• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Koldhævet græskarkernebrød

Græskarkernebrød - opskrift på brød med græskarkerner

Så slutter festen altså.

Jeg gider ikke mere.

Den hænger bare ved.

10 dage med sensommer-snue.

Var jeg forbi Google med: “Hvordan bliver man rask forkølelse”?

Øh, selvfølgelig!

Resultat:

C-vitaminerne. 

Afprøvet.

Te i 10-litervis. 

Jep.

7 par sokker og den ræ’tig kradse strik. 

Been there.

Positive tanker..

Tjoo.

Selvmedlidenhed.

I stor stil.

Tryk dig rask under foden(!), haps hvidløg(!), dyp ansigtet i dampbad(!), spis tomatsuppe(!)

Tjek, tjek, tjek, tjek.

Og det er det rene humbug.

Så nu finder vi altså det tunge skyts frem; Hjemmebagt græskarkernebrød med rigelige mængder tandsmør + tjæresort, skoldhed kaffe. 

Den snue skal mases væk ;-)

Græskarkernebrød - opskrift på brød med græskarkerner

Okay, bagning. Igen. Vi har været der en del de sidste par uger: valnøddebrød med porter, speltboller og rosinbrød. Lutter gode sager til efteråret, efter en brændvarm sommer, hvor det var noget bøvl med det tandsmør, som mest af alt drev ned af armen.

Så der er revanche nu og røremaskinen kører derudaf.

Er du også lun på revanche, så får du græskarkernebrødet her. Med 99% flere græskarkerner end det, du finder hos bageren og på bakeoff-hylderne.

Seriøst  jeg nappede en pose i Bilka forleden.

(Jojo, man burde ligge med dynen op over ørerne ved snue..men 10 dage, så har den dyne altså slugt alt livskraft – og dig.)

Nå. Men.

4 græskarkerner i en bolle, Bilka. F-i-r-e!

What?

Det laver vi om på her:

Græskarkernebrød 101

  • Ja, 550 g mel til 4,5 dl væske, den er god nok. Jeg hører ofte i kommentarfeltet, at mine brøddeje er våde og besværlige. Og vi er helt enige, men livet er bare for kort til tørt og kedeligt brød. Så bakser du med den sag, så tjek “undgå tørt brød og tunge boller”.
  • Du har ikke grahamsmel i skabet? No worries. Fuldkornshvedemel, spelt, rug – alt andet groft mel fungerer lige så fint her.
  • Ligger du ikke inde med en røremaskine, så finder du håndmixeren frem. Hiver dejkrogene på og giver den gas. Men duft lige. Det er ret nemt at brænde sådan en håndmixer af, så giv den gerne en pause eller to. Dejen hviler fint i mellemtiden.
  • Er du ikke sådan ellevild med græskarkerner, så skal du ikke bage brødet. Vi taler en massiv mængde heri. Er du mere sådan: “Well, det er lækkert, men jeg vil også gerne smage andet”, så skru mængden ned til 50-75 g græskarkerner.

Find hele opskriften på græskarkernebrød herunder aka. kuren mod snue ;-)

Og du melder bare ind i kommentarfeltet, hvis du skulle have en magisk turbo-kur oppe i ærmet.

Græskarkernebrødet er lidt langsom i optrækket…

Græskarkernebrød - opskrift på brød med græskarkerner

Græskarkernebrød - opskrift på brød med græskarkerner

Koldhævet græskarkernebrød

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 2 stk

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4,5 dl koldt vand
  • 125 g græskarkerner
  • 2 tsk salt
  • 150 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk olie, til skålen
  • 100 g hakkede græskarkerner, til at vende brødene i
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gærren i vandet.
  • Tilsæt græskarkerner, salt, grahamsmel og hvedemel.
  • Ælt dejen på en røremaskine til den er smidig og glat (ca. 8 minutter ved medium hastighed).
  • Kom dejen i en skål smurt med olie.
  • Dæk skålen til med madfilm og kom den i køleskabet i 18-24 timer.
  • Tag skålen ud og lad den stå på køkkenbordet 1 time.
  • Forvarm imens ovnen, med en bageplade i, til 250 grader (alm. ovn).
  • Vend forsigtigt dejen ud på køkkenbordet.
  • Del den i 2 eller lav 1 stort brød.
  • Vend brødene i hakkede græskarkerner.
  • Kom brødene over på den varme bageplade med bagepapir.
  • Skru ovnen ned til 225 grader og bag brødene i ca. 20-25 minutter (længere, hvis du bager ét stort brød)
  • Tag brødene ud af ovnen og afkøl dem på en bagerist.

Noter

Brødene kan fryses.
Græskarkernerne i dejen kan ristes på en pande inden brug for endnu mere smag
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Græskarkernebrød - opskrift på brød med græskarkerner

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i Raw og kun efterbehandlet i Adobe Lightroom.


BILLEDE 1: To græskarkernebrød

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 12.30, overskyet dag. Motiv ca. 0,5 meter fra vinduet, med meget tynd diffuser for vinduet.

 

BILLEDE 4: Græskarkernebrød, tæt på

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/250 sec. | Blænde: f/2.0

Lys:  Skråt sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 12.30, overskyet dag. Motiv ca. 0,5 meter fra vinduet, med meget tynd diffuser for vinduet.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få genveje til lækre madbilleder på rekordtid

 

 

Græskarkernebrød - opskrift på brød med græskarkerner

Previous Post: « Cheesecake brownie med brombær
Next Post: Sådan køber du et brugt kamera »

Reader Interactions

Comments

  1. Nette

    Bagte dette brød i går. Skruede lidt ned for mængden af græskarkerner. Ristede kernerne, da jeg synes, at de smager meget bedre sådan. Skønt, velsmagende brød. Fantastisk at nyde sammen med morgenkaffen. Tak for opskriften. Den er nu gemt under favoritter :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nette,

      Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften!

      Lyder lækkert med ristede kerner – tak for tippet 👍

      Hav en skøn dag!

  2. Amanda

    Hej.
    Er det muligt at skifte hvedemel ud med rugmel? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Amanda,

      Nej, det kan du desværre ikke. Hvis brødet udelukkende består af groft mel, vil det ikke kunne hæve. Du kan tilgengæld udskifte grahamsmel med rugmel – det giver også en lækker smag.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

  3. Annette

    Kan de bages som boller istedet ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Annette,

      Sagtens 🙂 Giv dem ca. 18 minutter i stedet for.

      God bagelyst!

  4. LUISE KOLBERG

    Vil man kunne udskifte græskarkerne ud med solsikkefrø i opskriften på græskarkernebrød?
    Kh Luise Kolberg

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Luise,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Ja da, du kan sagtens udskifte græskarkernerne ud med solsikkefrø men tænker, at du måske skal skrue lidt ned for mængden, da solsikkekerner kan være meget markante i smagen 🙂

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

      Hav en skøn dag!

  5. Jenny

    Jeg tror, din forkølelses hjerne er snublet i %-regningen. 99% flere kerner betyder lige under dobbelt så mange, i dit tilfælde 8 kerner (minus en spids) i en bolle.

    Svar
  6. Camilla

    Du skal rive ingefær blandet det med friskpresset citronsaft og honning ( rigeligt af det) overhæld med kogende vand, så har du en eminent te og du er rask imorgen😉
    Den kan sagtens drikkes kold også, bare lad det hele ligge i vandet og si fra i koppen

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Tak for din kommentar og gode råd til at gøre mig rask :-)

      Det må prøves :-)

      Hav en dejlig dag og god weekend!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework