• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Solopreneurs.dk – blogkurser og online business

Blogkursus

 

“Hvad skal du være når du bliver stor, Louise? ” Direktør. Eller arkitekt. Men mest direktør.

Det var min seriøse barndomsplan. Det jeg altid svarede, det som står i alle venne-bøger og det jeg inderst inde drømte om.

Og jeg kunne simpelthen ikke forstå, hvorfor alle smilede overbærende til mig, når jeg svarede det og sagde; “Det bliver man jo ikke bare, Louise”.

Hvorfor ikke?

For 3 år siden besluttede jeg at gøre Louiogbearnaisen til “test-center”.

Da jeg startede louiogbearnaisen.dk i 2009, havde jeg ingen ambitioner med den. Men bloggen voksede og jeg har brugt blogging til at skabe en profitabel business og et selvstændig arbejdsliv. Min blog har været grundlaget for, at jeg har kunne skabe et liv og en business på mine vilkår. Det er jeg taknemlig for hver evig eneste dag.

Sammen med louiogbearnaisen.dk voksede min passion for business og for at teste, eksperimentere og skabe noget.

Så de sidste 3 år, har jeg bag skærmen testet, afprøvet, vurderet og finpudset. Taget chancer, fejlet og ramt plet. Alt imens, der er blevet samlet hundredvis af screenshots, udfyldt spreadsheets og dokumenteret.

Det har virkelig krævet al mine tålmodighed ikke at lancere projektet før nu.

Men jeg tror på, at du er nødt til at have været gennem det, som du giver videre til andre. Walk the talk.
Testet, afprøvet og set resultaterne med det, som læres videre. Ikke bare én gang, men over en periode, så du kan stå 100% bag og bakke op med data.

Derfor gjorde jeg Louiogbearnaisen til test-center.

Det var et sats og helt ærligt, vidste jeg ikke om det var en god ide. Hvorfor ikke bare gøre det som virker og give fuld gas på madblogging?

Men som sagt, altid at optimere, afprøve og gøre noget nyt – det er det, jeg brænder mest for. Det er min grundlæggende passion.

blogkursus

Så.

Nu er det nu! (Inklusiv kriller i maven)

Projektet, som jeg har arbejdet intensivt på at få stablet på benene de sidste uger, er her endelig!

Med min altoverskyggende mission.

Efter at have undervist og talt med hundredvis af studerende, både online og i virkeligheden, ved jeg, at alt for mange brænder inde med deres passion. Forvirring, overvældethed, tvivl, begrænsninger og “hvad nu hvis..”

Derfor brænder jeg for at hjælpe andre solopreneurs, som dig, gennem processen, som gør din passion til profitabel virkelighed.

Lad os få krudtet op i din blog og business sammen!

Det sker på solopreneurs.dk, som jeg har skabt til missionen.

Stedet for dig, som er spritny blogger, har flere års erfaring eller vil suse mod at skabe en profitabel blog og online business.

Min mission er at guide dig gennem at starte, opbygge og drive din blog og business, så du kan skabe det liv, du vil.

Det kan du!

Det handler ikke om et omfattende netværk, smarte logoer, dyrt layout eller det catchy navn. Det handler om, at du beslutter nu er det nu og går i gang. Skipper smalltalks, overspringshandlinger, “hvis bare..” og “det er også fordi..”-undskyldninger.

I stedet “bratter” ærmerne op, tager action og arbejder med det, som virkelig virker. Det vil jeg så gerne hjælpe dig med.

Det betyder at jeg på solopreneurs.dk giver dig al min erfaring, eksperimenter, målbare resultater, strategier og viden, som jeg bevidst har testet på Louiogbearnaisen de sidste 3 år – så du kan rocke din del af internettet og gå efter din passion og det liv, du vil have.

Så.

Hvis du er klar til at tage din blog og business til det næste niveau, starte et succesfuldt digital imperium, er jeg klar til at hjælpe dig.

Kom over og vær med på solopreneurs.dk og på Instagram: @solopreneurs_

Lad os rocke internettet sammen.

Blogkursus

Ehm, Louise – er det så slut med maden?

Niks.

Louiogbearnaisen fortsætter fuld fart frem. Både med mad, fotoguides og foodstyling.

Og til dig, der vil have endnu mere, så finder du på solopreneurs.dk alt om blogging, e-mail og online business.

Lige nu finder du blandt andet de Top 10 tools til blogging og business (jeg selv bruger hver dag) og du får et gratis e-kursus med de 7 hemmeligheder enhver blogger bær kende.

Og vigtigst af alt!

Jeg vil så gerne høre fra dig.

Missionen på solopreneurs.dk er at hjælpe dig med at få krudtet op i din blog og business, så du kan rocke din del af internettet og gå efter din passion og det liv, du vil have.

Det betyder, at der er forrygende projekter for dig planlagt på whiteboardet i nær fremtid, men jeg har brug for din hjælp.

For at tilpasse det spot on til der, hvor du er lige nu.

Derfor har jeg strikket et lille “hvad har du brug for”-spørgeskema sammen.

Det tager kun få minutter at udfylde – du kan gøre det lige her

Jeg ved, at spørgeskemaer nok ikke er det, som du danser fandango over, så jeg har holdt det helt kort:

3 minutter, 4 spørgsmål om blogging og et kæmpe virtuel kram herfra

Din hjælp vil betyde meget for mig – og ikke mindst, vil dine svar gøre, at jeg kan tilpasse nye blogindlæg, guides, e-mails, videoer og kurser til, hvilke områder du specifikt vil vide mere om ovre på solopreneurs.

Ey, kender du nogle, som altid snakker om blogging, så giv dem også gerne lige et vink med en vognstang om spørgeskemaet. Du bliver dagens helt i skysovs. 

Nå, jeg skal have styr på på den kriller i maven nu og lige forstå, vi endelig er i gang med missionen! Det har været en længeventet dag, den her :-)

Så.

Alt her fra i dag.

Vi ses ovre på solopreneurs.dk.

Om få dage lander en velvoksen jordbær cheesecake herinde.

Den vil du ikke gå glip af.

Hæng ved.

Blogkursus og online business

Previous Post: « Græsk pastasalat
Next Post: Grillede gulerødder med kerner, kikærter og bearnaisesauce »

Reader Interactions

Comments

  1. Nina Marquardsen

    Hej Louise
    Tak for svar. Kender du det hvor du godt ved at du ikke kender personen, men bare godt kan lide dem? Sådan har jeg det med dig… Skørt! Anyway grinte lidt da jeg læste at du ville være arkitekt eller direktør… Jeg er arkitekt, og har direktør (eller lad os kalde det ledelse) ambitioner. Jeg kan genkende så meget af det du skriver i mig selv: 3 jobs, fart over feltet, start-ups. 3 blogs (jeg havde 3, nu har jeg 1 + 1/2) … så skægt. Men jeg har ikke taget springet til at gøre det til en forretning.

    Jeg tror sku jeg er med, nu ser jeg det lige lidt an. :-)
    Ha det skønt. Kh N

    Svar
  2. Nina Marquardsen

    Sådan! TILLYKKE :-)
    uhh kender godt det der kriller!

    Jeg kunne måske godt bruge en som dig. Jeg blogger 1-3 gange om ugen, om løst og fast. Jeg er godkendt til affiliate netværk, bruger det lidt ind i mellem. Men jeg skal skridtet videre, hvis jeg tør? Jeg vil bare ikke være endnu en “Ellos-reklamesøjle” og jeg vil ikke have reklamer for matas eller superbrugsen ind på min side… Det er MIT rum :-) Derfor kunne jeg godt bruge hjælp til at forme min blog (som har kørt ca. siden 2012) så den stadig er mig. Kh og god vind :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nina,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord 🙂

      Hvor er det fedt at høre, at du gør dig de tanker og ikke mindst gerne vil drive det videre.

      Affiliate kan være en rigtig god indtægtskilde, hvis det er nogle produkter eller ydelser, du kan stå 100% indenfor. Ellers, som du skriver, så skinner det igennem, at du ikke brænder for produktet og det bliver aldrig rigtigt godt.

      Der er heldigvis en hel masse andre muligheder for at gøre din blog profitable, hvis det er det, du gerne vil med den. Vi kommer til at arbejde med det ovre på solopreneurs.dk, og jeg håber, at du har lyst til at hænge ved. Jeg vil i hvert fald rigtig gerne hjæpe dig videre, for det lyder som om, at både du og din blog er klar til at tage det næste skridt 🙂 Og det behøver ikke være det samme som alle de andre 🙂

      Hav en fantastisk dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework