• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Rosinbrød

Rosinbrød med kærnemælk - opskrift på brød med rosiner

Uhh.

Duften af nybagt brød.

Eller kage.

Du lurer på det i kaffebordet. I kantinen. Til forældremødet. I en råkold idrætshal søndag formiddag.

Og det er fyldt med chokoladestykker.

Haps haps.

Indtil du får skiven bakset over på tallerkenen og..

Det er rosiner!

Noo..

Kender du det?

Den heftige skuffelse, som næsten ikke kan skjules.

Uanset om det er brød eller kage. Men især brød, for der er ikke meget sukker og smør, som kan skjule de der lune rosiner.

Du sidder der.

Stirrer intenst på skiven.

Overvejer om du ubemærket kan hive dem ud, skjule dem i den tynde, stive serviet.

Arh.

Det er også noget gratværk. Og rosinsmagen hænger jo ved.

Du er voksen, der ingen vej uden om.

..

Nå. Men.

Welcome to the club.

Du er ikke alene, jeg kender alt til rosin-skuffelsen :-)

Og derfor har jeg bagt et rosinbrød.

Yes.

Fordi jeg nærmer mig et skarpt aldershjørne, sagtens kan køre rosiner ned i både gryderetter, salater og helt rå. De er ikke favoritten, der suser svesken ind, men rosinerne, de glider fint ned.

Bare ikke i brød og kage.

Og det skal altså være løgn nu; “Louise, grow up.”

Så med kærnemælk, farin og lidt groft mel blev plan “rosin” skudt i gang. Og nåhr ja, med en pæn form på brødet også – alle tricks gælder, du ved.

Bageguide: Derfor ligner dit brød ikke det i en opskrift (og hvad du skal gøre ved det )  

Resultat: 

Tjoo..

Der røg da 4, 5-7 skiver ned med tandsmør. Vi nærmer os bestemt voksenlivet ;-)

Men om rosin-skuffelsen er kureret i al fremtid.

Næppe.

Chokolade slår bare rosiner til hver en tid.

Rosinbrød med kærnemælk - opskrift på brød med rosiner

Opskriften kan du som altid stikke i lommen herunder.  Men inden du når så langt, så lad os lige suse over et par punkter i opskriften.

Rosinbrød 101

  • Ja da! Selvfølgelig kan rosiner erstattes, hvis du har samme kvaler med dem (eller skal have brødet med til uddeling!). Chokolade er altid et hit, men andre tørrede frugter er heller ikke dumt. Tranebær, abrikoser, æble, dadler – you get the picture. 
  • Mere fyld? Got ya. Fyld brødet med en håndfuld nødder eller kerner. Og skal der ekstra smæk på smagen, så rister du lige nødderne inden du kaster dem i brødet.
  • Nope, der er ingen krydderier i brødet, men en 1 tsk kardemomme eller kanel vil bestemt være toplækkert.
  • Du bestemmer fuldstændig om du kører en brødkrans, hælder brødet i en form eller napper en omgang boller. Er du på bollerne, så juster lige bagetiden. 15-20 minutter vil nok være ret passende.
  • Kærnemælk kan fint erstattes af yoghurt eller mælk. Intet problem. Bruger du mælk, så holder brødet sig knap så frisk i flere dage. Men det er nu også allerbedst 30 minutter efter, det er hevet ud af ovnen.
  • Jojo, man kunne sagtens undlade det grove mel. Eller erstatte det med andet mel, hvis dit supermarkedet er lidt sparsom i udvalget.

 

Rosinbrød med kærnemælk - opskrift på brød med rosiner

Rosinbrød med kærnemælk

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 1

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 dl varmt vand
  • 2 spsk brun farin
  • 2 tsk salt
  • 100 g rosiner
  • 150 g hvid hvedemel
  • 350-400 g hvedemel
  • 4 spsk olie
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland kærnemælk med varmt vand, så du får en lunken blanding.
  • Opløs gær i væsken.
  • Tilsæt farin, salt, rosiner, hvid hvedemel og hvedemel.
  • Ælt dejen på en røremaskine (medium hastighed) i ca. 8 minutter - til dejen er glat og smidig, men stadig let klistret.
  • Kom madfilm over skålen og lad dejen hæve ca. 1,5 time til den er dobbelt størrelse.
  • Smør et bord med olie. Hæld dejen ud herpå.
  • Form den forsigtigt til en lang, tyk pølse
  • Form pølsen til en krans på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk kransen til med et viskestykke og lad den efterhæve ca. 45 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg, kold kaffe eller spring det over.
  • Bag brødet ved 200 grader i ca. 25 minutter - til det er gennembagt og gyldent.
  • Tag det ud og lad det afkøle på en bagerist.

Noter

Brødet kan fryses.
Rosiner kan udelades eller erstattes med anden tørret frugt eller chokolade.
1 tsk kardemomme eller kanel kan tilsættes
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 


MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod, fotograferet i raw og efterbehandlet i Adobe Lightroom.


BILLEDE 1: Rosinbrød, udskåret krans

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/5.6

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 19.30, hvor solen stod lavt. Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet, uden diffuser for at få meget hårdt lys i billedet.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til lækre madbilleder på rekordtid
Previous Post: « Speltboller
Next Post: Tærte med laks, spinat og fennikel »

Reader Interactions

Comments

  1. Annika

    Hehe… Der har jeg det modsat.. .ser en mage eller brød med nogle mørke klumper og tænker rosiner :D …. skuffelsen når det er chokolade stråler vist ud af mig, men ryger da ned..
    ALT for sjældent at der er brød og kager med rosiner…

    Min nevø fyldte så 8 år i sidste uge – hans mor havde bagt boller mm til skolen.. Nej, knægten ville selv, så han gik igang efter aftensmaden med at bage selv… Hans mor lærte det – det hjælper ikke at bage, for det betyder bare at resten af familien skal leve af kager i flere dage ;) Da det blev tid til familie-fødselsdag ville han også selv – og “stor dreng”… han ville have rosiner i bollerne :D
    (og han bager selv – mor kan måske! får lov til at hjælpe med at forme bollerne, samt sætte ind og tage ud af ovnen, men han vejer, ælter mm selv). 8 år gammel blev han ja :D

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Annika,

      Tak for din kommentar – sikke en stor dreng – bager selv og så endda med rosiner i :-)

      Stort tillykke med ham :-

      Hav en dejlig dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework