• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Valnøddebrød med porter

Valnøddebrød med porter - opskrift på brød med valnødder

Så, valnødder er åbenbart i høj kurs herude på de yderste af Aarhus kanter.

7-9 meter fra mit køkkenvindue står et massivt valnøddetræ.

Ovre på det græsstykke, hvor vi dagligt underholdes af alt fra forældre, som står og ser håbløst ud i luften, mens de skubber purken på gyngen, mødre på barsel, som skyller grøn te og sladder ned i en lind strøm og børn, der har lidt for meget fart på.

Især pigen, som konsekvent synger højlydt, når hun gynger med hørebøffer på.

Jeg siger dig, den får hele armen. Især “Genie in a bottle” er populær og den der Grand Prix-sang med mussen i nattøj. Tak til Starlight…hele sommeren!

Nå. Valnøddetræet.

Hele ugen har folk flokkes om det.

Og weekenden med.

Lørdag (meget tidlig) morgen:

En mand i stram løbebuks småløber rundt med en mulepose og kaster dugvåde valnødder i.

Frokost:

Samme mand. Nu i kort shorts. Muleposen er skiftet ud med en klassisk Brugspose og han står med en…3 meter metalstang!

Jaw’er den op i træet, mens shortsen bliver endnu kortere i den positur. Valnøddeudbyttet er ret begrænset.

Jep, jeg var klinet til vinduet og scenariet, mens min spegepølsemad røg ned.

Sen eftermiddag:

Ny mand. Med hund. Han vælger at køre en hoppe-teknik. Du ved, hop, grib fat i en gren og håb på det bedste.

Udbyttet var vist bedst for hunden, som helt sikkert har kørt sig en mavepine i weekenden.

Han efterfølges af et forældrepar med barn på skulderen – genialt træk, det må jeg give dem. De nappede en del.

Søndag:

Yes, det fortsatte.

Den sorte slyngel og jeg drejer ud af havelågen, når lige at hive en portion frisk luft ind, før blikker fanger…

Shorts-mand siddende oppe i valnøddetræet. Søndag morgen kl. 7.03. Nu med fyldt mulepose.

Og to mere stående på græsset.

Nogen er ret vilde med valnødder..

Var jeg henne og nappe valnødder på turen hjem?

Det kan du tro.

Efter en uge med heftig trafik om det træ var jeg altså nødt til at trisse hen og se på sagen.

Kom de i brødet?

Niks.

At skulle finde en metalstang frem, kidnappe et barn eller kravle op i en træ.

For så at skulle vaske og tørre dem.

Arrh.

Jeg nappede en pakke i Netto.

Men en håndfuld selvsamlet valnødder vil da være ret sejt til det her valnøddebrød med porter, det er vi helt enige om ;-)

Og jeg er sikker på, det smager ekstra godt, når du selv har siddet i træet søndag morgen – i spraglet løbebuks.

Valnøddebrød med porter - opskrift på brød med valnødder

Valnøddebrød med porter.

En efterårsbasker, som klarer det meste.

Allerbedst med æblemarmelade, blommemarmelade, en hybensag eller bare tandsmør.

Men det ville nu også gøre sig ret godt på ostebordet, hvis du er ude i den servering.

Til suppe.

Eller som sauce-opsamler til gryderetten. Bøf Stroganoff vil være et lækkert match her i weekenden.

Lækkert, men..

Skal der porter i?

Ja.

Du kan i en snæver vending gå med en Stout, hvis det er den, du har på lager.

Og skal du være helt på tværs og mukke over, at skulle hive et brev stødt koriander hjem, som aldrig ser andet end køkkenskabets mørke efterfølgende, så springer du bare over.

No hard feelings ;-)

..

Btw.

Påtænker du en valnøddejagt.

Det er tirsdag og valnøddetræet herude er fuldstændig støvsuget.

Bare så du ikke ankommer med klatreudstyr, stylter eller bestukket barn, forgæves.

Valnøddebrød med porter - opskrift på brød med valnødder

Valnøddebrød med porter

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 2 brød

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 3,5 dl porter
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 100 g valnødder
  • 100 g rugflager
  • 750 g hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom øl og vand i en skål.
  • Opløs gær i heri.
  • Tilsæt olie, sukker, salt, koriander, valnødder og rugflager.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen, mens dejen æltes sammen.
  • Ælt dejen 8 minutter på røremaskine ved medium hastighed. Dejen skal være smidig, men stadig klistret.
  • Valnøddebrød med porter - opskrift på brød med valnødder
  • Kom madfilm over skålen og lad dejen hæve 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Kom forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord uden at slå for meget af luften ud af den.
  • Del dejen i 2 stykker og form dem forsigtigt til 2 brød.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Kom et viskestykke over brødene og lad den efterhæve 40 minutter.
  • Bag brødene ved 225 grader i 10 minutter, skru ned til 100 grader og bag brødene færdige, ca. 15-20 minutter.
  • Lad brødene afkøle på en bagerist

Noter

Brødene kan fryses
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


BILLEDE 1: Valnøddebrød

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/20 sec. | Blænde: f/4.5

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 12.30. Motiv ca. 0,5 meter fra vinduet, med diffuser og reflektor på modsatte side.

 

BILLEDE 1: Valnøddebrød med hænder

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/10 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 12.30. Motiv ca. 0,5 meter fra vinduet, med diffuser.

Note: Billedet er fotograferet med 5 sekunders forsinkelse, så jeg kunne have begge mine hænder i billedet.

Tip: Smørret er frossen, så det ikke smelter undervejs.

Nørd videre med hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende 

eller

Læs mere om Foodstyling Masterclass her 

Previous Post: « Tærte med laks, spinat og fennikel
Next Post: Cheesecake brownie med brombær »

Reader Interactions

Comments

  1. Marie

    Tak for en lækker opskrift 😊 de her brød syntes jeg så så indbydende ud, at jeg bare måtte igang med at bage dem til aftenens tapasbord. Glæder mig sådan til at smage dem.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Tak for din kommentar – håber brødet blev godt 😊

      Hav en dejlig dag!

  2. Dan Haupt.

    Nu i dagens Danmark, hvor en ovn ikke bare er en ovn, kunne den være dejligt med om man snakker Varmluft / alm ovn eller måske damp,

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Dan,

      Det er altid alm ovn, hvis ikke andet er nævnt i opskriften :-)

      God bagelyst og lad os høre hvordan det går!

  3. Amanda

    Hej Louise :-)
    Har du nogen erfaring med, at koldhæve dejen?
    bh. Amanda

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Amanda,

      Jeg har ikke selv erfaring med at koldhæve dejen, men jeg tænker, at det ikke er noget problem. Brug ca. 5-10 g gær.

      God bagelyst!

  4. Lene Dekeuran Ullum

    Ved godt jeg lyder skepsisk, men…….225 grader i 10 minutter og skru ned på 100 grader 20-25 minutter – kan det nu passe?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lene,

      Yep, den er god nok :-) Mine brød fik præcist 26 minutter den ene gang, jeg bagte dem, og 30 minutter ved den anden test. Ingen af gangene oplevede jeg, at de ikke var færdigbagte.

      Dog er det meget forskelligt, hvordan ovne bager, så hvis du oplever, at de ikke er færdigebagte indeni, så giv dem lidt længere tid i ovnen :-)

      God bagelyst!

  5. Ellen Demant

    Hej!
    Det er et rigtig lækker valnøddebrød, men kan det passe , temperaturen skal ned på 100grader?. Brødet var ikke bagt indeni, så jeg gav det 15 min mere ved200 grader, så blev det superlækkert.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ellen,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften – dejligt at høre, at valnøddebrødet blev lækkert :-)

      Den er god nok, temperaturen skal ned på 100 grader. Dog er det meget forskelligt, hvordan ovne bager, så hvis det for dig fungerede med 200 grader, så er det bare super :-)

      Hav en dejlig dag!

  6. Nj

    Mener du virkelig at bagetiden ikke skal være længere med to relativt store brød? De er hverken helt eller halvt færdige.

    Svar
    • Louiogbeanaisen

      Hej Niels,

      Tak for din kommentar til opskriften.

      Mine brød fik præcist 26 minutter den ene gang jeg bagte dem, og 30 minutter ved den anden test. Ingen af gangene oplevede jeg, at de ikke var færdigbagte.

      Men ovne er forskellige og bager ikke ens. Måske brødene i din ovn skal have lidt ekstra.

      Du er meget velkommen til at skrive igen, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget i opskriften.

      Hav en fortsat god dag.

  7. Christina jensen

    Kan det mon du med en Guinness istedet for porter?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Jep, Guinness er en stout, så det kan du sagtens bruge :-) Jeg synes Guinness har mere smag/fylde, så brug evt. kun 2 dl og spæd op med vand for resten.

      Prøv det ad og fortæl os endelig om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)

      Hav en forrygende dag!

  8. Erik P. Olsen

    Du havde vel ikke tænkt dig at komme friskplukkede valnødder i dejgen? Dem hælder man vodka over efter at have skåret dem i 3-4 stykker. Efter 2-3 uger har du den skønneste snaps. Til valnøddebrød er tørrede valnødder det eneste rigtige.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Erik,

      Tak for input og tips til opskriften – det med snapsen må prøves en dag 😉

      Hav en fortsat god dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework