• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Bag opskriftudvikling til Louiogbearnaisen

Opskriftsudvikling af kage - opskriftsudvikling til madblog

“Arh, Louise – du har jo ikke lavet den kanelkage 5 gange!”

Nogenlunde sådan lød det i min DM på Instagram, da kanelkagen fra forrige uge flottede sig derovre.

Tjoo.

Den er god nok.

Her er de 3 af kagerne.

De to andre kunne ikke stå selv! Du ved; #lidt-for-ivrig-efter-en-svampet-konsistens

Kanelkage-test er en seriøst sag ;-)

Og den sag, ser vi nærmere på i dag.

Du får nemlig hverken kanelkage eller opskrift – i stedet er du inviteret med bag skærmen på louogbearnaisen.dk.

 

Opskriftsudvikling

At udvikle en opskrift kan gå hurtigt (eller som med kanelkagen, tage oceaner af tid!), men at finpudse, teste og teste igen tager altid en del tid.

Men det er helt essentielt!

Fordi:

Har du nogensinde prøvet at følge en opskrift og så duede resultatet ikke.

Eller at retten ikke lignede den på billedet, fordi opskriften måske blev tilpasset lidt til, mens den blev skrevet ind.

Her vifter jeg med lappen i vejret. Guilty!

Det her skete ofte i mine første år i madblogging.

Jeg lavede en opskrift, snappede et par billeder og ud på bloggen med den.

Lækker opskrift til dig, værs’en artig.

What’s not to like?

Tjaa..

Indimellem fik jeg de her kommentarer om at folk havde problemer med opskriften, hvilket ærgrede gul og grøn, for jeg ville jo bare hjælpe. Dele noget lækkert.

Problemet:

Mine opskrifter var ikke 110% gennemtestede, så jeg vidste præcis, hvordan den kunne opføre sig, hvor faldgruberne var og hvordan andre læste den.

Det var bare det.

Jeg havde ikke “tid” til at lave opskriften flere gange. Eller jo, det havde jeg, jeg prioriterede bare ikke tiden til det, for der skulle jo en ny opskrift ud 3-4-5 gange om ugen!

Så.

Jeg stod der for 4 år siden.

Udkørt, træt af konstant at føle mig bagud og frustreret over at kurven i Analytic blev ved med at være flad.

Hvad gjorde jeg forkert?

Av.

Skulle jeg være sådan heeeelt ærlig overfor mig selv. Du ved, når det niver lidt i maven og du skal bruge alle kræfter på at bremse de tanker spækket med mod bevisninger.

Well..

Så var der jo masser af indhold og det kunne bruges, men kvaliteten.. Værdien for dig, den kunne nok optimeres.

Og det gjorde ret ondt at komme til den her konklusion, for jeg lagde alt tid i bloggen. Jeg bloggede ofte og brugte oceaner af tid på at opretholde den udgivelsesplan, fordi jeg jo skulle konkurrere med de andre bloggere.

Måske kender du selv det, hvis du blogger, vlogger, instagrammer eller bare deler ud?

Efter kritisk at have gransket mit indhold, tog jeg en beslutning. Jeg besluttede at skære ind til benet.Teste “det skal være den bedste indhold hver gang”.

Det betød at fra at blogge 3-4-5 gange om ugen, røg vi ned til én gang om ugen.

Og derfor hører jeg ofte den her i dag;

“Louise, hvorfor udgiver du kun ét blogindlæg om ugen?”

Og her kunne jeg så komme med en lang smøre om, at jeg ikke har tid til at lave flere.

Men sandheden.

Et godt blogindlæg (og kanelkage) tager bare rocker lang tid at lave og det skal prioriteres. Udover opskriftsudvikling, så hører foodstyling, fotografering, skrivning af blogindlæg, sociale medier og nyhedsbrev også med.

Det betyder, at et blogindlæg tager omkring 12 timer at udarbejde til Louiogbearnaisen og 2-3 timer i besvarelser af emails, kommetarer og beskeder efterfølgende.

Opskriftsudvikling af kage - opskriftsudvikling til madblog

Den tid, som jeg tidligere brugte på 3 blogindlæg prioriterer jeg nu at bruge på ét værdifuldt blogindlæg.

Billeder, indhold og opskrifter.

Især opskrifter.

Det betyder, at i dag bliver alle opskrifter på Louiogbearnaisen testet 2-4-5 gange før de bliver fotograferet.

Og med kanelkagen, var vi altså oppe i den gode ende.

Men som du kan se på varianterne på billedet, så er der også ret stor forskel.

(Jep, det var nogle ræ’tig gode dage at bo herhjemme ;) )

Kanelkage

Det tog tid, før den sad 110% lige i skabet, men det skal en opskrift.

Og jeg ville ønske, jeg for 10 år siden havde prioteret den strategi, samt en hel del af de andre strategier, processer og systemer til succesfuld blogging, som jeg har udviklet og testet intensivt de sidste 3-4 år.

At jeg havde lagt en konkret plan og fundament for min blog, fremfor for bare at “winge” den, gøre som de andre og håbe på det bedste.

De fejl, skal du ikke lave – derfor har jeg udviklet et blogkursus, så du kan suse uden om og fokusere på præcis de strategier, processer og systemer, som virker.

Hold øje – blogkuret åbner, i begrænset periode, om kort tid.

Indtil da.

Er du endnu mere nysgerrig, så få et kig ind i maskinrummet her på louiogbearnaisen.

Lige nu kan du tjekke listen med de top 10 tools, som jeg bruger til blogging og online business hver dag (og også virkelig godt gad, at have kendt for år tilbage!).

Jep, du får de bedste, så du ikke behøver spilde din tid og penge på endeløse “gratis prøveperioder”, du glemmer at afmelde eller stadig er i tvivl om er en investering værd.

Nap guiden her – Top 10 tools til dig, som er spritny blogger, har flere års erfaring eller vil suse mod at skabe en profitabel blog og online business.

Previous Post: « Kanelkage
Next Post: Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter »

Reader Interactions

Comments

  1. Lisa

    Hej Louise

    Jeg går selv med helt spæde tanker om at starte noget blog op med bageopskrifter, og dit blogindlæg her er jeg rigtig glad for at have læst!
    Jeg har dog også et andet spørgsmål, som du måske vil sætte lidt ord på, eller måske kan henvise til et sted jeg kan læse om det. Det drejer sig om hvor meget man skal variere en opskrift, før man er sikker på at man ikke kan blive beskyldt for plagiat. Der findes jo et hav af opskrifter på mousse, cheesecake, brownie, eller ja, kanelkage – og de er jo alle sammen relativt ens, men selvfølgelig med variationer. Hvilke tanker eller hensyn, bør man gøre sig?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lisa

      Fedt, du gerne vil starte en blog op :) Jeg har faktisk et onlinekursus i blogging, som du kan læse mere om her: http://www.blogkurser.dk.

      Den er svær, for det er ikke konkrete retningslinjer for det og derfor henvises der oftes til alm. copyright om tekst og det kan være ret kryptisk. Altså du må aldrig blot kopiere og gengive en opskrift, men du må lade dig inspierere af den. Så det handler rigtig meget on ens egen vurdering og mavefornemmelse. Og så altid husk på, hvordan du selv ville have det, hvis du oplevede nogen havde brugt rigtig meget af din opskrift, som du har arbejdet på og testet – det plejer at være et ret godt peljemærke. Så ja, der er desværrre ikke en konkret procentdel, derfor vil jeg også altid anbefale at man selv udvikler så meget af sine opskrifter så muligt og sætter sig ind i, hvordan mousser og forskellige kagedeje fungerer og skabes, så man selv kan udvikle – det er også sjovest :)

      Mange hilsner
      Louise

  2. malene

    Det er jo derfor dine opskrifter ikke skuffer :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      🙏 Malene – dejligt at høre 😊

      Hav en skøn dag og weekend, når du kommer dertil.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework