• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Cheesecake brownie med brombær

|Gæstepost|

Foto: Gitte Enevoldsen

Scenen er ryddet. Louiogbearnaisen bliver igen overtaget af en af de seje studerende på Foodstyling Masterclass – og den her gang med bragende gode godter til de søde tænder.

Er du klar? 

Tag godt imod månedens gæsteskribent og studerende på Foodstyling Masterclass; Gitte fra froekenfryd.dk

Foto: Gitte Enevoldsen

Gæstepost: Gitte

Der står allerede september i kalenderen, og det er om at nyde de sidste varme solstråler. Ingen tvivl om at jeg elsker sommeren mest, men det er også helt ok at den lakker mod enden.

Jeg elsker, at naturen forandrer sig og at se årstidernes skiften. Findes der noget så smukt som efterårets flotte gule, røde og orange farver? Jeg bliver lige fortryllet hvert år.

Min snak om vejr og skiftende årstider skyldes, at jeg har fået den ære at dele en opskrift her på Louiogbearnaisen.dk. Jeg har derfor haft hovedet i blød for at finde på en lækker opskrift med råvarer som er i sæson.

Gode grunde til at bruge sæsonens råvarer:

Jeg ynder at bruge årstidens råvarer, når menuen planlægges. Det er der mange fordele ved. For det første, så smager råvarerne bare bedst, når de er i sæson! Ligeledes er de billigere. Sidst men ikke mindst, er det godt for miljøet at bruge lokale råvarer i sæson!

Det giver også en naturlig variation at bruge sæsonens råvarer.

Jeg kan godt lide, at man har noget at se frem til at spise, noget man forbinder med en bestemt årstid. F.eks. søde danske jordbær om sommeren, de første rabarber til foråret. Til efteråret en masse lækre rodfrugter og selvfølgelig æbler – herhjemme indtages æblekage i mange afskygninger på denne årstid.

Det er hyggeligt, når der opbygges traditioner omkring maden. Nogle af mine bedste barndomsminder stammer fra, når vi var ude at plukke brombær. Hvert år tog vi ud og plukkede løs i en plantage og lavede brombærmarmelade i store mængder. Vi sluttede dagen af med at nyde brombærmarmeladen til min mors hjemmelavede pandekager.

Brombær er at finde mange steder, så det er bare om at tage afsted på jagt i naturens eget spisekammer. De lækre sød-syrlige bær kan plukkes fra august til oktober.

Udover at jeg elsker brombær, så elsker jeg også chokolade. Chokoladeafhængig kan man vist godt kalde mig. Jo mere våd og snasket jo bedre – brownie er noget af det bedste jeg ved.

Også cheesecake har jeg en svaghed for.

 Cheesecake brownie med brombær var derfor svaret, hvis alle mine yndlings komponenter skulle samles i én kage!

Foto: Gitte Enevoldsen

Cheesecake brownie med brombær

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 1 kage

Ingredienser

Brownie

  • 150 g. smør
  • 175 g.  sukker
  • 150 g. mørk chokolade
  • 3 æg
  • 1/4 tsk. salt
  • 75 g. hvedemel
  • 50 g. valnøddekerner

Cheesecake

  • 200 g. flødeost, ikke light
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g. sukker

Brombærpuré

  • 175 g. brombær
  • 1 spsk. sukker
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Brownie

  • Hak chokoladen groft, og smelt det sammen med sukker og smør i en gryde ved svag varme.
  • Tag gryden af varmen og pisk æggene i. Pisk godt imellem hvert æg.
  • Bland mel, salt og valnøddekerner, og vend det i dejen.
  • Kom dejen i en form (ca. 20 x 30 cm.) beklædt med bagepapir.

Cheesecake

  • Pisk flødeost med æg, vaniljesukker og sukker til en cremet blanding.
  • Fordel blandingen over browniedejen i et jævnt lag.

Brombærpuré

  • Skyl brombærrene og kom dem i en gryde sammen med sukkeret.
  • Kog det i ca. 5 min. og mos det godt med grydeskeen.
  • Fordel det med en ske ovenpå kagen og lav mønster med spidsen af en kniv. Undgå at komme ned i browniedejen.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min. ved 175 grader.
  • Lad din cheesecake brownie med brombær køle af, inden du skærer den ud i firkanter.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Foto: Gitte Enevoldsen

 


 

Mød Gitte

Jeg er iværksætter og blogger med en forkærlighed for 50’erne. Med min lille rullende vintage café kører jeg rundt til fester og events, hvor der langes is, kage og candyfloss over disken.

Jeg er passioneret kagebager, og på min blog deler jeg opskrifter på lækre kager og desserter.

Det vil glæde mig, hvis du har lyst til kigge indenfor i mit lille nostalgiske univers!

Følg Gitte her:

  • Blog: froekenfryd.dk
  • Instagram: www.instagram.com/froeken_fryd/
  • Facebook: www.facebook.com/froekenfryd.dk

 

Previous Post: « Valnøddebrød med porter
Next Post: Koldhævet græskarkernebrød »

Reader Interactions

Comments

  1. J

    Kan man bruge hindbær i stedet for brombær? :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ja, det tænker jeg sagtens du kan 😀

      Prøv det ad og lad os høre, hvordan det går!

      Hav en forrygende dag

  2. Julie

    Først mange tak for skønne opskrifter – og super flot hjemmeside.
    Er kagen stadig god dagen efter ? Og også hvis det er til gæster.. og ikke bare ens egen mund.

    Tak Julie

    Svar
    • Gitte

      Hej Julie

      Kagen er stadig god (hvis ikke bedre) dagen efter, så den kan du sagtens servere for dine gæster på 2. dagen :-)

      God dag,
      Mvh Gitte

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework