• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Tærte med laks, spinat og fennikel

Tærte med laks, spinat og fennikel

Fredag aften. I sofaen midt mellem popcorn, Suits og en snorkende hvalp mast ned i smørhullet

Undertegnede: “Glæder du dig til weekenden?”

Kæresten: “Mmmm…”

Undertegnede (sagt henslængt nordjysk): “Ve’ du, hva’ vi ska’?”

Kæresten (med ekstrem forhåbning i stemmen): “Ligge på sofaen og spise popcorn?”

Undertegnede (meget begejstret): “Nope”

Undertegnede: “Jeg har jo læst den der bog færdig med Life-changing Magic of Tidying up og [indsæt selv 3 minutters foredrag om pointer, observationer og ord som; bedre energi, universet, mental plads, flow…]

Kæresten (nu med bange anelser, for han kender det ansigtsudtryk og toneleje): Høhø… [indsæt selv virkelig dårlig mande-joke om flow]

Undertegnede (stadig voldsom begejstret): “Jeg har lagt en plan.”

Kæresten (mere træt end nogensinde for ordet “plan”, “projekt” og “jeg har tænkt på..” betyder alt andet end sofa og popcorn ): “Jeg har ikke noget, som skal ryddes op!”

Undertegnede: “Arrh..det bliver hyggeligt.”

…

Og sådan endte weekenden med:

  • 2 fulde dages (top hyggelig) oprydning
  • 8 ture på genbrugspladsen, sammen med resten af Aarhus
  • 10 sorte sække og storsælger på DBA
  • 4 ture i Ikea, som kæresten slap for – bare rolig ;-)
  • Og ét styk tærte efter oprydning af fryseren

 

Tærte med laks, spinat og fennikel - opskrift på hjemmelavet tærte

Den får du her:

Helt klassisk tærtesag med laks, spinat og cremefraiche/æg-masse.

Fenniklen kom ind fra højre, da den lå og råbte i grøntsagsskuffen. Ligeledes med tærtedejen, som blev gravet frem under fryser-oprydning. Er du mere på en hjemmelavet, grov tærtedej, så napper du den. Du finder min bedste tærtedej her.

Og så er tærten bare lige ud af landevejen.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Husk metalform med løs bund, så du sikrer, at din tærte bliver sprød og den kan forlade formen igen. Du gider ikke det der med at grave dit tærtestykke ud i 7-10 stykker, fordi formen stædigt holder fast!

Server tærten med en omgang grøn salat med de pivfriske, danske æbler, som allerede fås. Den her salat med æbler og valnødder vil være ret godt selskab til laksetærten.

Og haps – aftensmaden er klaret.

Præcis ligesom energien herhjemme.

Jeg ved ikke, om det var helt sådan Marie Kondo (kvinden bag bogen) forestillede sig det, men jeg kører nu den her:

“Whaaat! Ej, det er bare SÅ lækkert! Arhmen, f***, det er bare genialt!”

Altså højlydt, hver gang jeg åbner en skuffe eller skab og beundrer min egen oprydning og nylige orden.

Universet og jeg er vild med det ;-)

Næsten lige så meget, som laksetærte med spinat.

 

Tærte med laks, spinat og fennikel

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 rulle tærtedej eller hjemmelavet tærtedej, eller 1 hjemmelavet tærtedej
  • 2 spsk olie
  • 1 fennikel
  • 250 g frisk spinat, skyllet
  • 250 g frisk laks
  • 3 æg
  • 3 dl cremefraiche, her 18% - 9% kan også bruges
  • 1/4 tsk muskat
  • Salt/peber
  • Friskhakket dild
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom tærtedejen i en metal tærteform med løs bund eller en springform.
  • Prik bunden med en gaffel.
  • Forbag bunden ved 200 grader i ca. 8-10 minutter (afhængig af tærtedejen).
  • Skær fennikel i tynde strimler.
  • Varm en pande op med olie og svits fennikelskiverne ved medium varme - de skal ikke tage farve, men begynde at blive klare. Det tager ca. 5 minutter.
  • Tilsæt frisk spinat, vend det lidt rundt med fenniklen og lad det falde sammen.
  • Krydr med salt og peber.
  • Tag panden af varmen og lad det afkøle lidt.
  • Pisk æg, cremefraiche, muskat, salt pg peber sammen.
  • Skær laksen i grove tern.
  • Vend hurtigt fennikel/spinat-blandingen med æggemassen og fordel det på den forbagte tærtebund.
  • Læg laksetern i tærtefyldet.
  • Bag tærten ved 200 grader i ca. 40 minutter - til den er fast og gylden.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle 5-10 minutter til den har sat sig.
  • Top med frisk dild og server.

Noter

Kan fryses.
Frisk spinat kan udskiftes med frossen, optøet og drænet spinat.
Cremefraiche kan udskiftes med hytteost, fromage frais..
Fennikel kan udelades.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Tærte med laks, spinat og fennikel - opskrift på hjemmelavet tærte

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og kun efterbehandlet i Adobe Lightroom.


BILLEDE 1: 

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/45 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vestvendt-vindue kl. 12.00. Motiv ca. 1 meter fra vinduet, med diffuser foran vinduet og skrå reflektor på modsatte side.

Tag bedre madbilleder – klik her og se gratis video-træning

 

Previous Post: « Rosinbrød
Next Post: Valnøddebrød med porter »

Reader Interactions

Comments

  1. janne holm

    hej louise

    tak for dine dejlige opskrifter. vil bare lige høre om de 200 gr til tærten, er alm. varme eller varmluft

    venlige hilsner
    janne holm

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Janne,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Det er altid alm. ovn, hvis ikke andet er nævnt i opskriften :-)

      Prøv den ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på blogindlægget.

      Hav en skøn dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework