• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Rosinbrød

Rosinbrød med kærnemælk - opskrift på brød med rosiner

Uhh.

Duften af nybagt brød.

Eller kage.

Du lurer på det i kaffebordet. I kantinen. Til forældremødet. I en råkold idrætshal søndag formiddag.

Og det er fyldt med chokoladestykker.

Haps haps.

Indtil du får skiven bakset over på tallerkenen og..

Det er rosiner!

Noo..

Kender du det?

Den heftige skuffelse, som næsten ikke kan skjules.

Uanset om det er brød eller kage. Men især brød, for der er ikke meget sukker og smør, som kan skjule de der lune rosiner.

Du sidder der.

Stirrer intenst på skiven.

Overvejer om du ubemærket kan hive dem ud, skjule dem i den tynde, stive serviet.

Arh.

Det er også noget gratværk. Og rosinsmagen hænger jo ved.

Du er voksen, der ingen vej uden om.

..

Nå. Men.

Welcome to the club.

Du er ikke alene, jeg kender alt til rosin-skuffelsen :-)

Og derfor har jeg bagt et rosinbrød.

Yes.

Fordi jeg nærmer mig et skarpt aldershjørne, sagtens kan køre rosiner ned i både gryderetter, salater og helt rå. De er ikke favoritten, der suser svesken ind, men rosinerne, de glider fint ned.

Bare ikke i brød og kage.

Og det skal altså være løgn nu; “Louise, grow up.”

Så med kærnemælk, farin og lidt groft mel blev plan “rosin” skudt i gang. Og nåhr ja, med en pæn form på brødet også – alle tricks gælder, du ved.

Bageguide: Derfor ligner dit brød ikke det i en opskrift (og hvad du skal gøre ved det )  

Resultat: 

Tjoo..

Der røg da 4, 5-7 skiver ned med tandsmør. Vi nærmer os bestemt voksenlivet ;-)

Men om rosin-skuffelsen er kureret i al fremtid.

Næppe.

Chokolade slår bare rosiner til hver en tid.

Rosinbrød med kærnemælk - opskrift på brød med rosiner

Opskriften kan du som altid stikke i lommen herunder.  Men inden du når så langt, så lad os lige suse over et par punkter i opskriften.

Rosinbrød 101

  • Ja da! Selvfølgelig kan rosiner erstattes, hvis du har samme kvaler med dem (eller skal have brødet med til uddeling!). Chokolade er altid et hit, men andre tørrede frugter er heller ikke dumt. Tranebær, abrikoser, æble, dadler – you get the picture. 
  • Mere fyld? Got ya. Fyld brødet med en håndfuld nødder eller kerner. Og skal der ekstra smæk på smagen, så rister du lige nødderne inden du kaster dem i brødet.
  • Nope, der er ingen krydderier i brødet, men en 1 tsk kardemomme eller kanel vil bestemt være toplækkert.
  • Du bestemmer fuldstændig om du kører en brødkrans, hælder brødet i en form eller napper en omgang boller. Er du på bollerne, så juster lige bagetiden. 15-20 minutter vil nok være ret passende.
  • Kærnemælk kan fint erstattes af yoghurt eller mælk. Intet problem. Bruger du mælk, så holder brødet sig knap så frisk i flere dage. Men det er nu også allerbedst 30 minutter efter, det er hevet ud af ovnen.
  • Jojo, man kunne sagtens undlade det grove mel. Eller erstatte det med andet mel, hvis dit supermarkedet er lidt sparsom i udvalget.

 

Rosinbrød med kærnemælk - opskrift på brød med rosiner

Rosinbrød med kærnemælk

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 1

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 dl varmt vand
  • 2 spsk brun farin
  • 2 tsk salt
  • 100 g rosiner
  • 150 g hvid hvedemel
  • 350-400 g hvedemel
  • 4 spsk olie

Sådan gør du

  • Bland kærnemælk med varmt vand, så du får en lunken blanding.
  • Opløs gær i væsken.
  • Tilsæt farin, salt, rosiner, hvid hvedemel og hvedemel.
  • Ælt dejen på en røremaskine (medium hastighed) i ca. 8 minutter - til dejen er glat og smidig, men stadig let klistret.
  • Kom madfilm over skålen og lad dejen hæve ca. 1,5 time til den er dobbelt størrelse.
  • Smør et bord med olie. Hæld dejen ud herpå.
  • Form den forsigtigt til en lang, tyk pølse
  • Form pølsen til en krans på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk kransen til med et viskestykke og lad den efterhæve ca. 45 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg, kold kaffe eller spring det over.
  • Bag brødet ved 200 grader i ca. 25 minutter - til det er gennembagt og gyldent.
  • Tag det ud og lad det afkøle på en bagerist.

Noter

Brødet kan fryses.
Rosiner kan udelades eller erstattes med anden tørret frugt eller chokolade.
1 tsk kardemomme eller kanel kan tilsættes
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 


MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


BILLEDE 1: Rosinbrød, udskåret krans

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/5.6

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 19.30, hvor solen stod lavt. Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet, uden diffuser for at få meget hårdt lys i billedet.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til lækre madbilleder på rekordtid
Previous Post: « Speltboller
Next Post: Tærte med laks, spinat og fennikel »

Reader Interactions

Comments

  1. Annika

    Hehe… Der har jeg det modsat.. .ser en mage eller brød med nogle mørke klumper og tænker rosiner :D …. skuffelsen når det er chokolade stråler vist ud af mig, men ryger da ned..
    ALT for sjældent at der er brød og kager med rosiner…

    Min nevø fyldte så 8 år i sidste uge – hans mor havde bagt boller mm til skolen.. Nej, knægten ville selv, så han gik igang efter aftensmaden med at bage selv… Hans mor lærte det – det hjælper ikke at bage, for det betyder bare at resten af familien skal leve af kager i flere dage ;) Da det blev tid til familie-fødselsdag ville han også selv – og “stor dreng”… han ville have rosiner i bollerne :D
    (og han bager selv – mor kan måske! får lov til at hjælpe med at forme bollerne, samt sætte ind og tage ud af ovnen, men han vejer, ælter mm selv). 8 år gammel blev han ja :D

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Annika,

      Tak for din kommentar – sikke en stor dreng – bager selv og så endda med rosiner i :-)

      Stort tillykke med ham :-

      Hav en dejlig dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework