• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Guinness Brownies med chokoladeganache

Guinness Brownies med chokoladeganache - opskrift på brownie

Okaaay. En stor, fed brownie! Meget sommerligt, Louise? 

Yes.

For sommer-oprydningen fortsætter. Med de billeder og opskrifter, der aldrig når ud af notesbogen, google doc-dokumentet eller den fedtede lap papir, den blev kradset ned på.

I dag med en test-brownie fra et kundeprojekt først på året.

Der var tæt kapløb, men den endte med at lade pladsen for en mere klassisk sag.

Bedre?

Naaah, bare knap så voldsom ;-)

For det er den her brownie med mørk øl, masser af chokolade og en heftig chokolade ganache.

Egentlig kunne den nok kaldes en ræ’tig tung chokoladekage, men da vi kører uden bagepulver og natron, så er det altså mere til brownies-siden.

Anyway.

Den er til dig, der er kørt træt i en citron- og jordbærkager.

Dig, som kører en skoldhed, kulsort kop kaffe i 30 graders varme.

Dig, som fint spankulerer stranden tynd med brownie klæbende til tænderne.

Du får den herunder.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

 

Men hey.

Hiver du dine brownies med på stranden, så pas på.

Ikke bare med chokoladeganache i 30 graders varme…

Men jeg garanterer dig. Der bliver trafik ved dit håndklæde og køleboksen.

 

Guinness Brownies med chokoladeganache - opskrift på brownie

 

Guinness Brownies med chokoladeganache - opskrift på brownie

Guinness Brownies med chokolade ganache

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 10 pers

Ingredienser

  • 175 mørk chokolade, ca. 50-60%
  • 225 g smør, blødt
  • 300 g lys muscovadosukker, eller 200 g farin + 100 alm. sukker
  • 4 æg
  • 1 dl Guinness
  • 125 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 150 g mørk chokolade, grofthakket

Chokoladeganache

  • 110 chokolade
  • 80 g piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • Flagesalt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen og lad den afkøle, mens du laver næste steps.
  • Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt - ca. 3-4 minutter!
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Tilsæt guinness og smeltet chokolade og vend det i.
  • Bland mel og kakaopulver i en anden skål.
  • Sigt det i dejen og vend det forsigtigt rundt til dejen er jævn.
  • Kom hakket chokolade i og vend det rundt.
  • Beklæd en bageform med bagepapir og fordel dejen heri.
  • Bag ved 175 grader, alm. ovn, i ca. 30 minutter. Prik med en tandstik - dejen skal stadig være lidt fugtig i midten.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist i formen.

Chokoladeganache

  • Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
  • Varm fløden i en lille gryde til lige under kogepunktet.
  • Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det står 10 minutter uden, du piller ved det!
  • Rør rundt til al chokoladen er smeltet - smag til med flormelis.
  • Afkøl chokoladeganachen til den bliver tyk/smørbar - enten i et halvkoldt køkken eller i køleskabet (husk at holde øje med den i køleskabet).
  • Fordel chokoladeganachen på den afkølede brownie.
  • Drys med flagesalt.

Noter

**Guinness brownies er allerbedst en nogle timer eller dagen efter, hvor de har sat sig.
**Kan fryses med eller uden ganache.
**Brug en 20 x 25 cm metalform (brownien bliver ca. 5 cm høj)
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Forresten til dig, som har en blog, vlog, podcast, online business.

Og overvejer at råbe “mås”, kaste et “lukket for sommerferie”-skilt på forsiden og selv smide dig i hængekøjen til midt august.

Stop.

Klik her og sus forbi solopreneurs.dk, hvor vi taler om, hvordan du bedst bruger sommerferien og forbereder dig til succes i efteråret.

 

Guinness Brownies med chokoladeganache - opskrift på brownie

Previous Post: « Græsk salat
Next Post: Kyllingebryst i ovn med hjemmelavet salsa (Pico de Gallo, Salsa Fresca) »

Reader Interactions

Comments

  1. Mie

    Hej.
    Et spørgsmål til kagen her. Du skriver under ingredienser 175 gr. Chockolade ( der skal smeltes) men så står der igen chockolade nederst under ingredienser, dog kun 150gr. Hvor skal de i henne, hvis de skal i ? :-)

    Der står også chockolade under toppingen, så tænker ikk de hører dertil :-)

    Mvh. Mie

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mie,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      De 150 gr. chokolade skal grofthakkes og i dejen, efter at du har sigtet mel og kakaopulver i dejen (se punkt 7 under “Sådan gør du”). De 175 gr. chokolade er dem skal smeltes.

      Håber det kan hjælpe, ellers er du velkommen til at skrive igen.

      Hav en fortsat god dag!

  2. Mette

    Du skriver 125 dl hvedemel. Er det 125 gram eller? Tak for en skøn hjemmeside – du er meget dygtig

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Du har selvfølgelig ret – det er 125 gram og ikke 125 dl hvedemel. Det er nu rettet i opskriften :-)

      Hav en dejlig weekend :-)

  3. Selma

    Kan man bruge andet eller evt udelukke Guinness? Hvis nu det ikke er til at opstøve? :)

    Svar
  4. Pernille

    Hvor stor en form er bruger i?

    Fryser man den med ganage?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Pernille,

      Tak for dine spørgsmål.

      Jeg brugte en 20 x 25 cm metalform og brownien blev ca. 5 cm høj.

      Du kan godt fryse den med ganache, men jeg synes, at det er bedst at fryse den uden :-)

      Fortæl os endelig om resultatet i en kommentar på bloggen, hvis du bager kagen :-)

      Hav en super dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework