opskriften, hvilket ærgrede gul og grøn, for jeg ville jo bare hjælpe. Dele noget lækkert.
Problemet:
Mine opskrifter var ikke 110% gennemtestede, så jeg vidste præcis, hvordan den kunne opføre sig, hvor faldgruberne var og hvordan andre læste den.
Det var bare det.
Jeg havde ikke “tid” til at lave opskriften flere gange. Eller jo, det havde jeg, jeg prioriterede bare ikke tiden til det, for der skulle jo en ny opskrift ud 3-4-5 gange om ugen!
Så.
Jeg stod der for 4 år siden.
Udkørt, træt af konstant at føle mig bagud og frustreret over at kurven i Analytic blev ved med at være flad.
Hvad gjorde jeg forkert?
Av.
Skulle jeg være sådan heeeelt ærlig overfor mig selv. Du ved, når det niver lidt i maven og du skal bruge alle kræfter på at bremse de tanker spækket med mod bevisninger.
Well..
Så var der jo masser af indhold og det kunne bruges, men kvaliteten.. Værdien for dig, den kunne nok optimeres.
Og det gjorde ret ondt at komme til den her konklusion, for jeg lagde alt tid i bloggen. Jeg bloggede ofte og brugte oceaner af tid på at opretholde den udgivelsesplan, fordi jeg jo skulle konkurrere med de andre bloggere.
Måske kender du selv det, hvis du blogger, vlogger, instagrammer eller bare deler ud?
Efter kritisk at have gransket mit indhold, tog jeg en beslutning. Jeg besluttede at skære ind til benet.Teste “det skal være den bedste indhold hver gang”.
Det betød at fra at blogge 3-4-5 gange om ugen, røg vi ned til én gang om ugen.
Og derfor hører jeg ofte den her i dag;
“Louise, hvorfor udgiver du kun ét blogindlæg om ugen?”
Og her kunne jeg så komme med en lang smøre om, at jeg ikke har tid til at lave flere.
Men sandheden.
Et godt blogindlæg (og kanelkage) tager bare rocker lang tid at lave og det skal prioriteres. Udover opskriftsudvikling, så hører foodstyling, fotografering, skrivning af blogindlæg, sociale medier og nyhedsbrev også med.
Det betyder, at et blogindlæg tager omkring 12 timer at udarbejde til Louiogbearnaisen og 2-3 timer i besvarelser af emails, kommetarer og beskeder efterfølgende.
Den tid, som jeg tidligere brugte på 3 blogindlæg prioriterer jeg nu at bruge på ét værdifuldt blogindlæg.
Billeder, indhold og opskrifter.
Især opskrifter.
Det betyder, at i dag bliver alle opskrifter på Louiogbearnaisen testet 2-4-5 gange før de bliver fotograferet.
Og med kanelkagen, var vi altså oppe i den gode ende.
Men som du kan se på varianterne på billedet, så er der også ret stor forskel.
(Jep, det var nogle ræ’tig gode dage at bo herhjemme ;) )
Det tog tid, før den sad 110% lige i skabet, men det skal en opskrift.
Og jeg ville ønske, jeg for 10 år siden havde prioteret den strategi, samt en hel del af de andre strategier, processer og systemer til succesfuld blogging, som jeg har udviklet og testet intensivt de sidste 3-4 år.
At jeg havde lagt en konkret plan og fundament for min blog, fremfor for bare at “winge” den, gøre som de andre og håbe på det bedste.
De fejl, skal du ikke lave – derfor har jeg udviklet et blogkursus, så du kan suse uden om og fokusere på præcis de strategier, processer og systemer, som virker.
Hold øje – blogkuret åbner, i begrænset periode, om kort tid.
Indtil da.
Er du endnu mere nysgerrig, så få et kig ind i maskinrummet her på louiogbearnaisen.
Lige nu kan du tjekke listen med de top 10 tools, som jeg bruger til blogging og online business hver dag (og også virkelig godt gad, at have kendt for år tilbage!).
Jep, du får de bedste, så du ikke behøver spilde din tid og penge på endeløse “gratis prøveperioder”, du glemmer at afmelde eller stadig er i tvivl om er en investering værd.
Det er jo derfor dine opskrifter ikke skuffer :)
🙏 Malene – dejligt at høre 😊
Hav en skøn dag og weekend, når du kommer dertil.