• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Guinness Brownies med chokoladeganache

Guinness Brownies med chokoladeganache - opskrift på brownie

Okaaay. En stor, fed brownie! Meget sommerligt, Louise? 

Yes.

For sommer-oprydningen fortsætter. Med de billeder og opskrifter, der aldrig når ud af notesbogen, google doc-dokumentet eller den fedtede lap papir, den blev kradset ned på.

I dag med en test-brownie fra et kundeprojekt først på året.

Der var tæt kapløb, men den endte med at lade pladsen for en mere klassisk sag.

Bedre?

Naaah, bare knap så voldsom ;-)

For det er den her brownie med mørk øl, masser af chokolade og en heftig chokolade ganache.

Egentlig kunne den nok kaldes en ræ’tig tung chokoladekage, men da vi kører uden bagepulver og natron, så er det altså mere til brownies-siden.

Anyway.

Den er til dig, der er kørt træt i en citron- og jordbærkager.

Dig, som kører en skoldhed, kulsort kop kaffe i 30 graders varme.

Dig, som fint spankulerer stranden tynd med brownie klæbende til tænderne.

Du får den herunder.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

 

Men hey.

Hiver du dine brownies med på stranden, så pas på.

Ikke bare med chokoladeganache i 30 graders varme…

Men jeg garanterer dig. Der bliver trafik ved dit håndklæde og køleboksen.

 

Guinness Brownies med chokoladeganache - opskrift på brownie

 

Guinness Brownies med chokoladeganache - opskrift på brownie

Guinness Brownies med chokolade ganache

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 10 pers

Ingredienser

  • 175 mørk chokolade, ca. 50-60%
  • 225 g smør, blødt
  • 300 g lys muscovadosukker, eller 200 g farin + 100 alm. sukker
  • 4 æg
  • 1 dl Guinness
  • 125 g hvedemel
  • 50 g kakaopulver
  • 150 g mørk chokolade, grofthakket

Chokoladeganache

  • 110 chokolade
  • 80 g piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • Flagesalt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen og lad den afkøle, mens du laver næste steps.
  • Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt - ca. 3-4 minutter!
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Tilsæt guinness og smeltet chokolade og vend det i.
  • Bland mel og kakaopulver i en anden skål.
  • Sigt det i dejen og vend det forsigtigt rundt til dejen er jævn.
  • Kom hakket chokolade i og vend det rundt.
  • Beklæd en bageform med bagepapir og fordel dejen heri.
  • Bag ved 175 grader, alm. ovn, i ca. 30 minutter. Prik med en tandstik - dejen skal stadig være lidt fugtig i midten.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist i formen.

Chokoladeganache

  • Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
  • Varm fløden i en lille gryde til lige under kogepunktet.
  • Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det står 10 minutter uden, du piller ved det!
  • Rør rundt til al chokoladen er smeltet - smag til med flormelis.
  • Afkøl chokoladeganachen til den bliver tyk/smørbar - enten i et halvkoldt køkken eller i køleskabet (husk at holde øje med den i køleskabet).
  • Fordel chokoladeganachen på den afkølede brownie.
  • Drys med flagesalt.

Noter

**Guinness brownies er allerbedst en nogle timer eller dagen efter, hvor de har sat sig.
**Kan fryses med eller uden ganache.
**Brug en 20 x 25 cm metalform (brownien bliver ca. 5 cm høj)
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Forresten til dig, som har en blog, vlog, podcast, online business.

Og overvejer at råbe “mås”, kaste et “lukket for sommerferie”-skilt på forsiden og selv smide dig i hængekøjen til midt august.

Stop.

Klik her og sus forbi solopreneurs.dk, hvor vi taler om, hvordan du bedst bruger sommerferien og forbereder dig til succes i efteråret.

 

Guinness Brownies med chokoladeganache - opskrift på brownie

Previous Post: « Græsk salat
Next Post: Kyllingebryst i ovn med hjemmelavet salsa (Pico de Gallo, Salsa Fresca) »

Reader Interactions

Comments

  1. Irene

    Hejsa og tusind tak for en humorfyldt madblog! :)
    Da min familie ikke kan lide smørcreme kan din ganache, så bruges, som opsmøring? :)

    God sommer,
    Irene!

    Ps. Har tænkt mig at lave denne brownie, som studenterkage – den kommer til at hitte! :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Irene,

      Jeg har aldrig opsmurt en hel kage med den ganache, men det burde du godt kunne. Måske du skal have en anelse mere fløde i den, så den er 1:1 i forholdet mellem chokolade og fløde

      Prøv det ad og lod os høre om resultatet 😊

      Rigtig god studenterfest!

  2. Mie

    Hej.
    Et spørgsmål til kagen her. Du skriver under ingredienser 175 gr. Chockolade ( der skal smeltes) men så står der igen chockolade nederst under ingredienser, dog kun 150gr. Hvor skal de i henne, hvis de skal i ? :-)

    Der står også chockolade under toppingen, så tænker ikk de hører dertil :-)

    Mvh. Mie

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mie,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      De 150 gr. chokolade skal grofthakkes og i dejen, efter at du har sigtet mel og kakaopulver i dejen (se punkt 7 under “Sådan gør du”). De 175 gr. chokolade er dem skal smeltes.

      Håber det kan hjælpe, ellers er du velkommen til at skrive igen.

      Hav en fortsat god dag!

  3. Mette

    Du skriver 125 dl hvedemel. Er det 125 gram eller? Tak for en skøn hjemmeside – du er meget dygtig

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Du har selvfølgelig ret – det er 125 gram og ikke 125 dl hvedemel. Det er nu rettet i opskriften :-)

      Hav en dejlig weekend :-)

  4. Selma

    Kan man bruge andet eller evt udelukke Guinness? Hvis nu det ikke er til at opstøve? :)

    Svar
  5. Pernille

    Hvor stor en form er bruger i?

    Fryser man den med ganage?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Pernille,

      Tak for dine spørgsmål.

      Jeg brugte en 20 x 25 cm metalform og brownien blev ca. 5 cm høj.

      Du kan godt fryse den med ganache, men jeg synes, at det er bedst at fryse den uden :-)

      Fortæl os endelig om resultatet i en kommentar på bloggen, hvis du bager kagen :-)

      Hav en super dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework