• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Bag opskriftudvikling til Louiogbearnaisen

Opskriftsudvikling af kage - opskriftsudvikling til madblog

“Arh, Louise – du har jo ikke lavet den kanelkage 5 gange!”

Nogenlunde sådan lød det i min DM på Instagram, da kanelkagen fra forrige uge flottede sig derovre.

Tjoo.

Den er god nok.

Her er de 3 af kagerne.

De to andre kunne ikke stå selv! Du ved; #lidt-for-ivrig-efter-en-svampet-konsistens

Kanelkage-test er en seriøst sag ;-)

Og den sag, ser vi nærmere på i dag.

Du får nemlig hverken kanelkage eller opskrift – i stedet er du inviteret med bag skærmen på louogbearnaisen.dk.

 

Opskriftsudvikling

At udvikle en opskrift kan gå hurtigt (eller som med kanelkagen, tage oceaner af tid!), men at finpudse, teste og teste igen tager altid en del tid.

Men det er helt essentielt!

Fordi:

Har du nogensinde prøvet at følge en opskrift og så duede resultatet ikke.

Eller at retten ikke lignede den på billedet, fordi opskriften måske blev tilpasset lidt til, mens den blev skrevet ind.

Her vifter jeg med lappen i vejret. Guilty!

Det her skete ofte i mine første år i madblogging.

Jeg lavede en opskrift, snappede et par billeder og ud på bloggen med den.

Lækker opskrift til dig, værs’en artig.

What’s not to like?

Tjaa..

Indimellem fik jeg de her kommentarer om at folk havde problemer med opskriften, hvilket ærgrede gul og grøn, for jeg ville jo bare hjælpe. Dele noget lækkert.

Problemet:

Mine opskrifter var ikke 110% gennemtestede, så jeg vidste præcis, hvordan den kunne opføre sig, hvor faldgruberne var og hvordan andre læste den.

Det var bare det.

Jeg havde ikke “tid” til at lave opskriften flere gange. Eller jo, det havde jeg, jeg prioriterede bare ikke tiden til det, for der skulle jo en ny opskrift ud 3-4-5 gange om ugen!

Så.

Jeg stod der for 4 år siden.

Udkørt, træt af konstant at føle mig bagud og frustreret over at kurven i Analytic blev ved med at være flad.

Hvad gjorde jeg forkert?

Av.

Skulle jeg være sådan heeeelt ærlig overfor mig selv. Du ved, når det niver lidt i maven og du skal bruge alle kræfter på at bremse de tanker spækket med mod bevisninger.

Well..

Så var der jo masser af indhold og det kunne bruges, men kvaliteten.. Værdien for dig, den kunne nok optimeres.

Og det gjorde ret ondt at komme til den her konklusion, for jeg lagde alt tid i bloggen. Jeg bloggede ofte og brugte oceaner af tid på at opretholde den udgivelsesplan, fordi jeg jo skulle konkurrere med de andre bloggere.

Måske kender du selv det, hvis du blogger, vlogger, instagrammer eller bare deler ud?

Efter kritisk at have gransket mit indhold, tog jeg en beslutning. Jeg besluttede at skære ind til benet.Teste “det skal være den bedste indhold hver gang”.

Det betød at fra at blogge 3-4-5 gange om ugen, røg vi ned til én gang om ugen.

Og derfor hører jeg ofte den her i dag;

“Louise, hvorfor udgiver du kun ét blogindlæg om ugen?”

Og her kunne jeg så komme med en lang smøre om, at jeg ikke har tid til at lave flere.

Men sandheden.

Et godt blogindlæg (og kanelkage) tager bare rocker lang tid at lave og det skal prioriteres. Udover opskriftsudvikling, så hører foodstyling, fotografering, skrivning af blogindlæg, sociale medier og nyhedsbrev også med.

Det betyder, at et blogindlæg tager omkring 12 timer at udarbejde til Louiogbearnaisen og 2-3 timer i besvarelser af emails, kommetarer og beskeder efterfølgende.

Opskriftsudvikling af kage - opskriftsudvikling til madblog

Den tid, som jeg tidligere brugte på 3 blogindlæg prioriterer jeg nu at bruge på ét værdifuldt blogindlæg.

Billeder, indhold og opskrifter.

Især opskrifter.

Det betyder, at i dag bliver alle opskrifter på Louiogbearnaisen testet 2-4-5 gange før de bliver fotograferet.

Og med kanelkagen, var vi altså oppe i den gode ende.

Men som du kan se på varianterne på billedet, så er der også ret stor forskel.

(Jep, det var nogle ræ’tig gode dage at bo herhjemme ;) )

Kanelkage

Det tog tid, før den sad 110% lige i skabet, men det skal en opskrift.

Og jeg ville ønske, jeg for 10 år siden havde prioteret den strategi, samt en hel del af de andre strategier, processer og systemer til succesfuld blogging, som jeg har udviklet og testet intensivt de sidste 3-4 år.

At jeg havde lagt en konkret plan og fundament for min blog, fremfor for bare at “winge” den, gøre som de andre og håbe på det bedste.

De fejl, skal du ikke lave – derfor har jeg udviklet et blogkursus, så du kan suse uden om og fokusere på præcis de strategier, processer og systemer, som virker.

Hold øje – blogkuret åbner, i begrænset periode, om kort tid.

Indtil da.

Er du endnu mere nysgerrig, så få et kig ind i maskinrummet her på louiogbearnaisen.

Lige nu kan du tjekke listen med de top 10 tools, som jeg bruger til blogging og online business hver dag (og også virkelig godt gad, at have kendt for år tilbage!).

Jep, du får de bedste, så du ikke behøver spilde din tid og penge på endeløse “gratis prøveperioder”, du glemmer at afmelde eller stadig er i tvivl om er en investering værd.

Nap guiden her – Top 10 tools til dig, som er spritny blogger, har flere års erfaring eller vil suse mod at skabe en profitabel blog og online business.

Previous Post: « Kanelkage
Next Post: Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter »

Reader Interactions

Comments

  1. malene

    Det er jo derfor dine opskrifter ikke skuffer :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      🙏 Malene – dejligt at høre 😊

      Hav en skøn dag og weekend, når du kommer dertil.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework