• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Bagte krydrede kødboller i tomatsauce

kødboller i tomatsauce - opskrift på meatballs

Måske sidder du i en spraglet shorts. Hurtig solbrille. Overvejer hvad du skal smide på grillen i den her uge.

Well.

Det bliver nok ikke den her opskrift.

Så hej hej, igen.

No hard feelings.

Den passede SÅ godt til de sidste ugers vejr. Regn, kedelige skyer og en anelse blå tæer. For ikke at tale om selvmedlidenhed over, at der stadig var 3 ugers tid til sommerferien.

En ren vinder ret.

Og så skete det:

Vejrmanden hev kortet frem mellem Argentina – Kroatien.

Kæmpe smil, som var han dagens mand i skysovs.

29 grader!

Igen!?

Arh.

Det dur altså ikke, når de her bagte kødboller i tomatsauce er smidt ind, med store, fede bogstaver, i min content-kalender.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

En madbloggers hårde liv på den her tid af året. Is til kogende dage eller italienske kødboller til råkolde sommerdage. Den er bare ikke nem.

Nu vi taler om det, så er det der sommerferie-værk det heller ikke. Altså nemt.

For nogle uger siden, gik det op for mig: 

Assistenter holder også sommerferie!?

Nooo – don’t go, June!

Yes, du kan godt se det, ik? Vi kan lige så godt lukke butikken – det er ren krise her på fronten ;-)

Anyway.

Bogmærk opskriften til 20-22 graders tider. Her burde de bagte kødboller i nem tomatsovs fint kunne klares.

Med brød “on the side” og en hurtig grøn salat, hvis der skal være lidt til øjet.

Det her grydebrød er perfekt til de bagte kødboller. Grove pitabrød kan også fint bruges eller et kæmpe italiensk brød. Og det her rustikke brød med rugmel vil også kunne klare opgaven.

Du bestemmer, bare brødet kan suge til sig, så er der frit valg på alle hylder.

Årh, btw. Cathrine, som tidligere diskede op med de her koldhævede boller herinde, hev det fineste, pæneste brød ind på Instagram i weekenden. Vi taler sådan rocker pænt med lækker skorpe og prof’ mønster.

Ligeledes vil det fad kødboller.. krydrede frikadeller i tomatsovs.

Når du har fået rullet kødbollerne, så passer det faktisk sig selv. Det eneste du skal gøre er at have rigeligt med viskestykker på lager til fedtede fingre. Og nåhr ja,  lige lave heads up til dem, du skal dele spisebord med; Hvidt tøj. Det er no-go!

 

 

kødboller i tomatsauce - opskrift på meatballs

Bagte krydrede kødboller i tomatsauce

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Kødboller

  • 450 g oksekød
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 75 g græsk yoghurt, her 10%
  • 50 g rasp
  • 1 æg
  • 1 spsk oregano
  • Salt/peber

Tomatsauce

  • 2 spsk olie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 600 g passata, er der 680 g i flasken, bruger du bare det hele
  • 1 dl rødvin
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 tsk sukker
  • 1/4 tsk kanel
  • 1 spsk oregano
  • Salt/peber

Top

  • 200 g feta

Servering

  • Friskhakket persille
  • Ristede pinjekerner
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål.
  • Brug gerne fingrene til at mose det godt sammen til en ensartet fars.
  • Tag 1 spsk fars og rul til en kødbolle. Læg den på en tallerken/fad og fortsæt med resten af farsen. Du får cirka 16-18 kødboller.
  • Varm en pande op med olie. Brun kødbollerne godt på alle sider - de skal ikke blive gennemstegte, blot få skorpe.
  • Tag dem herefter af panden igen.
  • Brug panden til tomatsaucen.

Tomatsauce

  • Kom hakkede tomater og passata på panden og bring det i kog. Tilsæt rødvin, chiliflager, sukker, kanel, oregano, salt og peber og varm saucen igennem 1 minut.
  • Hæld saucen over i et ovnfast fad.
  • Fordel kødbollerne i tomatsaucen.
  • Dæk fadet med folie og og bag midt i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i 75 minutter (1 time og 15 min.)
  • Skru ovnen op til 225 grader.
  • Fjern folie fra fadet og fordel feta på toppen.
  • Kom fadet tilbage i ovnen og bag i 10-15 minutter.

Server

  • Top med friskhakket persille og pinjekerner.
  • Spis med godt brød, pasta eller couscous.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Flere gode opskrifter på kødboller:

  • Spaghetti Meatballs
  • Meatball sandwich
  • Chorizo Meatballs 

 

kødboller i tomatsauce - opskrift på meatballs

Til dig, der nørder billeder og er nysgerrig på kameraindstillinger og opstilling for billederne.

MADFOTOGRAFERING OG FOODSTYLING

Alle billederne er fotograferet med Canon EOS 60D på Manfrotto-tripod og efterbehandlet i Adobe Lightroom.

OBS! Jeg lavede en kæmpe fejl, da jeg fotograferede de her billeder. Mit kamera havde været brugt til undervisning, hvilket gjorde at filformatet stod til JPEG og ikke Raw, som jeg altid fotograferer i.

Det gjorde, at billedbehandlingen blev markant længere, da jeg ikke kunne bruge mit normale workflow i Lightroom og farvekvaliteten i billederne ikke er spot on.

Rigtig mange kameraer kan have svært ved at fotografere rød og derfor er det en kæmpe fordel, at fotografere i raw.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende


BILLEDE 1: Fad + ske + brød

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00,  Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet, ingen diffuser mellem vindue og motiv, for at skabe mere markante skygger. Grå reflektor 1 meter fra motiv på venstre side.

BILLEDE 2: Close up, brød + kødbolle

Objektiv: Canon EF 50 mm f/1.8 | ISO: 400 | Lukketid: 1/350 sec. | Blænde: f/2.8

Håndholdt kamera, derfor kort lukketid.

Lys: Sidelys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00,  Motiv ca. 1,5 meter fra vinduet, ingen diffuser mellem vindue og motiv, for at skabe mere markante skygger. Grå reflektor 1 meter fra motiv på venstre side.

BILLEDE 3: Ske i fad + brød

Objektiv: Canon EF 28 mm f/1.8 | ISO: 200 | Lukketid: 1/15 sec. | Blænde: f/6.7

Lys: Modlys. Naturligt lys i vest-vindue kl. 11.00,  Motiv ca. 1 meter fra vinduet, tynd diffuser mellem vindue og motiv, for at undgå for meget genskin i ske. Grå reflektor 0,5 meter fra motiv i bunden.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 hemmeligheder enhver nybegynder i madfotografering bør kende
Previous Post: « Salat med perlespelt, bagte tomater og feta
Next Post: Græsk salat »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework