• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Grillede gulerødder med kerner, kikærter og bearnaisesauce

Bearnaise sauce - bagte gulerødder

Finally! Efter 9 år med louiogbearnaisen.dk er det endelig sket.

Jeg har ventet og ventet.

Tjekket e-mail, postkasse og brevdue.

Niks.

Ingenting.

Jeg gentager bare: Louiog-b-e-a-r-n-a-i-s-e-n.

9 år, Knorr! Come on.. don’t leave a girl hanging.

Men nu, er vi der! Jeg har teamet op med Knorr – men ikke bare Knorr, vel.

Knorr og Bearnaisesaucen.

Yes, den er god nok – det er næsten for godt et match.

For here’s the deal:

Jeg hiver ikke en ægte bearnaise ud af ærmet flere gange om ugen. Måneden. Eller året.

Det sker ikke.

Men sauce skal der til.

Så.

Et samarbejde om bearnaisesauce. Øh, ja tak! Det bliver ikke mere autentisk ;-)

Især også fordi vi kører en hel del Knorr herhjemme (Risret FTW). Og jeg er pjattet med det. Nemme løsninger, som bliver krudtet op med alt godt lige fra krydderier til rester fra køleskabet.

Whaat! Det kan du da ikke som madblogger, Louise? 

Tjoo.. Det går nu meget godt.

Min mad-filosofi er at, det ene udelukker ikke det andet.

Du kan sagtens lægge al din energi i en toplækker oksemørbrad og spændende tilbehør og så køre en færdigblandet-salat og en Knorr-sauce til. Ingen løftede øjenbryn herfra. Det er stilen her på matriklen..

Vi skal jo også lige nå rødvin, klø den sorte slyngel bag øret og spise rigelige mængder af snacks – med gæsterne eller når bare, der er date-for-to (tre) på terrassen.

Anyway.

Bearnaisesauce. Favoritten.

Knorr har smidt nye produkter på sauce-hylderne. 100% naturlige ingredienser.

Bearnaise sauce - bagte gulerødder

 

Forestil dig nu:

En meget stram, skeptisk hønse-mås af en mund. Et øjenbryn helt oppe i hårgrænsen.

Der hang mit, da jeg læste e-mailen.

Arrh, Knorr.

Ny bearnaisesauce – eller som jeg så det; bearnaisesauce i ny, med-på-moden pakning, udtænkt af et meget pebret reklamebureau.

Jeg har ventet i 9 år – lad mig nu bare skrive stolpe op og ned om den klassiske bearnaisesauce. Promovere den herfra, til månen og hele internettet omkring.

Jeg er vokset op på det klassiske brev, har hevet det med mig og det er det, vi kører i hverdagen herhjemme. Den bearnaise dur.

Vi er like this 🤞.

Onsdag:

Jeg står i Bilka. Ulvetime. Spærrer hele Knorr-hylden og hiver saucer ned. Vender, hiver luppen frem og gennemlæser alt. Sammenligner, læser og vurderer.
Jep, irriterende type. Der var da også et par udstående øjne eller fire klistret på mig. Måske var det luppen? Eller de mel-hvide ben som var røget i en shorts?

Nå.

Okay, bearnaisesaucerne var ikke ens.

Langtfra.

Der var æg, estragon og ret få ingredienser i den nye kammerat. Og det med, at den kun indeholder ingredienser, som du genkender er egentlig rigtig nok.

Det burde varme et fødevare-fagligt hjerte.  Yes, jeg har gennem min uddannelse gennemtæsket emballage-bagsider, gransket de ord ingen helt ved, hvad er og lært kemien bag fødevareprodukter.

Der er bare lige det, der med smag. Det kan du ikke læse på en bagside.

Dagen efter:

Kylling og pasta til aftensmad. Kæresten aka. saucekongen herhjemme griber ind i sauceskabet.

Whaaat! Hvad er det!

Krisetilstand. Febrilsk gennemsøgning af skabet efter den “rigtige”. Der skal bare ikke pilles ved den klassiske bearnaisesauce.

Men i sagens tjeneste blev den “falske” brygget sammen og .. wait for it:

Den her nye bearnaisesauce er faktisk ret god. Det er lidt irriterende. Men med mere smag, mere dybde, mere fylde, mere syrlighed, så er det altså svært at være på tværs. Vi tager den lige et step eller 5 op her.

Kast den i kurven næste gang du er ude og proviantere. Giv den et forsøg.

Og lur mig om jeg ikke har en sag i ærmet, du kan testet saucen på:

Bearnaise sauce - bagte gulerødder

Vi kunne køre en klassisk pasta/kylling-ret. Eller en stor, fed steak.

Meen det er ikke sjov, det kender du. Vi gør noget andet. For bearnaisesauce behøver altså ikke være lig med kød. Niks, det her er til dig, der sagtens kan springe på en kødfri dag.

Du får: Grillede gulerødder med kerner, kikærter og bearnaisesauce

20-30 minutter så er middagen klaret.

De nye, lækre gulerødder med top er geniale at grille. Og ikke nok med det, så er de pivgode sammen med estragon.

Det betyder; at: Gulerødder + bearnaise = sommerens hit.

Just sayin’

Husk at lade lidt af toppen på guleroden blive – det er rent blær.

Og jojo, du kan fint kaste et lårben på grillen også, hvis du ligesom manden herhjemme ikke kunne drømme om at krudte op i grillen uden kød.

Uanset om du kører den som hovedret eller tilbehør til grill, så er opskriften herunder. Knorrs nye bearnaisesauce finder du på hylderne nu og jep, du kan ligeså godt tage en favnfuld, nu du er der.

Den forsvinder hurtigere end du kan stave til b-e-a-r-n-a-i-s-e på indkøbslisten ;-)

 

Bearnaise sauce - bagte gulerødder

Grillede gulerødder med kerner, kikærter og bearnaisesauce

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Gulerødder

  • 1 kg gulerødder, vasket, renset og tørret
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk spidskommen
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt

Kerner

  • 3 dl Spelt Mix, eller vilde ris, hvedekerner m.fl.
  • 1 dåse kikærter, 400 g, drænet
  • 3 spsk olivenolie
  • Saft af 1 citron
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt/peber

Ristede græskarkerner

  • 1 dl græskarkerner
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt

Top

  • Knorr Bearnaisesauce 100% naturlige ingredienser
  • Frisk estragon
  • Chiliflager
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Gulerødder i ovn

  • Læg gulerødder i ét lag på en bageplade med bagepapir.
  • Fordel olie, spidskommen, peber og salt over gulerødderne.
  • Vend det med gulerødderne, så krydderierne er jævnt fordelt.
  • Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Gulerødder på grill

  • Læg gulerødder i ét lag i en foliebakke
  • Fordel olie, spidskommen, peber og salt udover gulerødderne.
  • Vend det med gulerødderne, så krydderierne er jævnt fordelt.
  • Grill på indirekte varme i ca. 20 minutter - vend dem undervejs.

Kerner

  • Kog spelt mix efter anvisning på pakken. Dræn og lad det afkøle nogle minutter.
  • Bland kernerne med kikærter, olie, citronsaft, chiliflager, salt og peber. Smag til.

Ristede græskarkerner

  • Kom græskarkerner, olie og salt på varm pande.
  • Rist græskarkerner til de "popper".
  • Tag dem af panden og fordel på fedtsugende papir.
  • Drys evt. med mere salt.

Bearnaisesauce

  • Følg anvisning på pakken.

Servering

  • Fordel kerne-blandingen på et stort fad. Læg gulerødderne oven og krydr med friskkværnet peber og flagesalt.
  • Drys med ristede græskarkerner.
  • Fordel 1 dl bearnaisesauce ud over gulerødderne.
  • Slut af med friskhakket estragon og chiliflager.
  • Server med en grøn salat og lækkert brød.
  • (Grillet kylling, laks eller steak smager også forrygende hertil, hvis du ikke kører den kødfri)

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Previous Post: « Solopreneurs.dk – blogkurser og online business
Next Post: Cheesecake med jordbær »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework