• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Cheesecake brownie med brombær

|Gæstepost|

Foto: Gitte Enevoldsen

Scenen er ryddet. Louiogbearnaisen bliver igen overtaget af en af de seje studerende på Foodstyling Masterclass – og den her gang med bragende gode godter til de søde tænder.

Er du klar? 

Tag godt imod månedens gæsteskribent og studerende på Foodstyling Masterclass; Gitte fra froekenfryd.dk

Foto: Gitte Enevoldsen

Gæstepost: Gitte

Der står allerede september i kalenderen, og det er om at nyde de sidste varme solstråler. Ingen tvivl om at jeg elsker sommeren mest, men det er også helt ok at den lakker mod enden.

Jeg elsker, at naturen forandrer sig og at se årstidernes skiften. Findes der noget så smukt som efterårets flotte gule, røde og orange farver? Jeg bliver lige fortryllet hvert år.

Min snak om vejr og skiftende årstider skyldes, at jeg har fået den ære at dele en opskrift her på Louiogbearnaisen.dk. Jeg har derfor haft hovedet i blød for at finde på en lækker opskrift med råvarer som er i sæson.

Gode grunde til at bruge sæsonens råvarer:

Jeg ynder at bruge årstidens råvarer, når menuen planlægges. Det er der mange fordele ved. For det første, så smager råvarerne bare bedst, når de er i sæson! Ligeledes er de billigere. Sidst men ikke mindst, er det godt for miljøet at bruge lokale råvarer i sæson!

Det giver også en naturlig variation at bruge sæsonens råvarer.

Jeg kan godt lide, at man har noget at se frem til at spise, noget man forbinder med en bestemt årstid. F.eks. søde danske jordbær om sommeren, de første rabarber til foråret. Til efteråret en masse lækre rodfrugter og selvfølgelig æbler – herhjemme indtages æblekage i mange afskygninger på denne årstid.

Det er hyggeligt, når der opbygges traditioner omkring maden. Nogle af mine bedste barndomsminder stammer fra, når vi var ude at plukke brombær. Hvert år tog vi ud og plukkede løs i en plantage og lavede brombærmarmelade i store mængder. Vi sluttede dagen af med at nyde brombærmarmeladen til min mors hjemmelavede pandekager.

Brombær er at finde mange steder, så det er bare om at tage afsted på jagt i naturens eget spisekammer. De lækre sød-syrlige bær kan plukkes fra august til oktober.

Udover at jeg elsker brombær, så elsker jeg også chokolade. Chokoladeafhængig kan man vist godt kalde mig. Jo mere våd og snasket jo bedre – brownie er noget af det bedste jeg ved.

Også cheesecake har jeg en svaghed for.

 Cheesecake brownie med brombær var derfor svaret, hvis alle mine yndlings komponenter skulle samles i én kage!

Foto: Gitte Enevoldsen

Cheesecake brownie med brombær

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 1 kage

Ingredienser

Brownie

  • 150 g. smør
  • 175 g.  sukker
  • 150 g. mørk chokolade
  • 3 æg
  • 1/4 tsk. salt
  • 75 g. hvedemel
  • 50 g. valnøddekerner

Cheesecake

  • 200 g. flødeost, ikke light
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g. sukker

Brombærpuré

  • 175 g. brombær
  • 1 spsk. sukker
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Brownie

  • Hak chokoladen groft, og smelt det sammen med sukker og smør i en gryde ved svag varme.
  • Tag gryden af varmen og pisk æggene i. Pisk godt imellem hvert æg.
  • Bland mel, salt og valnøddekerner, og vend det i dejen.
  • Kom dejen i en form (ca. 20 x 30 cm.) beklædt med bagepapir.

Cheesecake

  • Pisk flødeost med æg, vaniljesukker og sukker til en cremet blanding.
  • Fordel blandingen over browniedejen i et jævnt lag.

Brombærpuré

  • Skyl brombærrene og kom dem i en gryde sammen med sukkeret.
  • Kog det i ca. 5 min. og mos det godt med grydeskeen.
  • Fordel det med en ske ovenpå kagen og lav mønster med spidsen af en kniv. Undgå at komme ned i browniedejen.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min. ved 175 grader.
  • Lad din cheesecake brownie med brombær køle af, inden du skærer den ud i firkanter.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Foto: Gitte Enevoldsen

 


 

Mød Gitte

Jeg er iværksætter og blogger med en forkærlighed for 50’erne. Med min lille rullende vintage café kører jeg rundt til fester og events, hvor der langes is, kage og candyfloss over disken.

Jeg er passioneret kagebager, og på min blog deler jeg opskrifter på lækre kager og desserter.

Det vil glæde mig, hvis du har lyst til kigge indenfor i mit lille nostalgiske univers!

Følg Gitte her:

  • Blog: froekenfryd.dk
  • Instagram: www.instagram.com/froeken_fryd/
  • Facebook: www.facebook.com/froekenfryd.dk

 

Previous Post: « Valnøddebrød med porter
Next Post: Koldhævet græskarkernebrød »

Reader Interactions

Comments

  1. J

    Kan man bruge hindbær i stedet for brombær? :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ja, det tænker jeg sagtens du kan 😀

      Prøv det ad og lad os høre, hvordan det går!

      Hav en forrygende dag

  2. Julie

    Først mange tak for skønne opskrifter – og super flot hjemmeside.
    Er kagen stadig god dagen efter ? Og også hvis det er til gæster.. og ikke bare ens egen mund.

    Tak Julie

    Svar
    • Gitte

      Hej Julie

      Kagen er stadig god (hvis ikke bedre) dagen efter, så den kan du sagtens servere for dine gæster på 2. dagen :-)

      God dag,
      Mvh Gitte

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework