• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Bagte krydrede kødboller i tomatsauce

kødboller i tomatsauce - opskrift på meatballs

Måske sidder du i en spraglet shorts. Hurtig solbrille. Overvejer hvad du skal smide på grillen i den her uge.

Well.

Det bliver nok ikke den her opskrift.

Så hej hej, igen.

No hard feelings.

Den passede SÅ godt til de sidste ugers vejr. Regn, kedelige skyer og en anelse blå tæer. For ikke at tale om selvmedlidenhed over, at der stadig var 3 ugers tid til sommerferien.

En ren vinder ret.

Og så skete det:

Vejrmanden hev kortet frem mellem Argentina – Kroatien.

Kæmpe smil, som var han dagens mand i skysovs.

29 grader!

Igen!?

Arh.

Det dur altså ikke, når de her bagte kødboller i tomatsauce er smidt ind, med store, fede bogstaver, i min content-kalender.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

En madbloggers hårde liv på den her tid af året. Is til kogende dage eller italienske kødboller til råkolde sommerdage. Den er bare ikke nem.

Nu vi taler om det, så er det der sommerferie-værk det heller ikke. Altså nemt.

For nogle uger siden, gik det op for mig: 

Assistenter holder også sommerferie!?

Nooo – don’t go, June!

Yes, du kan godt se det, ik? Vi kan lige så godt lukke butikken – det er ren krise her på fronten ;-)

Anyway.

Bogmærk opskriften til 20-22 graders tider. Her burde de bagte kødboller i nem tomatsovs fint kunne klares.

Med brød “on the side” og en hurtig grøn salat, hvis der skal være lidt til øjet.

Det her grydebrød er perfekt til de bagte kødboller. Grove pitabrød kan også fint bruges eller et kæmpe italiensk brød. Og det her rustikke brød med rugmel vil også kunne klare opgaven.

Du bestemmer, bare brødet kan suge til sig, så er der frit valg på alle hylder.

Årh, btw. Cathrine, som tidligere diskede op med de her koldhævede boller herinde, hev det fineste, pæneste brød ind på Instagram i weekenden. Vi taler sådan rocker pænt med lækker skorpe og prof’ mønster.

Ligeledes vil det fad kødboller.. krydrede frikadeller i tomatsovs.

Når du har fået rullet kødbollerne, så passer det faktisk sig selv. Det eneste du skal gøre er at have rigeligt med viskestykker på lager til fedtede fingre. Og nåhr ja,  lige lave heads up til dem, du skal dele spisebord med; Hvidt tøj. Det er no-go!

 

 

kødboller i tomatsauce - opskrift på meatballs

Bagte krydrede kødboller i tomatsauce

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Kødboller

  • 450 g oksekød
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 75 g græsk yoghurt, her 10%
  • 50 g rasp
  • 1 æg
  • 1 spsk oregano
  • Salt/peber

Tomatsauce

  • 2 spsk olie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 600 g passata, er der 680 g i flasken, bruger du bare det hele
  • 1 dl rødvin
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 tsk sukker
  • 1/4 tsk kanel
  • 1 spsk oregano
  • Salt/peber

Top

  • 200 g feta

Servering

  • Friskhakket persille
  • Ristede pinjekerner
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål.
  • Brug gerne fingrene til at mose det godt sammen til en ensartet fars.
  • Tag 1 spsk fars og rul til en kødbolle. Læg den på en tallerken/fad og fortsæt med resten af farsen. Du får cirka 16-18 kødboller.
  • Varm en pande op med olie. Brun kødbollerne godt på alle sider - de skal ikke blive gennemstegte, blot få skorpe.
  • Tag dem herefter af panden igen.
  • Brug panden til tomatsaucen.

Tomatsauce

  • Kom hakkede tomater og passata på panden og bring det i kog. Tilsæt rødvin, chiliflager, sukker, kanel, oregano, salt og peber og varm saucen igennem 1 minut.
  • Hæld saucen over i et ovnfast fad.
  • Fordel kødbollerne i tomatsaucen.
  • Dæk fadet med folie og og bag midt i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i 75 minutter (1 time og 15 min.)
  • Skru ovnen op til 225 grader.
  • Fjern folie fra fadet og fordel feta på toppen.
  • Kom fadet tilbage i ovnen og bag i 10-15 minutter.

Server

  • Top med friskhakket persille og pinjekerner.
  • Spis med godt brød, pasta eller couscous.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Flere gode opskrifter på kødboller:

  • Spaghetti Meatballs
  • Meatball sandwich
  • Chorizo Meatballs 

 

kødboller i tomatsauce - opskrift på meatballs

Til dig, der nørder billeder og er nysgerrig på kameraindstillinger og opstilling for billederne.

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

OBS! Jeg lavede en kæmpe fejl, da jeg fotograferede de her billeder. Mit kamera havde været brugt til undervisning, hvilket gjorde at filformatet stod til JPEG og ikke Raw, som jeg altid fotograferer i.

Det gjorde, at billedbehandlingen blev markant længere, da jeg ikke kunne bruge mit normale workflow i Lightroom og farvekvaliteten i billederne ikke er spot on.

Rigtig mange kameraer kan have svært ved at fotografere rød og derfor er det en kæmpe fordel, at fotografere i raw.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende


BILLEDE 1: Fad + ske + brød

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00,  Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet, ingen diffuser mellem vindue og motiv, for at skabe mere markante skygger. Grå reflektor 1 meter fra motiv på venstre side.

BILLEDE 2: Close up, brød + kødbolle

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 400 | Lukketid: 1/350 sec. | Blænde: f/2.8

Håndholdt kamera, derfor kort lukketid.

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00,  Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet, ingen diffuser mellem vindue og motiv, for at skabe mere markante skygger. Grå reflektor 1 meter fra motiv på venstre side.

BILLEDE 3: Ske i fad + brød

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00,  Motiv ca. 1 meter fra vinduet, tynd diffuser mellem vindue og motiv, for at undgå for meget genskin i ske. Grå reflektor 0,5 meter fra motiv i bunden.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende
Previous Post: « Salat med perlespelt, bagte tomater og feta
Next Post: Græsk salat »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Madpakke-muffins spækket med lige det fyld, du er Madpakke-muffins spækket med lige det fyld, du er vild med - de dur nemlig med det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg gik med laks og spinat. Og nåhr ja, squash, cheddarost og bacon 🥓☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pisk, bland, bag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og så er der nemme, saftige madmuffins til madpakken, frokosten eller den der brunch, hvor du lige mangler det ekstra hit på sidelinjen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio og story) + 7 ekstra ideer til fyld, som du måske allerede har på lager, som rest i køleskabet eller fryseren 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakkeinspiration #madinspiration #brunchideas #nemmad #madtilbørn #sundmad
Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework