• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Valnøddebrød med porter

Valnøddebrød med porter - opskrift på brød med valnødder

Så, valnødder er åbenbart i høj kurs herude på de yderste af Aarhus kanter.

7-9 meter fra mit køkkenvindue står et massivt valnøddetræ.

Ovre på det græsstykke, hvor vi dagligt underholdes af alt fra forældre, som står og ser håbløst ud i luften, mens de skubber purken på gyngen, mødre på barsel, som skyller grøn te og sladder ned i en lind strøm og børn, der har lidt for meget fart på.

Især pigen, som konsekvent synger højlydt, når hun gynger med hørebøffer på.

Jeg siger dig, den får hele armen. Især “Genie in a bottle” er populær og den der Grand Prix-sang med mussen i nattøj. Tak til Starlight…hele sommeren!

Nå. Valnøddetræet.

Hele ugen har folk flokkes om det.

Og weekenden med.

Lørdag (meget tidlig) morgen:

En mand i stram løbebuks småløber rundt med en mulepose og kaster dugvåde valnødder i.

Frokost:

Samme mand. Nu i kort shorts. Muleposen er skiftet ud med en klassisk Brugspose og han står med en…3 meter metalstang!

Jaw’er den op i træet, mens shortsen bliver endnu kortere i den positur. Valnøddeudbyttet er ret begrænset.

Jep, jeg var klinet til vinduet og scenariet, mens min spegepølsemad røg ned.

Sen eftermiddag:

Ny mand. Med hund. Han vælger at køre en hoppe-teknik. Du ved, hop, grib fat i en gren og håb på det bedste.

Udbyttet var vist bedst for hunden, som helt sikkert har kørt sig en mavepine i weekenden.

Han efterfølges af et forældrepar med barn på skulderen – genialt træk, det må jeg give dem. De nappede en del.

Søndag:

Yes, det fortsatte.

Den sorte slyngel og jeg drejer ud af havelågen, når lige at hive en portion frisk luft ind, før blikker fanger…

Shorts-mand siddende oppe i valnøddetræet. Søndag morgen kl. 7.03. Nu med fyldt mulepose.

Og to mere stående på græsset.

Nogen er ret vilde med valnødder..

Var jeg henne og nappe valnødder på turen hjem?

Det kan du tro.

Efter en uge med heftig trafik om det træ var jeg altså nødt til at trisse hen og se på sagen.

Kom de i brødet?

Niks.

At skulle finde en metalstang frem, kidnappe et barn eller kravle op i en træ.

For så at skulle vaske og tørre dem.

Arrh.

Jeg nappede en pakke i Netto.

Men en håndfuld selvsamlet valnødder vil da være ret sejt til det her valnøddebrød med porter, det er vi helt enige om ;-)

Og jeg er sikker på, det smager ekstra godt, når du selv har siddet i træet søndag morgen – i spraglet løbebuks.

Valnøddebrød med porter - opskrift på brød med valnødder

Valnøddebrød med porter.

En efterårsbasker, som klarer det meste.

Allerbedst med æblemarmelade, blommemarmelade, en hybensag eller bare tandsmør.

Men det ville nu også gøre sig ret godt på ostebordet, hvis du er ude i den servering.

Til suppe.

Eller som sauce-opsamler til gryderetten. Bøf Stroganoff vil være et lækkert match her i weekenden.

Lækkert, men..

Skal der porter i?

Ja.

Du kan i en snæver vending gå med en Stout, hvis det er den, du har på lager.

Og skal du være helt på tværs og mukke over, at skulle hive et brev stødt koriander hjem, som aldrig ser andet end køkkenskabets mørke efterfølgende, så springer du bare over.

No hard feelings ;-)

..

Btw.

Påtænker du en valnøddejagt.

Det er tirsdag og valnøddetræet herude er fuldstændig støvsuget.

Bare så du ikke ankommer med klatreudstyr, stylter eller bestukket barn, forgæves.

Valnøddebrød med porter - opskrift på brød med valnødder

Valnøddebrød med porter

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 2 brød

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 3,5 dl porter
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 100 g valnødder
  • 100 g rugflager
  • 750 g hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom øl og vand i en skål.
  • Opløs gær i heri.
  • Tilsæt olie, sukker, salt, koriander, valnødder og rugflager.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen, mens dejen æltes sammen.
  • Ælt dejen 8 minutter på røremaskine ved medium hastighed. Dejen skal være smidig, men stadig klistret.
  • Valnøddebrød med porter - opskrift på brød med valnødder
  • Kom madfilm over skålen og lad dejen hæve 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Kom forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord uden at slå for meget af luften ud af den.
  • Del dejen i 2 stykker og form dem forsigtigt til 2 brød.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Kom et viskestykke over brødene og lad den efterhæve 40 minutter.
  • Bag brødene ved 225 grader i 10 minutter, skru ned til 100 grader og bag brødene færdige, ca. 15-20 minutter.
  • Lad brødene afkøle på en bagerist

Noter

Brødene kan fryses
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


BILLEDE 1: Valnøddebrød

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/4.5

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 12.30. Motiv ca. 0,5 meter fra vinduet, med diffuser og reflektor på modsatte side.

 

BILLEDE 1: Valnøddebrød med hænder

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/10 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 12.30. Motiv ca. 0,5 meter fra vinduet, med diffuser.

Note: Billedet er fotograferet med 5 sekunders forsinkelse, så jeg kunne have begge mine hænder i billedet.

Tip: Smørret er frossen, så det ikke smelter undervejs.

Nørd videre med hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

eller

Læs mere om Foodstyling Masterclass her 

Previous Post: « Tærte med laks, spinat og fennikel
Next Post: Cheesecake brownie med brombær »

Reader Interactions

Comments

  1. Dan Haupt.

    Nu i dagens Danmark, hvor en ovn ikke bare er en ovn, kunne den være dejligt med om man snakker Varmluft / alm ovn eller måske damp,

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Dan,

      Det er altid alm ovn, hvis ikke andet er nævnt i opskriften :-)

      God bagelyst og lad os høre hvordan det går!

  2. Amanda

    Hej Louise :-)
    Har du nogen erfaring med, at koldhæve dejen?
    bh. Amanda

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Amanda,

      Jeg har ikke selv erfaring med at koldhæve dejen, men jeg tænker, at det ikke er noget problem. Brug ca. 5-10 g gær.

      God bagelyst!

  3. Lene Dekeuran Ullum

    Ved godt jeg lyder skepsisk, men…….225 grader i 10 minutter og skru ned på 100 grader 20-25 minutter – kan det nu passe?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lene,

      Yep, den er god nok :-) Mine brød fik præcist 26 minutter den ene gang, jeg bagte dem, og 30 minutter ved den anden test. Ingen af gangene oplevede jeg, at de ikke var færdigbagte.

      Dog er det meget forskelligt, hvordan ovne bager, så hvis du oplever, at de ikke er færdigebagte indeni, så giv dem lidt længere tid i ovnen :-)

      God bagelyst!

  4. Ellen Demant

    Hej!
    Det er et rigtig lækker valnøddebrød, men kan det passe , temperaturen skal ned på 100grader?. Brødet var ikke bagt indeni, så jeg gav det 15 min mere ved200 grader, så blev det superlækkert.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ellen,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften – dejligt at høre, at valnøddebrødet blev lækkert :-)

      Den er god nok, temperaturen skal ned på 100 grader. Dog er det meget forskelligt, hvordan ovne bager, så hvis det for dig fungerede med 200 grader, så er det bare super :-)

      Hav en dejlig dag!

  5. Nj

    Mener du virkelig at bagetiden ikke skal være længere med to relativt store brød? De er hverken helt eller halvt færdige.

    Svar
    • Louiogbeanaisen

      Hej Niels,

      Tak for din kommentar til opskriften.

      Mine brød fik præcist 26 minutter den ene gang jeg bagte dem, og 30 minutter ved den anden test. Ingen af gangene oplevede jeg, at de ikke var færdigbagte.

      Men ovne er forskellige og bager ikke ens. Måske brødene i din ovn skal have lidt ekstra.

      Du er meget velkommen til at skrive igen, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget i opskriften.

      Hav en fortsat god dag.

  6. Christina jensen

    Kan det mon du med en Guinness istedet for porter?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Jep, Guinness er en stout, så det kan du sagtens bruge :-) Jeg synes Guinness har mere smag/fylde, så brug evt. kun 2 dl og spæd op med vand for resten.

      Prøv det ad og fortæl os endelig om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)

      Hav en forrygende dag!

  7. Erik P. Olsen

    Du havde vel ikke tænkt dig at komme friskplukkede valnødder i dejgen? Dem hælder man vodka over efter at have skåret dem i 3-4 stykker. Efter 2-3 uger har du den skønneste snaps. Til valnøddebrød er tørrede valnødder det eneste rigtige.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Erik,

      Tak for input og tips til opskriften – det med snapsen må prøves en dag 😉

      Hav en fortsat god dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework